کد خبر: 16015| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۴ بهمن سال ۱۳۹۹ | ساعت ۹:۵۵:۰ | تعداد بازدید: ۲۴۸۵

دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه بازدید از کارخانه نوآوری مشهد گفت: نوآوری اساسا برای حل مسئله است و یک داده‌پردازی ذهنی است که می‌تواند مسائل را حل کند در واقع سرمایه مغز انسان برای بهتر شدن وضعیت فردی و اجتماعی است.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر عاملی ادامه داد: وقتی سرمایه مغز بازتولید می‌شود تبدیل به انواع امکانات و نرم‌افزار جدید می‌شود و اینکه نوآوری را در کارخانه نوآوری به چه سمتی ببریم باید فلسفه وجودی آن مشخص شود که از نظر بنده فلسفه وجودی کارخانه نوآوری کار در قلمرو فناوری‌های نو و حرکت به سمت ساخت پلتفرم فناوری‌های نو است.



به گفته این استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران، فناوری‌های نو، از ماهیت دیجیتال و رقومی برخوردار هستند و روی ظرف رقومی ریاضی طراحی می‌شوند بنابراین فناوری دنیای الگوریتم‌ها و ماتریس‌ها و همچنین دنیای فرآیند کردن امور واقعی به امور الگوریتمی با ظرفیت کوانتومی است. لذا اگر فلسفه وجودی را برای آن در نظر بگیریم باید ببینیم که در جهان واقعی امروز چه مسائلی انسان ها را آزار می‌دهد و چه آرزوهایی برای زندگی بهتر داریم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: باید منشأ فساد و تأخیر را بشناسیم و این امور را تبدیل به ماهیت دیجیتال و فرآیندهای سیستمی هوشمند کنیم. نوآوری باید در این عرصه حرکت کند. در دیجیتال کردن دو انقلاب وجود دارد که انقلاب اول را انقلاب تبدیل ماهیت شیئی به ماهیت رقومی ذکر می‌کنند که این انقلاب یعنی تبدیل کردن امور آنالوگ به امور رقومی و وقتی امور تبدیل به رقومی شد ظرفیتی به سوی بی نهایت تغییر پیدا می‌کنند.
دکتر عاملی گفت: وقتی به این متمایل به ماهیت رقومی شده می رسیم، شرایط برای انقلاب دوم که تبدیل داده به خدمات است، دست پیدا می کنیم که در اینجا ظرفیت بزرگی از نوآوری ها برای حل مسئله تحقق پیدا می کند.  بر این مبنا و با هدف قرار دادن تمدن نوین اسلامی، جهان نوآوری ها در بستر این دو انقلاب معنا پیدا می کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد: اگر این نوآوری ها را باز بگذاریم دنیایی از نوآوری‌ها به وجود می آید ولی ممکن است نتواند مسئله حل کند. با این ماهیت دو گانه اگر سراغ نوآوری برویم نوآوری در خدمت حل مسائل اساسی زیست جهان زندگی قرار می‌گیرد.
به گفته دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، بسیاری از خدمات مجازی جهانی است که این خدمات باید به آستان و حکمت امام رضا (ع) وصل شود که در این صورت بخش عظیمی از ناسازگاری‌های زندگی می‌تواند در این ظرفیت قرار گیرد و علاوه بر این باید  اموری که در فضای اداری موجب فرایند و به تاخیر انداختن انجام کار می شود را تبدیل به خدمات مجازی و فشرده سازی فرآیندهای از طریق هوشمند سازی روند و فرآیندها نمود. در واقع باید عدالت عمومی را از طریق الگوریتم های کوانتومی هوشمند تامین نمود و نگذاشت فرایندهای حضوری منشاء فساد و بی عدالتی شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: کارخانه نوآوری سرمایه اصلی خود را باید بر روی سرمایه‌های مغز بگذارد، امروز شدیدا روی سرمایه‌های مغز در جهان کار می‌شود. در واقع سرمایه مغزهای بزرگ، در خدمت امور ملی و جهانی قرار می گیرد. با تبدیل شدن داده های نوآورانه به خدمات مجازی، بهره گیری و بهره مندی از مغزهای بزرگ عمومیت پیدا می کند.



وی افزود: هر چه به سمت کودکی می‌رویم مغز قدرتمندتر است به‌عنوان مثال ۶ ساله اول زندگی پویاترین دوران زندگی برای یادگیری است. اموری که در این ۶ سال به کودک آموزش می‌دهیم زیر ساخت یادگیری‌های بعدی را فراهم می‌کند و هر چه به سمت پیری حرکت می‌کنیم این سرمایه ضعیف‌تر می‌شود، البته قدرت فهم عمیق تر می شود و داده های دوره جوانی سرمایه تحلیلی دوره میان سالی و کهنسالی را می سازد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه جوانان ما در این عرصه نوآوری باید بتوانند ورود کنند، گفت: بخشی از نوآوری‌ها عمومی است که مردم را درگیر می‌کند و خدمات جزئی و کلی بسیار متنوعی دارد که می تواند حل مسئله آبیاری یک زمین یا تامین برق یک منطقه بدون برق یا حل مشکل سلامت یک نقطه دور افتاده و یا مثلا حل مشکلات فاضلاب شهری و بسیاری دیگر از این دست امور را شامل می شود.
وی اضافه کرد: ولی در مقابل برخی نوآوری‌ها وجود دارد که نوآوری‌های بنیادین است و با خلق سرمایه و خدمات اجتماعی برزرگ،  همه مردم را نجات می دهد. نسل جوان می‌توانند در این عرصه کمک‌های زیادی کنند و کارخانه نوآوری جایی است که وقتی کسی وارد آن می شود بگوید اینجا منطق دارد و مسایل مشخص و هدفمندی را می خواهد حل کند و نوآوری دارد که نگاهش به مردم و جامعه است.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7