کد خبر: 16423| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۵ اسفند سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۲:۲۹:۰ | تعداد بازدید: ۱۶۸۲

میزان و درصد نخبگان مازندران دو برابر استان های دیگر است. در کنار این باید به ظرفیت علمی و دانشگاهی هم توجه داشت. نقش علما و حضور بزرگان در این استان بسیار برجسته بوده و بنده از جهات مختلف مدیون این استان هم هستم.
آیت الله اعرافی در دیدار مجمع نمایندگان استان مازندران که در قم برگزار شد، با تبریک اعیاد ماه رجب، گفت:  میزان و درصد نخبگان مازندران دو برابر استان های دیگر است. در کنار این باید به ظرفیت علمی و دانشگاهی هم توجه داشت. نقش علما و حضور بزرگان در این استان بسیار برجسته بوده و بنده از جهات مختلف مدیون این استان هم هستم چرا که در دوران تحصیلی هم در محضر حضرت آیت الله جوادی آملی و حسن زاده آملی بودم و مباحثی چون اسفار، اشارات،‌شفا و ... از ایشان فرا گرفتم و آموختم.
عضو شورای عالی حوزه اظهار داشت: یکی از بزرگترین حوزه علمیه استانی هم به مازندران اختصاص دارد؛ از نکات برجسته ای که روی آن کار شده این است که تفکر فلسفی و عقلی در خطه شمال و مازندارن قوی است و ما فلاسفه قوی داشته ایم و ملا علی نوری از دو سه مفسران حکمت متعالیه می باشند و در کنار آن از نظر تفکر فقهی، حدیثی و تفسیری بسیار سابقه درخشانی دارد. لذا منطقه از نظر تاریخی، راهبردی و بسیار استراتژیک است.
مدیر حوزه های علمیه  با تاکید بر پیشرو بودن روحانیت استان متناسب با دنیای امروز، افزود:  باید تلاش بیشتری از سوی روحانیت این منطقه صورت گیرد. امید است به لحاظ کیفیت حوزه و روحانیت استان مازندران ارتقا پیدا کند و مانند گذشته و به صورت فزاینده شخصیت های بزرگ تربیت کند و به جامعه و حوزه تحویل دهد؛ از این لحاظ ضمن حفظ جایگاه گذشته، آن جایگاه متناسب با شرایط امروز هم ارتقاء و رشد پیدا کند.
آیت الله اعرافی در ادامه با اشاره به سبقه حوزه علمیه قم، گفت: حوزه با وجود این که در این یکصد سال بعد از تشکیل حوزه قم در آن تحولاتی ایجاد شد و پیش رفت و به نهضت و انقلاب رسید و انقلاب هم پیروز شد و خیلی از سابق متفاوت شد، اما با وجود همه اینها آسیب های جدی داریم و نباید از این آسیب ها غافل شد.
عضو شورای عالی حوزه اظهار داشت: باوجود تطوراتی که در حوزه به وجود آمده در عین حال با آسیب هایی هم مواجه هستیم. باید تلاش کنیم این آسیب ها را بشناسیم، به آن توجه داشته باشیم و برای رفع آن هم تلاش کنیم و اگر این کار صورت نگیرد، خسارت خواهیم دید و ضربه خواهیم خورد.
امام جمعه قم بیان داشت: در ارتباط با یکصدومین سالگرد حوزه قم، دبیرخانه ای تشکیل و فعال شده و در این مورد هم اقداماتی صورت گرفته است و دانش نامه ای هم تولید خواهد شد که تحولات یکصد ساله قم در قلمروهای مختلف علمی، دانشی، سیاسی، تبلیغی و.... نشان خواهد داد. این کار شروع شده چون فروردین ۱۴۰۱ یکصد سالگی حوزه علمیه قم با هجرت آیت الله حائری تمام می شود و وارد سده دوم خواهیم شد.
مدیر حوزه های علمیه افزود: این یکصد سال چند دوره تاریخی دارد که این دوره ها از زمان مؤسس حوزه قم شروع می شود تا به دوره مرحوم حضرت آیت الله بروجردی، دوره آغاز نهضت، امام راحل و شروع انقلاب و زمانی فعلی می رسد. در این دوره حوزه قم مسیر ترقی و پیشرفت را طی کرده و فراز و فرودهای سختی را هم پشت سرگذاشته است و برآمدن انقلاب از درون حوزه پدیده اعجاز گونه بوده و نقش حوزه قم در این تحولات و در عالم کم نیست.
وی بیان داشت: در این دانشنامه هم این مجموعه تطوراتی که در مسائل مختلف سیاسی، اجتماعی و.... در قم، رقم خورده و تحولاتی که در حوزه فقه و اصول،‌فلسفه، علوم اجتماعی و ... به وجود آمده، باید نشان داده شود. اما در عین حال ضعف هایی وجود دارد که باید برطرف شود.

منبع:خبرگزاری حوزه

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7