کد خبر: 19834| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۱۴ اسفند سال ۱۴۰۰ | ساعت ۸:۳۷:۰ | تعداد بازدید: ۷۶۱

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز گفت:باید ساختارهای ادارات و مجموعه‌های مختلف استان متناسب با اهداف مشخص شده در سند مهندسی فرهنگی فارس تغییر کند.
آیت‌الله لطف‌الله دژکام در نخستین همایش خانواده متعالی اظهار کرد: ساختار اداری ما برای اینکه بخواهد تحول فرهنگی را در خود جا دهد دچار مشکلاتی است. البته کسی نمی‌خواهد با پیاده‌سازی نقشه مهندسی فرهنگی استان مقابله کند اما به طور کلی ساختار مناسبی در ادارات برای محقق کردن این سند وجود ندارد.
نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت: باید ساختارها متناسب با اهداف مشخص شده در این سند شود. مدیران برای هماهنگ کردن هزینه ها و چگونگی اجرای این سند فرهنگی با مشکل روبه رو هستند و مسیری که باید برای فراهم آوردن امکانات فرهنگی برای تحقق این امر طی شود هنوز به درستی طراحی نشده است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان فارس اضافه کرد: استاندار فارس که نگاه و رویکردی انقلابی دارد در سند فرهنگی فارس فرمانداران را موظف کرد که به منظور اجرای طرح خانواده متعالی اقدام کنند و این امر قطعا باعث ایجاد انگیزه برای اجرای این طرح خواهد بود.
آیت الله دژکام گفت: نیاز است که تغییر و تحولی در مجموعه‌های ما در کشور ایجاد شود. باید به خودمان فرصت فکر کردن بدهیم و فرهیختگان و استادان دانشگاه باید برای مناسب کردن سازو کارها به منظور اجرای این سند بیندیشند و به مدیران استان یاری برسانند.
وی بیان داشت: مسائلی که در ساختار مدیریتی بخش فرهنگ وجود دارد و مدیریت تحول فرهنگی از دیگر مسائلی است که در بحث مدیریت تحول با آن روبه رو هستیم.
امام جمعه شیراز گفت: در بسیاری از کشورها هنوز هم فرهنگ را کار آموزش و پرورش می‌دانند اما ما از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برخوردار هستیم که تشکیل این وزارتخانه نشان دهنده این است که دولت نسبت به مسایل فرهنگی یک وظیفه برای خود تشخیص داده است که این را می‌توان مدیریت دولتی فرهنگ نامید.
او اضافه کرد: مدیریت دولتی در بخش فرهنگ با مدیریت اقتصادی تفاوت بسیاری دارد. گرچه مدیریت در اقتصاد هم به صورت اقتصاد دولتی و مردمی تعریف می‌شود.
دژکام یادآوری کرد: با توجه به اینکه شیراز در قله فرهنگ است قاعدتا بایستی کار فرهنگی تر شهری مانند شیراز آغاز شود. خدا را شکر این حرکت فرهنگی شکل گرفته است و ما تقریبا دو سال است که این طرح خانواده متعالی را از مرحله طراحی و بحث‌های نظری شروه کردیم و در حال حاضر به دنبال اجرایی کردن این طرح هستیم.
وی عنوان کرد: بحث مدیریت فرهنگی و مدیریت تحول فرهنگی از موارد مهمی است که باید به آن پرداخته شود. ما مشکلی با مبانی، تئوری‌ها و سیاست‌هایی که در سطح بین الملل پذیرفته شده است نداریم. همه مجموعه‌های بین المللی که شکل گرفته و امکاناتی که وجود دارد اجرای این نظریه‌ها را حمایت می‌کند. ژ
دژکام گفت: ما نمی‌توانیم بگوییم انقلاب تنها یک کار سیاسی بوده است. این انقلاب جنبه فرهنگی دارد. اسم این انقلاب اسلامی است و یک دیدگاه دینی  فرهنگی عمیق در مقابل همه دیدگاهها است. لذا ما مدیریت یک تحول انقلابی را به عهده داریم.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری گفت: در بخش مدیریت مردمی به صورت سنتی این مدیریت بر عهده روحانیت است. نمی‌توان گفت تحول و انقلاب ایجاد می کنیم اما باز اندیشی ایجاد نمی‌کنیم.
امام جمعه شیراز بیان کرد: باید تحول در بخش مدیریت مردمی را شکل بدهیم و نقش سازمان‌های مختلف و حتی جامعه روحانیت در این عرصه را هم بایستی تعیین کنیم. لذا هماهنگ کردن بخش مدیریت دولتی و مردمی که یک طرف آن دولت و یک طرف نهاد روحانیت در جامعه است کار سنگینی است که باید انجام گیرد.
وی عنوان داشت: می‌بایست نظریه‌پردازی متناسب با نیاز تحول شکل بگیرد و بتوانیم از به کارگیری این نظریه ها به صورت عملی جواب بگیریم.
