کد خبر: 23895| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۲۸ آذر سال ۱۴۰۲ | ساعت ۷:۳۲:۰ | تعداد بازدید: ۲۸۷

رییس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به این‌ که‌ حوزه و دانشگاه در بحث زیرساخت مبانی و سیاست خاص خود را دارند گفت: اگر این ۲ را به هم آمیخته کنیم به تمدن نوین دست خواهیم یافت اما وحدت این حوزه و دانشگاه نیازمند تبادل اندیشه است.
محمدمهدی طهرانچی در همایش ملی بزرگداشت وحدت حوزه و دانشگاه در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قم اظهار داشت: در زمانی هستیم که تنش‌های ذاتی میان سیاست‌گذاران و جریان دانشی در غرب را شاهدیم و این امر نشان می دهد نظام غرب در حکمرانی علمی دچار خدشه جدی شده است و این مورد را می توان یکی از خصوصیات فروپاشی تمدن غرب ذکر کرد.
وی تاکید کرد: در حوزه ایجاد وحدت بین حوزه و دانشگاه باید جدی‌تر سخن گفته و برنامه داشته باشیم و باید این را در نظر بگیریم که وحدت میان ۲ نهاد علمی امکان‌پذیر نیست که علم دانشگاه وارد حوزه شود و بر عکس آن علم حوزه وارد دانشگاه شود بلکه باید کانون‌هایی ایجاد کرد که در راستای ایجاد وحدت بین حوزه و دانشگاه کمک کنند.
رییس دانشگاه آزاد با بیان این که ۲ ساختار حوزه و دانشگاه شاکله ای متفاوت دارند عنوان کرد: دانشگاه برآمده از مدرنیته با حوزه علمیه که برآمده از سنت است متفاوت هستند و در رفتار تبعی صرف این وحدت شکل نمی‌گیرد.
وی ادامه داد: اگر دانشگاه قصد داشته باشد نهادی برآمده از مدرنیته باشد و به اصول مدرنیته پای بند باشد شاهد وحدت بین حوزه و دانشگاه نخواهیم بود باید دانشگاه از رفتار تبعی خارج شود تا وحدت محقق شود.
وی ضمن تاکید بر ایجاد علم حکمت‌ بنیان گفت: این مسیر همان مسیری خواهد بود که حیات طیبه را برای ما تعیین می‌کند.
طهرانچی در ادامه با اشاره به این که با رستاخیر علمی می‌توان به تمدن نوین اسلامی دست یافت ابراز داشت: در این زمینه راه بلندی در پیش رو داریم و این در حالیست که در خصوص ایجاد وحدت بین حوزه و دانشگاه هنوز به مرحله ای از تولید نظریه نرسیده ایم و فعلا از رستاخیز علمی صحبت می‌کنیم.
وی ادامه داد: اگر این مسیر را به درستی طی کردیم به مسیر تمدنی و حرف‌های نو برای تحقق وحدت حوزه و دانشگاه دست خواهیم یافت.
طهرانچی ایجاد وحدت بین ۲ نهاد علمی حوزه و دانشگاه را نیازمند اقدام روش مند، تبادل اندیشه و اندیشه‌ ورزی دانست و افزود: وظیفه امروزی که تلاش کردن در راستای ایجاد مرجعیت علمی، فرهنگی، مادی و تمدنی کشور است این در حالیست که پیشرفت‌های علمی نقطه‌ های اساسی پیشرفت کشور است و افزون بر جنبه تولید علم اگر جامعه از فرهنگ و سنت‌های اصیل دینی خود عدول پیدا کند باز به هدف‌های خود دست نخواهیم یافت، از این رو معتقدیم علم و فرهنگ با یکدیگر می‌توانند یک تمدن فاخر و کامل را فراهم کنند.

تولید علوم انسانی اسلامی نیازمند تعامل حوزه و دانشگاه است
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در این همایش اظهار داشت: اگر تعامل ۲ نهاد بزرگ علمی یعنی حوزه و دانشگاه نباشد تولید علوم انسانی اسلامی امکان پذیر نخواهد بود.
آیت‌الله علی‌اکبر رشاد افزود: با عنایت به این که مبانی دینی در اختیار حوزویان قرار دارد در تولید علوم انسانی اسلامی بیشتر نیاز به آن داریم که اهتمام حوزه های علمیه را شاهد باشیم و در منطق، به مشارکت حوزه و دانشگاه به ‌عنوان منطق مرکب نیازمندیم چرا که علم نه با منطق تجربی محض محقق خواهد شد و نه با روش‌شناسی تجربی و مراجعه به کتاب و سنت به تنهایی ایجاد می‌شود.
رشاد با اشاره به این که روش کتابخانه‌ای شامل مراجعه به کتاب و سنت در اختیار حوزه‌های علمیه و روش تجربی در اختیار دانشگاه‌ها است عنوان کرد: علوم انسانی اسلامی نیازمند همیاری ۲ نهاد بزرگ علمی حوزه و دانشگاه است.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی افزود: در تولید علم نیازمند مبانی، منطق و علم هستیم و باید این مسائل صورت‌بندی شده و تبدیل به دانش شود و سپس بر اساس دانش، نظاماتی که جامعه را مدیریت می‌کند را به دست آوریم.
وی ادامه داد: تولید مسائل نیز نیازمند تعامل ۲ نهاد حوزه و دانشگاه است و معتقدیم برخی از منابع دینی در دست حوزویان و برخی از مسائل میدانی عینی و خارجی در اختیار دانشگاهیان است و مقام نظر و عمل در حل مسائل و دست یافتن به نظام مسائل، در گروی تعامل این ۲ نهاد بزرگ است.
در این همایش یک روزه وزیر علوم، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس پژوهشگاه دانش های بنیادی به ابراز سخن پرداختند.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7