کد خبر: 20888| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۱۱ مرداد سال ۱۴۰۱ | ساعت ۱۱:۵:۰ | تعداد بازدید: ۲۱۳۲

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: وسوسه گردش مالی ۸۰ هزار میلیارد تومانی حوزه کسب و کار کنکور، تقابل عده‌ای در مخالفت با مصوبه اخیر این شورا برای ساماندهی ضوابط سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به دانشگاه‌ها را به دنبال داشته است.
دکتر سید سعیدرضا عاملی در گفت وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، در این خصوص توضیح داد: هدف کانونی مصوبه سیاست ها و ضوابط سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به دانشگاه های آموزش عالی کشور از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در درجه نخست تقویت نظام آموزش و پرورش کشور است و به طورحتم این مهم نیازمند توجه جدی است.
وی با بیان اینکه، ما بر اساس نظام سنجش و پذیرش متمرکز در کنکور سراسری فعلی آموزش و پرورش در حوزه سنجش ضعیف و بی خاصیت شده است، افزود: ضمن اینکه دانشگاه ها در پذیرش دانشجو نقشی ندارند.
عاملی با اشاره به نظام های آموزشی موفق دنیا در حوزه سنجش و پذیرش به مراکز آموزش عالی اظهار کرد: در این نظام ها آموزش و پرورش از نقشی محوری در به ثمررساندن و نهایی کردن ارزیابی توان و ظرفیت دانش آموز برای ورود به دانشگاه برخوردار است و دانشگاه ها نیز دراین کشورها بر اساس کارنامه نهایی دانش آموز در مقطع دبیرستان اقدام به پذیرش دانشجو می کنند.
وی همچنین اظهار کرد: در این نظام های به دلیل وجود دانشگاه های مختلف و تنوع آنها، دانش آموزان نیز از انگیزه بالایی برای ورود به دانشگاه برخوردارند و دانش آموز می تواند بر اساس نمره دبیرستان خود برای ورود به چندین دانشگاه اقدام کند.



۱۲ و پنج صدم درصد متوسط نمره معدل دیپلم دانش آموزان در سال گذشته!
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بابیان اینکه، متوسط نمره معدل دانش آموزان دیپلم در کشور طی سال گذشته ۱۲ و پنج صدم درصد بوده است افزود: این درحالی است که امسال بودجه آموزش و پرورش ۱۵۶ هزار میلیارد تومان است.
دکتر عاملی تاکید کرد: با وجود یک میلیون معلم فعال در حوزه نظام آموزش و پرورش و ۱۴ و نیم میلیون دانش آموز درحال تحصیل انتظار می رود که مقاطع تحصیلی از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد و دانش آموز تمام همت وتوان خود را برای یادگیری قرار دهد.
وی افزود: این درحالی است که در حال حاضر دانش آموز در نظام فعلی آموزش و پرورش هنگامی که از تحصیلات دبیرستان فارغ می شود، نسبت به اخذ مدرک دیپلم که یک سند مستند برای آینده کاری و حرفه ای او محسوب می شود بی توجه است.
برخی از رتبه های برتر کنکور آنهم با معدل ۱۰ و ۱۲!
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با تاکید براینکه، آموزش و پرورش باید محور تعلیم و تربیت صحیح و تربیت دانش آموزانی با برخورداری از علم و دانش لازم در کشور باشد، افزود: درحال حاضر به دلیل وجود یک سیستم غلط مبتنی بر مهارت تست زنی در نظام سنجش و پذیرش ما شاهد آن هستیم که در رتبه های یک رقمی و رتبه های دو رقمی کنکور حتی معدل ۱۰ تا ۱۲ نیز داشته ایم.
عاملی می گوید: هدف اصلی ما از اصلاح نظام سنجش و پذیرش برای ورود به دانشگاه ها که به صورت تدریجی اعمال می شود، تغییر سیستم معیوب فعلی است و هدف نخست شورای عالی انقلاب فرهنگی از  مصوبه سیاست های سنجش و پذیرش دانشجو، تغییر روش سنجش با هدف تقویت نظام تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش بوده است که به صورت تدریجی سهم قطعی سابقه تحصیلی افزایش پیدا می کند.
وی با اشاره به برخی ایرادات گرفته شده از سوی برخی دال براینکه مصوبه اخیر سنجش و پذیرش کنکور برخلاف سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش است، افزود: این در حالی است که در صورت ملاحظه، این سند در واقع دارای۱۵ راهبرد کلان است که همه آنها تقویت هدفمند آموزش و پرورش را مورد تاکید قرار می هد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به راهبرد ۱۰ سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش و اینکه، در این راهبرد ارتقاء منزلت اجتماعی و جایگاه حرفه ای منابع انسانی با تاکید بر نقش الگویی جایگاه معلم در آموزش و پرورش مورد تاکید قرار گرفته است، گفت:حال آنکه بر اساس این  راهبرد جایگاه معلم به چه شکلی قرار است تقویت شود، آیا با بی اهمیت کردن نظام ارزیابی باید تقویت شود؟
وی تاکید کرد: جایگاه معلم باید با نقش آفرینی در نظام ارزیابی آموزشی تقویت شود که اگر این مهم حذف شود معلم به خودی خود بی معنا می شود.
عاملی در ادامه همچنین با اشاره به راهبرد کلان ۸ سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش و با بیان اینکه، در این راهبرد نیز بر افزایش مشارکت نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی و مدرسه و معلمان و دانش آموزان در رشد و تعالی کشور در عرصه های دینی، فرهنگی و اجتماعی در سطح محلی و ملی بعنوان نهاد مولد سرمایه انسانی فرهنگی اجتماعی و معنوی تاکید شده است، گفت: همه اهداف سند تحول آموزش و پرورش بر این مسئله تاکید دارد که باید همواره آموزش و پرورش محور باشد و تقویت شود.

