کد خبر: 6545| تاریخ انتشار: پنـج شنبه ، ۴ مهر سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۵:۲:۰ | تعداد بازدید: ۶۱۶۸

آیین نکوداشت سال تحصیلی جدید دانشگاه صدا و سیما با حضور دکتر سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی روز دوشنبه یکم مهرماه 1398 در سالن آمفی‌تئاتر این دانشگاه برگزار شد.
قیمت شهدای دوران ما قیمت بالایی است چرا که آنها مسیر تاریخ را عوض کرده اند

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی دکتر عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی  با نکوداشت یاد و خاطره ایام دفاع مقدس و 8 سال جنگ تحمیلی گفت: ازرش شهدای دوران ما ارزش بالایی است چرا که آنها مسیر تاریخ را عوض کرده اند و آنچنان­که موازنه ظالم و مظلوم با وقوع انقلاب اسلامی تغییر کرد، امروزه این موازنه ظالم و مظلوم با تلاش شهدای ما به موازنه موشک در برابر موشک تبدیل شده است، به این معنا که توان و قابلیت ایستادگی در مقابل کسانی که زورگویی می کنند را محقق کرده ایم. لذا جرئت ظلم کردن کاهش پیدا کرده و قدرت مقابله با ظالمین افزایش پیدا کرده است.

وی افزود: همچنانکه رهبر معظم انقلاب اسلامی(مدظله­العالی) به عنوان حکیم انقلاب گفته­‌اند امروزه دوران «بزن در رو» به پایان رسیده و قدرت خطرزایی نه فقط در انحصار استعمارگران که در قابلیت تمامی افراد جهان مهیا شده است، چون آگاهی و توانایی افزایش پیدا کرده است.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران ضمن تبریک آغاز سال تحصیلی گفت: جامعه ایرانی یک جامعه قدرتمند باهوش و با انگیزه بالا نسبت به علم و توانائی علمی است. دکتر با اشاره به اثر خانم یوکو ایواسکی نویسنده ژاپنی  تحت عنوان «ایران، ابرکشور فردگرایی» گفت ایشان در کتاب اشاره دارد که جامعه ژاپن برای پیشبرد خود نیازمند نوعی الگوی فردگرایی است که در مقابل با فردگرایی غربی در ویژگی‌­های فرهنگی ایرانی به شکل مثبت­‌تری دیده می شود حال آنکه روحیه فردگرایی غربی از درونش نوعی خشونت پنهانی را به همراه دارد.

وی افزود: این الگوی فردگرایی آمریکائی نوعی روحیه خودخواهی را به همراه دارد که از آن به (Revenge) یا روحیه انتقام تعبیر می شود. خانم ایواسکی تاکید می کند که در فرد گرایی ایرانی عنصر مهربانی نسبت به دیگری و علم گرایی قوی است. تک تک مردم ایران علامند هستند که به بالاترین مدارج علم دست پیدا کنند.

خانواده گرایی، تلاش به علم و دانش و.... از عناصر مثبت فردگرایی جامعه ایرانی است
دکتر عاملی ادامه داد: خانواده گرایی، تلاش در راه علم و دانش و.... از جمله عناصر مثبت فردگرایی در جامعه ایرانی است که مورد توجه این نویسنده بوده است.

وی افزود: در میان 68 قومی که در آمریکا زندگی می کنند، ایرانیان ساکن آمریکا در متوسط سطح تحصیلات و درآمد رتبه اول را دارا هستند و امروز شاهدیم که ایران رتبه چهارم رشد علم در جهان را داراست ضمن آنکه ایرانیان توانسته اند  به رتبه 16 تا 18 جهانی در تولید علم دست پیدا کنند و جزو ده کشور اول جهان در حوزه های نانو، بیو، المپیادهای شیمی و نجوم و... باشد.


استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به قابلیت ها و ظرفیت های نیروی انسانی کشور خاطرنشان کرد: امروزه ایرانیان در استراتژیک ترین مراکز مهم علم و فن آوری جهان حضور دارند که در واقع ظرفیت ایران محسوب می شوند.
وی ادامه داد: بزرگترین سرمایه ایران سرمایه انسانی است که می تواند با تقویت سرمایه اجتماعی خود به پیشرفت های خیره ­کننده ­ای دست پیدا کند.
وظیفه بزرگ صداوسیما  تقویت عضویت ملی به عنوان سرمایه اجتماعی ایرانیان  است
دکتر عاملی ادامه داد: سرمایه اجتماعی یعنی آنکه با هم باشیم و در کنار هم با احساس تعلق به خانواده ایران تلاش کنیم.

