حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی به همایش «یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم»، ضمن تبیین عناصر و کارکِردهای گوناگون حوزه به بیان الزامات تحقق یک «حوزه پیشرو و سرآمد» که نوآور، بالنده، بهروز، پاسخگوی مسائل نوپدید، مهذّب، دارای روحیه پیشرفت و مجاهدت و هویت انقلابی و همچنین مستعد برای طراحی نظامات اداره جامعه است، پرداختند و تأکید کردند: مهمترین وظیفه حوزه «بلاغ مبین» است که از برترین مصادیق آن ترسیم خطوط اصلی و فرعی تمدّن نوین اسلامی و تبیین و ترویج و فرهنگسازی آن در جامعه است.
حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست با اساتید و نخبگان حوزه علمیه در شهر قم با اشاره به نیازهای فرهنگی کشور خطاب به طلاب و روحانیون گفت: توجه به موضوعات مرتبط با حکمرانی که متفاوت از حکومتداری است، شناخت کامل و دقیق مکاتب اجتماعی و فلسفی غربی، همچنین توجه به تولید علوم انسانی و اسلامی از نیازهای ضروری حوزههای علمیه کشور است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بینالمللی کردن حضور علمی حوزه علمیه و انتقال تولیدات به خارج از کشور یکی از مأموریتهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با اعضای پژوهشکده زن و خانواده گفت: این پژوهشکده هم در ساحت ترویجی و گفتمان سازی موفق بوده است و هم در ساحت نظریه پردازی؛ در واقع ابعاد مختلف مبحث زن و خانواده همواره مورد توجه پژوهشکده قرار داشته است. این پژوهشکده جامعیتی دارد که ظرفیت ملی به شمار میرود.
معاونت پژوهش حوزه های علمیه با همکاری دبیرخانه گفتمان علمی انقلاب اسلامی، اولین نمایشگاه کتاب حوزه در عرصه بین الملل به زبان غیر فارسی را برگزار می کند.
حجتالاسلام ابوالقاسم مقیمیحاجی از حمایت معاونت پژوهش حوزههای علمیه از ۱۳ کلانمحور قرآنی مسئلهمحور خبر داد.
مدیر حوزههای علمیه کشور با تاکید بر این که حوزه در سیاست ید طولایی دارد و هویتساز جامعه شیعی بوده است، گفت: سیاست شریعتمدار و فقهمحور در ذات حوزه بوده است، البته این سیاستورزی باید حکیمانه و شجاعانه باشد، آنچنان که امامین انقلاب به ما آموختند.
مدیر حوزههای علمیه گفت: از سیاست ها و طرحهای مهم ما در این عرصه خروجی هدفمند است، حوزه باید دائم خروجی داشته باشد و خروجی ما با اشراف و نظارت خود حوزه و با ارزیابی و مراقبت این خروجی هدفمند است.
آیتالله علیاکبر رشاد، رئیس شورای حوزههای علمیه استان تهران معتقد است که مانند اخلاق رسانه، فقه رسانه نیز در مقام عمل مغفول مانده و اصحاب رسانه، مرتکب معاصی بسیاری در عمل رسانشی میشوند، ولی به آن توجه نمیکنند، چون احکام را نمیدانند.
مدیر حوزه های علمیه با اشاره به لزوم هدفمند شدن خروجی های حوزه، گفت: با رشته های تخصصی مختلفی که در درختواره دانشی حوزه های علمیه در نظر گرفته شده بدنبال خروجی های هدفمند در حوزه هستیم.
بر اساس آنچه حدود چند ماه پیش در هیئتامنای دانشگاه فرهنگیان تصویب شد، موضوع ارتقای مرکز تربیت معلم مبلغ به دانشکده مطرح گردید که این دانشکده با اشراف نهادهای حوزوی و تحت نظارت شورای عالی حوزه و دانشگاه فرهنگیان اداره میشود. این دانشکده شعبهای از دانشگاه فرهنگیان است ولی با اشراف و نظارت نهادهای حوزوی که زیر نظر سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان فعالیت میکند.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی با تأکید بر توجه به بیانیه گام دوم انقلاب در عرصه فرهنگ گفت: به ظرفیتهای عظیم و نهفته فرهنگی و هنری حوزه علمیه توجه شود.
تهران، خیابان طالقانی، شماره 436
کدپستی: 1591814313(+9821) 66976601 - 7
info@sccr.ir www.sccr.ir