رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: رهبر معظم انقلاب ارتقای علمی، گسترش فضای انقلابی و حفظ کیان دانشگاه آزاد اسلامی را از مسئولان این دانشگاه مطالبه کردند که این امر باید با همراهی و صمیمیت، محقق و برآورده شود.
دکتر محمدمهدی طهرانچی در مراسم تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران که صبح امروز در سالن شهید احدی این واحد دانشگاهی برگزار شد، با تبریک عید سعید فطر و گرامیداشت یاد شهدای سلامت، گفت: کشور ما چند ماهی است که امنیت سلامت را درخطر دیده و انصافاً مردم در این مدت قدر جهادگران نظام سلامت را بهخوبی دانستند و خدا را شاکریم که این عزیزان باغیرت، تعصب و دانشی که داشتند، به نحو احسن این بحران را مدیریت کردند.
وی افزود: لازم بود امروز در مراسم تکریم برادر بزرگوارم، آقای ابطحی که جایگاه پدری برایمان دارد و علیرغم ۸۰ سال سن بهمثابه یک جوان در عرصههای مدیریتی پرتلاش هستند، حضور یابم و از خدا میخواهم که سایه ایشان بر جامعه علمی کشور مستدام باشد.
وی با اشاره به سه مطالبه مقام معظم رهبری از مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب، ارتقای علمی، گسترش فضای انقلابی و حفظ کیان دانشگاه آزاد اسلامی را از مسئولان این دانشگاه مطالبه کردند که این امر باید با همراهی و صمیمیت، محقق و برآورده شود.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به خدمات و دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در حوزه آموزش پزشکی، خاطرنشان کرد: همه ما شاهد بودیم که در ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور نیاز به کادر پرستاری بهشدت احساس میشد، بهطوریکه اعلام شد پرستاران بازنشسته به کار بازگردند و برای همکاری از دیگر دانشآموختگان این رشته دعوت به همکاری شد. این در حالی است که ۴۰ درصد پرستاران کشور توسط دانشگاه آزاد اسلامی تربیت میشود و دانشگاههای علوم پزشکی دولتی ۶۰ درصد این نیاز را پوشش میدهند و در دانشگاه آزاد اسلامی چه حرکت خوبی انجام شد و این دانشگاه دستاوردهای خوبی برای کشور به همراه داشته است.
دکتر طهرانچی در ادامه با اشاره به دو مقطع نظام جهانی در مواجهه با سیاستهای نظام سلامت در ۸۰ سال گذشته، یادآور شد: یکی از این مقاطع، پس از جنگ جهانی دوم بود که رئیسجمهور وقت آمریکا اعلام کرد، گسترش درمان در راستای رفاه عمومی مردم خواهد بود. زمانی که به نقشه علمی جهان در آن دوره نگاه میکنیم، میبینیم که نظام سلامت دستاوردهای خوبی در آن دوره داشت و حوزه امنیت بهداشتی در راستای رفاه مردم و تشخیص به کار گرفته شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: پس از فروپاشی شوروی و پایان جنگ سرد، ایالات متحده وارد عرصه جدیدی شد، به طوری که پس از حادثه ۱۱ سپتامبر نظام جدید علمی در این کشور شکل گرفت و موضوع دستیابی به انسانوارهها مورد توجه علم قرار گرفت. در این دوره آمریکا پرچمی را تحت عنوان جنگ جهانی تروریسم برافراشت و پزشکی به سمت بیولوژیک و دستکاری ژنتیکی حرکت کرد. در این مقطع، آزمایشگاههای ژنتیکی و بایوتکنولوژی توسعه پیدا کرد و ابرقدرتها جهتگیری سلامت را به سمت اهداف امنیتی خود سوق دادند که این جهتگیری دو دهه اخیر با پنج دهه قبل از آن بسیار متفاوت است.