وی افزود: توجه به سرمایه اجتماعی و تقویت عضویت ملی در میان خانواده انقلاب وظیفه بزرگی است که صدا و سیما باید به آن بپردازد.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به قابلیت های رسانه در تحقق آرزوهای جامعه گفت: در فعالیت های رسانه ای، حوزه رسانه معناگرا به دنبال هدفی پویاست که در خود به دنبال تقویت و تحقق نوستالوژی هاست تا تحقق آرزوها و دغدغه ­های یک جامعه بشری را در تصویر محقق کند.

در واقع نوستالژیا قلمرو امور متعالی از دست رفته را تشکیل می دهد که افراد با آه و حسرت می گویند "یادش بخیر". رسانه ملی باید بتواند بگونه ای باشد که حوزه نوستالژیای را گسترش دهد و بر دل و جان جامعه بنشیند.

اگر عشق به خدا، مردم و ارزش های انقلاب را به وجود بیاوریم نیازی به مقررات گذاری نداریم

وی افزود: اگر بتوانیم عشق به خدا، مردم و ارزش های انقلاب اسلامی را در میان افراد به وجود بیاوریم چندان نیازی به مقررات گذاری هم نداریم چرا که با چنین مؤلفه هایی عرصه خودکنترلی میان افراد تقویت شده است و رسانه چنین قابلیتی را داراست که بر بنیان ارتباطات به انتقال صحیح پیام کمک کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: مردم جامعه دارای هنجارهای متفاوت فکری هستند و عرصه رسانه می تواند در برخورداری از هنجارهای متفاوت فکری جامعه یاری‌­رسان باشد.
وی افزود: براساس مطالعات صورت گرفته، در میان برنامه های تلویزیونی بیشترین علاقه به برنامه های زنده است چرا که در برنامه های زنده تصنع کمتر است و  به واقعیت نزدیک ­تر است. ایشان تاکید کرد که رسانه امروز دیگر محلی نیست و جهانی است.
  1. دکتر عاملی با تأکید بر سابقه تکامل مفهوم جهانی ­شدن در تاریخ بشریت گفت: جهانی ­شدن عرصه ای فرامکان و فرازمان را به همراه دارد که با ذهن و ظرفیت انسانی خلق شده است و در گذشته ادیان بزرگ نقش محوری در جهانی شدن پیام­های انسانی داشته­اند.
وی افزود: امروزه با نوعی جهانی­‌شدن نوین مواجهیم که در آن توسعه ارتباطات از اهمیت بالایی برخوردار شده است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران در تبیین عرصه نوین جهانی­‌شدن گفت: از زمانی که با اختراع مورس صنعت همزمانی انتقال پیام به وجود آمد، فرآیند محلی شدن رفته‌­رفته توسعه یافت و جهان مدام کوچک ­تر و دارای ارتباطات در هم تنیده شد تا اکنون که با عرصه اینترنت و توسعه وب با دیجیتالی­ شدن رادیو و تلویزیون و ورود به عرصه رقومی مواجهیم.
وی افزود: این فرآیند هم ­زمانی در عرصه ارتباطات باعث شد عرصه نوینی در فرآیند جهانی­ شدن محقق شود که به دنبال آن از دوران میرایی رشته های دانشگاهی و گسترده شدن منطق ریاضی و الگوریتمی در رادیو و تلویزیون سخن به میان آمد.

تولید برنامه های فارسی ایران به منزله تولید برای همه فارسی­ زبانان جهان است
دکتر عاملی در ادامه با تأکید بر قابلیت های عرصه نوین ارتباطات در فرآیند جهانی‌­شدن خاطرنشان کرد: امروزه در دوران جهانی‌­شدن، تولید برنامه های فارسی جمهوری اسلامی ایران به منزله تولید برای همه فارسی زبانان در اقصی­ نقاط جهان است.

وی افزود: ما وارد دوره ای شده ایم که در آن تلویزیون برای تمام جهان تولید محتوا می کند و از این رو بایستی مسائل و موضوعات متفاوتی را در تراز جهانی مورد توجه داشته باشیم که تداعی ­کننده بازنگری و تحول در برنامه های صدا و سیما است.

