کد خبر: 17228| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۱ خرداد سال ۱۴۰۰ | ساعت ۱۵:۲۰:۰ | تعداد بازدید: ۱۴۹۶

تولیت حوزه علمیه مشکات گفت: نیاز های جدیدی در سطح جامعه بوجود آمده اند و حوزه های علمیه باید متناسب با این نیازها خود را به روز کند و این باید توسط مدیران مدیریت شود.
حجت الاسلام و المسلمین محمدی عراقی تولیت حوزه علمیه مشکات ضمن معرفی این حوزه، به تبیین اهداف، فلسفه و اقدامات و طرح های تحولی این حوزه اشاره کرد و گفت: نگاه نقادانه به عملکرد  حوزه به معنی نادیده گرفتن زحمات اساتید، بزرگان و مدیران حوزه نیست، حوزه های شیعه نقاط مثبت کم نظیری دارند، از جهت آموزش، پژوهش و تربیت این نقاط مثبت در کمتر جایی دیده می شود و همه اینها مرهون زحمات گذشتگان ماست که آن را قدر می نهیم.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: نیاز های جدیدی در سطح جامعه بوجود آمده اند و حوزه های علمیه باید متناسب با این نیازها خود را به روز کند و اگر این مسایل توسط بزرگان حوزه مدیریت نشود بعضی از سنت های اصیل ممکن است دستخوش آسیب شوند.
تولیت حوزه علمیه مشکات بیان داشت: دیدگاه اساتیدی مانند آیت الله قدوسی ها، بهشتی ها و امثال آیت الله مصباح و دیگر بزرگان از ابتدا دیدگاه تحولی بود و این را در سیره حضرت امام(ره) و رهبر معظم انقلاب می بینیم و ایشان از بزرگان حوزه می خواهند تا مدیریت تحول در حوزه را خود به عهده گیرند که در غیر این صورت معلوم نیست این تحول به چه سویی برود.
وی ابراز داشت: اگر ما بخواهیم مدرسه علمیه مشکات را به درستی بشناسیم بهتر است نگاهی به تاریخچه این مدرسه داشته باشیم و وقتی در حدود 10 سال پیش یکی از دست اندرکاران این مدرسه در خصوص طلابی که از دانشگاه وارد حوزه می شوند نامه ای به رهبر معظم انقلاب ارسال کردند، آن نامه به بنده ارجاع شد و بر طبق نظریه رهبری برنامه ای در این مدرسه تدوین شد.
تولیت حوزه علمیه مشکات بیان داشت: فارغ التحصیلان برجسته ای از حوزه علمیه قم به عنوان هیأت امنا این مدرسه به رهبر معظم انقلاب معرفی شدند و کسانی که در قالب دوره ای آموزشی و تربیتی 7 ساله در مدرسه امام رضا(ع) تهران تربیت شده اند و پس از آن این افراد به درس خارج رسیده اند و در مدیریت این مدرسه مشارکت دارند و این برنامه در شورای عالی حوزه علمیه قم و خراسان به تصویب رسیده است.
حجت الاسلام و المسلمین محمدی عراقی خاطر نشان کرد: در سه بخش راهبردهای مدرسه علمیه مشکات را می توان خلاصه کرد که بخش اول آن آموزش و تربیت کادرها و اساتید و صاحب نظران و طلابی است که بتوانند با گذراندن دوره سطح بتوانند در عالی ترین سطوح حوزه علمیه به تحقیق و پژو هش بپردازند.
تولیت مدرسه علمیه مشکات گفت: بهترین جایی که می توان به فراگیری معارف اسلامی به طور عمیق پرداخت حوزه علمیه است و مدرسه علمیه مشکات به این موضوع با نگاه ویژه ای نگریسته است به گونه ای که در اساسنامه مدرسه به آن اشاره شده و آن توجه به نیازهای زمان و فرصت و تهدید هاست که وجود دارد و تلاش شده تا دوره های سطح در زمان کوتاهتری طی شود و این به 7 سال رسیده است تا زودتر به مرحله پژوهش برسند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: توجه به متون اصلی منابع دینی در این مدارس بسیار توجه شده است بنابراین از همان سال اول، طلاب با منابع اصلی که همان قرآن و حدیث است آشنا می شوند، ما تلاش کردیم این توانایی را در دانش طلاب افزایش دهیم و این یکی از راهبردها در مشکات بوده است.
وی افزود: تأکید بر مباحث اخلاقی و توجه به سیر و سلوک حوزه های علمیه مورد توجه بوده است چون ما معتقدیم دانش در جاهای دیگر هم پیدا می شود اما آنچه حوزه را ممتاز می کند اعتقاد به یک سلوک اخلاقی و تربیتی است و این در مشکات مورد توجه قرار گرفته و ما برای این منظور دستمان را در برابر بزرگان دراز می کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین محمدی عراقی گفت: در مورد نیازهای نظام اسلامی باید بگویم این موضوع دیگری است که در راهبردهای مدرسه مشکات گنجانده شده، چون ما معتقدیم حوزه های علمیه ما در انقلاب مغز متفکر است و تنها راه رشد، تکامل و حفظ انقلاب نیز باید از حوزه علمیه خواسته شود.
وی بیان داشت: بنابر اندیشه حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب، فقه در حقیقت متکفل همه نیازهای انسان است و کارکرد حوزه های علمیه فقط علمی پژوهشی نیست، بلکه باید در راستای عملیاتی شدن این پژوهش ها قدم بردارد. اگر ما سخن از اقتصاد، سیاست و دیگر ساختارها می گوییم اینها باید از مبانی اسلامی استخراج شود و ما در این زمینه کمبود داریم و افراد زبده باید وارد حوزه شوند و بتوانند پاسخگوی نیازهای جامعه باشند./

منبع:خبرگزاری رسا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7