کد خبر: 10348| تاریخ انتشار: جـمـعــه ، ۹ اسفند سال ۱۳۹۸ | ساعت ۰:۱۹:۰ | تعداد بازدید: ۳۹۶۸

جلسه شورای فرهنگ عمومی استان فارس روز سه‌شنبه 1398/12/06 با حضور دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیت الله دژکام نماینده ولی فقیه و امام جمعه فارس، دکتر رحیمی استاندار فارس و اعضای شورای فرهنگ عمومی استان فارس در دفتر امام جمعه شیراز برگزار شد.
در بیماری کرونا ترس و اضطراب جامعه را تهدید می‌کند
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر عاملی در این جلسه با اشاره به شیوع بیماری کرونا در کشور طی سخنانی گفت: در این موضوع بیش از آنکه اصل بیماری کرونا جامعه را تهدید کند، ترس و اضطراب جامعه را تهدید می‌کند.
وی افزود: تا کنون از 2700 تلفات بیماری کرونا 2655 نفر چینی هستند و 45 مورد مربوط به سایر نقاط جهان است. در حوادث مهم مرتبط با سلامت مردم یا حوادث طبیعی مثل سیل و زلزله نیازمند بسته های مهم فرهنگی و رسانه ای هستیم که ضمن تامین آموزش های لازم برای کاهش خطر و تامین سلامت مردم، اضطراب و نگرانی را کاهش دهد و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به ابعاد مختلف حوزه فرهنگ اشاره کرد و ادامه داد: موضوع فرهنگ سهل و ممتنع است و وقتی در این بخش مسئله را نمی‌توانیم حل کنیم به نقد یکدیگر می‌پردازیم.
وی گفت: فرهنگ شناسان یکی از نکاتی را که در خصوص فرهنگ ذکر می‌کنند این است که فرهنگ در گذر زمان مفهومش تغییر می‌کند.

امروز فرهنگ به معنای روش خاص زندگی است
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران افزود: بیش از 500 معنا برای فرهنگ ذکر شده و امروز فرهنگ به معنای روش خاص زندگی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: سند مهندسی فرهنگی با یک حساسیت ویژه تدوین ‌شده و در آن به ابعاد مختلف فرهنگ پرداخته شده است.
وی گفت: حوزه‌های شناختی صرفاً در فرهنگ مهم نیستند بلکه یک سطح از فرهنگ اجتماعی مرتبط با  ایمان است و یک جنبه بسیار مهم در فرهنگ نیز بُعد احساسی و عاطفی است که اگر به آن توجه نشود بازخوردهای اجتماعی مثبت نخواهد بود.
با گسترش صنعت همزمان ارتباطات، شاهد فراملی شدن ارتباطات هستیم
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران افزود: در یک دوره ارتباطات صرفاً محدود به حوزه جغرافیا بود اما امروز با گسترش صنعت همزمان ارتباطات، شاهد فراملی شدن ارتباطات هستیم.
وی ادامه داد: آنچه که عنصر "کسی بودن" را در فضای اجتماعی تقویت کرده است همین ارتباطات است و باید به جایگاه اجتماعی افراد احترام بگذاریم که در نگاه اندیشه اسلامی نیز این نگاه مورد تاکید است. انسان به جایگاه فهم "مهم بودن فرد و جامعه" خود نزدیک می شود و هنجارهای اجتماعی که موجب طبقه بندی های اجتماعی بود کم رنگ می شود.
برای حفظ ارزش‌ها باید به جایگاه افراد احترام گذاشت
دکتر عاملی با اشاره به لزوم احترام به افراد گفت: قوانین و مقررات برای اداره جامعه کافی نیست بلکه برای حفظ ارزش‌ها باید به جایگاه افراد احترام گذاشت. احترام به فرد و جامعه از طریق استقرار نظام مند عدالت اجتماعی تامین می شود.

