کد خبر: 7143| تاریخ انتشار: پنـج شنبه ، ۲۳ آبان سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۵:۲۹:۰ | تعداد بازدید: ۱۹۹۲

نشست تخصصی تبیین سیاست‌های و راهبردهای شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و رؤسای دانشگاه‌های منطقه 5 وزارت علوم، تحقیقات و فناوری روز چهارشنبه 22 آبان 1398 در محل دانشگاه صنعتی کرمانشاه برگزار شد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه دکتر عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تبریک میلاد حضرت رسول اکرم (ص) و ایام هفته وحدت گفت: امیدواریم بتوانیم سیره ایشان را ادامه دهیم و متخلق به راه ایشان و امام صادق (ع) باشیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تأکید بر اهمیت کار و تلاش برای پیشرفت کشور، اظهار داشت: نگاه صرف به کاستی‌ها و عدم توجه به موفقیت نگاهی است که با روش پیشرفت گرایانه سازگاری ندارد و موجب سست کردن مسیر پیشرفت می شود، لذا فرهنگ توجه به موفقیت و ادامه مسیر موفقیت ساز را دنبال کنیم.

95 درصد تولیدات علمی دانشگاه­ های تهران و شریف مربوط به بعد از انقلاب است
وی با اشاره به‌ضرورت مقایسه وضعیت امروز تولیدات علمی در استان‌های کرمانشاه، لرستان و کردستان با قبل از انقلاب گفت: در مطالعه‌ای که در خصوص میزان تولیدات علمی دانشگاه‌های تهران و شریف انجام گرفت مشخص شد که حدود 95 درصد از تولیدات علمی این دو دانشگاه مهم کشور مربوط به بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است.
دکتر عاملی با اشاره به گزارش دانشگاه استنفورد گفت: در این گزارش در یک بازه زمانی 20 ساله وضعیت علمی ایران از 1998 تا 2018 مورد بررسی قرار داده است و به دوران قبل از انقلاب اشاره‌ای نشده است.

وی افزود: بر اساس این گزارش تعداد تولید مقالات علمی ایران از 1998 که کمتر از هزار مقاله علمی بوده است به 51هزار مقاله علمی رسیده است که نشان‌دهنده توانمندی علمی دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران بوده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین ضمن انتقاد از اینکه برخی اهمیت نوشتن مقاله را نادیده می‌گیرند اظهار داشت: درست است که نگاه و توجه صرف به نگارش مقاله علمی غلط است اما در رقابت‌های بین‌المللی و تولیدات علمی است که فضای رشد دانش و پیشرفت محقق می‌شود و بسیار از این مقالات یا گزارش یافته های جدید علمی و راهبردی است یا منجر به روندهای نوآورانه جدید می شود.
اولین شهر علمی جهان در ایران ساخته شده است
دکتر عاملی با اشاره به اینکه تاریخ ایران همواره تاریخی جهانی بوده است و شکل‌گیری دانشگاه جندی‌شاپور، گفت: اولین شهر علمی جهان را ایران ساخته و ما یک ملت فاخر دارای تمدن و پیشینه غنی هستیم. شهر علمی جندی شاپور و ربع رشید، نمونه تاریخی تمدنی علم ایرانی است.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران نگاه مثبت و توجه به ظرفیت‌ها را بسیار ضروری دانست و اظهار داشت: در ایران سرمایه انسانی بزرگی وجود دارد و بیش از 2000 واحد آموزشی داریم که یک ظرفیت بالا برای کشور است و فرهنگ نگاه مثبت‌گرا نیاز امروز کشور است.
پیشرفت گرایی و جهان‌گرایی دو خصلت مهم ایرانی­هاست
دکتر عاملی گفت: علت رشد بالای علم و فناوری این است که در مرز علم و دانش حرکت کرده‌ایم و این منطبق با خصلت جهان‌گرایی در روحیه ایرانیان است و هر سیاستی که به این خصلت توجه نکند دچار شکست می-شود.
وی پیشرفت گرایی را دیگر خصلت مهم ایرانی‌ها برشمرد و اظهار داشت: این روحیه خوب موجب شده است که علی‌رغم محدودیت‌ها و دیگری هراسی‌های بی‌رحمانه دشمنان انقلاب اسلامی، موفقیت‌های امروزی برای کشور رقم بخورد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بازنمایی صورت گرفته از ایران، بسیار تند بوده و پیشرفت‌های علمی کشور،  غرب را دچار عارضه دروغ بزرگ کرده است.

وی تصریح کرد: در بازنمایی از جنس دیگری هراسی؛ یکی از اهداف اصلی فرو ریختن یک ملت از درون است به‌نحوی‌که یک ملت طوری فکر کند که واقعاً چیزی برای عرضه ندارد و به یک احساس خود کم بینی و نتوانستن و نشدن منتهی شود.
دکتر عاملی گفت: یک فارغ‌التحصیل نظام آموزش‌وپرورش کشور با معدل 18 توان حضور در دانشگاه‌های برتر جهان مانند کمبریج و هاروارد را دارد و آموزش‌وپرورش ما علی‌رغم کاستی‌ها توفیقات زیادی داشته و دارد.
تا سال 2025 دو میلیارد شغل از بین خواهد رفت
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ظهور فناوری‌های جدید و ضرورت توجه به پیشران های علم و فنآوری جدید گفت: این فناوری‌ها تمام شئونات زندگی را تحت تأثیر قرار داده و بر اساس گزارش سازمان اقتصاد جهانی تا سال 2025 دو میلیارد شغل در جهان از بین خواهد رفت و امور زندگی جدید دامنه مشاغل را تغییر داده است.
وی افزود: مشاغل و رشته‌های تحصیلی با میرایی مواجه شده و امروزه بخش عظیمی از مشاغل جهانی سایبری شده است.
صنعت اینترنت همه اشیاء و پدیده‌ها یکی از پیشران‌های فناوری‌های جدید است
دکتر عاملی با اشاره به صنعت و فناوری­ های ایجاد شده در علوم جدید به‌ویژه در پزشکی و مهندسی گفت: صنعت اینترنت همه اشیاء و پدیده‌ها یکی از پیشران‌های فناوری‌های جدید است که در آن همه دیوایس ­ها (Devices) به همه اشیاء، اطلاعات و فرآیندها متصل می­ شود.
وی با بیان اینکه هوش مصنوعی یکی از دیگر پیشران‌های فناوری‌های جدید است گفت: در ارتباطی که پایه هوش مصنوعی است ارتباط­ گر و ارتباط­ گیر هردو در آن غایب هستند و در این پدیده شاهد خودکار شدن ارتباطات هستیم.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه به اشاره به اینکه در عصر الگوریتم هستیم گفت: الگوریتم تمامی فرآیندهای کاری را تبدیل به معادلات ریاضی می­ کند و رفت‌وبرگشت را در نظام برنامه‌ای ایجاد می‌کند.
وی افزود: الگوریتم که در بستر پدیده‌های رقومی(دیجیتال) دارای قابلیت ‌برنامه‌ریزی است موجب شده که زندگی امروز را با تحولات گسترده‌ای مواجه کند.
دکتر عاملی با اشاره به توافق صورت گرفته توسط دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با مرکز ملی فضای مجازی گفت: در این توافق در نظر داریم که با توجه به حوزه‌های نوپدید رشته‌های نو زمینه طراحی رشته نو برای دانشگاه‌ها را فراهم ‌کنیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: جامعه امروز یک جامعه دو فضایی شده است و اگر بخواهیم به‌عنوان یک جامعه‌شناس آسیب‌ها در جامعه غیرمجازی شناسایی و دنبال کنیم، دچار اشتباه خواهیم شد.

منابع اجتماعی شدن امروز دو فضایی شده است
وی تصریح کرد: منابع مطالعات اجتماعی، امروز دو فضایی شده و در آن هم منابع فیزیکی و هم منابع مجازی باید مورد توجه باشد.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: انسان جدید که تحت تأثیر دو فضایی شدن جدید به وجود آمده خصوصیت‌های جدیدی دارد و ویژگی‌های نسل جدید را نیز باید متناسب با این خصوصیات تحلیل کرد.
استقلال گرایی از ویژگی­ های بارز نسل جدید است
دکتر عاملی با بیان اینکه و با نسل جدید و متفاوتی مواجه هستیم و نسل امروز دیگر به‌سادگی هر حرفی را نمی‌پذیرد گفت: استقلال گرایی یکی از ویژگی‌های بارز این نسل است و جامعه از مسیر هنجاری بودن به مسیر غیر هنجاری بودن تغییر کرده که امروزه با ضعیف شدن هنجارها مواجه هستیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به این روایت که مردم دوران حضرت مهدی (عج) عاقل‌تر از دوران حضرت رسول (ص) هستند گفت: وجه مشترک تمام کفار عصبیت بوده و نسل جدید دارای عصبیت کمی است و اگر حرف حق را به‌صورت اقناعی به آن‌ها ارائه کنیم حتماً خواهند پذیرفت.

وی اضافه کرد: باید خصوصیات نسل جدید را بشناسیم تا بتوانیم با آن‌ها تعامل داشته و خردورزی اجتماعی را تقویت کنیم.
دکتر عاملی با اشاره به دوگانه بودن فضای اینترنت گفت: اگر خردورزی را در جامعه تقویت کنیم نسل جدید محتوای ارزشمند را در اینترنت انتخاب خواهد کرد و به دنبال محتوای بی­ارزش نخواهد رفت.
ستادهای علم و فناوری حاصل مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه اقدامات ارزشمندی در سال­ های گذشته توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شده است، گفت: ستادهای علم و فناوری که امروز سکان‌دار مؤسسات دانش­ بنیان کشور است یا تأسیس بنیاد ملی نخبگان حاصل مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
وی افزود: ‌آئین‌نامه مدیریت دانشگاه‌ها، آئین ­نامه ارتقای اساتید و بسیاری از مصوبات ارزشمند دیگر توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به توجه ویژه مقام معظم رهبری«مدظله ­العالی» به شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ‌رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیاناتشان به مجلس شورای اسلامی می ­فرمایند که اگر در موضوعی شورای عالی انقلاب فرهنگی ورود پیدا کرد و مصوبه داشت؛ ورود پیدا نکنید و بالعکس.

وی با اشاره به اهمیت توجه به ذی­ نفعان در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت:‌ شورای عالی انقلاب فرهنگی اگر بخواهد موفق باشد باید نظام برنامه ریزی از سمت ذی­ نفع به بالا را دنبال کند و اگر حرف سیاستی از دل دانشگاه بیرون بیاید، از آن استقبال خواهیم کرد.
از عضویت دانشگاه ­های استان‌ها در شوراهای تخصصی شورای عالی انقلاب فرهنگی استقبال می­ کنیم
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به عضویت رؤسای دانشگاه‌ها در شوراهای تخصصی این شورا گفت:‌ از عضویت دانشگاه‌های استان‌های مختلف کشور در شوراهای تخصصی استقبال می‌کنیم.
وی تصریح کرد: شکل‌گیری شورای عالی آموزش عالی در منطقه 5 و توزیع مأموریت‌ها می­تواند کمک بسیاری را به شورای عالی انقلاب فرهنگی فراهم کند.