هزینه سالانه ۱۰۰ میلیون تومانی پولدارها برای قبولی فرزندان خود در رشته های پرطرفدار
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه همچنین با اشاره به برخی سخنان مطروحه از سوی برخی مبنی بر زیر سوال رفتن عدالت تحصیلی با اجرای مصوبه اخیر ساماندهی سنجش و پذیرش به دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی با طرح سوالی اظهار کرد: باید از این افراد پرسید که آیا برگزاری کنکور فعلی از عدالت برخوردار است؟
عاملی با بیان اینکه، سالانه و به طور متوسط  حدود ۱۰۰ میلیون تومان از سوی مردم برای ورود فرزندان خود به رشته های پرداوطلب دانشگاهی هزینه می شود، حال جای این سوال نیز مطرح است که چه کسانی از توان پرداخت این هزینه ها برخوردارند؟
وی افزود: به طور حتم این هزینه های میلیاردی غالبا توسط طبقه مرفه جامعه برای ورود به دانشگاه ها در موسسات هزینه می شود و بعضی از مشاورین کنکور که ادعای عدالت گرایی دارند، برای ورود طبقه ای از دانش آموزان هزینه سنگین ۲۰ تا ۵۰ میلیون تومانی برای خانواده ایجاد می کنند.

۸۰ درصد رتبه های برتر کنکور مربوط به دهک های بالای درآمدی
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین با تصریح اینکه، طبق آمار فعلی ۸۰ درصد ۳ هزار رتبه برتر کنکور در رشته های مختلف مربوط به دهک های هشتم و نهم و دهم است، گفت: هفت دهک اول که از متوسط درآمد کمتری برخوردارند تنها ۲۰ درصد از دانش آموزان دارای رتبه های یک تا ۱۰ کنکور را تشکیل می دهند.
عاملی افزود: آیا وجود چنین مسئله ای به عدالت نزدیک است و آیا ما باید از چنین سیستمی که به طور کامل نابرابری اجتماعی را تشدید می کند، دفاع کنیم؟