آیت الله دژکام گفت: دانشگاهیان باید بیشتر برای تحقق طرح خانواده متعالی و همچنین آرمان‌های ملی و دینی تلاش کنند. اما مسائلی که در حال حاضر در دانشگاه‌ها مطرح می شود مسائل مربوط به این تحول نیست.
امام جمعه شیراز اضافه کرد: تغییر مسیر پژوهش به نفع اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی با اقدام فرهیختگان دانشگاهی  میسر می‌شود. لذا از همه دانشگاهیان خواهشمندیم که فعالیت‌های خود را در این زمینه آغاز کنند.
وی با بیان اینکه شعار «دست در دست هم دهیم به مهر» کلید اول تحول اجتماعی است،گفت: اگر بخواهیم در مسیر تحولات اجتماعی قدم برداریم باید روحیه برابری و رابطه اخوت دینی و ایمان بیشتر به خدا را در جامعه رواج دهیم.
دژکام گفت: بایستی روحیه برابری را در جامعه تقویت کنیم و تمام دستگاه‌ها و مجموعه‌های دولتی و مجموعه تشکل‌های مردمی باید برادرانه در این مسیر تلاش کنند.
وی در رابطه با طرح خانواده متعالی گفت: زحمات بسیاری برای تدوین این طرح کشیده شده است و اگر این طرح در جامعه اجرا شود آبرومندی برای استان فارس به‌دنبال دارد.
دژکام گفت: توقع رهبر معظم انقلاب این است که با اجرای طرح خانواده متعالی کار تأثیرگذاری دیده شود. این در حالیست که حرف‌های فرهنگی ما در مرحله حرف مانده است.
نماینده ولی فقیه در استان فارس اعلام کرد: انشالله صاحب‌نظران و فرهیختگان برای تقویت اساس این طرح و همراهی با آن میدان داری کنند چرا که این قشر فرهیخته و صاحبان فکر هستند که با نظریه‌پردازی و تبیین‌ها از جمله جهاد تبیین می‌توانند به نتیجه رسیدن این طرح را تسریع کنند.
آیت الله دژکام گفت:بحث خانواده متعالی مبتنی بر یک سری نظریه‌ و تئوری است و این طرح قسمتی از تحول فرهنگی محسوب می‌شود که بایستی در جامعه ما رخ دهد.
تاهل و حمایت از خانواده 
محمدهادی ایمانیه استاندار فارس هم در این همایش اظهار کرد: بنده بحث تأهل، تشکیل خانواده و حمایت از خانواده را در سال‌هایی که در دانشگاه علوم پزشکی شیراز مسئولیت داشتم، به شدت دنبال می‌کردم و در تلاش بودم تا تأهل در سطح و دوران دانشجویی اتفاق بیفتد چراکه بارها شاهد آثار و نتایج این اتفاق بودم.
وی بیان داشت: در ابتدا تصور می کردیم که اگر کسی متاهل شد از درس خواندن و ادامه تحصیل باز می ماند اما به تدریج متوجه شدیم دانشجویان متأهل حتی در درس خواندن نیز متعهدتر هستند و احساس مسئولیت بیشتری برای ادامه تحصیل و اجتناب از حواشی دوران جوانی دارند.
استاندار فارس عنوان کرد:تمام تلاش خود را برای حمایت از دانشجویان به کار گرفتیم. فراهم کردن شرایط سفر، هدایا و حق‌الزحمه و کار دانشجویی برای دانشجویان متأهل و حمایت از ایجاد خوابگاه متأهلی از تلاش هایی بود که به منظور حمایت از این قشر انجام دادیم.
ایمانیه ادامه داد: ما حتی دومین جلسه رؤسای دانشگاه‌های استان را به موضوع حمایت از متاهلین دانشجویی و کارمندان و استادان دانشگاه اختصاص دادیم و قصد داریم این روش را به روش عملکردی در استان در ارتباط با دانشگاه‌ها تبدیل کنیم.
وی اضافه کرد: برنامه جهش ملی مسکن هم قرار است در وهله اول برای متاهلین اجرا شود. البته ما تلاش کردیم تا مجردها هم بتوانند در این طرح ثبت نام کنند اما تحویل واحد مسکونی را موکول به سند ازدواج کردیم.
استاندار فارس با بیان اینکه حمایت از تشکیل خانواده و حفظ خانوداه یکی از سیاست‌های اصلی استانداری فارس است، گفت: ما دو وظیفه داریم که به تشکیل خانواده و حفظ خانواده کمک کنیم. یکی از معیارهای ارزیابی فرمانداران استان فارس در سال ۱۴۰۱ کاهش طلاق و افزایش ازدواج در شهرستان‌ها خواهد بود.
