کد خبر: 21815| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۲۰ دی سال ۱۴۰۱ | ساعت ۱۱:۱۳:۰ | تعداد بازدید: ۷۸۵

دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم تکریم معلم فرهنگی جوانمرد قرآنی حافظ قرآن کریم محمدرضا جاهدی‌نیا در محل تالار نور مشهد که با حضور مسئولان قرآنی برگزار شد شرکت کرد.


به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سخنان امام سجاد(ع) اظهار کرد: به قول امام سجاد کسی که لذت بندگی خدا را چشیده باشد، لذت دیگری را انتخاب نمی‌کند. رفتار و کردار آقا محمدرضا من را به یاد روزهای جنگ می‌اندازد، شهید کیانپور، شهید غلامی و شهدای بسیاری که توفیق داشتیم در کنارشان باشیم، لشکر سیدالشهدا دو معاون اطلاعات عملیات داشت، نمی‌دانستیم کدام معاون و کدام قائم مقام است، از عنوان‌ها فرار می‌کردند، از دیده شدن فرار می‌کردند، روزهایی در گردان ها یک ساعت قبل از نماز صبح، نماز شب بر پا می‌کردند و فضا آنقدر الهی و معنوی بود که حضور در آن، دلبستگی الهی را تقویت می کرد.
وی افزود: در روزهای جنگ حاج آقا کاری سن و سالش بالا و قوس در بدن داشت اما وقتی در تپه آوزین ترکش خورد اصرار داشت، من را به بیمارستان نبرید، از آن نسل افرادی مانند سردار سلیمانی ظهور و بروز پیدا کرد، بسیاری از آنها خاموش رفتند، معاون سردار سلیمانی، شهید شعبان نصیری که در سوریه شهید شد، با بدن مجروج ناشی از مبارزه با داعش در فلوجه به شهادت رسید. در روزهای آخر عمر بابرکتش که ایشان را در منزل شان ملاقات کردم، او را مهیا و آماده برای عروج الهی یافتم. دل به خدا سپرده بودند و اثر از دلبستگی به دنیا در روحیات ایشان نبود و در عین حال در مسئولیت پذیری و کار و تلاش بسیار جدی بودند. وقتی با ایشان که هرگز زیر بار درجه گرفتن هم نرفت، صحبت می‌کردیم، تنها چیزی که استنباط نمی‌کردید این بود که معاون سردار سلیمانی باشد، بسیار افتاده بود، این افراد خودشان را هم نمی‌بینند.

دکتر عاملی در ادامه در خصوص استاد جاهدی‌نیا گفت: باید به جامعه قرآنی تبریک گفت که شخصیتی ارزنده  مثل آقای جاهدی‌نیا که او را باید نماد راستگویی و جوانمردی دانست در این جامعه شریف ظهور پیدا کرده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: از همه حافظان قرآن کریم توقع است که راستگو باشند، جای تأسف دارد که در دوران دروغگویی قرار گرفته‌ایم، دروغ ارزش شده و راستگویی ضدارزش است، دروغ تبدیل به هنجار عمومی شده و راستگویی یک ضد هنجار شده است. نیاز داریم تا فرهنگ راستگویی در جامعه ترویج شود و جامعه اسلامی جامعه‌ای راستگو باشد.
دکتر عاملی ادامه داد: راستگویی نیاز به فرهنگ اجتماعی دارد، نیازمند آموزش و پرورشی هستیم که از بدو کودکی به بچه، راستگویی را بیاموزد، دروغگو برای اینکه می‌ترسد، دروغ می‌گوید.
وی افزود: بر همین اساس از صمیم قلب به والدین این حافظ ممتاز خراسانی تبریک می‌گویم و می‌دانم که خود را تا ابد مدیون پدر و مادر خود می‌داند که از خودشان گذشتند و زندگی مؤمنانه‌ای را فراهم کردند و همین مؤمنانه زندگی کردن آن‌ها بوده است که امروز از ایشان چنین عملی سر زده است، چرا که محیط راست‌گو است که انسان را راست‌گو پرورش می‌دهد و خانواده‌ای که راستگو نباشد، نمی‌تواند توقعی از فرزندانش داشته باشد.

