کد خبر: 22305| تاریخ انتشار: جـمـعــه ، ۸ اردیبهشت سال ۱۴۰۲ | ساعت ۹:۳۰:۰ | تعداد بازدید: ۶۰۶

حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست با اعضای هیات رییسه دانشگاه‌های استان اصفهان تصریح نمود: دانشگاه‌ها باید از ظرفیت‌های هم استفاده کنند و عدم انسجام نباید در حوزه‌های دانشگاهی کشور وجود داشته باشد.


به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی به نقل از دانشگاه اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه در نشست صمیمانه با اعضای هیات رییسه دانشگاه‌های استان اصفهان  با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب چهار وظیفه دارد و قلمرو آن، علم، فناوری و فرهنگ است، تصریح نمود: این وظایف شامل "راه بینی" به معنی رصد، تحلیل، ارزیابی و اولویت سنجی، دوم "راهبردی" به‌معنی سیاست‌گذاری، سوم "راهبری" و چهارم "راه‌سنجی" به‌معنی بازرسی و اثرسنجی فرهنگی است.
وی با اشاره به اینکه به‌تازگی یک مرکز رصد، برنامه‌ریزی و ارزیابی در این شورا تشکیل شده است، خاطر نشان کرد: در کشور حدود ۴۰ دستگاه کار رصد انجام می‌دهند ولی تاکنون هیچ مرکزی برای جمع‌آوری و تحلیل رصدهای صورت گرفته وجود نداشته که مرکز جدید به این منظور تاسیس شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: براین اساس وضعیت‌سنجی، مانیتورینگ و عملیات رصد در حوزه علم و فرهنگ در کشور انجام می‌شود.
وی یکی از اقدامات شورای فرهنگی عمومی را پیوند این نهاد با مجموعه‌های مردمی عنوان کرد و گفت: بر این اساس در سفرهای خود با تشکل‌های مردمی ارتباط برقرار می‌کنیم زیرا رهبر معظم انقلاب، هدایت‌گری را تنها از طریق دستگاه‌های دولتی مطالبه نکردند بلکه ارتباط با تشکل‌های مردم را نیز مورد تاکید قرار دادند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در کشور ما سه سند مهم وجود دارد که عبارتند از: سند نقشه جامع علمی کشور، سند تحول آموزش و پرورش و سند مهندس فرهنگی است .
وی تصریح نمود: سند نداشتن بد نیست بلکه سند بسندگی بد است زیرا سند، حدود ۵درصد مسیر را نشان می‌دهد و در واقع ۹۵ درصد سند به اجرای آن بستگی دارد. لذا بعد از راهبردها و سیاست‌ها، راهبری مهم است، شورای عالی فرهنگی باید دستگاه‌ها را راهبری کند که این اسناد عملیاتی شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح نمود، در حوزه دانشگاه ریز سندهایی درخصوص نخبگان، سلول‌های بنیادین، تحول علوم انسانی، وجود دارد ولی دو سند اصلی مربوط به فضای دانشگاهی است که یکی نقشه جامع علمی کشور و دیگری دانشگاه اسلامی است.
وی در ادامه افزود: شورای عالی فرهنگی گستره فعالیتش در حوزه‌ی علم و فناوری و فرهنگی و اجتماعی است، بنابراین اسنادی را که می‌نویسند و ابلاغ می‌کنند در این چهار حوزه است البته این چهار حوزه از هم منفک نیستند. بنابراین سندهای مختلف در زمینه‌های قضایی، سلول‌های بنیادین، هوافضا، دانشگاه اسلامی به ابعاد فرهنگی علم هم پرداخته‌اند.
دکتر خسروپناه افزود: دانشگاهیان باید در به روز رسانی نقشه جامع علمی کشور همکاری کنند و بسیای از رشته گرایش‌ها بایدحذف و رشته‌های دیگری جایگزین شود.
دکترخسروپناه، دو اولویت مهم فرهنگی در حوزه عفاف و حجاب و آموزش و پرورش را از مباحث مهم در شورای یاد شده دانست و گفت: سالهاست این موضوعات مورد غفلت قرار گرفته ولی در سه ماهه گذشته، بخشی از آن با تدوین سیاست‌های مهم دانشگاه فرهنگیان و آیین‌نامه‌های مربوطه در حال پیگیریست.