نظام سنجش و پذیرش فعلی آموزش و پرورش را از بین خواهد برد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با اشاره به سند تحول آموزش و پرورش گفت: باید آموزش و پرورش در کلیه مناطق کشور از جمله مناطق محروم از یک ظرفیت متعادل و هم تراز برقرار باشد.
عاملی با طرح این سوال که آیا ما می توانیم بدون اهمیت دادن به آموزش و پرورش این هدف راتامین کنیم؟ گفت:نظام فعلی آموزش و پرورش کشور ازمسائل متعددی رنج می‌برد و نیازمند توجه همه جانبه، تقویت منابع انسانی، نهاد مدرسه و تقویت متون درسی است.
وی اظهار کرد: اگر ما بدنبال فرهنگ اسلامی، فرهنگ کارجمعی، تقویت حس هویت ملی و جامعه سالم و در کل آینده ایران هستیم باید آموزش و پرورش را درکشور تقویت کنیم و نظام فعلی سنجش و پذیرش قطع به یقین آموزش و پرورش را ضعیف و از بین خواهد برد.
استاد دانشگاه تهران افزود: این صحبت ما نیست و صحبت متخصصان حوزه آموزش و پرورش است و وزیرآموزش و پرورش نیز معتقد است با این  وضعیت نمی توان آموزش و پرورش را نجات دهیم.
وی با بیان اینکه، ما در حال صحبت از یک دوره ۱۵ ساله تحصیل هستیم، افزود: این بدان معنی است در حال حاضر که سازمان تعلیم و تربیت کودک نیز در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده است، دوره مهد کودک و پیش دبستان نیز به وظایف آموزش و پررش اضافه شده است و یک دوره ۱۵ ساله این نسل در اختیار آموزش و پرورش است.
عاملی تاکید کرد: اگر بخواهد اتفاقات مثبت برای دانش آموز کشور بیافتد مشروط است به این که آموزش و پرورش درمرکز توجه سنجش و پذیرش و آماده سازی برای رفتن به دانشگاه باشد که اگر این از آموزش و پروررش گرفته شود شاهد اتفاقات خوبی نخواهیم بود.

هجمه سودجویان با درآمد ۸۰ هزار میلیاردی کنکور در مخالفت با مصوبه اخیر کنکور
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری در خصوص نقش مافیا کنکور و مافیای موسسات آموزشی در کشور اظهار کرد: متاسفانه حوزه ورود به دانشگاه جامعه بزرگی را مشغول تجارت و کسب درآمدهای هنگفتی کرده است.
عاملی به نقل از یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: این نماینده عدد ۸۰ هزار میلیارد تومان را به عنوان کسب و کار کنکور عنوان کرده است که این عدد بزرگی است و طبیعی است که هنگامی که یک اقدامی برای ضعیف کردن تجارت کنکور صورت گیرد، شاهد این نوع تقابل ها در مخالفت با مصوبه اخیر سنجش و پذیرش کنکور باشیم.
وی درعین حال اظهار کرد: به طور حتم موسساتی که در حال حاضر در عرصه کنکور فعالیت می کنند باید به سمت ایجاد مهارت های دانشی و کلاس هایی حرکت کرده تا در ادامه مهارت هایی همچون مهارت شغلی، تعلیم و تربیت، کاراجتماعی برای دانش آموزان بدنبال داشته باشد و یک اثر واقعی مثبت داشته باشند و نه موجب بزک کردن رتبه‌ای شوند و اینکه یک دوره هایی بگذاریم که رتبه دانش آموز در کنکور بالاتر برود که این واقعا عبث و بیهوده است و سواد دانش آموزان را بالا نخواهد برد.
عاملی با بیان اینکه، شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تغییر و تحول، برای مواجه با هرنوع چالشی از آمادگی لازم برخوردار است، در عین حال افزود: البته این به شرطی است که واقعا روش فعلی سنجش و پذیرش دانشگاه را تغییر دهیم.

نظام کسب و کار کنکور ایران در هیچ جای دنیا دیده نمی شود!
اما دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با تاکید براینکه، در هیچ جای دنیا نظام کسب و کار کنکور ههمچون ایران دیده نمی شود، افزود: اگر شما توانستید کشور دیگری در دنیا پیدا کنید که از نظام کسب و کار کنکور مثل آنچه که در ایران است برخوردار باشد، بعنوان دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به شما جایزه ای بزرگ خواهم داد.
عاملی با بیان اینکه، آموزش ها در دنیا رسمی و از طریق نهادهای با شناسنامه مشخص و عمدتا از طریق نظام های آموزش و پرورش است افزود: این روش که درحال حاضر در کشورمان وجود دارد، نهایتا در هفت کشور با یک تفاوت عمده کنکور بصورت متمرکز برگزار می شود.
وی گفت: در واقع  یک تلاش و هجمه بزرگ و پویش مدیریت شده ای از سوی دست اندرکاران کلاس های کنکور براه افتاده که شما سابقه تحصیلی را اثر قطعی محسوب نکنید! که این یعنی اثر قطعی نداشتن آموزش و پرورش در سنجش و اثرقطعی داشتن، کلاس های کنکور در سنجش است.