استاد دانشگاه تهران ادامه داد: یکی از مواردی که موجب راستگویی انسان می‌شود این است که ما در فضای اجتماعی از ایجاد سخت‌گیری‌های بی‌جا پرهیز کنیم که این موضوع نیز در فضای سیاسی خیلی متداول است کسی که در ذیل یک وزیر یا معاونت است، باید تمجید و ستایش کند، باید مطالبی را به زبان بیاورد که خیلی پایه و اساس ندارد، این دروغگویی از ترس است. باید در جامعه دروغگوها امتیاز منفی و به راستگوها امتیاز مثبت بدهیم تا فرهنگ راستگویی گسترش یابد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در بسیاری از فرهنگ‌ها مسئولی که دروغ می‌گوید از مسئولیتش عزل می‌شود، دروغگویی در میان کسانی که مسئولیت دارند باید امتیاز نداشته باشد و بر عکس راستگویی ارزش و متمایز کننده باشد.
دکتر عاملی اضافه کرد: امروز با راستگویی به اندازه ای غریبه شده‌ایم که وقتی راستگویی یک قاری را مشاهده می‌کنیم، برای تحسین اقدام او، مراسم نکوداشت برگزار می‌کنیم، اما اگر این ویژگی انسانی در بین ما غریبه نبود در این صورت این اتفاق یک اتفاق طبیعی تلقی می‌شد و طبیعی بود که یک حافظ قرآن کریم به زبان صدق در این مسیر گام بردارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: همچنین باید ارتباطات صمیمانه و فرصت عادلانه ایجاد کرد تا برای همگان منشأ راستگویی باشد.  گاهی رقابت‌های ما باعث می‌شود که از یک جمعیت بزرگ دو نفر انتخاب شوند، این رقابت خوب نیست، باید رقابت‌ها به گونه‌ای باشد که از هر کسی به دلیل زحماتی که می‌کشد تجلیل شود و توفیقات افراد بتوانند فضای تشویق را برایشان فراهم کند.

وی اظهار کرد: پرهیز از رفتار ساختگی و تصنعی که گرفتار آن هستیم مانع از ترویج راستگویی می‌شود، در جاهایی از نسل جدید آزرده می‌شویم و آن جاهایی است که بی‌تعارف سخن می‌گویند البته بی‌تعارف سخن گفتن باید همراه با ادب باشد، گاهی به خاطر بی‌تعارف صحبت کردن همدیگر را تحقیر می‌کنیم. ولی فرهنگ مبتنی بر زندگی و رفتار طبیعی و عاری از نفاق و تظاهر، نمودی از فرهنگ اسلامی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: امیرالمؤمنین می‌فرماید که مروت یک اسم جامع است که همه خیرها در آن قرار گرفته است، چرا مروت تا این اندازه مهم است؟ شعاری که امروز داده می‌شود خیلی دقیق نیست، «زن زندگی آزادی» را بیان می‌کنند، باید بگویند «زن زندگی آزادگی». آزادگی مروت است، زندگی محصول مبارزه با نفس است، آزادی در وجهی می‌تواند محصول رها کردن نفس باشد.
دکتر عاملی گفت: انسان گاهی نمی‌تواند نفس را مهار کند، نفس خودش حرکت می‌کند وبدون تعلیم و تربیت، فسادها به پا می کند.  از نظر نظام تعلیم و تربیت، طلایی‌ترین دوران تعلیم و تربیت همین دوره کودکی که محمدرضا عزیز با بچه‌ها کار می‌کند، است. یکی از خطاهای بزرگ در این سال‌ها عدم متوجه به دوران کودکی است. کودکی طلایی‌ترین دوران یادگیری انسان است، هر چه که در دوره کودکی انجام بدهیم در دبستان و دبیرستان درو می‌کنیم، دانشگاه دیگر تقریباً تعلیم تمام شده است، افراد وقتی از محیط مدرسه فارغ التحصیل می‌شوند و وارد دانشگاه می‌شوند، شخصیت و تربیت شان شکل گرفته است، البته که انسان می‌تواند در دوره جوانی خودش را بسازد ولی در دوره کودکی اگر تربیت شکل بگیرد نهادینه می‌شود.

