کد خبر: 7522| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۲۷ آذر سال ۱۳۹۸ | ساعت ۹:۲۳:۰ | تعداد بازدید: ۳۳۰۸

جلسه 125 ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، روز سه شنبه 26 آذرماه 1398 به ریاست دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ابتدای این جلسه دکتر عاملی طی سخنانی ضمن گرامیداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه گفت: ترویج جدایی حوزه از دانشگاه حاصل تفکر سکولاریسم است.
وی افزود: چه علم حوزوی و چه علم دانشگاهی از جهات مختلف به شناخت جهان و درک هستی معطوف است، لذا تفکیک بین الهی و غیر الهی، خود نوعی دور شدن از حوزه واقعی هستی شناسی است.
ارائه گزارش زیست‌فناوری توسط دکتر کبگانیان
پس از سخنان دکتر عاملی، دکتر کبگانیان قائم‌مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی توضیحاتی در مورد گزارش بخش زیست‌فناوری که در جلسه قبلی شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شده بود را به استحضار اعضای ستاد رساند.
پس از سخنان دکتر کبگانیان، گزارش مختصر پیشرفت‌های بخش زیست‌فناوری توسط دکتر قدسی پور معاون نظارت و ارزیابی علم و فناوری ستاد علم و فناوری ارائه شد.
در این گزارش با اشاره به سوابق فعالیت‌های زیست فناورانه در کشور و نهادهای مسئول در این زمینه این موضوع نیز موزد تأکید قرار گرفت که چندین نهاد علمی و پژوهشی کشور در بازه‌های زمانی مختلف در این بخش اثرگذار بوده‌اند.
در ادامه این گزارش با اشاره به فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش زیست‌فناوری عنوان شد حاصل فعالیت‌های انجام شده در حوزه زیست‌فناوری 1 میلیارد دلار صرفه‌جویی برای کشورمان بوده است.
دکتر طهرانچی: مشکل آلودگی هوا تنها با کار علمی و پژوهشی قابل رفع است
پس از ارائه این گزارش دکتر طهرانچی طی سخنانی گفت: آیا واقعاً مقالات تولید شده در بخش زیست‌فناوری همین آمار ارائه شده در این گزارش است؟
وی افزود: شواهد نشان می‌دهد آمار واقعی مقالات زیست‌فناوری بیشتر از آماری است که ارائه شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: تقویت ارتباط با دانشگاه‌ها از نیازهای هر بخش علمی و از جمله بخش زیست‌فناوری است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به موضوع آلودگی هوا نیز گفت: مشکل آلودگی هوا تنها با کار علمی و پژوهشی قابل رفع است.
دکتر طیبی: اسناد ملی فناوری‌هایی مانند زیست‌فناوری بیشتر مورد توجه قرار گیرد
دکتر حمیدرضا طیبی نیز در این جلسه گفت: بدنه اصلی اقتصاد ما صنایعی است که بخش دولتی و شبه‌دولتی کارفرما آن صنایع هستند.
رئیس جهاد دانشگاهی افزود: باید اسناد ملی فناوری‌هایی مانند زیست‌فناوری بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ظرفیت ایجاد اشتغال در این فناوری‌ها بالاست.
دکتر غلامی: مشکل اصلی اسناد فناوری‌های ملی به اجرایی سازی آن مربوط است
دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هم طی سخنانی گفت: مشکل اصلی در زمینه اسناد فناوری‌های ملی به حوزه اجرایی سازی این اسناد مربوط است.
وی افزود: باید یک مرکز و مرجع میان بخشی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور موضوع اجرایی سازی اسناد ملی فناوری را پیگیری کنند.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر عاملی هم در این جلسه طی سخنانی گفت: یکی از موضوعاتی که در جلسه قبلی شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد، موضوع داروها و واکسن های زیست فنآوری بود که مقرر شد بعد از هماهنگی های لازم در دستور مجدد شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گیرد تا مورد تصویب نهایی قرار گیرد.
ادامه بررسی سند توسعه دانش‌بنیان استان بوشهر
در بخش بعدی جلسه 125 ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، ادامه بررسی سند توسعه دانش‌بنیان استان بوشهر در دستور کار قرار گرفت و اعضای ستاد پیرامون این سند به بحث و تبادل‌نظر پرداختند.
در این بخش موضوع اولویت‌های بخشی استان بوشهر در افق 1404 شامل حوزه‌هایی مانند صنایع دریایی، نفت و گاز، شیلات و کشاورزی و گردشگری مورد بحث و بررسی قرار گفت و با توجه به پایان وقت جلسه ادامه بررسی این سند بعد جلسات آینده موکول شد.
تدوین سند راهبردی و تاسیس ستاد هوش مصنوعی
در بخش پایانی جلسه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به موضوع تدوین سند فناوری اطلاعات نیز گفت: مفهوم فناوری اطلاعات مفهومی عامی است و باید بطور خاص به  موضوعات برجسته و مهم حوزه فنآوری های جدید توجه کرد و مستندات و ظرفیت های لازم را فراهم نمود.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران افزود: امروز موضوع هوش مصنوعی در میان فنآوری های جدید و پیشران های فنآوری اهمیت محوری دارد و مناسب است تدوین و تصویب سند این بخش در اولویت قرار گیرد. امروز حوزه هوش مصنوعی هم به لحاظ اقتصاد و کسب و کار هوش مصنوعی، هم به لحاظ دایره وسیع کاربردهای هوش مصنوعی و هم به جهت چاپ مقالات علمی، ثبت اختراع و دامنه های عملیاتی اهمیت محوری پیدا کرده است. لذا تدوین سند ملی و راهبردی هوش مصنوعی و همچنین تاسیس ستاد هوش مصنوعی جزء اولویت های جدی ستاد نقشه جامع علمی کشور است که مناسب است ستاد علم و فنآوری دبیرخانه با محوریت معاونت علم و فنآوری و وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری و سایر نهادهای مربوط و البته دانشگاه های مرتبط با موضوع نسبت به این مهم اقدام کند و البته همانطور که جناب آقای دکتر غلامی گفتند، سایر حوزه های مهم و محور فنآوری های جدید نیز باید مورد توجه قرار گیرد و این بخشی از به روز رسانی سند نقشه جامع علمی کشور است.  

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7