وی با اشاره به لزوم ایجاد پیوند میان نقشه مهندسی فرهنگی و برنامه‌های سالانه و پنج‌ساله کشور افزود: توجه به این موضوع از مزیت‌های سند نقشه مهندسی فرهنگی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سازوکار معین شده در نقشه مهندسی فرهنگی ادامه داد: در سند نقشه مهندسی فرهنگی پیش‌بینی شده مسئول اجرای این سند در استان‌ها شورای فرهنگ عمومی آن استان است که به ریاست امام جمعه و نماینده ولی‌فقیه در آن استان تشکیل می‌شود.
هر استان متناسب با مزیت‌های خود به طراحی بُرش استانی سند نقشه مهندسی فرهنگی بپردازد
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: با توجه به این موضوع ضرورت دارد لایه‌های استانی سند را طراحی کنیم زیرا 300 برنامه را نمی‌توانیم با فوریت پیگیری کنیم و مناسب است هر استان متناسب با مزیت‌های خود به طراحی بُرش استانی سند نقشه مهندسی فرهنگی بپردازد.
وی افزود: برنامه‌های اجرایی ناظر به نیازهای استان باشد و به عنوان مثال در بُرش استانی نقشه جامع علمی کشور در استان بوشهر به اولویت انرژی و دریا با توجه به مزیت آن استان پرداخته‌ شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در بیانیه گام دوم انقلاب، مقام معظم رهبری «مدظله‌العالی» نظام ارزش‌گذاری برای 40 ساله آینده انقلاب را ترسیم کرده‌اند.

خودسازی، جامعه پردازی، تمدن نوین اسلامی محورهای مهم بیانیه گام دوم هستند
وی با اشاره به 3 محور مهم این بیانیه گفت: خودسازی، جامعه پردازی، تمدن نوین اسلامی از محورهای مهم بیانیه گام دوم هستند.
دکتر عاملی افزود: خودسازی وجه مشترک گام اول و دوم انقلاب است و هر چه از جنگ گذشتیم خودسازی در جامعه کمرنگ تر شد.
وی ادامه داد: جامعه پردازی یعنی اینکه به ظرفیت‌ها و نیازهای مردم توجه کنیم و در تعامل فرهنگی جامعه به ظرافت ها، حساسیت های اجتماعی، حوزه های شناختی، ایمانی و عاطفی جامعه توجه خاص داشته باشیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بیانیه گام دوم انقلاب سند بالادستی و مافوق سند مهندسی فرهنگی است و در بُرش‌های استانی این سند نیز مناسب است به این موضوع توجه شود.
وی افزود: در خصوص سند عفاف و حجاب مسئول اجرا وزارت کشور است و قوه قضائیه هم در این زمینه مسئولیت دارد.
دکتر عاملی ادامه داد: حدود سه هزار نفر ساعت در تدوین نقشه مهندسی فرهنگی کار شده است. حدود 5 سال تدوین و تصویب آن زمان برده و توسط 2 رئیس‌جمهور ابلاغ شده است.
به اسناد بالادستی پایبند باشیم و اجرای آن را پیگیری کنیم
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: زمانی که من دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی شدم پنج سال از ابلاغ این سند می‌گذشت و یک جلسه ستاد راهبری و هماهنگی سند تشکیل نشده بود و همان موقع از رئیس‌جمهور به عنوان رئیس شورای هماهنگی مهندسی فرهنگی درخواست کردم که این جلسه را تشکیل دهند و در نهایت ایشان موافقت کردند که معاون اول جلسات را تشکیل دهند.
وی با اشاره به ترکیب این ستاد افزود: این ستاد در سطح وزرای مرتبط با حوزه فرهنگ، یعنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری، وزیر بهداشت، وزیر کشور، وزیر گردشگری و وزیر ورزش و همچنین معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و اعضاء حقیقی و حقوقی دیگر تشکیل می شود که تاکنون 4 جلسه آن به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور تشکیل شده و 11 مصوبه مهم و محوری داشته است.