وی ادامه داد: غفلت دو دهه گذشته باعث شد که امروز بشر با یک چالش بزرگ و پاندومی جهانی مواجه شود، به طوری که ماحصل سیاستهای دو دهه اخیر نتوانست پا به پای تغییرات حرکت کند و متأسفانه برتری امنیتی محور سلامت قرار گرفت، نه مردم.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: رویکرد نظام سلامت در کشورمان بحث دیگری را دنبال میکند، چراکه پزشکی مبتنی بر اخلاق پزشکی، منعبث از غرب نیست، بلکه برگرفته از آموزههای اخلاقی اسلامی است و هدف آن کم کردن درد مردم و تأمین سلامت کشور است. به همین دلیل ایران اسلامی، آنچه غرب در دو دهه اخیر وضع کرده بود، را دنبال نکرد که نتیجه آن موفقیتهای ما در مقابله با ویروس کرونا و اهدای شهدای مدافع سلامت بود. شهدایی که با ایثار تمام به صحنه آمدند و ثابت کردند اخلاق و معنویت در تیم پزشکی و درمانی براساس اعتقادات اسلامی است.
دانشگاه آزاد اسلامی به ویژه دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران پیشرو در آموزش مجازی کشور بود
دکتر طهرانچی با بیان اینکه حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی میتواند بهعنوان پرچمدار سه مطالبه مقام معظم رهبری از این دانشگاه باشد، گفت: حرکتهای جهادی بزرگی توسط دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران صورت گرفت که بسیار ارزشمند است. این دانشگاه اولین دانشگاه کشور است که در حوزه علوم پزشکی در دوره تعطیلی دانشگاهها به دلیل شیوع ویروس کرونا پرچمدار آموزش مجازی در کشور بود و حوزه علوم پزشکی در این مدت تعطیل نشد. دانشگاه آزاد اسلامی به ویژه دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران از پیشروان آموزش مجازی کشور بود. این موفقیت حاصل نمی شد مگر با تعهد اعضای هیئت علمی به آموزش و دغدغه ای که آنان نسبت به دانشجویان دارند.
وی با اشاره به مأموریت بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران برای رسیدگی به بیماران مبتلا به ویروس کرونا، گفت: از ابتدا شیوع ویروس کرونا در کشور، سه بیمارستان دانشگاه آزاد اسلامی در تهران به این منظور اختصاص یافت و به سرعت اعضای هیأت علمی، بیمارستانهای تشخیصی کرونا را ایجاد کردند که حاکی از تعهد به توان علمی و خدمت به مردم دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با قدردانی از رؤسای سابق دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، اظهار داشت: بدون شک مردان بزرگ در خلق ایده های بزرگ مؤثر هستند، همانطور که «یحیوی» دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران را پایهگذاری کرد، ابطحی نیز به عنوان نقطه عطف، این دانشگاه را مدیریت و با خلق نیکوی خود مانند یک پدر توانست همدلی را در این دانشگاه ایجاد کند.
دانشگاه آزاد اسلامی در تربیت نیروی انسانی متخصص پیشتاز است
دکتر طهرانچی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در تربیت نیروی انسانی متخصص پیشتاز بوده و باید در حوزههای جدید نیز تلاش مضاعف داشته باشد، گفت: نگاهداری، در حوزه علوم پزشکی، علوم انسانی و بایوتکنولوژی دارای تحصیل و تخصص است و ما نیز در نگاه جدید به حوزه علوم پزشکی به این مقولهها توجه داریم، بنابراین تخصص و سال ها تجربه حضوری وی در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و مشارکت در سیاستگذاری نقشه جامع علمی سلامت کشور می تواند به حرکت رو به جلوی دانشگاه آزاد اسلامی کمک کند.
در پایان این مراسم با حضور محسن نفر معاون علوم پزشکی آزاد اسلامی، سیدمحمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، سیدحسین یحیوی بنیانگذار واحد پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی با اهدا لوح تقدیر و هدایا از زحمات و تلاشهای سیدعلی ابطحی رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران قدردانی و حکم انتصاب بابک نگاهداری به عنوان سرپرست این دانشگاه تقدیم وی شد.
همچنین حاضران در مراسم با قرائت فاتحه، یاد مجاهدتهای شهدای سلامت را گرامی داشتند.
منبع:روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی