معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با تشریح موافقتنامههای مبادله شده میان این معاونت و اورژانس اجتماعی افزود: توان افزایی اورژانس اجتماعی و توجه دادن به آن یکی از موضوعات کلیدی مورد توجه دولت دوازدهم است.
دکتر معصومه ابتکار در وبینار نخستین جلسه دوره مهارت افزایی مدیران اورژانس اجتماعی کشور که با همکاری معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، در محل این معاونت برگزار شد، با بیان اینکه توان افزایی اورژانس اجتماعی و توجه دادن به آن یکی از موضوعات کلیدی مورد توجه دولت دوازدهم است، خاطرنشان کرد: تاکیدات مقام معظم رهبری و رییس جمهوری در خصوص توجه به بحث آسیب ها و ماموریت هایی که ما به طور خاص در موضوع خانواده و زنان داریم، نشان می دهد که این مساله اهمیت فوق العاده ای برای ما داشته و دارد و بر همین اساس همواره تلاش کرده ایم از چندین راه به این موضوع بپردازیم.
وی با بیان اینکه اولین اقدام ما در این زمینه بازدید حضوری از مراکز اورژانس اجتماعی در سراسر کشور بود، یادآور شد: تا پیش از شیوع کرونا از ۴۱ مرکز اورژانس اجتماعی در سطح کشور بازدید داشتم و ضمن آشنایی با مشکلات آنها تلاش کردیم با همکاری آقای دکتر قبادی مشکلات مربوط به پرسنل و سایر مسائل موجود را با هماهنگی بین دستگاهی حل و فصل کنیم.
ابتکار افزود: تلاشمان این بوده در نشست هایی که با شورای اداری یا برنامه ریزی استان ها داشتیم موضوع اورژانس را به عنوان یکی از شیوه های موثر مداخله در بحران ها معرفی و تقاضا کنیم که همه دستگاه ها از آن حمایت کنند و به عنوان مثال از وزارت کشور درخواست کردیم تمامی شهرداران در سراسر کشور را موظف به حمایت از اورژانس اجتماعی کنند.
معاون رییس جمهوری با بیان اینکه تاکنون موافقت نامه های مختلفی را با اورژانس اجتماعی به امضا رساندیم، تصریح کرد: این موافقت نامه ها شامل برگزاری سه دوره آموزشی مهارتی و همچنین برنامه هایی برای قدردانی از کارشناسان و مدیران اورژانس اجتماعی بود که امیدواریم که این روند ادامه پیدا کند.
وی خاطر نشان کرد: امسال هم در موافقت نامه های مبادله شده موضوع اورژانس اجتماعی یکی از محورهای همکاری ما با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
ابتکار ادامه داد: از جمله اقدامات در همکاری بین بخشی طی دوره پاندمی کرونا که گزارشاتی در خصوص احتمال افزایش آسیب ها در خانواده داشتیم، ارسال دو پیامک سراسری در کشور برای معرفی خط تماس ۱۲۳ و خط صدای مشاور بود که جداگانه برای عموم مردم ارسال شد که برای اطلاع رسانی به مردم مفید واقع شد.
معاون رییس جمهوری با بیان اینکه موضوع خشونت خانگی و آسیب های مربوطه از زوایای مختلف در دستور کار معاونت قرار دارد، خاطرنشان کرد: موضوع اصلاح قوانین و همچنین مواردی مانند لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت از اولویت های معاونت است که این لایحه در کمیسیون لوایح در حال رسیدگی است و ما امیدواریم طی ماه آینده در دولت مطرح شود و بتوانیم این لایحه را تقدیم مجلس کنیم.
وی افزود: در کنار این، لایحه ای را برای تشدید مجازات پدر در صورت قتل فرزند ارائه داده ایم که کمیسیون لوایح و اجرایی هم آن را برای قوه قضاییه ارسال کرده و در حال حاضر برای این لایحه در حال رایزنی با قوه قضاییه هستیم.
ابتکار اظهار داشت: در حوزه کودکان و نوجوانان نیز این معاونت پیگیر لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان بود که نهایتا در مجلس دهم به تصویب رسید و ابلاغ شد و اکنون آیین نامه اجرایی این قانون را دنبال می کنیم که شامل حمایت جدی از اورژانس اجتماعی هم می شود.
معاون رییس جمهوری با اشاره به طرح گفت وگوی ملی خانواده که مهارت های رفتاری و ارتباطی اعضای خانواده را تقویت می کند، گفت: اجرای این طرح به کاهش تنش و خشونت منجر خواهد شد.
وی با بیان اینکه تمرکز کار در دولت دوازدهم و معاونت امور زنان و خانواده بر روی تقویت مهارت های ارتباطی است، تصریح کرد: کاهش تنش ها و سوءتفاهم ها به انسجام مراودات بین اعضای خانواده کمک می کند.
ابتکار در این وبینار با قدردانی از کار ارزشمند و اخلاقی پرسنل اورژانس اجتماعی گفت: ارزش معنوی کار شما به هیچ وجه قابل بیان نیست چرا که اهمیت فوق العاده ای برای امنیت خانواده ها و جامعه و ایجاد ناامنی برای بزهکاران دارد.
سوسن باستانی معاون بررسی های راهبردی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده نیز در این نشست با بیان اینکه دوره تمرین مساله یابی مشارکتی کارشناسان اورژانس ۱۲۳ بر اساس تصمیم شورای راهبری طرح گفتگوی ملی خانواده برگزار می شود، گفت: با توجه به شرایطی که در دوران کرونا داریم و رسالتی که اورژانس بر عهده دارد، تصمیم گرفتیم بحث مساله یابی مشارکتی را با حضور دکتر زند رضوی دنبال کنیم.
در ادامه این نشست محمود علی گو مدیر کل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به شرایط کاری گفت: وضعیت روحی روانی پرسنل اورژانس اجتماعی برای ما از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی افزود: بحث آزارها از جمله مباحث مهمی است که باید مورد بحث و گفتگو قرار گیرد.
علی گو با بیان اینکه در شرایط فعلی ما فرد آزار دیده را از موقعیت خارج می کنیم که این قضیه باید اصلاح شود، توضیح داد: زیرا بر این باوریم که شرایط خانه باید امن بماند و شخص آزارگر از خانه خارج شود زیرا در صورت خروج کودکان، معلولین یا سایر افراد آزار دیده از خانه، فرد آزارگر سایر اعضای خانواده را مورد آزار قرار خواهد داد.
وی تصریح کرد: زنان آسیب دیده ای که در خانه های امن اسکان داده شده اند همگی در صحبت های خود یک جمله مشترک را مطرح می کنند و می گویند آنجا خانه من است! بنابراین ما باید در فکر امن سازی چنین خانه هایی باشیم و افراد آزاردیده را از زندگی در خانه خودشان محروم نکنیم.
مدیر کل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی اظهار امیدواری کرد که برگزاری این دوره بتواند موجب ارتقاء توانایی های کارشناسان اورژانس اجتماعی شود.
نشست آنلاین تمرین مساله یابی مشارکتی برای کارشناسان اورژانس ۱۲۳ با حضور معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده، سیامک زند رضوی عضو انجمن جامعه شناسی ایران و مدیر طرح ملی گفت وگوی خانواده، محمود علی گو مدیر کل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، سوسن باستانی معاون بررسی های راهبردی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده و جمعی از کارشناسان اورژانس اجتماعی برگزار شد.