کد خبر: 5018| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۱۶ مرداد سال ۱۳۹۸ | ساعت ۷:۵۲:۰ | تعداد بازدید: ۳۴۴۱

جلسه کمیته سیاست‌گذاری جایزه بین‌المللی علمی و فناوری پیامبر اعظم (ص) روز سه‌شنبه 15 مرداد 1398 به ریاست دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
ارائه گزارش روند شکل‌گیری جایزه پیامبر اعظم (ص)
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ابتدای این جلسه گزارشی از روند شکل‌گیری، اقدامات انجام شده و برنامه‌های پیش روی برای برگزاری هر چه بهتر این جایزه توسط دکتر صفاری نیا ارائه شد.
حضور نمایندگان همه کشورهای اسلامی در ساختار اجرایی
در این گزارش با اشاره به این موضوع که این جایزه بر اساس داوری چهار کمیته علمی 7 نفره اعطاء می‌شود این موضوع نیز مورد اشاره قرار گرفت که در ساختار اجرایی این جایزه تلاش شده است تا نمایندگان همه کشورهای اسلامی حضور داشته باشند.
تشریح معیارها و ضوابط اعطای جایزه پیامبر اعظم (ص)
در بخش دیگری از این گزارش و در تشریح معیارها و ضوابط اعطای جایزه علمی و فناوری پیامبر اعظم (ص) هم مواردی مانند نو بودن، تابعیت یکی از کشورهای اسلامی، نقش دستاورد علمی در حل مشکلات جوامع اسلامی و... مورد اشاره قرار گرفت.
دریافت بیش از 1000 طرح در موضوعات مختلف
در ادامه این گزارش با اشاره به دریافت بیش از 1000 طرح در موضوعات مختلف به‌عنوان نامزد دریافت جایزه علمی و فناوری پیامبر اعظم (ص) برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی در حاشیه مراسم اهدای جایزه با موضوعات متنوع علمی هم مورد اشاره قرار گرفت.
تامین منابع مالی توسط نهادهای غیردولتی علاقه‌مند به علم و فناوری
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در بخش مربوط به نحوه تأمین مالی این جایزه نیز بر این نکته تأکید شد که منابع مالی جایزه علمی و فناوری پیامبر اعظم (ص) از منابع دولتی تأمین نمی‌شود و این منابع کلاً توسط نهادهای غیردولتی علاقه‌مند به علم و فناوری این جایزه تأمین می‌شود.
دکتر ظهور: جایزه پیامبر اعظم (ص) می‌تواند به اعتباری معادل نوبل برسد
پس از ارائه این گزارش دکتر ظهور از اعضای کمیته داوری جایزه علمی و فناوری پیامبر اعظم (ص) طی سخنانی گفت: در اهدای این جایزه سعی شده تا محدودیت‌ها به حداقل برسد.
وی افزود: معیار و شاخص اصلی افراد برگزیده ارتباط علمی آنان با کشورهای اسلامی است.
عضو کمیته داوری جایزه علمی و فناوری پیامبر اعظم (ص) ادامه داد: برای جا افتادن و کسب اعتبار بیشتر جایزه باید چند دوره از آن برگزار شود.
دکتر ظهور گفت: با توجه به نظرات ارائه شده در مورد این جایزه، جایزه علمی فناوری پیامبر اعظم (ص) می‌تواند به اعتباری معادل جایزه نوبل برسد.
وی افزود: یکی از شاخص‌های اصلی دیگر اعطای جایزه مسئله محور و تلاش برای حل مشکلات جامعه جهانی است.
دکتر سهراب پور: تلاش شده است تا این جایزه اتحاد اسلامی را تقویت کند
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر سعید سهراب پور از اعضای کمیته سیاست‌گذاری جایزه علمی و فناوری پیامبر اعظم (ص) نیز طی سخنانی گفت: تلاش شده است تا این جایزه اتحاد اسلامی را تقویت کند.
دکتر بیت‌الله زاده عنوان کرد: بی‌توجهی جوایز علمی بین‌المللی مانند نوبل به مسلمین
دکتر بیت‌الله زاده رئیس کمیته نانو فناوری جایزه علمی و فناوری پیامبر اعظم (ص) نیز طی سخنانی گفت: در جوایز علمی بین‌المللی مانند جایزه نوبل به‌وضوح مسلمین مورد بی‌توجهی قرار گرفته‌اند.
وی افزود: برای حفظ اعتبار جایزه پیامبر اعظم (ص) تحت هیچ شرایطی نباید ضوابط نادیده قرار گیرد.
دکتر بیت‌الله زاده ادامه داد: خوشبختانه افراد انتخاب شده در این چهار دوره از نظر تقید به اسلام در حد قابل قبولی بوده‌اند.
دکتر دیناروند: جایزه پیامبر اعظم (ص) از عوامل حفظ مرجعیت علمی ایران است
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر دیناروند رئیس کمیته زیست‌فناوری جایزه علمی و فناوری پیامبر اعظم (ص) هم طی سخنانی گفت: بدون تردید پیشرفت‌های علمی و فناوری کشور یکی از نقاط افتخار ماست.
وی افزود: با توجه به وسعت و جمعیت کشورمان، سهم ایران در تولید علم در جهان قابل‌توجه است.
دکتر دیناروند ادامه داد: جایزه پیامبر اعظم (ص) یکی از عوامل مهم ایجاد و حفظ مرجعیت علمی ایران است.
