وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در برنامه هفتم توسعه احکام مناسبی برای حمایت از پژوهش و فناوری بویژه در بخش دانش بنیان، مهارت محوری و افزایش اعتبار بودجه فرهنگی تصویب شد و این برنامه فرصت مناسبی برای حل مشکلات آموزش عالی است.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در مورد رتبهبندیهای جهانی گفت: معیارهای مورد سنجش در این شاخص همه مربوط به حوزه علم و فناوری نیست و بخشهای متعددی در آن دخالت دارند؛ بر این اساس، برای ارتقای رتبه ایران و رسیدن به رتبه ۴۲ که در لایحه برنامه هفتم توسعه ذکر شده باید اقداماتی صورت گیرد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بودجه آموزش و پرورش بر مبنای برنامه هفتم توسعه تنظیم میشود، گفت تقویت کیفیت آموزش، اجرای سند تحول بنیادین و تقویت مدارس دولتی در دستور کار قرار گرفته است.
دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در برنامه گفتگوی ویژه خبری در بررسی جزئیات افزایش ظرفیت پزشک متخصص بر ضرورت در نظر گرفتن امتیاز ویژه برای برای رشتههای کم متقاضی پزشک تخصصی تاکید کرد
نمایندگان مردم در مجلس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را مکلف کردند با همکاری وزارت تعاون، ظرف یکسال پس از لازمالاجرا شدن این قانون، امکان اشتغال، اقامت و تسهیلات کنسولی را برای دانشآموختگان بینالمللی نخبهای که تقاضای لازم برای کار آنها در کشور وجود دارد، فراهم کند.
نمایندگان مجلس موسسات آموزشی و پژوهشی و فناوری مکلف کردند حداقل بیست درصد (%۲۰) از پژوهشگران دوره پسا دکتری خود را به دوره های پسا دکتری «کاربردی»، «صنعتی» و «فناورانه» تقاضا محور طبق آییننامه جذب و به کارگیری محققان پسادکتری مصوب شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری اختصاص دهند.
به منظور افزایش مهارتهای عملی فارغ التحصیلان، دانشگاههای وزارت علوم و وزارتخانههای علوم و بهداشت مکلف شدند دروس مهارتی را نیز در کنار دروس نظری تدوین و تدریس کنند تا پس از فارغ التحصیلی دانش آموخته حداقل در یک حوزه دارای مهارت باشد.
مدیر حوزههای علمیه گفت: هنرمندان حوزوی باید به دنبال تغییر معادلات جهانی هنر در دنیای معاصر باشند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه ظرف برنامه هفتم توسعه، امکان طرح و رسیدگی به همه مسائل کشور را ندارد و لذا تلاش کردیم در این برنامه آنچه اولویت و اهمیت بیشتری داشته مورد توجه قرار گیرد، اظهار داشت: امیدواریم در تصویب برنامه هفتم، ضمن تجربهای که از برنامههای گذشته آموختیم، در جهت تصویب برنامهای قابل اجرا و قابل سنجش تلاش شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ضرورت دارد در برنامه هفتم توسعه به ارتباط صنعت و دانشگاه توجه ویژه شود و صنایع و سازمانها برای ارتباط بیشتر با اعضای هیئت علمی و دانشجویان و پذیرش دانشجویان برای مهارت آموزی و کارورزی مورد تشویق و حمایت قرار بگیرند.
دکتر محمّد مخبر معاون اول رئیس جمهور و رئیس ستاد هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی کشور مصوبه «تشکیل کمیسیون مشترک تدوین بخش فرهنگ برنامه هفتم با ریاست معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی» که بنا به پیشنهاد دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و در جلسه دوازدهم ستاد هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی کشور که در تاریخ 1401/5/22 به تصویب رسیده، جهت اجرا ابلاغ کرد.
جلسه 875 شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست آیت الله دکتر سیدابراهیم رییسی صبح روز سهشنبه 13 دی در محل نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
تهران، خیابان طالقانی، شماره 436
کدپستی: 1591814313(+9821) 66976601 - 7
info@sccr.ir www.sccr.ir