کد خبر: 14388| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۴ شهریور سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۵:۵۰:۰ | تعداد بازدید: ۲۷۷۰

در دومین روز از هفته دولت، آئین تجلیل از خانواده های شهدای دولت، به همت اداره کل اسناد و انتشارات بنیاد شهید در موزه شهدا برگزار شد.
آئین تجلیل از خانواده های شهدای دولت و همچنین افتتاح «نمایشگاه اسناد و آثار شهدای دولت»، «سالن تمبر موزه شهدا» و «فروشگاه توزیع محصولات فرهنگی نشر شاهد» صبح امروز، سه شنبه چهارم شهریور، با حضور مهندس سعید اوحدی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران؛ سردار یعقوب سلیمانی، معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید؛ دکتر سعید رضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ حجت الاسلام حسن نوروزی، نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شوارای اسلامی؛ دکتر رحیم نریمانی؛ مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد شهید؛ حمیدعلی صمیمی، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ؛ عبدالله مرتضوی، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان های استان تهران، امیر «فولادی»، سردار شیخی و جمعی از خانواده شهدای دولت و شهدای هسته ای در ساختمان مرکزی موزه شهدا برگزار شد.
مهندس سعید اوحدی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در این آئین با تسلیت ایام سوگوارای حضرت سید الشهدا و گرامیداشت یاد شهدای دولت و شهدای خدمت اظهار کرد:در ارتباط با برگزاری مراسم نکوداشت شهدا شاید این پرسش مطرح شود آیا شهدا نیازی به برگزاری این مراسم ها دارند؟ به طور قطع این گونه نیست زیرا شهدا زنده اند و از خوان ضیافت الهی بهره می برند. اگر شهید زنده است که هست، خداوند به او احساس مطلق داده است. خانواده شهدا به این حمایت ها نیازی ندارند زیرا امام خمینی (ره) فرمودند: «خانواده شهدا چشم و چراغ این مملکت هستند». خانواده و همسران شهدا که عزیزان خود را از دست داده اند و با خداوند معامله کرده اند نیازی به این مراسم ها ندارند.
اوحدی با بیان این که پدیده های عالم خلقت یک ظاهر و یک باطن دارد، گفت: فلسفه رشد انسان به گونه ای است که هر میزان از ظاهر پدیده ها به عمق و ناموس مسائل پی ببرد به همان میزان رشد می یابد که حرکت حضرت سید الشهدا (ع) از این نوع است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران یادآور شد: تجلی شهدا در وصیت نامه آنهاست. زمانی که امام حسین (ع) از مدینه خارج می شود، وصیت نامه ای نزد «محمد حنفیه» می گذارد. امام حسین (ع) می فرمایند: «من از مدینه خارج شدم، این مسیر طولانی را برای اصلاح امت جدم پیش رو قرار دادم. اگر امروز مراسم نکوداشت شهدا برگزار می شود، تصمیم داریم از ظاهر این مراسم ها به این باطن برسیم که مشی شهدا چه بوده است و کردار شهدا تا چه اندازه در رفتار مسوولان تجلی دارد. گاهی در هفته دولت به ظواهر توجه کرده و به اعداد وارقام می پردازیم اما سوال این است که تا چه اندازه می توانیم منش شهید رجایی، شهید باهنر، شهید چمران، شهید احمدی روشن و دیگر شهدا را در پیش بگیریم.
وی اضافه کرد: شهدای خدمت از کلام حضرت سید الشهدا (ع) تأسی کرده و در مسیر اصلاح جامعه قدم برداشته اند. شهدای هسته ای برای رشد و کمال جامعه تلاش کرده اند. مراسم نکوداشت شهدا بستری برای بشارت گرفتن و ارتباط برقرار کردن با شهداست.
اوحدی با اشاره به مشکلات کنونی کشور که در زندگی ایثارگران نیز تاثیر گذاشته است، گفت: در حال حاضر در تحریم و فشار حداکثری قرار داریم. داروهای جانبازان تحریم شده و حتی نمی توانیم ویلچر وارد کنیم. فرمایش مقام معظم رهبری در جلسه هیات دولت که فرمودند در یک سال آخر باقی مانده از دولت یازدهم نباید حرکت کند باشد، جدیت ایجاد کرد. اگر در مراسم نکوداشت شهیدان رجایی و باهنر هستیم، این شهیدان برای اصلاح امت حاضر شدند تا جامعه را اصلاح کنند. شهیدان «احمدی روشن»، «داریوش رضایی نژاد»، شهید خدمت «مهدی وریجی» و دیگر شهدای علمی و هسته ای همه چیز داشتند اما دست از خدمت برنداشتند. خداوند به ما عنایت کند در این جلسات که با حضور پدر، مادر، فرزند و همسر شهدا برگزار می شود، توفیق بشارت داشته باشیم.