دکتر عاملی ادامه داد: در ذیل این سند اسناد مهمی پیش‌بینی شده که سند ملی سینما، موسیقی، معماری و ... از جمله این اسناد است که هدف متعالی تمدن نوین اسلامی را دنبال می‌کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به محتویات سند نقشه مهندسی فرهنگی اشاره کرد و گفت:  13 هدف و راهبرد کلان و 300 برنامه اقدام در این سند وجود دارد.
وی افزود: به اسناد بالادستی پایبند باشیم و اجرای آن را پیگیری کنیم.

برنامه‌های سالانه و پنج‌ساله کشور با سند مهندسی فرهنگی پیوند بخورد
دکتر عاملی به مفهوم مهندسی فرهنگی اشاره کرد و ادامه داد: مهندسی فرهنگی یعنی توجه به هندسه و اجزاء فرهنگ که در عرصه فرهنگ نمی‌توانیم به آنها بی‌توجه باشیم.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی دکتر عاملی در پایان سخنان خود نیز گفت: در سند نقشه مهندسی فرهنگی تأکید شده که برنامه‌های سالانه و پنج‌ساله کشور با این سند پیوند بخورد که در جلسه دوم ستاد راهبری و هماهنگی این سند مقرر شد کمیته تلفیق برای گنجاندن این سند در برنامه‌های پنج‌ساله تشکیل شود.

دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی:
اجرایی‏ سازی نقشه مهندسی فرهنگی در استان‏ها بر عهده شورای فرهنگ عمومی است
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر محمد آقاسی دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در ادامه این جلسه طی سخنانی گفت: روند اجرایی ‏سازی سند نقشه مهندسی فرهنگی در استان‏ ها بر عهده شورای فرهنگ عمومی آن استان قرار دارد که برای انجام این امر مقدماتی لازم است که در قالب چند سرفصل به آن‏ها اشاره خواهد شد.
وی افزود: سند نقشه مهندسی فرهنگی چند بخش دارد که بخش اول آن کلیات است که در کلیات 9 بند آمده است.
دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: حُسن این کلیات ارائه تعاریف یکسان از مفاهیم مندرج در نقشه مهندسی فرهنگی است که باعث می ‏شود در این زمینه با تعارض آراء مواجه نباشیم.
آقای آقاسی گفت: در این بخش مفاهیمی مانند فرهنگ، فرهنگ ملی، فرهنگ عمومی، فرهنگ حرفه‌ای و... به ‏صورت دقیق تعریف شده است.
وی افزود: در بخش دیگر سند نقشه مهندسی فرهنگی، مبانی ارزشی سند در 24‏ بند به ‏طور کامل مطرح شده است.

دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در این بخش اصول بالادستی، شاکله نهایی و... سند مورد اشاره قرار گرفته است.
آقای آقاسی گفت: در بخش بعدی و طی 20 ‏بند و 5 محور ارزش ‏های اصلی سند شامل تعقل، ایمان، اخلاق، علم و عمل دسته ‏بندی شده است.
وی افزود: با توجه به موارد فوق، سند نقشه مهندسی فرهنگی یک سند کامل و جامع محسوب می ‏شود.
دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: 114 اصل در سند نقشه مهندسی فرهنگی مدنظر قرار گرفته شده و اگر ما یک برنامه کامل را بخواهیم در نظر بگیریم این 114 اصل را می‏ خواهیم اجرا کنیم.
وی گفت: در سند نقشه مهندسی فرهنگی چشم‏ اندازی تعریف شده است که این چشم ‏انداز فرهنگی معین می ‏کند که فرهنگ جامعه ما در افق چشم‌انداز 1404 باید چه ویژگی‏ هایی داشته باشد.
آقای آقاسی افزود: 13‏ هدف کلان فرهنگی در نقشه مهندسی فرهنگی ترسیم شده که در ذیل این 13‏ هدف کلان 13‏ راهبرد ملی نیز وجود دارد.
دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: اولویت ‏های سند مهندسی فرهنگی نیز به شرح ذیل است: هویت اسلامی، ایرانی و انقلابی، فرهنگ خانواده، سبک‏ زندگی اسلامی ایرانی، و اخلاق و فرهنگ عمومی جامعه از اهم این اولویت ‏ها هستند.
