کد خبر: 6680| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۱۵ مهر سال ۱۳۹۸ | ساعت ۱۰:۳۸:۰ | تعداد بازدید: ۶۲۴۸

دکتر ابتکار در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان زنجان؛ تقوا معیار درجه‌بندی کرامت افراد بوده و در قرآن کریم، به موضوع جنسیت نگاه عادلانه شده است.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، گفت: تقوا معیار درجه‌بندی کرامت افراد بوده و در قرآن کریم، به موضوع جنسیت نگاه عادلانه شده است، بر این اساس افتخار می‌کنیم که الگوی زن مسلمان و روابط اجتماعی سالم مبتنی بر نگاه قرآنی را در جامعه پیاده کرده‌ایم.
معصومه ابتکار در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان زنجان، تصویب سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده این استان را اتفاق مهمی خواند و اظهار داشت: موضوع زنان و خانواده، یکی از محورهایی است که از ابتدای انقلاب اسلامی مورد تاکید امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب بوده است.
وی افزود: این موضوع، از سیاست‌های جدی رئیس جمهوری است که باید با یک نگاه برنامه‌ای و مبتنی بر داده‌ها و اطلاعات به آن پرداخته شود.
ابتکار با بیان اینکه عدالت، همواره یکی از مهم‌ترین مولفه‌های کار نظام جمهوری اسلامی بوده است، خاطرنشان کرد: عدالت جنسیتی، یکی از زوایای مهم برقراری عدالت در جامعه است.
معاون رئیس جمهوری، عدالت جنسیتی را مرتبط به کارآمدی نظام دانست و تصریح کرد: این فرصت را حاکمیت و دولت باید فراهم کند تا هر کدام از زنان و مردان بتوانند نقش خود را در جامعه ایفا کنند.
وی گفت: یکی از مولفه‌های مهم در بیانیه گام دوم انقلاب نیز مشارکت تمام اقشار جامعه است و باید شرایط متعادلی فراهم شود تا زنان در کنار مردان بتوانند هم نقش همسری و مادری خود را در خانواده و هم نقش اجتماعی خود را ایفا کنند
ابتکار با تاکید بر برنامه‌ریزی برای ارتقای عدالت جنسیتی، اظهار داشت: شرایط جامعه در مسائل مختلف آموزشی، بهداشتی، درمانی و ورزشی باید برای دختران و پسران برابر باشد و حتی در برخی موارد مانند بهداشت و درمان باید خدمات برای زنان به صورت ویژه ارائه شود.
وی با بیان اینکه شمار دختران بازمانده از تحصیل، سه تا چهار برابر پسران است، خاطرنشان کرد: مشکلات و موانع مختلفی مانند فرهنگ، اقوام و محدودیت‌های زنان در برخی روستاها و به‌خصوص در مناطق حاشیه کشور بر این مساله موثر بوده و ارتباطی به آموزه‌های دینی ندارد و باید بر روی این موضوعات کار شود.
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: شاخص‌های عدالت جنسیتی از سال گذشته در هشت محور و ۱۶۷ شاخص تدوین و به وزیران و استانداران ابلاغ شده است.
وی این شاخص‌ها را محور حرکت کشور بیان کرد و افزود: باید با تاکید بر شاخص‌ها در سال جاری حرکت کرده و اعتبارات لازم نیز برای ادامه آن در سال آینده پیش‌بینی شود.
ابتکار، خاطرنشان کرد: شاخص‌های خانواده شکوفا نیز به صورت جداگانه در حال آماده‌سازی است که پس از تصویب در ستاد ملی زنان و خانواده، ابلاغ می‌شود.
وی اظهار داشت: با وجود اینکه پیشرفت‌های زیادی در بسیاری از شاخص‌ها داشته‌ایم اما شکاف زیادی در عدالت جنسیتی وجود دارد.
ابتکار یادآور شد: بر اساس آخرین آماری که هفته گذشته از سوی سازمان ملل اعلام شده در کاهش مرگ و میر زنان، جزو ۱۰ کشور اول دنیا هستیم که افتخار بزرگی است.
وی ادامه داد: قبل از انقلاب اسلامی ۳۸ درصد دختران ایرانی بازمانده از تحصیل بودند که طبق آخرین سرشماری در سال ۹۵ این میزان به کمتر از چهار درصد رسیده است.
معاون رئیس جمهوری با اشاره به اجرای طرح ملی گفت‌وگوی خانواده، گفت: برای استحکام روابط اعضای خانواده باید اعضای آن با مهارت‌های لازم آشنا شده و به انسجام خانواده کمک کنند زیرا یکپارچگی و سلامت خانواده، انسجام و نشاط اجتماعی را در پی داشته و حتی برای توسعه اقتصادی نیز موثر است.