دکتر عاملی همچنین در ادامه با اشاره به گزارش صورت گرفته در خصوص وضعیت پژوهش در دانشگاه‌های آمریکا گفت:‌ یک‌سوم بودجه تحقیق و توسعه در این دانشگاه‌ها توسط دولت تأمین می­ شود و شرکت‌های بخش خصوصی سهم زیادی را در صنعت هزینه می­ کنند.
بودجه تحقیق و توسعه گوگل نسبت به سال گذشته­ اش 8 میلیارد دلار افزایش داشته است
وی یادآور شد: هزینه تحقیق و توسعه (R&D) گوگل در سال 2018 معادل 24.5 میلیارد دلار بوده است که در مقایسه با سال گذشته آن در حدود 8 میلیارد دلار افزایش داشته است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: از 450 میلیارد دلار بودجه تحقیق و توسعه آمریکا تنها 150 میلیارد دلار از آن را دولت تأمین می‌کند و در حدود 300میلیارد دلار آن متعلق به بخش خصوصی است  که 50 درصد منابع تحقیق و توسعه به بودجه ­های دفاعی اختصاص دارد و شعارهای جنگ‌ طلبانه آمریکا نیز در همین راستاست.
دکتر عاملی با اشاره به برش استانی نقشه جامع علمی کشور که در استان بوشهر اولین برش آن تهیه شد گفت:‌ در این سند 67 برنامه اقدام برای بوشهر تعریف‌شده است که انرژی یا مطالعات مرتبط با دریاها یکی از موارد مورد توجه در آن است و برنامه ­های اقدام منطبق با ظرفیت ­های استان بوشهر تدوین‌شده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت:‌ بر مبنای نگاه منطقه‌ای می­توانیم برش منطقه­ای آموزش عالی را بر اساس مؤلفه­ های سند نقشه جامع علمی کشور طراحی کرده آن را در ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور مصوب کنیم.
تصویب و ابلاغ مصوبه کمیته تلفیق برای تدوین برنامه و بودجه در حوزه فرهنگ
دکتر عاملی با اشاره به تصویب و ابلاغ مصوبه کمتیه تلفیق برای تلفیق تدوین برنامه 5 ساله در حوزه فرهنگ و همچنین برشه های سالیانه بودجه در حوزه فرهنگ گفت:‌ در حوزه نقشه جامع علمی کشور نیز در نظر داریم که کمیته مشابهی را طراحی کنیم. در واقع همکاری نزدیک و همدلانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و دولت زمینه کارهای مهم و اثر گذار تری را فراهم می کند.
وی تصریح کرد: سند برش استانی سند نقشه جامع علمی کشور نهایتاً می­ تواند در دستور کار جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گیرد.
وی تصریح کرد: آمادگی داریم این جلسه را بعد از یک دوره زمانی در تهران تکرار کنیم و درخواست دارم که ایده‌های دانشگاه‌های منطقه مکتوب شده و طی پیشنهادهایی برای دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌منظور پیگیری ارسال شود.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ابتدای این جلسه دکتر علی‌اکبر اختری رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه ضمن خیر مقدم به دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، هدف از برگزاری این جلسه را دریافت آراء و دیدگاه‌های راهبردی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و تبادل تجربیات رؤسای دانشگاه‌ها عنوان کرد.
همچنین دکتر اختری با اشاره به نیروهای جوان هیئت‌علمی در این دانشگاه گفت: دکتر رضا همتی از اعضای هیئت‌علمی جوان این دانشگاه جزء دانشمندان 1 درصد برتر جهان است.
در ادامه جلسه دکتر ابراهیم اعلمی آل آقا رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌عنوان یک نهاد عالی سیاست‌گذاری نظام آموزش عالی کشور را عهده‌دار است، اظهار داشت: این نشست فرصتی برای مطرح کردن دیدگاه‌های رؤسای دانشگاه‌ها با این نهاد عالی است.
وی با تأکید بر آثار و برکات و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بر ضرورت اصلاح برخی سیاست‌ها منطبق با این بیانیه گفت: در خصوص مبانی معرفتی در دانشگاه‌ها و تدریس دروس مرتبط با این حوزه نیازمند تعمیق و کیفی­ سازی هستیم.
دکتر اعلمی آل آقا همچنین با اشاره به اهمیت هنر اصیل ایرانی در فرهنگ این استان بر ضرورت برنامه‌ریزی برای توجه بیشتر به این حوزه تأکید داشت.
وی افزود: آنچه امروز در حوزه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌های کشور اتفاق افتاده از چیزی حدود صفر که در پیش از انقلاب بوده است به 30 درصد ظرفیت دانشجویی در تحصیلات تکمیلی رسیده و باید به هدفمند کردن پژوهش‌ها و تولیدات علمی نیز توجه داشته باشیم.