اولویت های خانواده متعالی 
زهرا یقطین مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری فارس هم اظهار کرد: برگزاری این همایش نخستین گام برای اجرای طرح خانواده متعالی و پیشبرد اهداف سند مهندسی فرهنگی استان محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: ما برای حرکت در مسیر اجرای طرح خانواده متعالی نیازمند به یک حرکت بنیادین، منضبط، معقول و با سرعت مناسب هستیم و در این حرکت عمومی نیاز به بهره‌گیری از ظرفیت استادان دانشگاه، حوزه و مجموعه‌های مردمی داریم چراکه در دبیرخانه این طرح ساختار محتوایی و اجرایی را در شش کارگروه علمی و پژوهشی دنبال می‌کنیم.
یقطین با بیان اینکه بخشی از مسائل و موارد مربوط به طرح خانواده متعالی باید با زبان هنر دنبال شود، گفت: شناسایی و ارتقا ظرفیت‌های مردمی، عدالت در حمایت‌های مادی و معنوی از مجموعه‌های مردمی، نظارت مستمر در اجرای طرح ، اثرسنجی طرح، پیشگیری و جلوگیری از انحرافات در مسیر کار در اولویت ما قرار دارد اما برای عملیاتی شدن طرح و بکارگیری تمام ظرفیت‌های موجود نیاز داریم مجموعه‌های دانشگاهی و حوزوی هم در تأمین محتوا و هم در تأمین مربیان و اساتید به ما کمک کنند.
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده گفت: اولویت ما در طرح خانواده متعالی کنترل آمار ازدواج وطلاق است که در سال اول در سطح کلانشهر شیراز موظف به اقدامات عملیاتی و اجرایی این طرح هستیم و انشالله با تجارب موفقی که در شهر شیراز کسب می کنیم در سالهای آینده این حرکت را به سمت شهرستان‌ها سوق می‌دهیم.
وی ابراز کرد: قدردان وحدت و انسجامی که امروز برای اجرایی شدن این طرح شکل گرفته هستیم و امیدوارم  بتوانیم این فرآیند ارتباط با نخبگان، فرهیختگان و صاحبان اندیشه که در کارگروه علمی پژوهشی برنامه ریزی و مدیریت شده را حفظ کنیم و از راهکارهای عملیاتی و اجرایی که توسط این قشر فرهیخته ارائه می‌شود و به غنابخشی طرح کمک می‌کند بهره ببریم.
دشمن و خانواده
حجت‌الاسلام محمد استوار میمندی مسئول کارگروه علمی پژوهشی طرح جامع خانواده متعالی فارس نیز اظهار کرد: کانون خانواده به عنوان یکی از کانون‌های مهم هجمه دشمن به شمار می‌رود و دشمن در حال برنامه ریزی برای آسیب زدن به این کانون و متلاشی کردن کیان خانواده در دنیا و کشورهای مستقل به ویژه کشور ایران است. این در حالیست که شاهد انحطاط جامعه به دنبال فروپاشی کانون خانواده خواهیم بود.
وی ادامه داد: ضمن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و به منظور دستیابی به اهداف سند مهندسی فرهنگی کشور توجه به کانون خانواده در اولویت قرار گرفته و نقشه مهندسی فرهنگی استان فارس که برش نقشه مهندسی فرهنگی کشور است در سفر ریاست جمهوری رونمایی شد.
استوار میمندی اضافه کرد: پیش از آن ده‌ها جلسه در شورای فرهنگ عمومی استان و هیأت اندیشه ورز شورای فرهنگ عمومی در رابطه با سند فرهنگی برگزار شد و ۱۵۰۰ نفر از نخبگان استان درگیر این سند شدند.
وی بیان داشت: مسئله نهاد خانواده و سبک زندگی اسلامی و ایرانی در نهاد خانواده یکی از اولویت‌های این سند است که بر همین اساس طرح خانواده متعالی در سال ۱۳۹۹ به تصویب شورای فرهنگ عمومی استان رسید و مراحل ده گانه طرح در حال اجراست. طرحی که نیاز به اراده همگانی و تلاش دستگاه‌های مختلف استان و نهادهای مردمی دارد.
مسئول کارگروه علمی پژوهشی طرح جامع خانواده متعالی گفت: برای اجرای این طرح کارگروه‌های شش گانه تشکیل شد و کارگروه علمی پژوهشی وظیفه نظارت، تامین محتوا را بر عهده گرفت و تلاش شده تا نخبگان و استادان دانشگاه و فعالان فرهنگی استان برای پیشبرد این طرح توجیه شوند.
وی با اعتقاد به اینکه فرهنگ تا مردمی نشود نهادینه نمی شود، گفت: طرح خانواده متعالی طرحی فرهنگی، اجتماعی، فراسیاسی و فراجناحی است که امیدواریم با پشتوانه های کارشناسی و محتوایی به غنای خود برسد و در مقام عمل هم بتواند اهداف را تأمین کند.

منبع:ایرنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7