کد خبر: 15146| تاریخ انتشار: چهارشنبه ، ۱۴ آبان سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۸:۱۰:۰ | تعداد بازدید: ۲۱۲۵

در مراسم امضای قرارداد توسعه دانشگاه خاتم در ناحیه نوآوری پردیس با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری زمینه برای توسعه زیست‌بوم نوآوری، پژوهش‌های فناورانه و توسعه استارتاپ‌ها بر بستر ناحیه نوآوری پردیس فراهم شد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در این مراسم، با بیان اینکه نسل جدید دانشگاه‌ها خصوصی هستند و تحول در حوزه مرزهای دانش و فناوری را رقم می‌زنند، گفت: در دانشگاه‌های نسل جدید، توجه و تمرکز بر خلاقیت‌های نیروی انسانی دانش‌آموخته و خلق ارزش افزوده از محل قراردادهای ارتباط با صنعت، توسعه فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع نرم و خلاق است.
 
ستاری با بیان این‌که دانشگاه خاتم می‌تواند به عنوان الگویی موفق در نسل دانشگاه‌های خصوصی مطرح شود، ادامه داد: این دانشگاه توانسته است مدلی تازه در آموزش و  توسعه مرزهای علم و فناوری را پیاده‌سازی کند و با ورود به ناحیه نوآوری پردیس به خوبی در این مسیر گام گذاشته است.
 
معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با بیان این‌که دانشگاه‌های بخش خصوصی با نوآوری‌های ذاتی خود تحولی تازه را در زنجیره دانش و فناوری رقم می‌زنند، افزود: ورود بخش خصوصی به دانشگاه‌ها موجب شده است تا این دست دانشگاه‌ها حرف‌های تازه‌ای برای گفتن داشته باشند و به دستاوردهای ارزنده‌ای برسند. یکی از برندگان جایزه مصطفی، دانش‌آموخته یکی از دانشگاه‌های خصوصی کشور ترکیه بود که در کم‌تر از یک دهه به یکی از برترین دانشگاه‌های این کشور تبدیل شده است. الگوهای موفق دانشگاه‌های خصوصی در پیشرفت‌های فناورانه دنیا نشان می‌دهد این دانشگاه‌ها در توسعه و پیشرفت فناورانه کارآمد خواهند بود.
 
توسعه پژوهش‌های فناورانه و علمی در ناحیه نوآوری پردیس
دانشگاه خاتم در تعامل با این پارک فناوری، مجموعه اموزشی، تحقیقاتی، پژوهشی خود را ذیل «مجموعه آموزشی و فناوری خاتم» در زمینی به مساحت 17 هکتار و در فاز 4 پارک فناوری پردیس احداث می‌کند.
 
با ایجاد این مجتمع آموزشی و فناور، امکان حضور 10 هزار دانشجو و 1000 پژوهشگر استارتاپی که در توسعه مرزهای دانش و ایده‌های نوآورانه توانمند هستند فراهم خواهد شد. همچنین امکانات پشتیبانی، آزمایشگاهی و آموزش و درمانی برای خلق ایده‌های نواورانه در این مجموعه پیش‌بینی شده است. همچنین بستر توسعه فناوری‌های مرز دانش در حوزه فناوری‌های همگرا با انعقاد این تفاهم‌نامه همکاری فراهم خواهد شد.
 
ناحیه نوآوری پردیس، با هدف ایجاد مجموعه‌ای برای توسعه امکانات تحقیقات کاربردی و توسعه‌ای، ایجاد آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های تحقیقاتی، تبادل اطلاعات و توسعه کسب و کارهای دانش‌بنیان و تبدیل ایده‌های نوآورانه به کسب و کارهای استارتاپی و دانش‌بنیان ایجاد شده است.
 
همچنین در راستای ایجاد ارتباط پایدار صنعت و دانشگاه و همکاری دانشگاه‌ها و مراکز علمی، آموزشی و پژوهشی برای تجاری‌سازی دستاوردهای فناورانه و توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان، همزمان با انعقاد این قرارداد، تفاهم نامه همکاری و هم افزایی میان پارک فناوری پردیس و دانشگاه خاتم منعقد شد.
با امضای این تفاهم نامه بستر توسعه فناوری‌های مرز دانش خصوصا در حوزه فناوری‌های همگرا و تامین زیرساخت های سخت افزاری و مغزافزاری برای تحقق اهداف تحقیقاتی، فناوری و نوآوری و تسهیل تجاری‌سازی محصولات فناور و دانش، بیش از پیش فراهم خواهد شد.
 