همچنین دکتر محمود رضا غلامی معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به برنامه‌های کلان مناطق دانشگاه گفت: در دسته‌بندی قطب‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در استان‌ها شکل یکسانی را شاهد نیستیم و با توجه به اقتضائات فرهنگی جغرافیایی و تاریخی منطقه مناسب است که این دسته‌بندی شکل یکسانی داشته باشد.
وی افزایش ظرفیت‌های بالینی رشته‌های پزشکی و مازاد دانشجو را باعث کاهش کیفیت آموزش دانست و به هماهنگی بیشتر سازمان سنجش با دانشگاه‌ها اشاره کرد.
دکتر غلامی پذیرش دانشجویان غیر ایرانی را به لحاظ فرهنگی و اقتصادی از فرصت استان کرمانشاه برشمرد و گفت: باید زیرساخت‌های لازم برای افزایش ظرفیت و پذیرش دانشجویان بین‌المللی ایجاد شود.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی دکتر خسرو عزیزی رئیس دانشگاه لرستان نیز در این جلسه اظهار داشت: علی‌رغم وجود فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه و تلاش‌های صورت گرفته دانشجویان باید به جایگاهی برسیم که جامعه و اجزاء آن بتوانند تأثیر بیشتری را از دانشگاه بگیرند.
وی با تأکید بر پایین بودن درصد ناهنجاری‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها گفت: از شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌عنوان نهاد عالی سیاست‌گذاری فرهنگی خواهش داریم که در این زمینه به دانشگاه‌ها کمک بیشتری کند.
دکتر عزیزی همچنین عدم ارتباط بین دانشگاه و صنعت و جامعه را از مشکل‌های اصلی دانست و اظهار داشت: شورای عالی انقلاب فرهنگی با توجه به جایگاه فرا قوه‌ای خود در این زمینه می­تواند یاری‌گر دانشگاه‌ها باشد.

در ادامه دکتر نعمتی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه ایلام، ضمن انتقاد از توسعه بی‌رویه آموزش عالی در کشور و تبعات منفی آن گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تغییر تحول بنیادین در آموزش عالی کشور با توجه به جایگاه عالی خود در این زمینه به‌ویژه در حوزه تحصیلات تکمیلی به اصلاح ساختار دانشگاه‌ها بپردازد.
وی همچنین سیاست یکنواخت برای پذیرش دانشجویان بین‌المللی در دانشگاه‌ها را ضروری دانست و گفت: با اجرای این سیاست شاهد آن خواهیم بود که دانشجویان غیر ایرانی صرفاً به دلیل درآمد خوب وارد نظام آموزشی کشور نشود.

دکتر فاروقی معاون اداری مالی دانشگاه لرستان نیز ضمن گرامیداشت هفته وحدت اظهار داشت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در ابتدای امسال محورهای 9 گانه فعالیت خود مبنی بر گام دوم انقلاب را تبیین کرد و همچنین سند برنامه راهبردی عملیاتی دانشگاه‌ها در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیاز به انطباق بیشتری با منطقه‌بندی‌های دانشگاه‌ها دارد.
ایجاد وحدت رویه برای بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد برای پیشرفت اهداف دانشگاه‌ها و ایجاد، توسعه و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان برخی از محورهای پیشنهادهای ارائه‌شده توسط دکتر فاروقی در این جلسه بود.

وی افزود: همچنین می‌توان با ایجاد زیرساختی برای نقش‌آفرینی و همکاری بیشتر دانشگاه‌ها به‌منظور ارائه خدمات الکترونیک از ظرفیت دانشگاه‌ها استفاده بیشتری کرد.
تأکید بر مجاورت دانشگاه کردستان با اقلیم کردستان عراق و ظرفیت‌های موجود آن از دیگر محورهای مورد اشاره توسط دکتر فاروقی بود.
همچنین در ادامه جلسه دکتر بهمن سعیدی پور رئیس دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه گفت: دانشگاه پیام نور در جهت ایجاد عدالت آموزشی با ایجاد استانداردهای یکپارچه در تمام کشور خدمات یکپارچه ارائه می‌کند.
وی افزود: گستردگی جغرافیایی دانشگاه پیام نور در مناطق محروم موجب رونق و توسعه اقتصادی در این مناطق می‌شود.