به دلیل ترکیب دروغ و حقیقت در رسانه های اجتماعی اعتماد به اخبار آنها ضعیف است
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با ارائه آمارهایی در زمینه توسعه بستر رسانه گفت: ما 5.3 میلیارد تلفن هوشمند، حدود 4.5 میلیارد کاربر اینترنت و 3.5 میلیارد کاربر رسانه های اجتماعی داریم.
وی اضافه کرد: رسانه های اجتماعی از نفوذ اجتماعی بالائی برخورد هستند که البته در رسانه های اجتماعی ترکیب دروغ و حقیقت سبب شده که اعتماد به اخبار رسانه های اجتماعی ضعیف است.
  1. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: در تقاطع بین رسانه اجتماعی که در آن حقیقت و دروغ مخلوط شده است با رسانه ملی که در آن اخبار رسمی مورد توجه است، نوعی فرصت و مسیر جدید برای رسانه ملی به وجود می­آید که رجوع بیشتر و اعتماد مخاطب به رسانه ملی را به تقویت کند.
  1. قابلیت دست‌کاری آسان ­تر در امر دیجیتال
دکتر عاملی در تبیین تفاوت امر دیجیتال و امر آنالوگ گفت: 3 تفاوت ویژه را می توان در تفاوت میان امر آنالوگ و امر دیجیتال تفکیک کرد که تفاوت اول آن قابلیت دستکاری بسیار آسانتر در امر دیجیتال نسبت به امر آنالوگ است چرا که امر آنالوگ ماهیتی فیزیکی دارد و امر دیجیتال با ماهیت الگوریتمی می تواند یک تغییر را برای همه ماهیت ­ها و در یک لحظه محقق کند.
  1. قابلیت ذخیره اطلاعات در امر دیجیتال در مقابل میرایی پدیده ها در امر آنالوگ
دکتر عاملی ادامه داد: تفاوت دیگر در تلویزیون یا رادیوی در جریان(Fellow TV) با تلویزیون یا رادیوی در ذخیره (Stock TV) است به این معنا که وقتی ماهیت ما رقومی شد، ارجاع به این ماهیت رقومی در گذشته نیز فراهم است و در واقع ما ذخیره های اطلاعات گذشته خود را می توانیم مجدداً بازبینی کنیم.
وی افزود: در ماهیت آنالوگ با میرایی پدیده ها مواجهیم حال آنکه در در ماهیت رقومی با پویایی زمان مواجهیم و این زمان پویا باعث تقویت آن می شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی ایران تراکم داده و تجربه وسیعی را داراست که می تواند به سمت تقویت قدرت فرهنگی در سطح جهانی پیش برود.
  1. وی افزود: ما در صنعت دفاعی و صنعت سیاسی قدرت بازدارندگی بین المللی پیدا کرده ایم و در صنعت فرهنگی نیازمند تقویت قدرت بازدارندگی هستیم چنان­که اگر فرهنگ قدرتمند شود و عشق ملی در تاروپود جمعیت ملی رسوخ کند،  می توانیم بگوییم که قدرت بازدارندگی در عرصه فرهنگ نیز محقق شده است.
  1.  قدرت شبکه ­ای کردن تعاملات و ارتباطات
دکتر عاملی خاطرنشان کرد: بنیان رسانه ­اجتماعی بر تعامل و ارتباط است و در این عرصه فرد از یک مخاطب صرف که دریافت کننده اطلاعات است به یک کاربر دارای قدرت تولید داده ها و اطلاعات تبدیل شده است.

وی افزود: عنصر استقلال گرایی فردی امروزه با گسترش قابلیت های رسانه موجب شده تا هر کس قادر باشد منطبق با خواسته ها و علایق خود به ایجاد تلویزیون فردی اقدام کند.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: امروز سطح استاندارد تولید در سطح جهانی است و در آن کاربر دارای قدرت انتخاب و مقایسه بر اساس کیفیات و سلایق خود است که عرصه رسانه و تلویزیون را به سمت مدلی تقاضامحور و کاربرمحور پیش برده است.