راه توسعه فناوری پیوند سلول‌های بنیادی هموار شد
همچنین در بخش دیگری از این برنامه، نشست انعقاد قرارداد سرمایه گذاری بین شرکت پردیس ژن و هلدینگ نسیم سلامت پاسارگاد با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری برگزار شد تا امکان توسعه سریع زیرساخت های لازم برای توسعه فناوری‎های پیشرفته پیوند سلول‌های بنیادی فراهم شود.
 
ستاری در این مراسم با اشاره به این‌که شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه ژنتیک و زیست‌فناوری به توانمندی قابل توجهی دست یافته‌اند ادامه داد: شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در حوزه دارو در منطقه پیشتاز هستند و موفقیت در عرصه تولید واکسن‌های انسانی و دامی، گام بعدی این شرکت‌ها خواهد بود.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به اهمیت فناوری در ایجاد ارزش افزوده به ویژه در حوزه ژنتیک و زیست‌فناوری گفت: سالانه 400هزار لیتر پلاسما به کشورهای اروپایی با قیما هر لیتر 170 یورو فروخته می‌شود. این کشورها پلاسما را پالایش و هر ویال 50 گرمی ایمونوگلوبولین وریدی یا IVIG را به قیمت 200 یورو معادل صادرات 30 تن نفت به فروش می‌رسانند.
وی افزود: برای خریداری هر گرم از فاکتور انعقادی 7 که سال گذشته ایران‌ساخت شد، معادل یک میلیون یورو ارزبری داشت و  این موضوع ارزش‌آفرینی و درآمدزایی زیست‌فناوری و حوزه ژنتیک را نشان می‌دهد.
ستاری با بیان این‌که در کشورهای پیشرفته، حوزه‌ها و رشته‌های تحصیلی به سوی فناوری‌های نوین و همگرا گرایش یافته است افزود: باید به سوی فناوری‌های نوین و رشته‌های دانشگاهی همگام با پیشرفت‌های فناورانه و روز جهانی حرکت کنیم. روند تحصیلات دانشگاهی در دنیا متحول شده است و باید با هدف‌گیری دقیق، ساختار فعلی به سوی دانشگاه‌های فناور تغیر پیدا کند.
 
یک گام بلند در بومی‌سازی فناوری پیوند سلول‌های بنیادی
در مراسم انعقاد قرارداد سرمایه گذاری بین شرکت پردیس ژن و هلدینگ نسیم سلامت پاسارگاد با حضور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، از  نخستین سری نتایج HLA Typing به روش فرا دقیق- فراسریع توسط شرکت پردیس ژن رونمایی شد.
 
پیوند سلول‌های بنیادی تنها در شرایطی موفق است که شناسه ژنتیکی (HLA) بیمار و اهداکننده منطبق باشد. برای این کار، لازم است شناسه ژنتیکی تعداد زیادی داوطلب اهدای سلول های بنیادی طی فرایندی به نام HLA Typing شناسایی و در یک بانک اطلاعاتی ذخیره شود تا هنگامی که یک بیمار نیاز به پیوند سلول‌های بنیادی دارد، اهداکننده منطبق با وی پیدا شود.
 
فناوری HLA Typing به روش فرادقیق و فراسریع که امکان تعیین شناسه ژنتیکی افراد زیادی را با دقت بالا و در زمان کم میسر می کند تنها در اختیار کشورهای معدودی در جهان است. فقدان این فناوری در کشور باعث شد در سال های گذشته، درمان بسیاری از بیماران مستلزم یافتن اهداکنندگان با شناسه ژنتیکی منطبق از خارج از کشور باشد.
 
با ماموریتی که از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به شرکت دانش بنیان پردیس ژن محول شد، این شرکت توانست به فناوری HLA Typing فرادقیق و فراسریع دست پیدا کند. این شرکت توانست این فناوری را در کشور توسعه دهد به صورتی که در آینده نیازی به ارسال نمونه های ژنتیک به خارج از کشور نباشد.
با همکاری بخش های مختلف مدیریتی کشور این شرکت موفق به انجام HLA Typing فرادقیق و فراسریع یک میلیون نمونه طی دو سال آینده شود. این موضوع باعث قطع وابستگی کشور به واردات سلول های بنیادی خون ساز از خارج می شود و همچنین برای شبکه ملی اهداکنندگان سلول های بنیادی خون ساز، امکان صادرات این سلول ها را به کشورهای دیگر فراهم می کند.
با امکان ارائه خدمت HLA Typing به سایر کشورهای منطقه و صرفه جویی ارزی، این فناوری از خروج میلیون ها دلار ارز از کشور که برای واردات سلول‌های بنیادی از خارج کشور و انجام HLA Typing در خارج کشور جلوگیری می کند. با حذف واردات سلول‌های بنیادی از خارج کشور، از بروز تأخیر چندماهه در فرایند درمان بیمار جلوگیری می‌شود.

منبع:مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7