کد خبر: 20371| تاریخ انتشار: پنـج شنبه ، ۲۹ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ | ساعت ۸:۵۰:۰ | تعداد بازدید: ۸۰۱

رئیس همایش ملی فرهنگ و برنامه هفتم توسعه «تحول برای پیشرفت»، هدف از این همایش را نقد و بررسی ابعاد اجتماعی برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی با مشارکت نظری اصحاب علوم اجتماعی عنوان کرد.
نشست خبری همایش ملی فرهنگ و برنامه هفتم توسعه «تحول برای پیشرفت» با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین حمید پارسانیا، عضو شورای انقلاب فرهنگی و رئیس موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران و سید مجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، امروز ۲۸ اردیبهشت‌ماه برگزار شد.
سید مجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور و دبیر علمی همایش ملی فرهنگ و برنامه هفتم توسعه «تحول برای پیشرفت» در ابتدای این نشست به تشریح ضرورت علمی برگزاری این همایش پرداخت و اظهار کرد: این همایش به همت نهاد‌های مختلف متصدی و متولی برنامه‌ریزی توسعه کشور یعنی سازمان برنامه و بودجه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و از همه این‌ها مهم‌تر شورای عالی انقلاب فرهنگی و مراکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در حال برگزاری است.
وی با بیان اینکه همایش ملی فرهنگ و برنامه هفتم توسعه «تحول برای پیشرفت» تا ۳۰ تیرماه برگزار خواهد شد، گفت: این همایش از دو رویکرد استفاده می‌کند: یکی رویکرد سفارش مقالات به صاحب‌نظران و دیگری بهره‌گیری و شبکه‌ای سازی پژوهش‌ها و تحقیقات موجود در نزد محققان اجتماعی در ایران با سه قالب مهم مقاله، یادداشت سیاستی و ایده برای کرسی‌های ترویجی.
در ادامه حجت‌الاسلام‌والمسلمین حمید پارسانیا، رئیس همایش ملی فرهنگ و برنامه هفتم توسعه «تحول برای پیشرفت» از ماهیت و اهداف برگزاری این همایش گفت: هدف از این همایش، این است که برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی با مشارکت نظری اصحاب علوم اجتماعی جهت بررسی ابعاد اجتماعی خصوصاً فرهنگی برنامه در معرض نقد و بررسی و گفت‌وگوی علمی قرار بگیرد.
وی از فلسفه تشکیل مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران نیز سخن گفت و بیان کرد: مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی در سال ۱۳۳۷ قبل از تأسیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به وجود آمد و قرار بود در کنار سازمان برنامه و بودجه به مطالعات اجتماعی مربوط به برنامه‌ریزی اجتماعی بپردازد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین پارسانیا افزود: البته مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران به‌تدریج آموزش متناسب با برنامه‌ریزی اجتماعی را نیز در دستور کار خود قرار داد. بعد‌ها که دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران شکل گرفت این مؤسسه اثربخشی و اثرگذاری خود را در برنامه‌ریزی اجتماعی از دست داد که ما قصد داریم این مؤسسه بتواند آن نقشی که بر اساس آن شکل‌گرفته را احیا کنیم.
رئیس مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران در ادامه به فرصت اندک این همایش برای فراخوان ملی دادن و دعوت از صاحب‌نظران اشاره کرد و گفت: مزیت همایش این است که یک کار صرفاً نظری روشنفکری دانشگاهی به‌دور از قلمرو اجرا نیست. غرض بعدی ما این است که بتوانیم مؤسسه را در این افق و راستا همچنان فعال نگه‌ داریم تا یک دبیرخانه دائمی شکل بگیرد و هم برنامه‌های پیشین چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب را دائماً ارزیابی کند و هم در تدوین برنامه‌های بعدی که انجام می‌شود و یا حتی در ارزیابی و نقد خود برنامه هفتم در حین اجرا یک نظارتی داشته باشد و بتواند در برنامه‌ریزی سالانه‌ای که در ذیل این برنامه شکل می‌گیرد، اثرگذاری فعال‌تری را داشته باشد.
