کد خبر: 11262| تاریخ انتشار: پنـج شنبه ، ۲۵ اردیبهشت سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۶:۴۰:۰ | تعداد بازدید: ۲۴۰۳

مدیر حوزه های علمیه با اشاره به اینکه از ظرفیت، طرح ها و ایده های مجمع نمایندگان طلاب استقبال می کنیم، گفت: پیشنهاداتی که از سوی اعضای محترم هیئت رئیسه مجمع نمایندگان طلاب مطرح شد را در شورای معاونین حوزه مطرح نموده و تلاش خود را برای اجرای آن انجام خواهیم داد.
آیت الله علیرضا اعرافی پیش از ظهر امروز در دیدار رئیس و هیئت رئیسه مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم که پیش از ظهر امروز در دفتر مدیر حوزه های علمیه برگزار شد، ضمن تسلیت فرارسیدن ایام شهادت امیرالمؤمنین علی(ع)، اظهار داشت: از اقدامات، فعالیت ها و تلاش های مناسب مجمع نمایندگان طلاب و فضلا صمیمانه تقدیر و تشکر داشته و قدردان نمایندگان محترمی هستیم که برآمده از آراء طلاب، فضلا و اساتید بوده و با تلاش خود مشعل رسالت حوزه را روشن نگه داشته اند.
* برای برگزاری مراسم پرشور روز قدس تدبیر شود
وی در ادامه ضمن گرامیداشت فرارسیدن ایام روز جهانی قدس، ابراز داشت: ان شاءالله با تدابیری که انجام می شود، شاهد شور و حضور پررنگ جهان اسلام در این روز بزرگ باشیم و امیدواریم مسئولان محترم، حضور ملت بزرگ ایران را در این روز بزرگ، تدبیر کرده و ملت بتواند مثل همیشه خود را نشان دهد و با سخنرانی رهبر معظم انقلاب نیز شاهد موجی قوی در جهان علیه استکبار و ظالمان باشیم.
مدیر حوزه های علمیه خاطرنشان ساخت: رهبر معظم انقلاب و بزرگان حوزه برای ما ترسیم کرده اند که حوزه آرمان های بزرگی دارد و باید کارهای وسیعی برای تحقق این آرمان ها انجام بپذیرد؛ اما در حال حاضر با این آرمان ها فاصله داشته و نیازمند عزمی راسخ و حرکت بزرگ جهادی هستیم تا این اهداف بلند و حوزه در تراز انقلاب اسلامی محقق شود.
* تعریف مدیر حوزه های علمیه از "حوزه انقلابی"
عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به اینکه حوزه باید پاسخگوی جهان امروز و تحولات عالم باشد، تصریح کرد: حوزه انقلابی، حوزه ای است که بتواند همراه چرخ زمانه حرکت کرده و بالاتر از آن پیش بینی و آینده نگری داشته و برای تحولات آینده آماده باشد.
امام جمعه قم با بیان این مطلب که حوزه عهد انقلاب با حوزه عهد انزوا متفاوت است، اظهار داشت: ما زمانی در این قم نمی توانستیم کاری انجام دهیم؛ اما حوزه های علمیه به برکت انقلاب اسلامی، جهان و ایران را متغیر و متحول کرد؛ حوزه باید بتواند همپای حوادث نو و جدید و متناسب با این عصر، حرکت کرده و پیشگام و پیش آهنگ باشد که البته کاری دشوار است.
آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه حوزه باید پاسخگوی هفت میلیارد بشر باشد، ابراز داشت: همه باید معرفت، فکر، اخلاق، ایمان و... خود را از حوزه بگیرند و باید در درون این هفت میلیارد، تمدن سازی اسلامی داشته باشیم که حرف کمی نیست.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه خاطرنشان ساخت: حوزه باید در کنار بشریت امروز، میلیاردها بشر آینده را هم در نظر بگیرد و برای آنان از امروز برنامه ریزی داشته باشد؛ نمی توان بعد از تحولات جهان، کار کرد؛ بلکه باید قبل از آن برنامه ریزی های لازم را انجام داد.
