کد خبر: 10815| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۲۳ فروردین سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۴:۱۷:۰ | تعداد بازدید: ۲۷۰۰

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در دومین جلسه شورای راهبردی کارآفرینی و اشتغال زنان گفت: اکنون ۱۰۴ محصول استاندارد و ۴۲ برند را زنان کشاورز با آموزش‌های ارائه شده توسط تسهیل‌گران تولید می‌کنند و طرح تولید محصولات سلامت محور را نیز در دست اجرا داریم.
معصومه ابتکار روز شنبه در دومین جلسه شورای راهبردی کارآفرینی و اشتغال زنان که در دفتر معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده با حضور نمایندگان دستگاه‌ها و تشکل های مرتبط به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با بیان اینکه حمایت های نظام بانکی شاخه ای دیگر از این فعالیت هاست، افزود: تا امروز توانسته ایم وام های محدودی را برای زنان سرپرست خانوار در استان های مختلف فراهم کنیم.
معاون رییس جمهوری اضافه کرد: با همفکری و هم افزایی طرح‌های در دست اقدام با قوت پیش رود. یکی از زمینه هایی که امروز در این جلسه جای خالی آن احساس شد کارآفرینی و اشتغال زنان روستایی بود که در این زمینه تا کنون همکاری های خوبی با وزارت جهاد کشاورزی داشته ایم و طرح استاندارد سازی محصولات کشاورزی از آن جمله است.
به گزارش معاونت امور زنان، ابتکار گفت:  معاونت زنان در قالب شبکه مردم نهاد زنان و خانواده بالغ بر یک هزار و ۲۰۰ عضو در دوره های مختلف تحت آموزش قرار داده است،  این تشکل ها آمادگی دارند تا در زمینه جمع آوری اطلاعات گروههای آسیب دیده ای که وزارت کار به آن اشاره دارد، به معاونت زنان کمک کنند.
وی تاکید کرد: شناسایی گروه سوم که به جایی اتصال ندارند به عهده همه ما است و در این راه نهادهای مدنی، کارآفرینی و خیریه باید دست به دست هم دهند.
ابتکار با تاکید بر اهمیت شبکه سازی در این زمینه، گفت: اگر این مهم مورد توجه قرار نگیرد، آسیب های جدی به همراه خواهد داشت و ما آمادگی داریم تا با همکاری بخش های مختلف گام‌های موثری در این زمینه برداریم.
باید مشوق بیمه ای و مدل های جدیدی از مدیریت مالی را در بخش خصوصی مدیریت کنیم
این جلسه عیسی منصوری معاون توسعه کار آفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم با ارائه توضیحاتی در خصوص برنامه دولت برای کمک به مردم در بحران ناشی از شیوع کرونا گفت: ایده اصلی ما در واقع به سه دوره تقسیم می شود و معتقدیم باید یارانه دستمزد، مشوق بیمه ای و مدل های جدیدی از مدیریت مالی را برای پاس کردن چک های بخش خصوصی مدیریت کنیم و با یک تاخیر فاز به سراغ فعال سازی کسب و کارها و اشتغال برویم.
وی افزود: در حال حاضر بحث وام را مدیریت می‌کنیم و در همین ارتباط سه گروه هدف را در جامعه شناسایی کرده ایم که عبارتند از گروه های آسیب پذیر و کم درآمد که مشمول کمک های معیشتی می شوند، حقوق بگیران که در حال حاضر به صورت فوری نیاز به کمک ندارند و گروه سوم صاحبان کسب و کار هستند که در واقع شاغل هستند و این افراد خود به سه گروه تقسیم می شوند. گروهی که اثری از آن ها در نظام بیمه ای وجود دارد، گروه دوم کسانی هستند که بیمه نشده اند و اطلاعاتی از آنها در سیستم بیمه ای نیست اما در برخی ادارات مانند دارایی و برق و... ردی از آنها وجود دارد و گروه سوم که ردی از آنها در جایی وجود ندارد.
منصوری در ادامه گفت: در مورد گروه اول ما یک میلیون واحد کسب و کار، کارفرمایی و خویش فرمایی داریم و حدود سه میلیون و دویست و شصت هزار نفر بیمه شده را در ده رسته شناسایی کرده ایم که این ده رسته بیشترین آسیب را در این موقعیت می بینند و برای این افراد برای هر فرد به ازای سه ماه، دوازده میلیون تومان وام با نرخ سود ۱۲ درصد در نظر گرفته شده که البته آقای رییس جمهور در جلسه اخیر گفتند کسانی که کسب و کارشان با دستور دولت به شکل مستقیم تعطیل شده به جای ۱۲ میلیون، ۱۶ میلیون وام دریافت کنند.
معاون توسعه کار آفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: برای ۲۳ میلیون خانوار که جزو اقشار آسیب‌پذیر هستند نیز وام یک میلیون تومانی در نظر گرفته ایم و برای گروه دوم که کسب و کارهای بیمه نشده هستند تاکنون حدود یک میلیون نفر  را شناسایی کرده ایم که تعدادی از اینها از خانه های کوثر و مشاغل خانگی هستند.
وی تصریح کرد: برای بخشی از گروه دوم و کل گروه سوم در صورتی که با سایر بخش های اجرایی همپوشانی نداشته باشد نسبت به ایجاد یک پلتفرم اقدام کرده ایم که در آن وجوه دریافتی از کل نهادهای بین المللی و اهدا کنندگان و خیرین و منابع خودمان، در حساب مشترکی قرار می گیرد و قرار است گروههای هدف شناسایی شده که در این دو گروه بالا قرار می گیرند با  کمک بلاعوض و یا پرداخت وام مورد حمایت قرار گیرند و البته خیریه ها هم می‌توانند افرادی را که تحت پوشش کمک های خیرخواهانه خود دارند به ما معرفی کنند که جزو این دو گروه قرار گیرند و خوب است که اعمال این تسهیلات را از طریق سازمان های مردم نهاد انجام دهیم و بازیگر اصلی در این برنامه نهادهای توسعه ای و بخش مدنی باشد.
 
 

منبع:معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7