کد خبر: 4203| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۱۶ اردیبهشت سال ۱۳۹۸ | ساعت ۹:۲۵:۰ | تعداد بازدید: ۶۸۱۷

رئیس سازمان بسیج اساتید به همراه تعدادی از اعضای این سازمان روز شنبه 1398/02/14 با دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی دیدار کردند.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه دکتر عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن گرامی داشت حلول ماه مبارک رمضان خاطرنشان کرد: بسیح و بسیج اساتید ظرفیت بزرگی برای کشور در همه زمینه هاست و قطعاً برای شورای عالی انقلاب فرهنگی یک سرمایه ارزشمند فرهنگی محسوب می شوند.
وی افزود: با توجه به جایگاه بسیج اساتید در حوزه دانشگاه، از این سازمان انتظار ارائه راهکارهای کارشناسی و علمی می رود که تشکیل اندیشکده ها و کانون ها براساس مأموریت های بسیج اساتید در همین زمینه تلقی می شود.
دکتر عاملی گفت: نکته کلیدی در مورد نحوه تعامل بسیج با جامعه و نهادهای تخصصی در موضعی است که بسیج می گیرد.
اثر کلام، از موضع برادری و اخوت اسلامی بسیار کارآمد است
وی افزود: اثر کلام، از موضع برادری و اخوت اسلامی بسیار کارآمد است و توصیه از این مسیر اثربخشی مطلوب­تری دارد، چنانچه این سازمان تاکنون توانسته جایگاه خود را در این زمینه حفظ کند.
دکتر عاملی ادامه داد: دستیابی به اهداف متعالی انقلاب اسلامی جزو اولویت هایی است که هم شورای عالی انقلاب فرهنگی و هم بسیج اساتید کشور به دنبال آن هستند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: گاهی نسبت به عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی بی انصافی هایی می شود که شایسته نیست.
اجرایی شدن حدود 140 برنامه نقشه جامع علمی
وی ادامه داد: سند نقشه جامع علمی کشور 240 برنامه عمل داشته است که حدود 140 برنامه آن اجرایی شده است، ضمن آنکه تأکید و تأیید مقام معظم رهبری روی بسیاری از عملکردهای شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود دارد.
دکتر عاملی افزود: در حدود 1000 کتاب درسی آموزش و پرورش شاخه هایی از فرهنگ و تمدن اسلام و ایران گنجانده شده است که نتیجه تلاش های مجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی و نهادهای مرتبط با آن است.
وی ادامه داد: فعالیت های اجرایی حوزه علم و فرهنگ همگی از مسیر مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی می گذرند.
بزرگترین موفقیت جمهوری اسلامی پرورش سرمایه انسانی است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بزرگترین موفقیت جمهوری اسلامی پرورش سرمایه انسانی است که در گام دوم مقام معظم رهبری هم به آن اشاره شده است.
وی افزود: اینکه جمهوری اسلامی ایران در حوزه رشد علمی جهان جزو 4 کشور اول دنیاست و یا در المپیادهای دانشجویی جزو ده کشور برتر جهان محسوب می شود نتیجه سیاستگذاری هایی است که از مسیر بدنه کارشناسی شورای عالی انقلاب فرهنگی می گذرد.
 


تا در کمیت به جایگاه فعلی نمی رسیدیم نمی شد از کیفیت سخن به میان آورد
دکتر عاملی ادامه داد: امروز در حوزه کمیت به جایگاهی رسیده ایم که توجه به کیفیت جزو برنامه های پیش رو قرار گرفته است و تا در کمیت به جایگاه فعلی نمی رسیدیم نمی شد از کیفیت سخن به میان آورد.
وی افزود: این پذیرفته است که بایستی نسبت به کارآمدی هرچه بهتر شورای عالی انقلاب فرهنگی اقداماتی صورت گیرد لکن باید نسبت به عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی در کنار توجه به نقاط ضعف، قوت ها را نیز مطرح کرد و به تقویت امید و توجه به ابعاد مثبت و توفیقات حوزه علم و فرهنگ در میان مردم تاکید کرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تمام ستادهای علم و فن آوری کشور که منشاء خدمات بزرگی در حوزه علم و فن آوری شده اند مصوب شورای عالی هستند.
شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ سیاست های راهبردی مهمی را مصوب، حمایت و تقویت کرده است
دکتر عاملی اضافه کرد: بنیاد ملی نخبگان، صندوق حمایت از پژوهشگران، فرهنگستان های علوم و خلاصه همه نهادسازی ها و ایجاد ظرفیت های تقویت کننده علم و فن آوری کشور؛ مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است که طی 35 سال سیاست های راهبردی مهمی را مصوب، حمایت و تقویت کرده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: باید در کنار توجه به جوانگرایی که در بیانات مقام معظم رهبری مورد توجه است،  اقدام به پرورش جوانان آماده به کار و دارای قابلیت های مدیریتی کرد.
دکتر عاملی ادامه داد: مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حکم قانون است که باید برای آن وزن قانونی هم بگذاریم و این مسئله نیاز به کار کارشناسی دارد.
دستوراتی که در قالب لایحه در دستور شورای عالی قرار گیرد؛ زمینه بهتری برای اجرائی شدن پیدا می کند
وی افزود: لازم است بسیاری از دستورات شورای عالی در قالب لایجه در دستور شورای عالی قرار گیرد تا زمینه اجرائی شدن بهتری پیدا کند و بدیهیست که ستاد های "علم و فن آوری" و "فرهنگ" مطالعاتی تخصصی لازم را روی طرح و لوایح خواهند داشت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: مصوباتی که دارای بار مالی، نیازمند توسعه منابع انسانی و سایر ظرفیت های لازم هستند بایستی پیش از تصویب توسط دستگاه های مربوطه و نهادهای ذی ربط بررسی کارشناسی شوند و با ملاحظات مربوطه در دستور شورای عالی قرار گیرد.
 
