جلسه 129 ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، به ریاست دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و با حضور دکتر غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر کچوئیان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و با حضور مجازی دکتر حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش، حجت الاسلام والمسلمین رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، دکتر طیبی رئیس جهاد دانشگاهی، دکتر جاسبی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر پارسانیا و دکتر کی نژاد از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
ارائه گزارش تاثیر شیوع کرونا در حوزه علم و فناوری و آموزش و پژوهش
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر منصور کبگانیان قائم مقام و دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه این جلسه با اشاره به شرایط شیوع ویروس کرونا در کشور گفت: در ابتدای جلسه گزارشی با موضوع تأثیرات کرونا در مباحث و عملکرد حوزههای علم و فناوری و آموزش و پژوهش ارائه شد.
وی با اشاره به حساسیت و تأکید شورای عالی انقلاب فرهنگی بر رعایت سیاستهای مصوب ستاد نقشه جامع علمی کشور، کیفیت برگزاری امتحانات و آزمون سراسری، رعایت عدالت اجتماعی و اهمیت تعلیم و تربیت، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه در فضای مجازی مطالب زیادی در خصوص تصمیمسازیها در این حوزهها منتشر میشود، از این رو جلسه با حضور وزرای مرتبط و مسئولین ذیربط و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل و در خصوص نحوه برگزاری آزمون نهایی مقطع متوسطه و آزمون سراسری بحث و تبادل نظر شد.
دبیر ستاد راهبری ستاد نقشه جامع علمی کشور گفت: در این جلسه وزرای علوم، بهداشت، آموزشوپرورش، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس دانشگاه آزاد در مورد آثار ویروس کرونا برحوزههای آموزش، پژوهش، علم و فناوری نظرات خود را ارائه کردند.
تأکید دستگاهها بر آمادگی برای برگزاری آزمونهای حضوری
قائم مقام ستاد علم و فناوری با تأکید بر اینکه وزارتین آموزشوپرورش و علوم و سازمان سنجش آموزش کشور آمادگی خود به دلیل کافی بودن امکانات برای برگزاری آزمونهای حضوری اعلام کردند، ادامه داد: با توجه به اینکه برای دوره ششم متوسطه آزمون نهایی برگزار میشود این سؤال مطرح شد که آیا میتوان با رعایت استانداردها و پروتکلهای مصوب ستاد مقابله با کرونا و حفظ فاصله اجتماعی امتحانات و آزمونهای حضوری را برگزار کرد؟
دکتر کبگانیان با اشاره به سیاستهای شورای عالی انقلاب فرهنگی بر برگزاری آزمونهای حضوری با رعایت پروتکلهای مصوب ستاد مقابله با کرونا گفت: در این جلسه وزیر آموزش و پرورش و معاون متوسطه این وزارتخانه اعلام کردند که ظرفیتهای لازم با حفظ فاصله اجتماعی برای برگزاری آزمونهای حضوری را دارند.
وی ادامه داد: بر این اساس مصوب شد که تاریخ برگزاری آزمونهای حضوری باید منعطف بر اساس پروتکلهای مصوب ستاد مقابله با کرونا تعیین شود.
تصویب برگزاری امتحانات نهایی به صورت حضوری با تاریخ های منعطف
همچنین دکتر کبگانیان از به تصویب رسیدن برگزاری امتحانات نهایی دوره متوسطه به صورت حضوری با رعایت تمامی استانداردهای لازم و با تاریخهای منعطف در جلسه ستاد نقشه جامع علمی کشور خبرداد.
قائم مقام ستاد علم و فناوری با اشاره به تکمیل نشدن آموزشهای مدارس به دلیل تعطیلات، خاطرنشان کرد: با توجه به منعطف بودن زمان برگزاری آزمون و با برنامهریزیهای لازم هم آموزشها تکمیل و هم آزمون نهایی به صورت حضوری برگزار خواهد شد.
ارائه گزارش برگزاری کنکور توسط وزیر علوم و رئیس سازمان سنجش
وی درمورد نحوه برگزاری کنکور سراسری سال جاری گفت: در این جلسه وزیر علوم، رئیس سازمان سنجش و پذیرش کشور(دبیر شورای سنجش و پذیرش دانشجو) گزارش کاملی را در زمینه برگزاری کنکور ارائه کردند.
دکتر کبگانیان با اشاره به اینکه حداقل باید بین برگزاری آزمون نهایی دوره متوسطه و کنکور سراسری 20 روز فاصله باشد، گفت: از نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی کنکور سراسری در سال جاری به صورت حضوری و با تاریخ منعطف بر اساس پروتکلهای ستاد مقابله با کرونا برگزار خواهد شد.
امکان برگزاری آزمون سراسری منطبق بر پروتکلهای ستاد مقابله با کرونا وجود دارد
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: بر اساس اعلام وزیر علوم بر اساس امکانات موجود و با همکاری دستگاهها، امکان برگزاری آزمون سراسری در شرایط آرام و سالم منطبق بر پروتکلهای ستاد مقابله با کرونا وجود دارد.
دبیر ستاد راهبری ستاد نقشه جامع علمی کشور با تأکید بر اینکه تاریخ برگزاری آزمون نهایی دوره متوسطه و کنکور سراسری بستگی به مصوبات ستاد مقابله با کرونا دارد، گفت: قطعاً در سال جاری این دو آزمون با رعایت تاریخ منعطف برگزار خواهد شد.
قائم مقام ستاد علم و فناوری با اشاره به دغدغههای اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی از استفاده حداکثری از فضای مجازی در شرایط عادی، اظهار کرد: استفاده حداکثری از فضای مجازی در شرایط اضطراری هیچ منعی ندارد همانطور که با توجه به توصیههای بهداشتی در این دوران حتی اماکن متبرکه تعطیل شد.
وی با تأکید براینکه استفاده حداکثری از فضای مجازی در شرایط عادی نباید تبدیل به فرهنگ شود، ادامه داد: در حوزه تعلیموتربیت، معلم و متعلم باید ارتباط چهره به چهره داشته باشند از این رو در شرایط عادی استفاده از فضای مجازی قطعاً کاهش خواهد یافت.
تشکیل کارگروهی برای طراحی و تولید زیرساخت و خدمات آموزشی و پژوهشی یکپارچه
دکتر کبگانیان با تأکید به اهمیت تولید محتوا و تکمیل زیرساختهای فضای مجازی، گفت: مقرر شد کارگروهی در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور وزرای علوم و آموزشوپرورش، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و رییس دانشگاه آزاد اسلامی با محوریت دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شود تا مطالب کلانتری در این حوزه مورد بررسی قرار گیرد و شاهد شکلگیری سامانههای ملی در حوزه آموزش و پژوهش باشیم و از این پراکندگی پلتفرمها، نرمافزارها و محتواهای غیر استاندارد به یک نظام یکپارچه ملی خدمات آموزشی و پژوهشی منتقل شویم.