کد خبر: 26126| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۲۱ آبان سال ۱۴۰۳ | ساعت ۷:۴۵:۰ | تعداد بازدید: ۲۰۸

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: شهید طهرانی‌مقدم دانشمند برجسته‌ای است که توانست سنت کسب فناوری را در ایران و در نظام علم و فناوری کشورمان بنا بگذارد.
سیزدهمین سالگرد شهادت سردار حسن طهرانی‌مقدم با حضور دکتر علیرضا زاکانی شهردار تهران، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر حمیدرضا مقدم‌فر مشاور فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جمعی از علاقه‌مندان برگزار شد.
طهرانچی با گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت بویژه دانشمند برجسته شهید طهرانی‌مقدم اظهار کرد: ما ۸۰ سال قبل، در مواجهه با علم و فناوری غرب، مفهومی را با عنوان دانشگاه وارد کشور کردیم. نگاه ما به دانشگاه براساس دیدگاه سنتی و برگرفته از جریان تاریخی، یک نگاه دانایی‌محور بود؛ لذا برای یونیورسیته، عنوان دانشگاه انتخاب شد.
وی ادامه داد: از دیرباز بر ما اینگونه القا شده بود که «توانا بود، هر که دانا بود» و میان دانایی و توانایی یک رابطه خطی و علت و معلولی قائل بودیم اما غرب پس از انقلاب صنعتی مفهوم جدیدی با عنوان فناوری یا تکنولوژی خلق کرد. تکنولوژی خود روشمند و خالق توان همراه با دانایی و صاحب سبک بود. ما در ایران این موضوع را هنوز در رابطه با دانشگاه درنیافته‌ایم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: در نگاه قرآنی ما میان قادر و عالم تفاوت وجود دارد. عالم خالق است و قادر فاطر. خداوند هم قادر است و هم فاطر.
طهرانچی بیان کرد: از علم در منطق غرب، خلاقیت و creation و از فناوری، innovation و نوآوری خلق می‌شود. بنابراین دو مفهوم دانایی و توانایی، دو مقوله جدا هستند.
وی تصریح کرد: در کوران جنگ تحمیلی، دانشگاه‌های ما با سوالاتی از جنس توانایی مواجه بودند. به یاد دارم که در سال ۱۳۶۷ جمعی از دانشمندان کشور حول یکی از این مسائل گرد هم آمده بودند. مسئله این بود که عراق موشک اسکات-بی را به اسکات-سی تبدیل کرده بود و در تهران فرود آورده بود. آن روز مسئله فناوری موشک پیش روی دانشمندان ما ایجاد شده بود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: شهید طهرانی مقدم دانشمند برجسته‌ای است که توانست سنت کسب فناوری را در ایران و در نظام علم و فناوری کشورمان بنا بگذارد. او مدیر پروژه نبود، او خالق دستیابی دانشمندان ما به فناوری روشمند و نظام‌مند بود که نتیجه‌اش این بود که قطب فناوری موشکی نتوانست با موشک‌های ایران مقابله کند. شهید طهرانی مقدم به حق دانشمند برجسته است. او سلسله مراتب کسب فناوری را در کشور بنا گذاشت که به دنبال آن فناوری‌های دیگری نیز در ایران خلق شد که آیه شریفه «وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّة» را معنا کرد. این فناوری‌ها کشور را صاحب توان کرد؛ لذا ما باید به این فرمایش حضرت آقا ایمان بیاوریم که ایشان به حق یک دانشمند برجسته‌ای بودند که پایه‌گذار خلق فناوری در نظام علمی و فناوری کشورمان شدند.

منبع:دانشگاه آزاد اسلامی

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7