وی گفت: موضوع هنر، قدرت‏ نرم، اطلاعات، ارتباطات و رسانه و تعامل منطقه ‏ای و جهانی نیز از سایر اولویت ‏های نقشه مهندسی فرهنگی هستند.

آقای آقاسی افزود: موضوع ساماندهی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و تقسیم‌کار جدی میان ساختارهای فرهنگی کشور و در نهایت موضوع صنایع و محصولات فرهنگی دیگر اولویت نقشه مهندسی فرهنگی است.
دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: راهبرد شماره یک سند نقشه مهندسی فرهنگی نهادینه‏ سازی فرهنگ تمسک به قرآن و عترت به ‏ویژه امام عصر «عج» و تبیین و ترویج شعائر و نمادها و آئین‏ های اسلامی است.
وی گفت: راهبرد شماره دو سند نقشه مهندسی فرهنگی نیز به بازآفرینی نظام فکری، ساختارهای رسمی و غیررسمی و میراث تمدنی جامعه مبتنی بر جهان ‏بینی و تعالیم اسلام ناب است.
دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: راهبرد سوم سند نقشه مهندسی فرهنگی بحث فرهنگ خانواده شامل تشکیل و تحکیم و ایمن ‏سازی نهاد خانواده است.
آقای آقاسی ادامه داد: راهبرد چهارم در مورد باروری و فرزندآوری، راهبرد پنجم طراحی نهادینه ‏سازی سبک‏ زندگی‏ اسلامی و ایرانی، راهبرد ششم انسجام‏ بخشی و تقویت مشارکت فراگیر و نظام ‏مند در نهاد خانواده، تعلیم و تربیت و... و راهبرد هفتم نیز به ارتقای اخلاق و رفتار نظام حقوقی در حوزه‏ های اجتماعی را مدنظر دارد.
وی گفت: راهبرد هشتم نقشه مهندسی فرهنگی بحث فرهنگ اقتصادی و رفتارهای اقتصادی را مدنظر قرار داده، راهبرد نهم تبیین، ترویج و نهادینه‏ سازی هنر متعهد است و راهبرد دهم طراحی استقرار نظام جامع و کارآمد ارتباطات است.
دبیر ستاد فرهنگ افزود: راهبرد‏ یازدهم گسترش تأثیر‏گذاری و ارزش ‏آفرینی فرهنگی جمهوری اسلامی راهبرد دوازدهم بازنگری و اصلاح کارکردهای فرهنگی و نهایتاً راهبرد سیزدهم سامان دهی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی است.
دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ذیل این راهبردها که شامل سطح عالی سند نقشه مهندسی فرهنگی است. یک‏ سری اسناد تعریف شده که وظیفه این اسناد تقسیم کار پیرامون موضوعات محوری است که این اسناد روی میز ستاد راهبری و هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی قرار دارد.
وی گفت: تمام نهادهای عضو ستاد راهبری و هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی وظیفه تدوین و اجرایی ‏سازی این اسناد را بر عهده خواهد داشت.

آقای آقاسی افزود: در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طراحی 30 اقدام ملی در نقشه مهندسی فرهنگی افزود: خوشبختانه تاکنون چهار جلسه ستاد راهبری و هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی با حضور اعضای این ستاد تشکیل و 10‏مصوبه نیز توسط این ستاد تصویب شده است.
وی ادامه داد: موضوع مهم دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد «اجتماعی ‏سازی» سند نقشه مهندسی فرهنگی است؛ یعنی تا جایی که مقدور است مردم و مسئولان و نخبگان فرهنگی کشور باید با سند نقشه مهندسی فرهنگی آشنا شوند.
دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: موضوع بعدی تدوین اسناد تخصصی برای تقسیم کار ملی ذیل نقشه مهندسی فرهنگی است.
وی افزود: روزآمدسازی سند نقشه مهندسی فرهنگی در حین اجرای سند نیز یکی از موارد مهم دیگر است.
