کد خبر: 19084| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۱۷ آذر سال ۱۴۰۰ | ساعت ۱۳:۴۸:۰ | تعداد بازدید: ۱۴۰۴

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: با توجه به اینکه در کشور کمبود پزشک آن هم در حوزه تخصصی به خوبی مشهود است به همین دلیل افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی مطرح شد و دستگاه‌های مرتبط موافقت خود را با تامین منابع مالی افزایش پذیرش دانشجوی پزشکی اعلام کردند.
کمبود پزشک و استقبال بالای داوطلبان کنکور سراسری به انتخاب رشته‌های پزشکی و تلاش برای کسب کرسی این رشته‌ها در دانشگاه ها باعث شد که شورای عالی انقلاب فرهنگی روز ۱۸ آبان ماه در یکصد و پنجاه و پنجمین جلسه شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور با افزایش ظرفیت سه هزار نفری رشته‌های پزشکی در مدت پنج سال موافقت کند.
به همین منظور علت تصمیم شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور برای افزایش ظرفیت رشته های پزشکی و سازوکار اجرایی آن را از سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی جویا شدیم، وی در این خصوص توضیح داد: مطالعه کارشناسی گسترده‌ای روی موضوع افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی صورت گرفته است که متکی به آمار و اطلاعات و از داده‌های خود وزارت بهداشت است؛ به‌رغم اینکه ظرفیت آموزش پزشکی کشور از ۲۷ دانشگاه در ۲۰ سال گذشته به ۵۷ دانشگاه رسیده ولی ظرفیت پذیرش تغییر جدی نکرده است.
وی در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا اظهار داشت: سه درصد تقاضای رشته‌های پزشکی دارای صندلی در دانشگاه ها است و ۹۷ درصد متقاضیان بیرون می‌مانند و این را قبول داریم که همه ۹۷ درصد متقاضی ممکن است استعداد ورود به این رشته‌ها را نداشته باشند؛ ولی واقعیت این است که این جمعیت در حد سه درصد نیست و حداقل ۱۵ درصد این جمعیت ظرفیت و توانایی ورود به رشته های پزشکی را دارند.
عاملی تاکید کرد: ما مشکل کمبود پزشک داریم به خصوص پزشک متخصص چون نسبت آن موجب شده که ایران در رتبه‌های پایینی در سطح جهان و منطقه قرار گیرد. تعداد فارغ‌التحصیلان پزشکان عمومی و متخصصان حوزه‌های پزشکی کم است؛ اینکه رتبه ما در سطح منطقه و جهان چند است برای ما تعیین کننده نیست؛ اگر پزشک به اندازه کافی داشتیم، برای افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی اقدام نمی‌کردیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: با توجه به اینکه ظرفیت دانشگاهی در ایران توسعه پیدا کرده و تقاضای داوطلبان باهوش برای رشته‌های پزشکی بالا است، با محاسباتی که صورت گرفت قرار شد بین سه تا پنج هزار ظرفیت کنکور را در رشته‌های پزشکی افزایش دهیم.
وی تاکید کرد: قرار است این موضوع پنج سال ادامه پیدا کند چون بر اساس برآوردهای انجام شده کشور ایران نیازمند ۲۲۵ هزار پزشک است و این ظرفیت اگر تامین شود، تقریبا ۱۵ سال متوالی باید با ظرفیت بالا، دانشجوی پزشکی جذب کنیم تا بتوانیم این ظرفیت را پر کنیم.
عاملی ادامه داد: این یک قاعده کار تخصصی و جمعی است وقتی در ستاد نقشه جامع علمی کشور با حضور ذینفعان پزشکی کشور تصمیمی گرفته می‌شود ولو مخالفت در ستاد وجود داشته باشد، ملاک رای جمعی است؛ این موضوع در این ستاد تصمیم گرفته شده و رای آورده است و ما می‌توانیم بر اساس مصوبه ستاد نقشه آن را ابلاغ کنیم ولی باز برای اینکه در یک جمع بزرگتری مطرح شود، در دستور شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دادیم و اکنون در دستور کار است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از بهترین نتایج اجرای افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی این است که فرزندان ایرانی در کشورهای مختلف آواره نمی‌شوند، چون اکنون این افراد به روش‌های مختلفی به کشورهای دیگر برای تحصیل مراجعه می‌کنند و در این راستا بسیاری از خانواده‌ها برای پرداخت هزینه‌های تحصیل فرزندان خود در رشته‌های پزشکی در خارج از کشور با مشکل مواجه می‌شوند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: برخی از این خانواده‌ها برای تامین شهریه های رشته های پزشکی در برخی از کشورها که حدود ۳۰ هزار دلار در سال است، با چالش‌‎هایی عدیده ای مواجه می‌شوند و متاسفانه در این راه برخی از داوطلبان رشته‌های پزشکی به کشورهای همجوار می‌روند که معضلات زیادی برای آنها اتفاق می‌افتد و در نهایت رفتن به کشورهای دیگر را پلی قرار می‌دهند که دوباره به دانشگاه های کشور بازگردند.
عاملی تاکید کرد: این تبعیض اجتماعی است چون کسی که توانایی مالی ندارد، باز از این مسیر عقب می‌افتد و بهترین کار این است که ظرفیت‌های رشته‌های پزشکی را افزایش دهیم و از این مسیر استعدادهای ملی خودمان را برای رشته‌های پزشکی جذب کنیم.

منبع:ایرنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7