اجتماعی شدن یک سند سیاستگذاری قبل از تصویب دارای اهمیت بسیار است
وی افزود: ذی نفعان شورا در برخی از بخش های شورای عالی انقلاب فرهگی دیده نشده اند و اجتماعی شدن یک سند سیاستگذاری قبل از تصویب دارای اهمیت بسیاری است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه گفت: می توان از ظرفیت کارشناسی بسیج اساتید برای تأمین اقبال جمعی و بازخوردهای اجتماعی، پیش از قانونی کردن مصوبات شورا اقدام کنیم و با هنجارسازی و گفتمان سازی بدنه اجتماعی را در تحقق اهداف اسناد همراه کنیم.
وی خاطرنشان کرد: تشکیل جلسه ستاد مهندسی فرهنگی از اولین اقدامات بنده در حوزه فرهنگ بوده است که انشاءالله با تشکیل جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی و تعیین نمایندگان شورای عالی در ستاد مهندسی فرهنگی، جلسات آن به صورت منظم تشکیل خواهد شد.
دکتر عاملی ادامه داد: اندیشکده ها و کانون های بسیج اساتید به عنوان بدنه کارشناسی مورد اعتماد می تواند ظرفیت قابل توجهی در جهت پیشبرد اهداف شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد.
گام دوم انقلاب اسلامی بایستی فراتر از مقولات ترویجی در کشور دیده شود
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به بندهای گام دوم انقلاب اسلامی گفت: گام دوم انقلاب اسلامی بایستی فراتر از مقولات ترویجی در کشور دیده شود و تحقق آن باید با ماهیتی نهادینه و کیفی دنبال شود.
وی افزود: در این مسیر باید ابتدا به سازوکارهای اقتصادی توجه داشته باشیم تا بتوانیم به نهادینه سازی فرهنگی اقدام کنیم.
دکتر عاملی خاطرنشان کرد: در مقوله قدرت نرم نیز باید فعالانه اقدام کنیم، چنانچه فضای مجازی محل عرض اندام ابرقدرت هاست و سازمان بسیج بایستی در این فضا عملکرد فعالانه ای داشته باشد.
وی افزود: لازم است در کنار واکنش به اقدامات قدرت نرم دشمن، نسبت به افزایش ظرفیت های کنش گرانه نرم جمهوری اسلامی ایران نیز اقدام کرد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین در این دیدار دکتر مجتبی زارعی، رئیس سازمان بسیج اساتید کشور ضمن تبریک انتصاب دکتر عاملی به دبیری شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: آئین نامه تشکیل سازمان بسیج اساتید کشور در جلسه 490 شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است و عموم اعضای آن از دانشگاهیان هستند.
مأموریت اصلی بسیج اساتید توجه به حوزه های علمی و آموزشی- پژوهشی است
وی ادامه داد: مأموریت اصلی سازمان بسیج اساتید کشور توجه به حوزه های علمی و آموزشی- پژوهشی کشور است که با نظر به حل مسائل کشور در سطوح منطقه ای و ملی تلاش داشته تا به ارائه راه حل در زمینه موضوعات مهم در تراز ملی و در حوزه حاکمیتی اقدام کند.
دکتر زارعی با اشاره به آئین نامه ارتقا و ترفیع اساتید دانشگاهی ادامه داد: در حال طراحی نظام پیشنهادی جهت اصلاح فرآیندهای ارتقا و ترفیع اساتید دانشگاهی هستیم.
علوم انسانی در مسیر اسلامی شدن است
وی افزود: معتقدیم علوم انسانی در مسیر اسلامی شدن است و بایستی با شناخت ظرفیت های موجود اقدام به شکل دهی پارادایم مسلطی در طراحی نظام واره های آن کنیم.
دکتر زارعی ادامه داد: طی بازخوردی که از مجموع آرای اعضای بسیج اساتید کشور به دست آمده است تمرکز بر اجرایی سازی اهداف این شورا مورد انتظار بوده است تا از اقدامات صرفاً اداری و محافظه کارانه رایج ممانعت شود.
برخی از اسناد بالادستی کشور به خوبی اجرایی نشده است
وی افزود: متأسفانه برخی از اسناد بالادستی کشور به خوبی اجرایی نشده است و توجه به جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان قرارگاه علم و فرهنگ کشور این حوزه بایستی مورد توجه جدی قرار گیرد.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور ادامه داد: اندیشکده ها و گروه های حل مسئله بایستی در ساختار علمی کشور مورد توجه جدی قرار گیرند و از ظرفیت آنها در حل مسائل موجود بهره گیری شود.
ساختارهای موجود نظام ارتقای اساتید مانع حل مسائل کاربردی کشور می­ شود
وی ادامه داد: متأسفانه برخی از ساختارهای موجود در نظام ارتقای اساتید مانع از حل مسائل کاربردی کشور می­شود که شایسته است با تشکیل و گسترش گروه های حل مسئله در کشور به راه حل های اجرایی دست یافت.
آماده ایم ظرفیت های بسیج اساتید را در اختیار برنامه های شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دهیم
دکتر زارعی افزود: بسیج اساتید در چند سال اخیر توجه ویژه ای به مقوله جنگ نرم داشته است و اعلام آمادگی می کنیم ظرفیت های موجود خود را در اختیار برنامه های پیش روی شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دهیم.
 

منبع:دکتر عاملی

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7