آقای آقاسی ادامه داد: برای این کار نزدیک 40 ‏شاخص تعریف و طراحی شده است که در سه حوزه تخصصی، اختصاصی و عمومی این شاخص‏ ها دسته ‏بندی می ‏شوند.
دبیر ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: همان‌گونه که گفته شد اجرایی ‏سازی سند نقشه مهندسی فرهنگی در استان ‏ها بر عهده شورای فرهنگ عمومی استان‏ است و به همین منظور باید آئین ‏نامه شوراهای فرهنگ عمومی استان‏ها‏ بازنگری شود.
وی افزود: به همین منظور کمیته ‏ای در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی یک متن پیش ‏نویس را تدوین کرده است
آقای آقاسی ادامه داد: این متن به شوراهای فرهنگ عمومی استان‏ها ابلاغ می ‏شود و این شورا با توجه به قابلیت ‏ها، ظرفیت ‏ها و توانمندهای استان متبوع خود، وظایف استان را در مورد اجرای نقشه مهندسی فرهنگی دنبال خواهند کرد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، آقای آقاسی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع لزوم ارتباط سند نقشه مهندسی فرهنگی با برنامه‏ های سالانه و پنج‌ساله کشور اشاره کرد و گفت: در این مورد ما با کمبود مواجه هستیم و با تشکیل کمیته تلفیق این نقشه سعی می ‏شود این خلأ برطرف شود.

حجت ‏الاسلام استوار: بُرش ‏های استانی نقشه مهندسی فرهنگی یک ضرورت است
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از سخنان آقای آقاسی حجت ‏الاسلام ‏و‏المسلمین استوار مدیر حوزه ‏های علمیه استان فارس طی سخنانی گفت: 53‏‏ مرکز حوزه علمیه در استان فارس وجود دارد که همه این مراکز ذیل مرکز مدیریت حوزه علمیه استان فارس هستند.
حجت ‏الاسلام استوار ادامه داد: بُرش‏ های استانی نقشه مهندسی فرهنگی یک ضرورت است که باید در این بُرش‏ ها مقتضیات استان ‏ها مدنظر قرار گیرد.
وی گفت: در کنار اجرای مختلف منظومه فرهنگ اسلامی و ایرانی نمادها و روحی وجود دارد که نشان‏ دهنده شعائر اسلامی هستند.
مدیر حوزه ‏های علمیه استان فارس افزود: نباید این‌گونه استنباط شود که وضعیت ظاهری رعایت برخی شعائر و نمادها مانند حجاب و... نشان دهد که مردم از انقلاب اسلامی روی‌گردان شده‏ اند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین استوار ادامه داد: فرهنگ قیام بالقسط باید در جامعه بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
حجت‌الاسلام حدائق: در اجرای سند مهندسی فرهنگی نظارت و بازرسی بسیار مهم است
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حدائق مسئول اتاق فکر شورای فرهنگ عمومی استان فارس نیز در این جلسه طی سخنانی گفت: در اجرای بُرش ‏های استانی نقشه مهندسی فرهنگی، داشتن یک سامانه نظارت و بازرسی بسیار مهم است.
رئیس جهاد دانشگاهی استان فارس: اخلاق اسلامی در رقابت ‏های سیاسی مورد توجه قرار گیرد
دکتر بابایی رئیس جهاد دانشگاهی استان فارس هم در این جلسه گفت: موضوع اخلاق اسلامی در حوزه رقابت‏ های سیاسی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: این موضوع از آنجا اهمیت دارد که در زمان‏ هایی مانند انتخابات این اخلاق اسلامی مورد توجه قرار نمی ‏گیرد.
حجت‌الاسلام محرابی: راهکار بومی ‏سازی نقشه مهندسی فرهنگی باید مورد دقت قرار گیرد
حجت‌الاسلام‌والمسلمین محرابی مدیر‏کل سازمان تبلیغات اسلامی استان فارس هم در این جلسه گفت: یکی از معضلات اسناد راهبردی نبود راهکارهای عملیاتی برای اجرای این اسناد است.
وی افزود: لذا راهکار بومی ‏سازی سند نقشه مهندسی فرهنگی باید مورد دقت قرار گیرد.