خط شهدا در کشور پویاست
سردار «یعقوب سلیمانی»، معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این مراسم با گرامیداشت یاد شهدا بیان کرد: در آستانه چهل و دومین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و چهلمین سالروز دفاع مقدس هستیم. در این 42 سال توطئه ها و مکرهای دشمنان اسلام از بدو تولد انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره)، سد راه انقلاب بود. اگر انقلاب اسلامی متوقف نشده و پیشرفت نیز کرده است، علت آن فلسفه ایثار و شهادت، نام شهدا، مشی شهدا و خط شهدا در کشور است که همواره پویا بوده و همچنان پویایی دارد.
تصویب 50 حکم برای خانواده شهدا و ایثارگران در مجلس
حجت الاسلام حسن نوروزی، نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شوارای اسلامی نیز در ابتدای سخنان خود پس از تفسیر آیه 169 سوره آل عمران (ولا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله ...) به اقدامات مجلس دهم برای جامعه ایثارگران اشاره کرد و گفت: در مجلس قبل تلاش کردیم حدود 50 حکم برای خانواده شهدا و ایثارگران تصویب کنیم که از جمله می توان به «احتساب سه چهارم مدت خدمت وظیفه به عنوان خدمت داوطلبانه»، «کسر خدمت» و «اعطای مقطع تحصیلی» تلاش کردیم. امیدوارم بتوانیم در مجلس یازدهم نیز این برنامه را پیگیری و ادامه دهیم.
وی اضافه کرد: ما به جای استفاده از برخی افراد غرب گرا و دو تابعیتی باید به فرزندان شهدا، جانبازان و رزمندگان دوران دفاع مقدس توجه داشته باشیم. در حال حاضر بسیاری از رزمندگان که به اندازه 10 وزیر دانش و توانایی داشتند، در خانه نشسته اند که باید از دانش آنها بهره ببریم. ایثارگران به دنبال غنیمت نیستند و می خواهند همان مسیر را ادامه دهند.
سیره شهدای دولت نیاز به تحقیق علمی دارد
دکتر شهره پیرانی، همسر شهید داریوش رضایی نژاد نیز در سخنانی اظهار کرد: امسال دانشگاه همایشی با عنوان «دولت اسلامی – تراز کارگزار» برگزار کرد که بنده مقاله ای درباره شهید رجایی نوشتم و بعد از تحقیق به این نتیجه رسیدم که درباره این شهدا تحقیق علمی دقیق صورت نگرفته و اگر کاری هم در زمینه ابعاد شخصیتی آنها انجام شده، به صورت ژورنالیستی بوده است. این شهیدان نیاز به انجام فعالیت های دقیق تر دارند. زمانی که به عنوان کارگزار تراز معرفی می شوند باید بیان کرد چه ویژگی هایی داشتند که نامشان جاودان شد.
وی اضافه کرد: به دلیل ارتباطی که با چهار نسل از خانواده شهدا دارم، با این مساله مواجه شده ام بسیاری از مسائل برای این چهار نسل تکرار و راه حلی برای آن ارائه نشده است. بنیاد شهید باید در این زمینه آسیب شناسی کند تا این مشکلات برای نسل های آینده تکرار نشود.
مجموعه های انقلابی به تعریفی استاندارد دارند
دکتر احمد فیاض بخش، فرزند شهید فیاض بخش و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این آئین توصیه هایی برای خدمات فرهنگی بنیاد شهید داشت. وی اظهار کرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران تولیت فرهنگی خانواده شهدا را برعهده دارد و در زمان باقی مانده از دولت بهتر است استانداردی برای معرفی مجموعه های انقلابی و مجموعه های بیشتر انقلابی که در حوزه ایثار و شهادت فعالیت دارند، تعریف کند. بنده به واسطه شغلم با خانواده شهدا در ارتباط هستم و وضعیت پزشکی والدین و همسران شهدا نیاز به توجه بیشتر دارد. میزان کیفیت خدمات باید بالا برود.
گفتنی است در پایان این مراسم از فرزند شهید «علی اکبر سلیمی جهرمی»، همسر شهید «مسعود علی محمدی»، همسر شهید «حسن طهرانی مقدم»، همسر و فرزند شهید «محمدعلی فیاض بخش»، همسر شهید «جواد فکوری»، فرزندان وزیر شهید «موسی نامجو»، پدر شهید «مصطفی احمدی روشن»، فرزند شهید «محمدجواد باهنر»، همسر شهید «داریوش رضایی نژاد» و همسر آزاده شهید «محمدجواد تندگویان»، فرزند شهید «غلامعلی معتمدی» تجلیل به عمل آمد. همچنین بعد از مراسم، «نمایشگاه اسناد و آثار شهدای دولت»، «سالن تمبر موزه شهدا» و «فروشگاه توزیع محصولات فرهنگی نشر شاهد» افتتاح شدند.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7