وی با اشاره به تلاش حداکثری تمام مدیران و مسئولان کشور در شرایط تحریم‌های ظالمانه آمریکا، خاطرنشان کرد: برنامه ویژه دولت در این شرایط، توجه به معیشت مردم، اشتغال و امنیت است.
ابتکار اظهار داشت: امنیت، سرمایه بزرگی است که تمام فعالیت‌ها و برنامه‌ها در سایه آن قابل تحقق است.
امنیت جامعه با تلاش نیروی انتظامی و مشارکت مردم حاصل شده است
استاندار زنجان گفت: با رصد و دقت در تهدیدات پیرامونی، واقعیت‌های انکارناپذیر و سایر شاخص‌ها، واضح است که امنیت موجود در کشور، تصادفی نبوده و با تلاش نیروی انتظامی و مشارکت آحاد مختلف جامعه حاصل شده است.
فتح‌الله حقیقی در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان ضمن گرامیداشت هفته نیروی انتظامی، اظهار داشت: نیروی انتظامی در شرایطی که کشور به صورت ظالمانه از سوی دشمنان تهدید می‌شود، خدمات امنیتی و انتظامی را به مردم ارائه می‌کند.
وی با بیان اینکه ایجاد مقاومت و امنیت داخل کشور بر عهده نیروی انتظامی است، خاطرنشان کرد: برقراری امنیت در برگزاری مناسبت‌های مختلف ملی و مذهبی از جمله اربعین، محرم، تجمعات و راهپیمایی‌ها به این سادگی نبوده و توسط نیروی انتظامی تامین می‌شود.
حقیقی افزود: نیروی انتظامی در کنار تامین نظم و امنیت و مبارزه با مواد مخدر در پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی نیز مشارکت می‌کند.
استاندار زنجان ادامه داد: معدل کلی نیروی انتظامی استان از نگاه و نظر مردم عبوری در تعطیلات عید نوروز، مطلوب بوده و استان زنجان در شاخص‌های مختلف در سایه عملکرد نیروی انتظامی، مقام‌های اول تا سوم را به دست آورده است.
حقیقی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تدوین سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده استان، گفت: در ارائه آمارها باید به جای فراوانی از شاخص نسبی استفاده شود تا کیفیت کارهای انجام شده به دست آید.
وی اظهار داشت: بانوان استان زنجان از شاخص‌های مطلوبی در بخش‌های مختلف در کشور برخوردار هستند و برای مثال، تعداد دانشجویان مقطع دکتری زنان استان، پنج درصد بیشتر از مردان است.
حقیقی تصریح کرد: به‌قطع، منویات امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی و واقعیت‌های مختلف استان از جمله پایتخت شور و شعور حسینی، دیار غواصان دریادل و دیار خیران در تدوین این سند، لحاظ شده و بر اساس آن اجرا می‌شود.
استاندار زنجان با اشاره به استفاده از بضاعت و ظرفیت خیران در این استان، خاطرنشان کرد: طرح توسعه بیمارستان ولی عصر(عج) زنجان توسط خیران، کلید خورده که در صورت وارد شدن به چرخه درمان، سرانه تخت بیمارستانی استان از ۱.۶۷ به ۲.۳ رسیده و به متوسط سرانه کشور نزدیک می‌شود.
شمار مدیران زن استان ۳۶ درصد رشد دارد
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری زنجان نیز گفت: در ۱۰ ماه گذشته، تعداد مدیران عالی، میانی و پایه استان ۳۶ درصد رشد داشته که با جدیت از سوی سازمان‌ها استقبال شده و این تعداد در حال افزایش است.
ماهرخ بلوری با اشاره به آخرین وضعیت جامعه زنان استان، اظهار داشت: ۴۹.۴۲ درصد جمعیت استان را زنان تشکیل می دهند که ۶۷.۳۳ درصد شهری و ۳۲.۶۷ درصد روستایی هستند.
وی خاطرنشان کرد: نسبت زنان خانه‌دار به کل زنان استان ۶۱.۲۹ و نسبت زنان سرپرست خانوار به کل زنان استان نیز ۱۰.۸ درصد است.
بلوری افزود: ۲۵ درصد جمعیت زنان استان را دختران ۱۵ تا ۲۹ ساله تشکیل داده و نرخ بیکاری زنان ۴۷.۴۵ درصد است و ۸۰.۳ درصد زنان استان نیز باسواد هستند.
وی خاطرنشان کرد: تدوین سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده استان زنجان در دی سال گذشته به پایان رسیده و پس از ارائه نظرات مدیران و تایید نهایی ناظر کشور در دستور کار کارگروه تخصصی زنان و خانواده استان قرار گرفت.
سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده استان زنجان در این جلسه به تصویب رسید و در پایان جلسه نیز با حضور معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده از آن رونمایی شد.
منبع: معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری 

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7