حجت‏ الاسلام محرابی ادامه داد: آیا شورای فرهنگ عمومی با ساختار فعلی خود می ‏تواند اجرا کنند سند نقشه مهندسی فرهنگی کشور باشند یا این ساختار نیاز به اصلاح دارد؟

استاندار فارس: برش استانی سند مهندسی فرهنگی استان فارس ارائه خواهد شد
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه جلسه دکتر رحیمی استاندار فارس نیز طی سخنانی تاکید کرد که برش استانی سند مهندسی فرهنگی استان فارس متاثر از سند مهندسی فرهنگی کشور تدوین و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه خواهد شد.
وی بیان کرد: امیدواریم برای تهیه این سند از نظرات فرهیختگان استان فارس و کسانی که در این زمینه دارای اندیشه و فکر هستند بهره گیریم و آن را با الهام از سند ملی تدوین کنیم.
استاندار فارس ادامه داد: فرهنگ، مجموعه ای از آداب، رسوم، اعتقادات، باورها، ارزش‌ها و روش‌های زندگی را تشکیل می‌دهد و این مقوله، مفهوم جامعی است که درطول زمان ایجاد می‌شود.
دکتر رحیمی اظهار داشت: برای اینکه بتوانیم به فرهنگ مدنظر و مبتنی بر ارزش‌های پذیرفته شده، اعتلا بخشیم و در آن مسیر حرکت کنیم، بدون تردید سند مهندسی فرهنگی کشور، سندی بسیار مهم و حائز اهمیت است.
وی همچنین پاره‌ای از فعالیت‌های شورای فرهنگ عمومی استان فارس را برشمرد و گفت: توجه ویژه به گسترش فرهنگ قرآنی، مساله عفاف و حجاب و امر به معروف و نهی از منکر از جمله مباحث مهم مدنظر این شورا به شمار می‌آید که تا کنون اقدامات خوبی هم در این زمینه انجام داده است.

آیت‌الله دژکام: متأسفانه به تناسب سند مهندسی فرهنگی کار عملی و اجرایی طراحی نشده است
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیت‌الله لطف‌الله دژکام نماینده ولی‌فقیه در استان فارس نیز در این جلسه طی سخنانی گفت: با توجه به فضای متشنجی که دشمنان برای ایام انتخابات در کشور فراهم کردند، خوشبختانه انتخابات در امنیت و به خوبی برگزار شد.
وی ادامه داد: رفتار مناسب کاندیدایی که پیروز انتخابات نشده، نشان‌دهنده آغاز یک حرکت مثبت و ارزشمند در مسائل اخلاقی و توسعه سیاسی، فکری، فرهنگی و اجتماعی در کشور است.
آیت‌الله دژکام افزود: به لطف خدا متن جامعه ایران به سمت ارزش‌هایی که هدف‌گذاری کرده‌ایم به صورت پویا و مستمر در حال حرکت است.
وی با اشاره به وجود برخی موانع و آسیب‌ها در این مسیر، گفت: متأسفانه برجسته کردن مشکلات در بین حتی حامیان نظام اسلامی به عادت تبدیل شده و این ظلم است که از آن همه کار مثبت غفلت شود.
آیت‌الله دژکام، ضمن تشکر از حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان فارس به منظور تبیین و اجرایی شدن نقشه جامع مهندسی كشور، گفت: متأسفانه به تناسب گستره این سند کار عملی و اجرایی تا کنون طراحی نشده است.
وی با اشاره به سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش، گفت: به نظر بنده خوب است که این اسناد در اختیار اساتید، نخبگان و فرهیختگان قرار گیرد و بحث و تبادل‌نظر کنند.
نماینده ولی‌فقیه در استان فارس ادامه داد: برای آموزش و ترویج نیاز به انتخاب یک دستگاه یا متولی مخصوص داریم که وظیفه‌اش آموزش و ترویج این اسناد باشد.
