کد خبر: 18197| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۱۶ شهریور سال ۱۴۰۰ | ساعت ۱۵:۳۲:۰ | تعداد بازدید: ۱۱۴۸

مدیر حوزه های علمیه گفت: فروردین ۱۴۰۱ یکصدمین سالگرد احیای حوزه قم خواهد بود و ما دبیرخانه ای تشکیل داده ایم و بازشناسی و بازنمایی یکصد ساله حوزه قم، شعار سال تحصیلی پیش رو خواهد بود.
آیت الله علیرضا اعرافی پیش از ظهر امروز در آئین آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ حوزه های علمیه که در سالن اجتماعات مدرسه عالی دارالشفاء برگزار شد، با تبریک آغاز سال تحصیلی و با اشاره به وضعیت تدریس و امتحانات سال گذشته عنوان کرد: مراجع عظام، رهبری معظم، اساتید مکرم، شورای عالی، مراکز حوزوی و نهادهای اداری و تبلیغی حوزه و به ویژه اساتید و معلمان ما ارکانی بودند که در این ایام سخت بار مضاعفی را بر دوش کشیدند.
وی افزود: از رسانه ها و خبرگزاری ها و رسانه ملی سپاسگزار هستیم، به عنوان حوزه از کادر درمان و سلامت و بهداشت و خیرین و مسئولینی که برای رسیدگی به سلامت مردم تلاش کردند نیز تشکر می کنیم؛ برای درگذشتگان نیز طلب علو درجات و جهت شفای مریضان آرزوی شفای عاجل دارم.
مدیر حوزه های علمیه با اشاره به آیه ای از سوره فاطر گفت:  یک جا هست که اگر بفهمد فقیر است به قله های هستی می رسد و آن انسان ذی شعور است؛ نیاز به خداوند و درک این نیاز انسان را به غنایی فوق همه غناهای عالم می رساند.
آیت الله اعرافی تصریح کرد: همه ما یکپارچه محو در ناچیزی هستیم و اگر این حقیقت ناب را بفهمیم، اتصال به خدا خواهیم داشت و به غنا می رسیم.
وی بیان کرد: هویت و اصالت حوزه در اخلاق، معنویت، معرفت، تهذیب و تربیت مجسم بوده و اگر روزگاری ما در همه ارکان حوزه پیش رویم، اما از این درونمایه های اخلاقی، معرفتی و ایمانی تهی شویم، هیچ خواهیم بود.
مدیر حوزه های علمیه یادآور شد: در سخنان پیشینیان ما جلوه های مهمی از ارزش های متعالی معنوی، الهی و اخلاقی وجود داشته و مبادا حوزه ما از این موارد تهی شود، اساتید و طلاب ما باید به این موضوع توجه کنند.
آیت الله اعرافی اظهار داشت: هنوز هم صدای استادان اخلاق و صاحبان نفس در فضای قم، فیضیه و دارالشفا طنین افکن بوده و همه آن بزرگواران ما را به تعمیق اخلاقی فرا می خوانند.
وی تصریح کرد: مهمترین ویژگی یک طلبه غلبه بر هواهای نفسانی است و نظام اخلاقی و مشاوره ای ما و سنت های پایدار ارتباط استاد و طلبه باید در جهت تحکیم هویت روحی و اخلاقی باشد؛ نظام و جوان امروز از ما انتظار درخشش روحیات الهی دارند.
مدیر حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: از همان روز آغازتحصیل، طلاب باید برای رشد معنوی و اخلاقی خود برنامه داشته باشند.
آیت الله اعرافی اضافه کرد: تحقیق و فقه و تفسیر از قدیم از مزایای حوزه بوده و ره‌آورد آن بسیاری از مفاهیم عمیق بوده و باید این تحقیقات رشد کنند؛ جهان امروز پرسش های زیادی مقابل ما قرار داده و مسائل بی شماری در جهان امروز ایجاد شده و بسط قلمرو علوم اسلام، پاسخ به پرسش های نو و حل مشکلات بشر امروز جز با تلاش های بسیار حاصل نمی شود. 