رئیس کمیته زیست‌فناوری جایزه علمی و فناوری پیامبر اعظم (ص) گفت: متأسفانه آن اندازه که دانشمندان مسلمان با دانشمندان غربی کار می‌کنند، نسبت به همکاری با یکدیگر تمایل ندارند.
وی افزود: تحت هیچ شرایطی نباید ضوابط و معیارها مخدوش شود.
دکتر طبیعی: شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ حمایت و نظارت خود را ادامه دهد
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر طبیعی از داوران جایزه نیز طی سخنانی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان نهاد ایجادکننده جایزه بین‌المللی علمی و فناوری پیامبر اعظم (ص) حتماً باید حمایت و نظارت خود در این زمینه را ادامه دهد.
وی افزود: هر چه بیشتر فضای رقابت علمی ایجاد شود پیشرفت علمی هم شتاب خواهد گرفت.
جایزه پیامبر اعظم (ص) در جمع چند جوایز علمی معتبر جهان قرار خواهد گرفت
در ادامه جلسه، دکتر صفارنیا نیز گفت: بر اساس نظر یکی از مورخین جوایز علمی بین‌المللی، جایزه پیامبر اعظم (ص) در 10 سال آینده در جمع چند جوایز علمی معتبر جهانی قرار خواهد گرفت.
وی افزود: همان‌گونه که ورزش قهرمانی لازم است باید برای قهرمانان و مدال‌آوران علمی هم حمایت‌های ویژه در نظر گرفته شود.
دکتر عاملی: شورای عالی انقلاب فرهنگی با همه توان از این جایزه حمایت می‌کند
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی دکتر عاملی هم در این جلسه طی سخنانی گفت: ان شاءالله این جایزه که به نام مبارک پیامبر اعظم (ص) متبرک است منشأ خیر باشد.
وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی با همه توان از این جایزه حمایت می‌کند و اگر نیازی به اصلاح اساسنامه باشد حتماً انجام می‌شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: طی 20 سال اخیر سطح علم و فناوری خیلی تغییر کرده و پیچیده شده است.
دکتر عاملی با اشاره به دشواری کار علمی گفت: این پیشرفت‌های علمی؛ داوری و اهدای جایزه در حوزه علم را دشوار کرده است.
دایره علم و فناوری تنوع و تکثر خیر کننده پیدا کرده است؛ جایزه مصطفی (ص)باید به فنآوری های جدید و نوآوری های این حوزه را هم شامل شود
وی با اشاره به فضای مجازی و پیشرفت‌های آن افزود: باید دایره علم و فناوری گسترده شده و فضای مجازی را هم شامل شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: جایزه علمی هم به گیرنده و هم به دهنده جایزه اعتبار می‌بخشد.
رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با اشاره به نظرات ارائه شده در مورد جایزه پیامبر اعظم (ص) گفت: این نظرات مایه خرسندی است و نشان می‌دهد این جایزه قابلیت دارد تا به یک نهاد معتبر بین‌المللی تبدیل شود.
در مورد جایزه بین‌المللی پیامبر اعظم (ص) بیشتر تبلیغ شود
وی افزود: باید در مورد جایزه بین‌المللی پیامبر اعظم (ص) بیشتر تبلیغ شود تا همه جهان این جایزه را بشناسند.
برخوردها با دانشمندان ایرانی و غیر ایرانی باید یکسان باشد و بر تنوع بین المللی جایزه تاکید شود
دکتر عاملی ادامه داد: برخوردها با دانشمندان ایرانی و غیر ایرانی باید یکسان باشد و نباید به دلیل آنکه جایزه پیامبر اعظم (ص) بین‌المللی است، دانشمند ایرانی مورد بی‌توجهی قرار گیرد. بدیهی است فرآیند داوری مبنا و پایه غیر قابل مخدوش همه قضاوت هاست و در این جهت همه استانداردها علمی جوایز بزرگ باید رعایت شود و بر تنوع بین المللی جایزه تاکید شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مگر می‌شود ایران بزرگ و توانمند در جهان اسلام نماینده‌ای برای دریافت جوایز علمی نداشته باشد.
وی افزود: معیارها، شاخص‌ها و ضوابط باید همیشه رعایت شود و تحت هیچ شرایطی مخدوش نشود.
جایزه پیامبر اعظم (ص) نماد توانایی علمی ایران و جهان اسلام است
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران ادامه داد: جایزه بین‌المللی پیامبر اعظم (ص) نماد و پرچم بزرگ توانایی علمی ایران و جهان اسلام است.
دکتر عاملی با اشاره به ترکیب هیئت داوران این جایزه گفت: باید حداکثر درصد داوران غیر ایرانی باشند تا بعد بین المللی جایزه مخدوش نشود.
وی افزود: جایزه پیامبر اعظم (ص) تلاش دارد علم را در جهان پیشرفت دهد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: گزارش دانشگاه های غربی از وضعیت علم و فناوری در ایران هر چند ابعاد مغرضانه داشت اما نشان داد که پیشرفت علمی و فناوری کشور یک واقعیت است و بر سهم 2.7 درصد تولید علم ایران در جهان تاکید کرد.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: ما هر کمکی که بتوانیم به این جایزه انجام می‌دهیم و از شما هم درخواست می‌کنم شورا را یاری کنید.
وی با اشاره به تصویب بیش از 2 هزار مصوبه در شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: از این تعداد حدود 85 سند راهبردی است و از این 85 سند 3 سند نقشه جامع علمی، نقشه مهندسی فرهنگی و سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش اسناد بنیادین هستند.
دکتر عاملی ادامه داد: شما باید با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی) ما را در به‌روزرسانی این ابعاد کمک کنید.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7