رییس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: هر سال اساتید را از دید دانشجویان ارزیابی میکنیم و هیچ وقت اساتید خانم جزو ده نفر پایین جدول نبودند.
"حسین سلیمی" رییس دانشگاه علامه طباطبایی درباره انتقادات اخیر از حضور کمرنگ زنان در هیات های علمی گفت: حضور خانمها در کسوت عضو هیئت علمی، پژوهشگر و معلم چه در آموزش و پرورش و چه در عرصه دانشگاه میتواند به بالندگی و گسترش فضای علمی و خلاقیت و بالندگی فرهنگی در دانشگاهها و مراکز آموزشی کمک کند.
وی در ادامه افزود: این که خانمها نقش بسیار بالایی در آموزش عالی دارند و تعداد دانشجویان خانم بیشتر از آقایان است، نشان دهنده گرایش جدید بانوان به آموزش عالی است. البته همیشه یک مسأله وجود داشته که تعداد دانشجویانی را که بیشترشان را خانم ها تشکیل می دادند، بیشتر در مقطع کارشناسی بوده است، اما در مقطع کارشناسی ارشد تعداد خانمها به تدریج کمتر میشد و تا چهار سال پیش در مقطع دکترا تعداد دانشجویان خانم بسیار کم بود؛ به طوری که در کلاسی شش، هفت نفری یک نفر خانم حضور داشت.
رییس دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: در چهار، پنج سال گذشته به تدریج شاهد حضور بیشتر خانمها در مقطع تحصیلات تکمیلی هستیم؛ به طوری که الان در دانشگاه ما در خیلی از کلاسهای دکتری شاید نیم یا بیشتر از نیمی از آنها خانم هستند. علی رغم تمام مزایایی که حضور خانمها در مسند هیئت علمی دارند، یکی از مسائل آنها حضور کمتر در مقاطع تحصیلات تکمیلی بوده است. به همین دلیل وقتی داوطلبان برای عضویت هیئت علمی میآمدند، داوطلبان مرد سه چهار برابر خانمها بودند و بعضی از آنها فرصت داشتند مهارتهای بیشتری کسب کنند. در حال حاضر شاهد دگرگونی تدریجی این روند هستیم.
سلیمی درباره اینکه زنان در هیات علمی حتی بدون در نظر گرفتن امتیازات ترجیحی موفق خواهند شد، گفت: به نظرم وجود امتیازات ترجیحی برای خانمها به شکلی انکار صلاحیتهای آنان است، یعنی برای خانمها مزیتی قرار دهیم و بگوییم هر کس که خانم است نمره دو برابر بگیرد. بعضی از افراد این پیشنهاد را دادند که برای خانمهایی که داوطلب حضور در هیئت علمی هستند امتیازات ترجیحی بگذاریم.الان میبینیم به تدریج در داوطلبان جذب در دانشگاهها کم کم تعداد خانمها بدون این که امتیازات ترجیحی برایشان در نظر گرفته شود، بیشتر میشود.
وی اشاره کرد: در حال حاضر در دانشگاه علامه از میان حدود پانصد و چهل نفر هیئت علمی نزدیک به صد و بیست نفر خانم هستند که برای ما راضی کننده نیست؛ زیرا خانمهایی که عضو هیئت علمی ما هستند بسیار موفق هستند، علی رغم این که در حین کار ممکن است باردار شوند یا فرزند خردسال داشته یا مسائل خانوادگی متعددی داشته باشند.
رییس دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: ما هر سال اساتید را از دید دانشجویان ارزیابی میکنیم و هیچ وقت اساتید خانم جزء ده نفر پایین این جدول نبودند. چندین سال در دانشگاه علامه خانمها رتبه یک ارزشیابی دانشگاه را به دست آوردند. این نشان دهنده آن است که در عرصه آموزش در دانشگاهها موفق هستند و تعداد مقالات و تولیدات علمیشان بسیار موفق است.
سلیمی در پایان درخصوص حضور زنان در نقش آنها در شرکتهای دانش بنیان گفت: حضور زنان در شرکتهای دانش بنیان خیلی خوب است. به دلیل تلاش خانمها و درخششی که خودشان در عرصه علمی دارند به تدریج نسبت به گذشته جایگاهشان را ارتقا میکنند. هر بار حتی در عرصههای مدیریتی کارهایی که به خانمها سپردهایم اگر موفقتر از آقایان نبوده باشند، موفقیتشان کمتر از آنها نبوده است.
منبع:ایلنا