کد خبر: 26277| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۶ آذر سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۸:۳۱:۰ | تعداد بازدید: ۱۸۸

نشست آشنایی دکتر سعیدرضا عاملی عضو محترم شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، با سامانه‌ها و فعالیت‌های ایرانداک روز ‌دوشنبه پنجم آذر ماه ۱۴۰۳ در تالار آینده ایرانداک برگزار شد.
"باسمه تعالی"
در ابتدای نشست دکتر محمد حسن زاده رئیس پژوهشگاه، ضمن خوشامدگویی به دکتر عاملی و همراهان درباره ظرفیت‌های هوش مصنوعی و دیجیتال‌سازی در ایرانداک توضیحاتی ارائه کرد. در ادامه دکتر محمدجواد ارشادی معاون پژوهش و آموزش، فعالیت‌های پژوهشی، پژوهشکده‌ها، آزمایشگاه‌ها، انتشارات، پژوهش‌نامه پردازش و مدیریت اطلاعات، همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات، آموزش، کارآفرینی و تجاری‌سازی در ایرانداک را تبیین و مرکز نیکوکاری، نوآوری و فناوری را به بازدیدکنندگان معرفی کرد. سپس دکتر فریبرز درودی درباره سامانه‌ها و فعالیت‌های معاونت اطلاعات علم و فناوری ایران توضیحاتی را بیان کرد. دکتر فرهاد شیرانی معاون اداری و مالی نیز در ادامه نشست سامانه همانندجو را برای میهمانان معرفی کرد. در ادامه بازدید دکتر پاک نیت رئیس مرکز فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی، فهرستگان منابع کتابخانه‌های دانشگاهی، سامانه علم‌سنجی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، سامانه انتشارات دانشگاهی، فهرست نشریات علمی دسترسی آزاد ایران و پایگاه پیشنهادهای پژوهش در پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها را به میهمانان معرفی کرد. آنتولوژی زن و خانواده و معرفی اصطلاح‌نامه‌های تخصصی پژوهشگاه برنامه بعدی بود که توسط دکتر ملوک‌السادات بهشتی عضو هیئت‌علمی ایرانداک ارائه شد. پس‌ازآن دکتر رضا حسان عضو هیئت‌علمی ایرانداک، آزمایشگاه طراحی سیاست علم و فناوری، دکتر سمیه لبافی رئیس پژوهشکده جامعه و اطلاعات، آزمایشگاه رسانه‌های اجتماعی و حکمرانی داده‌ها، دکتر آزاده فخرزاده سرپرست پژوهشکده فناوری اطلاعات، آزمایشگاه هوش مصنوعی و تحلیل داده و دکتر المیرا کریمی دانش‌آموخته دکتری تخصصی علم اطلاعات و دانش‌شناسی ایرانداک، آزمایشگاه کودکان و فضای مجازی را به بازدیدکنندگان معرفی کردند.

در ادامه نشست دکتر سیدسعیدرضا عاملی عضو محترم شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی، با اظهار خوشوقتی در خصوص حضور در ایرانداک و کسب آگاهی از فعالیت‌های آن، پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران را سرمایه ملی جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: سرمایه علمی ایرانداک ارزشمندترین سرمایه آن است و خوشبختانه ایرانداک توانسته این ارزش را ذخیره‌سازی و از ماهیت شیئی و اطلاعاتی تبدیل به ماهیت رقومی و دیجیتالی کند. ایرانداک امکان یک حکمرانی جدید را ایجاد کرده است و دولت می‌تواند از طریق این سرمایه داده، نحوه حکمرانی اجتماعی و سیاسی را تغییر دهد. این اتصال بین سرمایه داده‌ای موجب می‌شود که همیشه یک ذخیره و پشتوانه دانش برای هر نوع اقدام داشته باشیم.
دکتر عاملی با اشاره به ظرفیت‌های ایرانداک اضافه کرد: خوشبختانه پایان‌نامه‌ها و منابع علمی در ایرانداک تجمیع شده و با شناختی که از ظرفیت‌های کشور  دارم اگر بخواهیم ظرفیت کشور را از نظر علمی بالا ببریم قطعاً ایرانداک رتبه اول را دارد. وی درباره سرمایه انسانی ایرانداک افزود: سرمایه انسانی ایرانداک دور از لبه دانش در جهان نیست و تقریباً با پیشرفتی که در نظام دانش اطلاعات وجود دارد خودش را بازسازی کرده است. به این معنی که ما به آن سرمایه ملی که به‌نوعی سرمایه اجتماعی ایران عزیز محسوب می‌شود، دست پیدا کردیم. سرمایه اجتماعی امید به آینده، تعلق ملی و پیوست اجتماعی به وجود می‌آورد و یکپارچگی را در سطح دانش ملی فراهم می‌کند. این یکپارچگی قطعات پازلی است که امروزه تعدادش یک و نیم میلیون داده است و این قطعات تصویر علم ایران را می‌سازد. در ادامه دکتر عاملی اظهار امیدواری کرد که سرمایه ایرانداک به‌صورت بهینه استفاده شود و دولت با سرمایه‌گذاری در ایرانداک از آن حمایت کند.
در پایان برنامه آقای دکتر سعیدرضا عاملی به همراه معاونین و مدیران محترم شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی، آقای دکتر داودی، خانم دکتر علیزاده، آقای منیری و آقای اسداللهی از کلاستر هوش مصنوعی و دستاوردهای آزمایشگاه تعامل انسان و ماشین روبوداک از جمله سیستم تشخیص ناهنجاری اسکلتی و آینه هوشمند تعاملی که توسط دکتر آزاده محبی عضو هیئت‌علمی ایرانداک ارائه شد و همچنین آرشیو ملی پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها بازدید کردند.

منبع:شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7