مدیر حوزه های علمیه تصریح کرد: در راستای برنامه ریزی برای آیندگان، درختواره رشته های حوزوی با همراهی هزاران استاد و فاضل به تأیید نهایی رسیده و این کار برای دهه ها و قرن آینده اتفاق افتاده است.
وی بیان داشت: ما در برابر این حرکت بزرگ و عظیم، عقب هستیم و باید تحرکات بیشتری داشته باشیم؛ تحقق این حرکت، نیازمند عزم و باور است و باید با همکاری و هم افزایی بیشتر برای تحقق آرمان های بزرگ تلاش کنیم.
* حوزه های علمیه در طول این چهارسال دستاوردهای بزرگی داشته است
عضو فقهای شورای نگهبان اظهار داشت: آنچه که در قریب چهار سال اخیر رقم خورد، ضمن اینکه دارای ضعف هایی بوده و نقدهایی به آن وارد است؛ اما دستاوردهای بزرگی در ریل گذاری حرکت های آینده حوزه فراهم آورده و این دستاوردها به تمام حوزه بر می گردد.
آیت الله اعرافی ابراز داشت: این طرح ها برآمده از افکار، ایده ها و اندیشه های حوزه بوده که بخشی از آن از سوی مجمع نمایندگان طلاب و فضلا به مرکز مدیریت حوزه رسیده و عمده آن نیز از اندیشه های رهبر انقلاب و بزرگان حوزه بوده است.
وی خاطرنشان ساخت: امروز زیرساخت های برنامه ای حوزه، زیرساخت های والایی است و رهبر معظم انقلاب نیز آن را تأیید کرده و بیان کرده اند که باید این مسیر به پیش برود.
مدیر حوزه های علمیه تصریح کرد: در طول این چهار سال، گنجینه ای از تفکر، اندیشه و طرح و برنامه فراهم شده که بخش هایی از آن به سمت اجرا رفته و بخش های بزرگی از آن نیز در یک یا دو دهه آینده باید اجرایی شود.
عضو فقهای شورای نگهبان در بخش دیگر از سخنان خود، ارتباط میان حوزه، نظام و جامعه را بسیار مهم دانست و گفت: حوزه نباید در لاک خود بوده و در فضایی محصور تعریف شود؛ وقتی تعریف حوزه تام و صحیح است که در ارتباط با مردم، جامعه و جهان باشد.
* فسلفه وجودی حوزه، خدمت به مردم و جامعه است
امام جمعه قم بیان داشت: فلسفه وجودی ما این است که خادمان جامعه و مردم باشیم و رسالت و ذات حوزه همین خدمت‌گزاری و حضور در عرصه های گوناگون است و البته با این مهم، فاصله داشته و هنوز در بخش هایی به خودباوری نرسیده ایم.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه اظهار داشت: حوزه باید قلب تپینده ای باشد که خون تازه را به جامعه تزریق کند؛ متأسفانه در برخی از بخش ها هنوز به این باور نرسیده ایم که می توانیم این کار را انجام دهیم و در این راستا، طرح آمایش سرزمینی به تدوین رسیده تا بتوانیم در کارهایی که حوزه و حوزویان می توانند انجام دهند، ورود نماییم.
* حوزه و کرونا
آیت الله اعرافی در ادامه به حرکت پرشور طلاب جهادی در موضوع مقابله با ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: طلاب و فضلا حضور بسیار مناسبی در این قضیه داشته و شورای هماهنگی نهادهای حوزوی و ستاد حوادث غیرمترقبه حوزه نیز در راستای انسجام بیشتر طلاب و فضلا به این موضوع ورود کرده تا جبهه ای قوی تشکیل شده و نقش حوزه به خوبی ایفا شود.
وی ابراز داشت: ستاد حوزوی بحران و حوادث غیرمترقبه از زمان زلزله کرمانشاه فعالیت خود را آغاز کرد و در موضوع سیل و کرونا نیز کارهای مناسبی داشته است؛ البته ارزش اصلی این کارها با طلابی است که جانفشانی کرده و در خط مقدم حضور داشتند و به صورت خودجوش در این مشکلات وارد شده اند و جا دارد مجدداً از تمام این عزیزان تشکر داشته باشم.
