کد خبر: 14645| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۳۱ شهریور سال ۱۳۹۹ | ساعت ۹:۵۴:۰ | تعداد بازدید: ۲۴۹۰

در قالب تفاهمنامه های ۳ سال اخیر میان معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده و وزارت جهاد کشاورزی، طرح تولید محصولات استاندارد گواهی شده توسط زنان کشاورز اجرا شده است.
دکتر معصومه ابتکار  روز شنبه در مراسم امضای تفاهم نامه وزارت جهاد کشاورزی و معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده به منظور توانمندسازی زنان روستایی و عشایری براساس زنجیره ارزش گیاهان دارویی و آموزش و ترویج مصرف محصول سالم و استاندارد در سطح کشور گفت: با توجه به همکاری وزارت جهاد کشاورزی و آموزش تسهیل‌گران اکنون ۴۰۰ محصول گواهی‌شده استاندارد توسط زنان روستایی و عشایری در سراسر کشور تولید می‌شود.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده افزود: این تفاهم‌نامه بین معاونت ریاست جمهوری، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان ملی استاندارد برای آموزش زنان روستایی در زمینه تولید محصولات گواهی شده استاندارد است که به یک موافقتنامه سالانه ای تبدیل شده است.
 
دکتر ابتکار اظهارداشت: تولید محصول گواهی شده و استاندارد به معنای آن است که میزان بقایای سم و کود در این محصولات، استاندارد است و در واقع برای حفاظت آب و خاک هم حداکثر تلاش در کاهش مصرف سم و کود صورت گرفته است.
 
وی از نتایج این فرایند به تربیت ۱۸ هزار زن تسهیل‌گر بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: همچنین ۵۰ هزار زن روستایی آموزش دیده اند که تولید محصولات باغچه خانگی سالم از برنامه های این طرح است.
 
دکتر ابتکار با بیان اینکه از سال گذشته فصل گیاهان دارویی به این موضوع اضافه شد که اتفاق مهمی است، اضافه کرد: امسال این همکاری را با علاقمندی زنان روستایی ادامه خواهیم داد.
 
وی تصریح کرد: تقویت مناسبات علمی و کارشناسی کشاورزی پایدار،  همسو با محیط زیست شکل گرفته است که به تقویت و تحکیم خانواده و بهبود زندگی و معیشت روستاییان و عشایر کمک می کند.
 
کاظم خاوازی نیز در این مراسم ضمن تاکید براینکه کشاورزی خانوادگی از ارکان اصلی این بخش به شمار می رود گفت: گردشگری کشاورزی (اگری توریسم) با کمک زنان روستایی و عشایری می تواند عملیاتی شود و این مهم اکنون در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.
 
وی توضیح داد: این تفاهم نامه به منظور توانمندسازی زنان روستایی و عشایری براساس زنجیره ارزش گیاهان دارویی و آموزش و ترویج مصرف محصول سالم و استاندارد در سطح کشور امضا شد و در سالهای اخیر با افزایش استطاعت مالی صندوق زنان و نوع آموزش مربیان به زنان روستایی و عشایری توجه شده که تاثیر خوبی در آینده بخش کشاورزی دارد.
 
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ترویج و فرهنگ سازی نقش مهمی در ارتقای بخش کشاورزی دارد افزود: سالها درگیر بحث سلامت محصول، محصول گواهی شده ، استانداردسازی و موضوعاتی این چنینی شده ایم که این اموزش ها بوسیله زنان روستایی و عشایری در بخش تولید گیاهان دارویی و سبزی و صیفی  به نسل آینده منتقل می شود.
 
وی با اشاره به اینکه طبق آمارها تاکنون  ۵۰ هزار نفر از زنان آموزش دیده اند، گفت: بیش از دو هزار  و ۵۰۰ نفر کارشناس خبره آموزش دیده اند که به افزایش تولید انجامیده است.
 
خاوازی اضافه کرد: زنان روستایی و عشایری می توانند در جلوگیری از تغییر کاربری اراضی نقش بسزایی داشته باشند، بنابراین باید حساسیت را افزایش داد تا بتوانیم از منافع حضور زنان در بخش کشاورزی حداکثر بهره برداری را به عمل آورد.
 
خاوازی اضافه کرد: اکنون سازمان شیلات ایران برای تولید مولد میگو و تخم چشم زده قزل آلا تلاش دارد، بنابراین می تواند با کمک زنان این محصولات را در مناطقی که حساسیت وجود  ندارد، تولید کنند.
 
وی با بیان اینکه حضور زنان در تولید گیاهان دارویی جنبش نامحدودی است که می تواند استمرار یابد گفت: این اقدام به اقتصاد و اشتغال خانواده کمک می کند، گرچه در بخش کشاورزی هدف اصلی تولید است اما می تواند به بخش  اشتغال کشور یاری دهد.
 

منبع:معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7