در ادامه این نشست امامی به نسبت دانشگاه و حوزه با برنامه‌ریزی توسعه اشاره و اظهار کرد: یکی از سؤالات ما قبل از برگزاری همایش این است که اساس نسبت دانشگاه و حوزه و برنامه‌ریزی توسعه چیست؟ متأسفانه از سوی نظام برنامه‌ریزی توسعه در کشور بعد از تدوین برنامه‌های توسعه با دانشگاه و حوزه رابطه وسیعی برقرار نمی‌شود. معمولاً برنامه‌ها توسط محدودی از متخصصان بروکرات برنامه‌ریزی توسعه تدوین می‌شود و البته هرچند توسط مجلس و شورای نگهبان مورد تأیید و اعتباربخشی قرار می‌گیرد، ولی پایه‌ برنامه‌های توسعه در ایران در طول ۷۰ سال گذشته از دانشگاه برنمی‌آید.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: این همایش به دنبال تدوین مبانی کلی برای بخش‌های فرهنگی برنامه هفتم توسعه نیست و معتقد است کل برنامه توسعه می‌تواند بر اساس منویات مقام معظم رهبری رویکرد فرهنگی تمدنی پیدا کند؛ بر همین اساس مراکز دانشگاهی ازجمله مؤسسه تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران، دانشگاه امام صادق (ع)، دانشگاه باقرالعلوم (ع)، دانشگاه فردوسی مشهد و دبیرخانه‌های شورا‌های فرهنگی در کشور که نهاد‌های برنامه‌ریز اجرایی در عرصه تحقق سیاست‌های فرهنگ کشور هستند، به‌طور جدی در این عرصه با ما همراه هستند.
در ادامه این نشست حجت‌الاسلام‌والمسلمین پارسانیا افزود: ما گسلی را که بین حوزه مدیریت و اجرا و حوزه علمی دانشگاهی در قلمرو برنامه‌ریزی وجود داشته را می‌توانیم با استمرار این همایش در یک سطح عالی و خوب حل کنیم.
در ادامه سیدمجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه ستاد تدوین برنامه هفتم توسعه با ابلاغ رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه تشکیل‌ شده است، گفت: تعبیر تحول برای پیشرفت که در ادامه نام همایش به آن اشاره داشتیم، این است که ما حتی عنوان برنامه توسعه را علی‌رغم تأکید و تسریع رهبری در کشور تغییر ندادیم و ما هم البته خودمان را متصدی این تغییر نمی‌دانیم لیکن می‌گوییم اگر تحولی در کشور می‌خواهد انجام شود و اگر دولت محترم منادی تحول در نظام اداره عمومی در کشور است، بزرگ‌ترین تحول در ریل و مسیر توسعه اتفاق بیفتد.
امامی تصریح کرد: «کلیات و برنامه‌ریزی توسعه»، «اقتصاد سیاسی ایران و توسعه فرهنگ بنیان»، «حیات و نظام فرهنگی و برنامه هفتم توسعه» و «فرهنگ و دولت توسعه در ایران» محور‌های پیشنهادی این همایش هستند که تا ۱۵ خرداد چکیده مقالات را از طریق سامانه و درگاه http:cpdconf.isu.ac.ir تحویل می‌گیریم و یک ماه هم به شرکت‌کنندگان فرصت می‌دهیم تا اصل مقالات را برای ما ارسال کنند و در این بازه چکیده‌هایی که قوی‌تر هستند را پیگیری بیشتری می‌کنیم.
در پایان این نشست، دبیر علمی همایش ملی فرهنگ و برنامه هفتم توسعه «تحول برای پیشرفت» گفت: البته به محققان و پژوهشگرانی که در ده سال گذشته نشان دادند که در حوزه مطالعات فرهنگ و توسعه توانمند هستند، سفارش مقاله خواهیم داد و ان شالله در آخرین روز‌های تیرماه سعی می‌کنیم با حضور و تعامل سیاست‌گذار، برنامه‌ریز و مجری و یکی از مسئولان ارشد قوا، اجلاسیه همایش را برگزار کنیم.

منبع:ایکنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7