مدیر حوزه های علمیه یادآور شد: ستاد حوزوی بحران و حوادث غیرمترقبه تلاش کرده است تا بلندگوی طلاب جهادی بوده و حمایت هایی را داشته باشد و به آن کمک کند.
عضو فقهای شورای نگهبان خاطرنشان ساخت: ظرفیت حوزه در این بخش، ظرفیت بسیار بالایی است و حضور روحانیت در این عرصه، حضور بسیار قوی، منسجم و خیره کننده ای بود.
امام جمعه قم تصریح کرد: طلاب در بخش های مختلفی همچون حضور در بیمارستان ها، ارائه مشاوره، انجام مباحث مرتبط با دفن و کفن اموات کرونایی، پاسخ به سؤالات و شبهات، ضدعفونی شهرها و معابر و... حضور بسیار مناسب و منسجمی داشته اند.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه اظهار داشت: ستاد حوزوی بحران و حوادث غیرمترقبه دارای ۱۰ کمیته بوده که بعضی از این کمیته ها، بروز و ظهور بیشتری داشته و بخشی نیز ظهور بیرونی نداشته اند؛ اما کارهای خوبی انجام داده اند.
* تلاش کردیم صدای واحدی از حوزه در موضوع کرونا شنیده شود
آیت الله اعرافی با بیان این مطلب که در موضوع کرونا یک بحث درون حوزوی و یک بحث برون حوزوی داشته ایم، ابراز داشت: اولین نکته در بحث درون حوزوی این بوده که لازم بود صدایی سنجیده، جامع و واحد از سوی حوزه های علمیه منتشر شود که در این راستا هماهنگ سازی های خوبی انجام شده و صدای واحدی از سوی حوزه منتشر شده است.
وی خاطرنشان ساخت: نکته دوم در بحث درون حوزوی، حمایت از حرکت های جهادی و خودجوش طلاب و فضلا بود تا حمایت های لازم از آنان صورت بپذیرد.
مدیر حوزه های علمیه عدم توقف نظام علمی حوزه های علمیه را نکته بعدی در موضوع درون حوزوی دانست و گفت: حوزه های علمیه پس از تعطیلی دروس به دلیل ویروس کرونا، دروس مجازی را در دستور کار قرار داد که باید اعلام کنیم امروز در سطح یک حوزه قریب به ۹۵ درصد فعالیت ها به خوبی از طریق فضای مجازی صورت گرفته و طلاب ما در دروس سطح یک عمدتا نسبت به سال های قبل، جلوتر هستند.
عضو فقهای شورای نگهبان بیان داشت: تمام اساتید حوزه در موضوع تدریس مجازی طلاب، پای کار بوده و به جای مباحثه تلاش شد تقریر روزانه داشته باشند و ارتباط های آنلاین و آفلاین خوبی میان طلاب و اساتید محترم صورت پذیرفت.
امام جمعه قم یادآور شد: برای آینده نیز برنامه ریزی کرده ایم تا زیرساخت های مجازی برای حوزه های علمیه ایجاد شود و تا به امروز کارهای خوبی صورت گرفته است.
آیت الله اعرافی گفت: نکته چهارم در موضوع فعالیت های درون حوزوی، مکاتبات بین المللی بوده که تا به امروز در قالب قریب به ۵۰۰ نامه با نهادهای اجتماعی، سیای، نهادهای غیراسلامی، علمای اهل سنت، علمای شیعه و... مکاتبه شده و گفت و گوهای خوبی صورت پذیرفته که فقط چند نامه در ایران منتشر و اطلاع رسانی شده است.
* تعاملات بین المللی حوزه های علمیه را ادامه خواهیم داد
وی افزود: تعامل های بین المللی حوزه را ادامه خواهیم داد و خوشبختانه این نامه ها بازخوردهای خوبی داشته و بازتاب های آن در حد یک یا دو جلد کتاب است.
مدیر حوزه های علمیه اظهار داشت: اسلام اندیشه ای دارد که پاسخگوی تحولات دنیا در خوشی ها و سختی هاست و بشر نیازمند به این اندیشه ها می باشد.