مصوبه کنکوری شورای  عالی انقلاب فرهنگی در رستای برقراری عدالت
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین اظهارکرد:هنگامی که کنکور متمرکز است برخی از این موسسات تجاری کنکور بعضا قول ارتقاء رتبه دو هزار را به دانش آموزان می دهند. حال سوال این است که چطور این اتفاق می افتد و چرا یک موسسه کنکوری یکدفعه یک دانش آموز را در رتبه دو هزار قرار می دهد؟
عاملی افزود: در این شرایط تکلیف آن دانش آموزی که در مناطق محروم و کم برخوردار زندگی می کند چیست؟ با این نگاه آیا نظام کنکور و پیوستار تجاری آن ضد عدالت اجتماعی نیست؟
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نظرسنجی انجام شده توسط سامانه شاد از دانش آموزان آموزش و پرورش مبنی براینکه آیا شما روش ترکیبی که بخشی بر اساس سوابق تحصیلی و بخشی با کنکور نهایی باشد را می پسندید؟ ۵۸ درصد از یک میلیون و ۲۰۰ هزار شرکت کننده موافق و ۱۳ درصد نیز به دلیل عدم شناخت از شرایط موجود نظری نداشته اند.
عاملی در ادامه یادآورشد: به طور حتم مصوبه کنکوری اخیر شورای  عالی انقلاب فرهنگی در رستای اصلاح سیستم معیوب فعلی و برقراری عدالت در حوزه نظام سنجش و پذیرش برای ورود دانش آموزان مناطق مختلف کشور به مراکز آموزش عالی کشور است.



نگرانی آموزش عالی کشور از کم سوادی دانش آموزان برای ورود به دانشگاه ها
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه، نظام آموزش عالی کشورمان درحال حاضر از ورودی های با دانشگاه مواجه شده است که از سواد لازم برخوردار نیستند اظهار نگرانی کرده است، افزود: دلیل این مشخص است؛ چراکه آموزش و پرورش ضعیف شده و صرفا مهارت، فنون و سرعت تست زنی به سوالات را تقویت کرده ایم و به سواد دانش آموزان عمق نداده ایم.
عاملی گفت: نظام آموزش و پرورش در کشورهای موفق از نقش ۱۰۰ درصدی در سنجش برخوردارند. ضمن اینکه دانشگاه ها نیز از نقش ۱۰۰ درصدی در پذیرش برخوردارند؛ یعنی دو نهاد مهم برای سنجش سواد دانش آموز و پذیرش دانشحو فعال و از نقش اساسی برخوردارند.
وی افزود: این در شرایطی است که در نظام فعلی با یک روش در ۴ ساعت و تحت شدیدترین فشارهای روانی که بعضا اضطراب های شدید روحی و روانی و مشکلات جسمانی را برای برخی دانش آموزان بدنبال دارد، سطح سواد دانش آموز با پاسخگویی به روش تست زنی سنجیده می شود.

امکان برگزاری دو کنکور در سال و چهار بارامکان تقویت معدل با اجرای مصوبه اخیر 
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین با اشاره به برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه، در صورت تعیین برگزاری امتحانات در سه سال، اضطراب بیشتری برای دانش آموزان ایجاد می شود، گفت: این درحالی است که طبق مصوبه جدید دانش آموز مطابق با دروسی که فرا می گیرد در آزمون شرکت می کند.
عاملی افزود:ضمن اینکه قرار است طبق مصوبه جدید سنجش و پذیرش سالی دو بار کنکور برگزار شود و امکان تقویت معدل چهار بار برای دانش آموز وجود داشته باشد.
وی بیان کرد: هنگامی برای دانش آموز اضطراب ایجاد می شود که احساس کند قبول یا عدم قبولی و کنکور فعلی بر مبنای نتیجه مثبت یا هیچ است و اگر فردی در کنکور امسال موفق نشد باید تا سال بعد برای تعیین سرنوشت خود صبر کند و این طبیعی است که اگر فردی به محیط آموزش نزدیک نباشد بعد از یکسال به طور حتم ضعیف تر خواهد شد. اما با روش فعلی و با برگزاری دو بار کنکور در سال و اینکه ۴ بار می تواند برای تقویت معدل خود اقدام کند، فضای نگرانی شکست و موفقیت کاهش پیدا می کند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: اشکال دیگری در خصوص مبنای شدن سابقه تحصیلی وارد کرده اند که سال قبلی ها چکار کنند. پاسخ این که بر اساس اطلاعات و آمار کنکور سال ۱۳۹۹ – ۱۳۹۸، حدود ۸۲ درصد کسانی که در کنکور شرکت کرده اند یا در سالجاری دیپلم گرفته اند یا در سال قبل بنابراین درباره ۱۸ درصدی صحبت می شود که ممکن است اینها در سالهای قبل دیپلم گرفته باشند که برای آنهم فرآیندی برای احراز سوابق تحصیلی تعریف شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: روش ترکیبی سنجش و پذیرش بصورت تدریجی اعمال می شود و یک تغییر همراه با شوک نیست.
وی یادآورشد: بر مبنای مصوبه اخیر در کنکور ۱۴۰۲ سابقه تحصیلی صرفا بر مبنای سال دوازدهم با تاثیر قطعی ۴۰ درصد اعمال می شود. در سال ۱۴۰۳ باز فقط سابقه تحصیلی سال دوازدهم با تاثیر قطعی ۵۰ درصد و در سال ۱۴۰۴ سال یازدهم و دوازدهم با تاثیر قطعی ۶۰ درصد و نهایتا سال ۱۴۰۵ سابقه تحصیلی بر مبنای سال دهم، یازدهم و دوازدهم با تاثیر قطعی ۶۰ درصد اعمال می شود.

