کد خبر: 14946| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۲۸ مهر سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۴:۶:۰ | تعداد بازدید: ۲۳۶۰

معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه مادران و زنان پیشگامان صیانت از سلامت جسمی و روانی خانواده هستند گفت: سرمایه‌گذاری‌های بسیار خوبی در کشور در زمینه زیرساخت‌های بهداشت و درمان بانوان و توجه به مساله بهداشت باروری انجام گرفته است.
 
دکتر معصومه ابتکار روز دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته ملی سلامت بانوان در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، ضمن تبریک این هفته به کسانی که در شرایط سخت کووید ۱۹ برای بهبودی ملت ایران فداکاری می کنند، یادآور شد: امسال سومین سالی است که هفته سلامت بانوان با هدف ارتقای سطح آگاهی بانوان ایرانی با همکاری وزارت بهداشت، وزارت ورزش و جوانان و وزارت آموزش و پرورش برگزار می شود.
وی با بیان اینکه تصویب شاخص عدالت های جنسیتی در ستاد زن و خانواده با حضور رییس جمهوری یکی از گام های مهم در جهت توانمندسازی زنان است، خاطرنشان کرد: دومین محور شاخص عدالت های جنسیتی، بحث سلامت و توجه به ارتقای سطح آگاهی و وضعیت زنان است.
معاون رییس جمهوری ادامه داد: این شاخص ها، نمایانگر سرمایه گذاری های بسیار خوب در کشور در زیرساخت های بهداشت و درمان و توجه به مساله بهداشت باروری است.
وی تاکید کرد: شاخص های عدالت جنسیتی به ۳۱ استان ابلاغ شد که محور سلامت و ارتقای وضعیت سلامت زنان و خانواده در این استان ها انجام و گزارش کار آنان هم دریافت شده است ضمن اینکه امسال برای نخستین بار، اولین دور نتایج این شاخص ها در سامانه رصد و پایش وضعیت زنان وارد خواهد شد.
ابتکار با یادآوری این که سند ارتقای وضعیت زنان بسیار مورد توجه در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته، تصریح کرد: امیدواریم با برنامه بتوان شکاف ها و فاصله ها را کم کرد و گام های موثر  در جهت توانمندسازی زنان برداشت.
مادران و زنان پیشگامان صیانت از سلامت جسمی و روانی خانواده هستند
وی با یادآوری اینکه یکی از کارهای خوب وزارت بهداشت طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» است که در بسیاری از استان ها بصورت پایلوت انجام شد، خاطرنشان کرد: اصلاح سبک زندگی محور اصلی بحث سلامت است که مادر به عنوان محور اصلی خانواده، بیشترین تاثیر را بر روی سایر اعضای خانواده در اصلاح سبک زندگی و اصلاح رفتارهای بهداشتی، تحرک کافی و توجه به سلامت روان و نشاط دارد؛ مبحثی که به سلامت خانواده و جامعه کمک می کند.
معاون رییس جمهوری افزود: معاونت زنان با همکاری دستگاه های مختلف و با هدف ارتقای سلامت روان، تمرکز بر اصلاح مهارت های ارتباطی و طرح گفت وگوی خانواده را دنبال کرده است؛ مهارت هایی همچون گفتن، شنیدن، درک متقابل و گفت و گوی بین نسلی.
وی خاطرنشان کرد: اعتقاد داریم اگر مهارت های ارتباطی میان اعضای خانواده ارتقا یابد به کاهش تنش داخل خانواده کمک می کند.
ابتکار با یادآوری اینکه دولت دوازدهم به طور خاص به خانواده توجه دارد، یادآور شد: ویروس کرونا و پاندومی آن بحث مهمی است که در صورت توجه به دستورالعمل های بهداشتی از سطح خانواده به جامعه همانند شست وشوی دست ها و حفظ فاصله فیزیکی، نیاز به واکسن را کاهش می دهد.
فرهنگ و هنر یکی از عرصه های یاری رسان نشاط اجتماعی است
معاون رئیس جمهوری در بخشی دیگر از سخنان خود، به موضوع سلامت روان و اینکه آثار روانی کرونا بر روی خانواده ها سنگینی می کند اشاره کرد و اظهار داشت: در مورد بازگشایی مدارس هم یادآور شدیم که بار روانی خانواده ها را افزایش می دهد، بنابراین با استفاده از فضای مجازی می توان مقداری از این بار روانی را کم کرد.
افزایش وزن و کاهش تحرک در دوران خانه نشینی کرونایی هم از دیگر مسایلی بود که ابتکار درباره آن توضیح داد: بیشترین تهدید را در بحث مرگ و میر زنان از ناحیه بیماری قلبی و عروقی و افزایش وزن داریم بنابراین برای این موضوع هم باید تلاش و برنامه ریزی بیشتری داشته باشیم که با همکاری وزارتخانه های بهداشت و ورزش و جوانان، پویش مربوط به هفته «سبا» را که مصوبه هیات دولت برای ایجاد نشاط و ورزش را هم داریم در دستور کار قرار داده ایم.
ابتکار خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از افسردگی مهم‌ترین موضوع نشاط و ورزش است و فرهنگ و هنر یکی از عرصه های یاری رسان به نشاط اجتماعی است که امیدواریم رسانه ها به موضوع نشاط توجه ویژه داشته باشند. ضمن اینکه توجه به مهارت زندگی و ارتباطی که یکی از محورهای آن نشاط اجتماعی است باید مدنظر قرار گیرد.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7