کد خبر: 11020| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۸ اردیبهشت سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۰:۴۶:۰ | تعداد بازدید: ۳۳۰۵

بنظر می‌رسد کرونا برای آمدنش دلایل متعددی دارد؛ شاید اصلا آمده است تا نگرش انسان ها را به خیلی چیزها و حتی به زندگی تغییر دهد.
بنظر می رسد کرونا برای آمدنش دلایل متعددی دارد؛ شاید اصلا آمده است تا نگرش انسان ها را به خیلی چیزها و حتی به زندگی تغییر دهد. شاید وقتش رسیده که کره مسکون نفس تازه کند و موجودات عالم که خود را در محدودیت یا آزار و انقراض از سوی آدم ها دیده اند، روزگار دیگری را شاهد باشند.
 اگر از این زاویه به پدیده عالمگیر و غافلگیرکننده کرونا نگاه کنیم، این ویروس آمده تا کره زمین را از آلودگی و فسادی که توسعه ناپایدار سبب آن شده، نجات دهد. البته اگر مصرف بی رویه منابع آب شیرین و افزایش پسماند مواد پلاستیکی و یکبار مصرف توسط انسان ها معضل جدیدی ایجاد نکند.
کرونا از این نگاه مثبت گرایانه نه تنها به محیط زیست جهانی خدمت کرده، بلکه به نظر می رسد در گرایش به اخلاقیات و معنویت در زندگی امروز بشر موثر است.
بسیاری از روانشناسان و جامعه شناسان در نقاط مختلف جهان در مطالعات خود اشاره دارند که ترس از بیماری، نامشخص بودن وضعیت زندگی در آینده و تغییرات شدید در عادات روزمره باعث شده اولویت های افراد دچار تغییر و چرخش قابل توجه شود. مانند مصرف گرایی یا گرایش به برندها و تجملات که اهمیت خود را از دست داده و همدردی، نوع دوستی و گذشت که ظرفیت بیشتری برای بالفعل شدن یافته است. 
کرونا انسان ها را به تفکر بیشتر و تأمل در رفتارهای خودخواهانه، سودجویانه، جنگ افروزانه و مستکبرانه وادار کرده و بیش از همه اینها باعث شده آدم ها از هر نژاد، قوم، جنس و طبقه در مقابل این بیماری با هر میزان از فقر یا ثروت یکسان باشند و امید می رود چنین ویژگی هایی در این پدیده نوظهور، سبب آگاهی و بیداری خرد جمعی جهانیان شود. 
در حالی که کووید ۱۹ مناسبات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بسیاری از کشورها را دستخوش تغییر می کند و  تحولات علمی و فناوری های مربوط به تشخیص، درمان و واکسن آن چشمگیر است، اما هنوز چاره کار قطعی و عاجل برای شکست آن وجود ندارد. بنابراین کماکان در خانه ماندن و فاصله گذاری اجتماعی دستورالعمل کشورها خواهد بود و همین هم بسیاری از مناسبات فردی و خانوادگی را تغییر می دهد.
فرصت حضور در خانه و در جمع خانواده بودن می تواند سبب نگاه دقیق‌تر ما به درون برای بازیابی انرژی های مثبت باشد. روابط اعضای خانواده و تنظیم مناسبات به نحوی که با احترام متقابل، رعایت حقوق یکدیگر، استحکام رابطه عاطفی و گفتگوی موثر شکل بگیرد شاید بتواند از مهم ترین اتفاقات این روزها باشد و به تقویت مهارت های فردی و خانوادگی و تمرین گفت و گوی موثر شامل شنیدن، احترام گذاشتن و درک متقابل بیانجامد.
دولت از ۲ سال پیش، تحکیم خانواده از طریق تقویت مهارت های ارتباطی را در دستور کار قرار داده و طرح گفتگوی ملی خانواده با این هدف اجرا شده است. این طرح در سطح کشور با هم پیمانی بخش های دولتی، دانشگاهی و مدنی به اجرا درآمده و به تربیت تسهیلگر در سطوح گوناگون و نقاط مختلف کشور مبادرت ورزیده است. اجرای مرحله اول و دوم این طرح طی سال های ۹۷ و ۹۸ نتایج مهمی را از وضعیت خانواده، چالش های فرارو، چگونگی تاب آوری خانواده مقابل ناملایمات و روش های گفتگو به دنبال داشته است. در شرایط کرونا نیز گفتگوی در خانواده از مهم ترین ساز و کارها برای انسجام و همگرایی خانواده‌ها در مقابل آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی است. 
البته کمک های معیشتی و سیاست های حمایتی کرونایی دولت نیز تلاش داشته تا گوشه‌ای از فشارهای وارده بر خانوارهای ایرانی را بکاهد. اما این فرصت و ظرفیت توجه همه هموطنان را می‌طلبد. بنابراین دعوت می شود همه به جریان گفتگوی ملی خانواده بپیوندیم تا از فرصت در خانه ماندن و تغییر عادات و سبک زندگی برای مهربان تر زیستن و بیشتر لذت بردن از زندگی خانوادگی بهره ببریم.

منبع:روزنامه ایران

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7