مطالعات گسترده ای برای بررسی مصوبه اخیر سنجش و پذیرش کنکور انجام شده است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین در خصوص انجام کار کارشناسی انجام شده در مصوبه اخیر سنجش و پذیرش کنکور اظهار داشت: برای این مصوبه مطالعات بسیار گسترده ای انجام شده است و ۱۸ جلسه از سوی کمیسیون آموزش نقشه جامع علمی کشور به این مصوبه اختصاص داده شده است.
عاملی افزود: ضمن اینکه در طول دو سال اخیر چندین جلسه ستاد نقشه جامع علمی کشور به موضوع سنجش و پذیرش اختصاص داده شده است و مطالعات تطبیقی در خصوص نظام های آموزش و پرورش موفق صورت گرفته است.  
جرات ورود به مسئله ساماندهی نظام سنجش و پذیرش کنکور ازهمه گرفته شده بود
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین در ادامه با بیان اینکه، در طول سال های گذشته، جرات ورود به مسئله ساماندهی نظام سنجش و پذیرش کنکور ازهمه گرفته شده بود، افزود: درحالی که مجلس شورای اسلامی سالهای ۱۳۹۲ و ۱۳۹۴ در این خصوص قانونی تصویب کرده است و در آن  بر اثر ۸۵ درصد قطعی سوابق تحصیلی تصریح شده است.
عاملی می گوید: اینکه چرا مصوبات قبلی اجرا نشده است خود یک مسئله است و در حال حاضر یکی از بحث هایی که مطرح شده این است که این مصوبه با مصوبات مجلس منافات دارد در حالی که به هیچ وجه ادعای صحیحی نیست.
وی بیان کرد: در راستای اجرایی کردن مصوبات مجلس شورای اسلامی سیاست های سنجش و پذیرش تنظیم شده است و حتی مجلس شورای اسلامی مصوبه حذف کنکور نیز داشته است و به این موضوع ورود پیدا کرده است و این مصوبات در مسیر اجرا بدنبال تضاد منافع متوقف شده است.

داعیه داران عدالت توجه کنند!
اما رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه بیان کرد:از دوستانی که داعیه عدالت دارند توقع می رود که به مسئله عدالت با عمق بیشتری توجه کنند.
عاملی تصریح کرد: ما آمار داریم که در استان های سیستان و بلوچستان و کهگیلویه و بویراحمد کسانی که معدل ۱۹ تا ۲۰ داشته اند تعداد بسیار کمی از آنها توانسته اند در رشته های پرطرفدار قبول شوند. چون مهارت تست زنی را نداشته‌اند.
وی افزود: بنابراین دانش آموزان در استان های محروم به دلیل اینکه درس می خوانند معدل های بالایی در مقطع دبیرستان کسب می کنند چراکه به دلیل اینکه از قدرت مالی آنچنانی برخوردار نیستند تا در کلاس های تست زنی وکنکور شرکت کنند، لذا دروس خود را عمقی مطالعه می کنند و در استان های محروم بچه ها زحمت می‌کشند وتلاش می کنند، اما موفق نمی شوند وارد رشته های پرطرفدار شوند.
عاملی در ادامه گفت: اینکه در دانشگاهی همچون شریف حتی یک نفر از دهک های اول تا هفت بعنوان دهک های کم درآمد جامعه نتواند وارد این دانشگاه شود به هیچ وجه عادلانه نیست.
وی با طرح این سوال که چرا باید دانشگاه‌های برتر در انحصار پولدارها باشد، ادامه داد: این سیاست جدید  حتما حضور دانش آموزان مناطق محروم را در دانشگاه های برتر کشور تقویت خواهد کرد.