وی ادامه داد: خیلی کار می‌خواهد تا انسان مانند سردار سلیمانی دردش شهادت بشود، می‌گفت دردم شهادت است و درمان نمی‌شود مگر با شهادت، خیلی انسانیت می‌خواهد تا به درجه‌ای برسیم که مانند سردار سلیمانی بگوییم جمهوری اسلامی حرم است. تمام جامعه شناسان پیش از انقلاب پیش بینی کرده بودند که دین به حاشیه می‌رود، کسی باورش نمی‌شد که دین منشأ انقلاب شود ولی خداوند این توفیق را به امام خمینی و ملت شریف ایران داد که ظرفیت بزرگی برای احیاء اسلام فراهم کنند. مرحوم شیخ علی پناه اشتهاردی می فرمودند امام خمینی از قبل عبایشان را به روی سرشان می کشیدند و در فیضیه به یک جمع کوچکی درس می دادند و کسی باورش نمی شد این عزیز گرانبها بتواند رهبری یک انقلاب بزرگ را عهده دار شود. امام فرمودند شاه باید برد و طی این سال ها یک واو به برد اضافه نشد ولی انقلاب پیروز شد. سردار سلیمانی عزیز ما زمانی که ۸۰ درصد خاک سوریه در دست داعش بود اراده کرد و توکل به خدا کرد و توانست به پیروزی دست یابد و البته همه این توفیقات از سوی خدا و ولی خداست و ما مفتخریم که از رهبری الهی و حکیمانه امام خامنه ای برخوردار هستیم.

دکتر عاملی بیان کرد: جامعه قرآنی وظیفه سنگینی دارد و می تواند خالق ارزش های بزرگ شود.  تلاش کردیم از ظرفیت‌های مردمی استفاده کنیم، مقام معظم رهبری مطالبه 10 میلیون حافظ قرآن دارند، برای دستیابی به این هدف، گذاره‌های غلط را باید تبدیل به گذاره‌های درست کنیم. یکی از گزاره‌های نادرست «ما نمی توانیم» است که باید تبدیل به ما می‌توانیم شود.
وی بار دیگر با اشاره به سردار سلیمانی گفت: سردار سلیمانی نگاه به جبهه دشمن داشت و فعالیت ها و دیدگاه‌های آنها را رصد می‌کرد. سردار سلیمانی امر خدا را دنبال می کرد و جامعه انسانی را محترم می‌دانست و سپاه دشمن را از درون فرو می‌ریخت، تا جایی که می‌توانست اجازه نمی‌داد کسی کشته شود و بدنبال پیروزی با کشته کم بود، اگر چه دشمن چنین ملاحظه ای ندارد و از خشونت فراگیر پروا ندارد. این نگاه در مواجهه با اغتشاشات اخیر وجود داشت. نیروی انتظامی مظلوم واقع شد و چون نمی‌خواست دست به خشونت بزند، خودش دچار خشونت شد. در این جریان اخیر برخی از افراد می‌گفتند چرا نمی‌زنید، بنای زدن هیچگاه نبود، بنای مماشات بود تا با گفتگو مسائل حل شود، این همان نگاه پدرانه رهبر معظم انقلاب به عموم مردم، امت اسلامی و حتی سایر ملل جهان است. البته آنهایی که دشمنی می‌کنند تکلیفشان مشخص است و مطابق قانون با آنها برخورد می‌شود.

گفتنی است، محمدرضا جاهدی‌نیا، حافظ کل قرآن کریم است که به شغل معلمی نیز مشغول است و چندی پیش نیز در مسابقات بین‌المللی قرآن کریم با یک اقدام ارزشمند خود توجه جامعه قرآنی کشور را به خود جلب کرد، او در مسابقات بین‌المللی قرآن که از سوی داوران نفر برتر را کسب کرده بود، اما خودش متوجه اشتباه کوچک خود در تلاوتش شده بود و این اشتباه خود را به داوران اعلام کرد و پس از بررسی‌های صورت گرفته مشخص شد که به واسطه اشتباهی که توسط او صورت گرفته است، رتبه اول این مسابقات را از دست داد و رتبه ششم به وی تعلق گرفت که به جهت همین اقدام ارزشمندش مراسمی جهت تکریم این فعال قرآنی، برگزار شد.
 

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7