دکتر عاملی با اشاره به قابلیت های موجود در تحقق تمدن نوین اسلامی گفت: من خیلی خوش­ بین و باورمند به این هستم که می توانیم قدرتمندترین محتواها را در معرض جهانیان قرار دهیم.
وی افزود: خداوند با تدبیر قوانین تکوین و هستی و ایجاد قواعد تشریعی در نظام هستی حقیقت انسان ناب و خالص را به وجود آورده است که در قالب رسالت‌­های پیامبران به سمت آن ویژگی­‌ها هدایت شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: اسلام برنامه قطعی دارد که اگر بشریت آن را به درستی دریافت کند، به خوبی آن­را خواهد پذیرفت.
وی افزود: مقام معظم رهبری (مدظله­‌العالی) نامه خود به جوانان اروپایی و آمریکایی صادر فرمودند چرا که منشأ گرفتاری­های عمده بشری در آمریکا و اروپا است،  و بیداری جوانان آمریکایی و اروپایی می تواند منشاء اثرات بزرگی در جهان باشد. به نظر می رسد نسل جدید اروپا آمریکائی پذیرای حق هستند، لذا مقام معظم رهبری از آنها خواست مستقیم به متن کتاب خدا مراجعه کنند.
دکتر عاملی خاطرنشان کرد: ما محتوای قدرتمند داریم و آن کتاب خدا و سیره انبیا و ائمه بزرگوار ماست.
وی افزود: بازنمایی و بازنشر این محتوای قدرتمند برعهده رسانه ملی است تا بتوان به حقیقت نزدیک­تر شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دانشگاه صداو سیما نزدیک به 80 درصد تناسب تحصیلات و شغل دارد که از این منظر توانسته بین علم و مهارت، دانشگاه و صنعت ارتباط معناداری را محقق کند.
وی افزود: صداو سیما اگر بخواهد یک تولید فاخر داشته باشد،  باید دانش بنیان باشد و در دانشگاه صدا و سیما محقق شود.
  1. دکتر عاملی خاطرنشان کرد: تمامی 7 راهبرد بیان شده توسط مقام معظم رهبری(مدظله­العالی) در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نیز بر محور دانش ­بنیان و فرهنگ ­مبنا قرار دارد و در این زمینه صدا و سیما مرجعیت فرهنگ و دانش را در دست دارد.
رئیس دانشگاه صدا و سیما:
جهاد فرهنگی به منزله جهاد اکبر نیازمند توانمندی ­های عمیق است
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه دکتر اسفندیاری رئیس دانشگاه صدا و سیما با اشاره به تجربه مقاومت جمهوری اسلامی در عرصه جنگ تحمیلی و رشد و بالندگی جوانان انقلاب خاطرنشان کرد: امروزه استعمارزدایی از ذهن جزو مسائل جدی است که باید در دوران جدید به آن توجه شود.
وی ادامه داد: این مسئله فرآیند سخت و پیچیده ­ای است که گام اول آن رهایی از هراس است که گاهی متأسفانه در ذهن برخی از مردم و از جمله مسئولین کشور ما رسوخ کرده است.
رئیس دانشگاه صدا و سیما گفت: متأسفانه برخی اینگونه می ­اندیشند که صرفاً باید از هنجارهای قدرت ­های مسلط تبعیت کرد و امکان پیشرفت با اتکای به ظرفیت های خود وجود ندارد.
وی افزود: این کارکرد گفتمان استعماری که حقیقت را وارونه جلوه می ­دهد رفته ­رفته در اقصی نقاط جهان رو به زوال است و صدای فروپاشی ارکان امپراطوری مدرن در خود غرب نیز به گوش می ­رسد.
دکتر اسفندیاری خاطرنشان کرد: خوشبختانه با توجهات رهبر فرزانه انقلاب(مدظله‌­العالی) در تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی برای جوانان و دغدغه ایشان نسبت به رسالت ­های پیش ­روی دانشگاه صداوسیما که همگی نشان از نگاه بلند مدت و اهداف بزرگ ایشان برای تحقق اهداف این کشور است، موفقیت ­های بسزایی را به دست آورده ­ایم.
رئیس دانشگاه صدا و سیما افزود: اما باید توجه داشت که ما در عرصه فرهنگ و رسانه نیز همچون سایر عَرصه های موفقیت ­آفرین کشور نیازمند سامانه های باوری هستیم که از جنس فرهنگ و رسانه باشد و بتواند آینده این مرز و بوم را در افکار مردمان این سرزمین تحقق بخشد.
وی افزود: اگر دوران جنگ تحمیلی و 8 سال دفاع مقدس را به منزله جهاد اصغر تلقی کنیم، قطعاً جهاد فرهنگی به منزله جهاد اکبر تلقی می شود که نیازمند توانمندی ­های عمیق است.

َ

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7