وی همچنین با تاکید بر اینکه نقشه‌های فرهنگی در مقابل تهدیدات دشمن باید ایجابی و نه دفاعی باشد، یادآور شد: رهبر معظم انقلاب از شورای عالی انقلاب فرهنگی، رویکرد فرهنگی می‌خواهند و این خواسته باید در سطح استان‌ها هم انجام شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه تاکید کرد: شورای فرهنگی عمومی باید بطور حتم در استان‌ها با ریاست استاندار یا یکی از معاونان ایشان و با حضور معاونان فرهنگی تمام دستگاه‌ها تشکیل شود و این جلسات نباید تنها با گزارش کار دادن تمام شود بلکه باید عملیات صورت گرفته مطرح شود تا کار تکراری صورت نگیرد و کاری هم بر زمین نماند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین بر ضرورت راه‌اندازی مرکز رصد، تحلیل و برنامه‌ریزی و شناخت اولویت در استان اصفهان تاکید کرد و گفت: اصفهان باید یک مرکز رصد فرهنگی، علمی و فناوری داشته باشد و روزانه در این استان مانیتورینگ واقع صورت بگیرد و اگر جریان نوپدیدی شکل گرفت، بلافاصله قرارگاه فرهنگی استان برای دستیابی به راهکارها و رفع معضل تشکیل شود، قبل از اینکه آن موضوع به درخت تنومند فساد تبدیل گردد.
حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه گفت: وقتی رصد وقایع به‌معنی درست کلمه انجام شود می‌توان برنامه‌های استان را در حوزه فرهنگی و اجتماعی تدوین کرد.
وی، تنها راه مقابله با تهدیدات فرهنگی در جامعه را فناوری‌های فرهنگی دانست و افزود: از جمله این فناوری‌ها می‌توان به فناوری راهیان نور، فناوری شناختی و فناوری هنری اشاره کرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تاسیس این نهاد از سال ۶۳ تاکنون گفت: نخستین درخواست ما این است که این شورا را بخوبی بشناسیم و این عدم شناخت به این دلیل است که تاکنون گفتمان سازی لازم در این زمینه نشده است.
وی اضافه کرد: این شورا در حوزه علم، فناوری و فرهنگ فعالیت می‌کند و کارهای بزرگی هم انجام می‌دهد از جمله تدوین سند ملی ۲۲ صفحه‌ای علوم و فناوری سلول‌های بنیادی که ایران ششمین رُتبه جهان را در این زمینه دارد.
دبیر شورای عالی فرهنگی، سند جامع توسعه هوا- فضای کشور را از دیگر دستاوردهای شورای عالی انقلاب فرهنگی برشمرد و گفت: اگر ما سند هسته‌ای کشور را نیز در این شورا می‌نوشتیم بدانید که این مواردی که در دنیا در حوزه هسته‌ای برای ما درست کردند، ایجاد نمی‌شد.
وی همچنین یکی از اولویت های شورای مزبور را تدوین سند "امنیت قضایی" عنوان کرد و گفت: این سند تدوین شده و در دستور کار شورا قرار گرفته است و تا حدود ۲ هفته آینده نیز ابلاغ می شود.
دکتر خسروپناه با تاکید بر اینکه در حوزه علم و فناوری و فرهنگ باید دیده‌بانی لازم صورت بگیرد، گفت: بر این اساس سند توسعه فناوری فرهنگی نرم نیز در دستور کار شورا قرار دارد.
وی یادآور شد: تاکنون در شورای عالی انقلاب فرهنگی ۷۰ درصد مصوبات در حوزه علم و فناوری، ۲۰ درصد در حوزه فرهنگی و ۱۰ درصد در حوزه مشترک علمی و فرهنگی بوده است در حالی که باید حداقل ۵۰ درصد از مصوبات، فرهنگی و ۵۰ درصد، علم و فناوری باشد.
دکترخسروپناه همچنین اصفهان را نمادی از تمدن عظیم ایرانی اسلامی دانست و گفت: در بیشتر کشورهای اسلامی، آثار تمدن اسلامی به‌ویژه از زمان صفویه، از اصفهان به آن مناطق رسوخ پیدا کرده است .
وی افزود: بخش عظیمی از اثر تمدنی و صنایع دستی فوق‌العاده‌ متعلق به این استان است که در کل جهان بی‌نظیر محسوب می‌شود و هیچ شهری در جهان وجود ندارد که به اندازه اصفهان از تنوع، کیفیت و کمیت صنایع دستی برخوردار باشد.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7