عضو فقهای شورای نگهبان ابراز داشت: کرونا، موضوعی جدید و نو در سطح جهان است و حتماً باید برای پساکرونا و لرزه های آن آماده بوده و از آن استفاده بهینه داشته باشیم؛ کرونا موجی جهانی به همراه داشت که تا به امروز مصداق کمی همانند آن داشته ایم و باید این فرصت را مغتنم شمرد.
آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه بخشی از پیام های کرونا، پیام های بشری و بخشی از آن پیام ها برای ماست، خاطرنشان ساخت: بشر نیاز به تفکر مبنایی، بنیادی، کلامی و فلسفی دارد تا بتواند پاسخگو باشد؛ ما معتقدیم این تفکر در اسلام و حوزه وجود دارد و رهبر معظم انقلاب نیز آن را تبیین کرده اند و ما نیز در بیانیه ها و تعاملات بین المللی خود به آن اشاره کرده ایم.
وی تصریح کرد: ما یک تفکر عمیق اعتقادی داریم که می تواند دردهای بشر را معالجه کند و این مهمترین پیام کرونا بوده و کاری است که حوزه باید به بشر ارائه دهد.
مدیر حوزه های علمیه تأکید کرد: مسئله دیگر در موضوع کرونا این است که بشر باید بداند نیازمند به یک تکیه گاه فراتر از عالم طبیعت است؛ ما هیچکدام از این تحولات علمی را نفی نکرده ایم و گفته ایم باید احترام و اعتنا شود؛ اما معتقدیم بشر نیازمند به یک تکیه گاهی است که در این دنیا نیست و باید در این حوادث سخت جست و جو شود و بشر را به آن برگرداند.
عضو فقهای شورای نگهبان اظهار داشت: بازگشت به معنویت، پیام بعدی کروناست که نیازمند به سرمایه بوده و سرمایه آن دعا و مناجات است.
* پیام کرونا برای مسئولان داخل کشور
عضو شورای عالی حوزه های علمیه ابراز داشت: پیام کرونا در داخل کشور نیز این بود که باید بر خود اتکا کرده و راه مقاومت را طی نموده و منابع داخلی خود را دنبال نماییم؛ باید به خودباوری برسیم که می توانیم بهتر از بسیاری از کشورها، مدیریت را انجام دهیم.
آیت الله اعرافی خاطرنشان ساخت: امروز شاهد الگویی در داخل کشور متشکل از جریان انقلابی، جریان بسیجی، حوزویان، مسئولین خدوم کشور و... بودیم که همراه با آرامش و طمأنینه بوده و در کنار آن، توجه به علم و دانش داشت و ما را قادر کرد که کارهای بزرگی را انجام دهیم؛ پیام اعتماد به خویشتن، تأکید بر خودکفایی، فرهنگ و اقتصاد مقاومتی و تأمین زیرساخت هاست.
وی با تأکید بر اینکه باید متکی بر داشته های داخلی باشیم، یادآور شد: در نامه ای به وزیر ارتباطات تأکید کرده ایم که مشکل زیرساخت های فضای مجازی کشور باید حل شود؛ شبکه ملی اطلاعات و فضای مجازی ما باید به گونه ای چیده شود که روی پای خود بایستیم.
* از طرح ها و ایده های مجمع نمایندگان طلاب استقبال می کنیم
مدیر حوزه های علمیه در پایان با اشاره به اینکه از ظرفیت، طرح ها و ایده های مجمع نمایندگان طلاب استقبال می کنیم، تصریح کرد: پیشنهاداتی که از سوی اعضای هیئت رئیسه مجمع نمایندگان طلاب مطرح شد را در شورای معاونین حوزه مطرح نموده و تلاش خود را برای اجرای آن انجام خواهیم داد.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه در پایان به ارتباط خود با طلاب اشاره کرد و گفت: ما سامانه ای به نامه سامانه سفیر راه اندازی کرده ایم که نامه های زیادی از سوی طلاب برای بنده ارسال می شود که تمام نامه ها را می بینم  و بیش از یکصد کانال و گروه را چک می کنم و به پیام طلاب، فضلا و اساتید پاسخ خواهم داد.
 

منبع:خبرگزاری حوزه

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7