کد خبر: 26482| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۴ دی سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۰:۳۰:۰ | تعداد بازدید: ۲۲۵

دکتر سعیدرضا عاملی رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی بر تعیین اولویت‌های توسعه علوم انسانی، اجتماعی و هنر و فراهم آوردن سازوکار و زمینه‌های حرکت اصولی مبتنی بر نقشه راه جامع علوم انسانی با تکیه بر مواضع چهارگانه مرتبط با اسلامی‌سازی، بومی‌سازی، کارآمدی و روزآمدی دانش تأکید کرد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر سید سعیدرضا عاملی در نشست شورای راهبری تدوین سند جامع علوم انسانی اجتماعی و هنر که  روز دوشنبه 3  دی  در سالن شهدای جهاد علمی  وزارت علوم  برگزار شد، ضمن تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها اظهار داشت: جای خالی سند جامع علوم انسانی، اجتماعی و هنر در اسناد کشور دیده می‌شود. 
رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی به فرمایشات مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: ایشان فرمودند: «اساسی‌ترین کار شورای تحول و ارتقای علوم انسانی این است که مبنای علمی و فلسفی تحول علوم انسانی تدوین بشود؛ این کار اساسی و کار اولی است که بایستی انجام گیرد».
دکتر عاملی تصریح کرد: نظام‌نامه تدوین نقشه جامع علوم انسانی، اجتماعی و هنر مجموعه‌ای منسجم و به هم پیوسته شامل مبانی و نظام ارزش‌ها، رویکردها، چشم‌انداز، اهداف، اولویت‌ها، راهبردها، روش و فرایند طراحی و تدوین نقشه است که زیربنا و مسیر کار را مشخص می‌کند.
وی افزود: این نظام‌نامه هدایت‌کننده کلیه مراحل اجرای کار است که با هدف ایجاد بینش و درک مشترک و یکپارچه از فلسفه، هدف، مختصات و روش‌شناسی طراحی و تدوین راهبری و اجرای نقشه جامع علوم انسانی،اجتماعی و هنر است لذا باید به گونه‌ای تهیه شود که در سطح کشور تمام دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی قابلیت اجرا داشته باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، ترسیم چشم‌انداز تحول علوم انسانی، اجتماعی و هنر بر مبنای نظریه جمهوری اسلامی ایران و مبانی اندیشه اسلامی در جهت الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و تامین نیازهای اساسی مردم در چارچوب اهداف سه‌گانه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی شامل خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی را از جمله اهداف نظام‌نامه تدوین نقشه جامع علوم انسانی اجتماعی و هنر دانست.
به گفته وی، تدوین سیاست‌ها و راهبردهای کلان توسعه علوم انسانی اجتماعی و هنر برای تحول عمیق و همه جانبه در علوم انسانی مبتنی بر جهان‌بینی اسلامی و رفع نیازهای بومی و مسائل و چالش‌های اساسی کشور، تعیین اولویت‌های توسعه علوم انسانی اجتماعی و هنر و فراهم آوردن سازوکار و زمینه‌های حرکت اصولی مبتنی بر نقشه راه جامع علوم انسانی و با تکیه بر مواضع چهارگانه مرتبط با اسلامی‌سازی، بومی‌سازی، کارآمدی و روزآمدی دانش و همچنین ارتقا و تحول نظام آموزشی پژوهشی فناوری و نوآوری در علوم انسانی منطبق با سیاست‌ها و راهبردهای کلان کشور و کارآمدسازی آنها در عرصه‌های مختلف با پیشرفت اسلامی - ایرانی را از دیگر اهداف نقشه جامع علوم انسانی، اجتماعی و هنر است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تدوین نقشه جامع علوم انسانی، اجتماعی و هنر از طریق روش‌شناسی، مدیریت پروژه، ترویج و گفتمان‌سازی، تامین همکاری و هم‌افزایی مراکز علمی پیشرو دانشگاهی و حوزوی (از طریق شورای راهبری) و تامین مشارکت فعال ۱۲۰۰ استاد مبرز دانشگاه‌های سراسر کشور از طریق شبکه فراگیر اساتید (شفا) دنبال می‌شود.
رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی خاطرنشان کرد: ۴۸ درصد ورودی دانشگاه‌ها در حوزه علوم اجتماعی، انسانی و هنر است و ۳۳ درصد اعضای هیئت علمی ما در این حوزه حضور دارند. همچنین ۲۸ درصد رشته‌های علوم انسانی در آزمون استخدامی دارای کد رشته می‌باشند لذا باید در حوزه علوم انسانی تمرکز بیشتری داشته باشیم.
عاملی با بیان اینکه مسائلی در کشور وجود دارد که علوم انسانی می‌تواند به حل آنها بپردازد، افزود:  یکی از حوزه‌های علوم اجتماعی و انسانی بحث اقتصاد است که مهم‌ترین معضل کشور است. اقتصاد به جایی نمی‌رسد مگر بنیان‌های فرهنگی آن قوی باشد.
وی افزود: علوم انسانی جایگاهش در کشور در مقایسه با سایر علوم ضعیف است؛ لذا بحث کارآمدی علوم انسانی، اجتماعی و هنر بسیار مهم است.
عاملی خاطرنشان کرد: مطالعه زمینه‌ای و وضعیت‌شناسی اولین قدم تدوین سند است و در این راه نیاز است وضعیت علوم انسانی را در سطح جهانی و تغییرات جدیدی که در آن به وجود آمده شناسایی کنیم. فضای مجازی، هوش مصنوعی، بلاک چین و... حوزه علوم را تغییر داده‌اند و زیست بوم جدیدی برای زندگی مردم، جامعه و فرایندهای توسعه به وجود آورده که باید مورد توجه قرار گیرد.
دکتر عاملی همچنین تاکید کرد: فناوری‌های نو، برش جدیدی در حوزه علم ایجاد کرده‌اند که نیازمند روزآمدسازی جدید در همه علوم ناظر بر زیست‌بوم فضای دوم و فناورهای مرتبط با زیست‌بوم جدید هستند. لازم است علوم انسانی مرتبط با هوش مصنوعی، فناورهای کوانتومی، اعتبارات برخواسته از بلاکچین، رفتن به سمت جهان پرسرعت و پیامدهای انسانی آن مثل اینترنت نسل 6 که سرعتی معادل 8000 بیت در ثانیه را نوید می‌دهند را مورد توجه قرار دهیم و در همه این فضاها به انسان مسلمان متعالی و سلامت اجتماعی و جامعه تمدنی اسلامی به عنوان یک راهبرد اساسی تاکید کنیم.

منبع:روابط عمومی وزارت علوم

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7