آیا سنجش معدل از سوی آموزش و پرورش رانت ومفسده ایجاد نخواهد کرد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا سنجش معدل از سوی آموزش و پرورش رانت ومفسده ایجاد نخواهد کرد، گفت: به هیچ وجه معدل دست مدرسه و معلم نخواهد بود.
عاملی افزود: بلکه آموزش و پرورش که دارای مرکز سنجش و ارزیابی است، یک آزمون سراسری استاندارد شده برای امتحان نهایی برگزار خواهد کرد که تصحیح کننده اوراق از اسم دانش آموز و نام مدرسه مطلع نیست. سال گذشته نیز این آزمون برگزار شده است.
وی بیان کرد: در واقع همان سیستم ایمن که در نظام سنجش کنکور وجود دارد، در آموزش و پرورش برای برگزاری امتحانات نهایی استقرار پیدا کرده است به طوری که سوالات در جلسه آزمون با کد باز خواهد شد و کسی دسترسی به سوالات نخواهد داشت و پس از اینکه سوالات پاسخ داده شد، سربرگ جدا و بدون اینکه مشخص شود برگه متعلق به چه فردی است توسط سیستم چرخشی ملی برخط تصحیح می شود.
وی با بیان اینکه، سوالات آزمون نهایی در سال دهم، یازدهم و دوازدهم تشریحی است و تستی نیست گفت: در واقع با اجرای این مصوبه دانش عمیق و کیفی فرد و نه سطح ظاهری دانش فرد ارزیابی خواهد شد.



آیا زبان و ادبیات فارسی را می توان با تست زنی به دانش آموزان آموخت؟
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین با اشاره به طرح ایراد برخی به مصوبه اخیر نظام سنجش و پذیرش ورود به دانشگاه ها و اینکه تاثیر دروس عمومی مثل زبان و ادبیات فارسی، زبان خارجی، تعلیم و تربیت دینی مورد بی مهری قرار گرفته و از کنکور خارج شده است، پاسخ داد: ایا واقعا می توان زبان و ادبیات فارسی را از طریق تست زنی آموخت.
عاملی افزود: آیا می توان مکالمه، نوشتن و شنیدن در زبان فارسی و زبان‌های خارجی را از طریق تست زنی به دانش آموز آموخت. آیا می توان اخلاق و تعلیم و تربیت اسلامی را که معلم نقش کانونی و محوری دارد از معلم و مدرسه جدا کرد و از طریق آزمون های سنجش مورد ارزیابی قرار داد.
وی اضافه کرد: جواب همه این سئوال ها منفی است. دانش آموز باید در مدرسه توسط معلم توانمند دروس عمومی را یاد گرفته و مورد سنجش  قرار گیرد. پس ارزیابی دروس عمومی از طریق سوابق تحصیلی، اهمیت دادن به دروس عمومی است.
دکتر عاملی در ادامه همه منتقدان به مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص ساماندهی نظام سنجش و پذیرش برای ورود به دانشگاه ها را مورد خطاب قرار داد و گفت: از همه منتقدین خصوصا عزیزانی که با دغدغه عدالت گرایی سخن درخواست می کنم که به نظام آموزش و پرورش و منابع انسانی آن که شامل قریب به یک میلیون معلم و  ۱۵ میلیون دانش‌آموز که حدود ۷۰ درصد جمیعت کشور را شامل می شوند اهمیت دهیم و آموزش و پرورش را بعنوان بزرگترین سرمایه ملی قلمداد کنیم.
وی با یادآوری آنکه، رهبر معظم انقلاب  نیز در پیوست حکم ۲۳ آبان ۱۴۰۰ خطاب به اعضاء شورای عالی انقلاب فرهنگی بر کار اساسی نسبت به آموزش و پرورش تاکید داشته اند. واقعیت این است که آینده انقلاب اسلامی بستگی به کیفیت و چگونگی آموزش و پرورش و البته به دنبال آن کیفیت دانشگاه ها کشور دارد. چراکه آموزش و پرورش با کیفیت، آموزش عالی با کیفیت را نیز به دنبال خواهد داشت.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7