امام‌جمعه شیراز در ادامه سخنان خود با اشاره به تدریس درس انقلاب اسلامی در دانشگاه‌ها گفت: باید بررسی شود که این درس از نظر کیفیت در چه جایگاهی در جامعه دانشگاهی قرار دارد.
وی با تأکید بر بازنگری و به‌روزرسانی دروس انقلاب اسلامی ادامه داد: اگر جهت‌گیری مناسبی به این دروس داده شود، می‌توانیم به دانشجو این اختیار را دهیم که طبق آن مطالبه‌گری کند.
امام‌جمعه شیراز در ادامه گفت: موضوع دیگر فرآیند الزام و التزام است، همان‌طور که اشاره شد کدهای اخلاقی در کشورهای دیگر به نوعی الزام‌آور است و این الزام‌آور بودن وظیفه حکومت است.
آیت‌الله دژکام افزود: در بحث التزام باید مجموعه‌های فرهنگی مطالبه کنند اما گاهی دیده می‌شود بعد از مصوبه شورای فرهنگ عمومی و ابلاغ آن توسط استاندار جدیتی در اجرایی شدن آن وجود ندارد.
وی افزود: با برگزاری و افزایش جلسات مسائل حل نمی‌شود و باید مصوبات ضمانت اجرایی شدن داشته باشند به عنوان مثال شورای فرهنگ عمومی استان فارس 102 مصوبه داشته اما در بعضی موارد اثری از این مصوبات دیده نمی‌شود.
نماینده ولی‌فقیه در استان فارس با اشاره به ظرفیت‌های خوب استان فارس، اظهار کرد: با توجه به اینکه مراکز آموزشی استان فارس به خصوص دانشگاه شیراز جزء دانشگاه‌های برتر کشور است، اما نقش آن‌ها در این فرآیندها ملموس نیست.
آیت‌الله دژکام ادامه داد: استاندار فارس جلساتی با موضوع اخلاق مدیریت در مجموعه ستادی خود برگزار کرده که ظرفیت دانشگاه‌ها به خصوص دانشگاه علوم پزشکی به کار گرفته شود چرا که مقام معظم رهبری دستور دادند در سیاست‌های کلی سلامت، برای عمومی کردن اخلاق از ظرفیت مراکز علمی استفاده شود.
وی ابراز امیدواری کرد که جامعه علمی و حوزه هم در این موضوع کمک کنند تا بتوانیم فردای بهتری داشته باشیم.
نماینده ولی‌فقیه در استان فارس با اشاره به شیوع ویروس کرونا، ادامه داد: طبق آمار رسمی کشور  آلمان 16 کشته مبتلا به کرونا داشته، اما در کشور ما طوری برخورد می‌شود که انگار اوضاع از کشور چین هم وخیم‌تر است.
آیت‌الله دژکام با تأکید بر برطرف کردن این دید منفی توسط مسئولین گفت: مدیریت به غیر از تخصص است و باید مدیریت بهداشتی اعمال شود، همان‌طور که در حرم مقدس حضرت امام رضا(ع) هم اعلام شد که مسائل مربوط به حرم پیرو دستورات ابلاغی وزارت بهداشت است.
در پایان وی با تأکید بر اینکه باید در یک چارچوب مشخص به مدیران کمک شود، افزود: اکنون فرماندهی این امر به عهده وزارت بهداشت است و برای اینکه فضا بیش از این ملتهب نشود، هر توصیه‌ای از سوی وزارت بهداشت باید انجام شود.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی دکتر عاملی در سفر یک روزه به شیراز ضمن بازدید از پایگاه اسنادی علوم جهان اسلام، در دانشگاه شیراز در نشستی با موضوع بررسی برش استانی نقشه جامع علمی کشور با حضور روسای دانشگاه های استان به تبیین ابعاد و جزئیات این سند در استان ها پرداخت و در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان فارس با حضور آیت الله دژکام نماینده ولی فقیه و امام جمعه فارس، دکتر رحیمی استانداری فارس و اعضای شورای فرهنگ عمومی استان فارس پیرامون نقشه مهندسی فرهنگی سخن گفت.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7