وی ادامه داد: مبادا ما با بهانه های ناصحیح عمق تلاش های علمی را کم کنیم، زیرساخت های پژوهش و ابزارهای نو برای آن، آزاداندیشی و عمق بخشی به تحقیقات علوم اسلامی و بسط آن ناظر بر نیازهای فعلی باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیر حوزه های علمیه ابراز کرد: حوزه های ما همواره مردمی بوده اند و این ارتباط و تعامل با مردم و مطالبه گری حقوق مردم از ممیزات حوزه بوده و امروز هم حوزه این ویژگی را حفظ کرده و باید به آن عمق بخشد؛ همه ما باید خود را در خدمت مردم احساس کنیم.
آیت الله اعرافی مطرح کرد: حوزه در ورود به عرصه های خدمت به مردم سابقه کهن دارد و امامان جماعات، اهالی منبر و خطابه و همه فضلای ما از این ویژگی برخوردارند.
وی اظهار داشت: حوزه های ما در عصر امروز در ویژگی انقلاب بودن و روحیه استکبارستیزی، بیش از گذشته باید تلاش کنند؛ چرا که حوزه ما از امام آموخت که می توان مقابل دین ستیزان و مستکبران عالم ایستادگی کرد و این مجاهدت در راه خدا باید برای ما تجسم پیدا کند.
مدیر حوزه های علمیه با بیان اینکه بیانیه گام دوم انقلاب باید در همه ارکان حوزه تجلی پیدا کند، ادامه داد: خودشناسی و تحول قاعده مند اصلی است که نباید از آن غفلت کرد؛ ما همواره باید آسیب ها را بشناسیم تا آن را کاهش دهیم. اصل تحول باید با هوشمندی، روش مندی و ابتناء به اصالت حوزه باید صورت گیرد.
آیت الله اعرافی اضافه کرد: فروردین ۱۴۰۱ یکصدمین سالگرد حوزه قم خواهد بود و ما دبیرخانه ای تشکیل داده ایم و بازشناسی و بازنمایی یکصد ساله حوزه قم شعار سال تحصیلی پیش رو خواهد بود.
وی ابراز کرد: حوزه قم تئوری ولایت فقیه و نظام اسلامی را به جهان معرفی کرد و مبداء وحدت در جهان اسلام شد؛ قم در فقه و کلام و فلسفه و علوم نقلی و حدیث برگ های جدیدی افزود.
مدیر حوزه های علمیه بیان کرد: ما نمی گوییم اشکالی نداریم؛ باید ضعف ها را بشناسیم و معالجه کنیم؛ این یکصد سال بسیار پر آلام بود و شهیدان ایثارگر از همین حوزه تربیت شدند.
آیت الله اعرافی اظهار داشت: شرایط کرونایی آسیب های متعددی به حوزه های مختلف علمی، اقتصادی و فرهنگی وارد کرده که باید آن را معالجه کنیم. من از مدیران و اساتید و مشاوران تقاضا دارم که آسیب های علمی و روحی ایجاد شده در ایام کرونایی را بازشناسند و آن را معالجه کنم.
وی تاکید کرد: برنامه های مشترک با نهادهای مختلف و طرح های مهمی که به پایان رسیده است از دستاوردهای چند سال اخیر است.
مدیر حوزه های علمیه یادآور شد: نظام جامع آموزش حوزه به تصویب رسید؛ درختواره های حوزه اتمام شده و نقشه راه آن دنبال می شود؛ اصلاح سطح سه، تشکیل گروه های علمی، توسعه فقه معاصر، شکل گیری درس های خارج متعدد، ارتقای ارزیابی و نظارت و رتبه بندی، اصلاح برنامه سفیران هدایت و رفع کاستی های آن، اجرای برنامه جدید مصوب شورای عالی، تدوین متون جدید، پیدا کردن بدیل ها برای برخی از متون در سطح یک، پیش بینی نمره های پژوهشی، روان تر شدن امتحانات شفاهی، افزایش گروه ها و کمیته های علمی برای مدارج، شکل گیری درس های تحقیقاتی و عالی در قلمرو غیر فقه  با آیین نامه دقیق و منضبط، ارتقای پژوهش از نظر کیفی و غیره از دستاوردهای آموزشی حوزه در سال های اخیر بوده است.

منبع:خبرگزاری حوزه

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7