در ادامه جلسه دکتر رضا کیهانی رئیس دانشگاه فنی حرفه‌ای استان کرمانشاه اظهار داشت: نظام آموزش عالی به سمت نیازهای کشور حرکت نکرده و بهره‌وری نیز پایین است.
وی افزود: باید پتانسیل‌های دانشگاه‌ها شناسایی شود و دروس عمومی نیز متناسب با نیازهای امروز کشور به‌روزرسانی شود.
به‌روزرسانی تجهیزات دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای نیز از دیگر موارد اشاره‌شده توسط دکتر کیهانی بود.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی حجت‌الاسلام‌والمسلمین جواد افشار نجفی رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری «مدظله‌العالی» در دانشگاه‌های استان کرمانشاه گفت: حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در استان کرمانشاه و شنیدن صدای دانشگاه از متن آن جای تشکر و قدردانی دارد.
وی افزود: در خصوص عدم تحقق اهداف فرهنگی در دانشگاه‌ها ضرورت دارد که آسیب‌شناسی لازم صورت پذیرد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین افشار نجفی گفت: تشکیل جلسات این‌چنینی و ارتباط شورا با دانشگاه‌ها قطعاً برای کاهش این آسیب‌ها مؤثر خواهد بود.
تلاش برای کاهش مداخله‌های غیردانشگاهی با توجه به استقلال دانشگاهی، توجه به آثار جذب دانشجویان بین‌المللی، دانشجویان پولی و اصلاح سهمیه‌ها از اهم موارد مورد اشاره‌شده توسط رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری «مدظله‌العالی» در دانشگاه‌های استان کرمانشاه بود.

در ادامه جلسه حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدی قدرتی رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان لرستان با تأکید بر ضرورت توجه به سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها گفت: اجرای دقیق تمام بندهای این سند به‌ویژه موضوع ارتقای اساتید را از شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستاریم.

همچنین حجت‌الاسلام‌والمسلمین بیابانی رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری «مدظله‌العالی» در استان کردستان گفت: اسناد بالادستی خوبی نظیر نقشه جامع علمی کشور، سند دانشگاه اسلامی و... توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تهیه و تصویب شده است که ضرورت دارد بر اجرای این اسناد نظارت بیشتر و دقیق‌تری انجام شود.
وی افزود: نگاه به اقتضائات استان‌ها و حضور نمایندگان دانشگاه‌های استان‌ها در شوراهای تخصصی شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.
پرهیز از توجه زیاد به مقاله‌نویسی در ارتقای اساتید و تأکید بر ظرفیت‌های دروس معارف نیز از دیگر موارد اشاره‌شده توسط حجت‌الاسلام‌والمسلمین بیابانی بود.

در ادامه جلسه حجت‌الاسلام‌والمسلمین قلندری رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری «مدظله‌العالی» در دانشگاه رازی با اشاره به سیاست‌های عفاف و حجاب اظهار داشت: در زمینه گنجانده شدن این مفاهیم در دروس معارف اسلامی دچار فقر هستیم و همچنین در خصوص اجرای برخی از بندهای دیگر این مصوبه توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیازمند آئین‌نامه خاص برای اجرایی شدن هستیم.
وی افزود: لباس‌های استاندارد لازم برای پوشش دارای قیمت بالایی هستند و بالعکس قیمت پوشش‌های غیراستاندارد بسیار نازل‌تر از آن است که باید در این خصوص نیز برنامه‌ریزی صورت پذیرد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محبی معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی کرمانشاه نیز در ادامه جلسه در خصوص جذب اعضای هیئت‌علمی مصوبه عفاف و حجاب و حمایت از دانشگاه صنعتی کرمانشاه برای حل مشکلات استان و غرب کشور به ارائه نکاتی پرداخت.

همچنین دکتر اختری رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه با اشاره اهداف شورای عالی انقلاب فرهنگی و آموزش مدارس اظهار داشت: آموزش در مدارس دارای کیفیت کافی نبوده و درنتیجه بخش آموزش عالی نیاز به آموزش مجدد در برخی از حوزه‌ها وجود دارد.
رئیس دانشگاه صنعتی کرمانشاه با بیان اینکه اعتبار اختصاص‌یافته برای دانشگاه صنعتی کرمانشاه بسیار کمتر از برخی دانشگاه‌های صاحب‌نام کشور است اظهار داشت: بسیاری از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه در بخش تحصیلات تکمیلی در همان دانشگاه‌های برتر پذیرفته می‌شوند.
وی تصریح کرد: توزیع اعتبارات در دانشگاه‌ها عادلانه نیست و دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه صنعتی کرمانشاه با این کمبود بودجه تنها 2 الی 5 درصد بودجه را می‌توانند برای فعالیت‌های فرهنگی هزینه کنند که باید برای آن تدبیری اتخاذ شود.


لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7