کد خبر: 15792| تاریخ انتشار: پنـج شنبه ، ۱۱ دی سال ۱۳۹۹ | ساعت ۱۴:۳۹:۰ | تعداد بازدید: ۲۵۵۷

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها اظهار کرد: دینداری ولایت‌مدارانه، شریعت‌گرا، اخلاق‌مدارانه، واقع‌گرا، عقلانی و براساس تعبد محض، از ویژگی‌های دینداری در مکتب شهید سلیمانی هستند.
 وبینار «تبیین مکتب سردار شهید حاج قاسم سلیمانی» با حضور حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی، حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی، ریاست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حجت‌الاسلام والمسلمین صادق اکبری‌اقدم، نماینده نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه طباطبایی، محمدباقر خرمشاد، عبدالله معتمدی و وحید خاشعی، اعضای هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
حجت‌الاسلام رستمی در این نشست اظهار کرد: خداوند به وسیله انبیاء و اولیای خود، مسیر درست را به ما نشان داده و هر از چندی، شخصی از این تبار، غبارهایی که ممکن است منجر به سرگشتگی برخی از انسان‌ها شود را پاک می‌کند و مسیر الهی را به ما نشان می‌دهد. از این جهت، سردار شهید سلیمانی را از رهپویانی می‌دانیم که این مسیر و نورانیت و عظمت آن را به ما نشان دادند. لذا از دانشگاه علامه طباطبایی تشکر می‌کنم که بانی این نشست برای بزرگداشت شهید سلیمانی شدند.
وی ادامه داد: بنا دارم درباره سبک دینداری سردار شهید سلیمانی، نکاتی را بیان کنم. مسلم است آنچه که در برخی از دینداری‌ها دیده می‌شود، ناقص و به تعبیری دینداری کاریکاتوری است که بخش‌هایی از دین در آن مورد غفلت قرار می‌گیرد. دین مجموعه‌ای است که اگر کسی به همه ابعاد آن متدین و عامل باشد، دیندار واقعی است و گرنه در دینداری وی نقص وجود دارد. اگر بخواهیم به برخی از شاخصه‌های مکتب دینداری شهید سلیمانی اشاره کنیم، مهم‌ترین نکته در زندگی شهید سلیمانی، دینداری ولایت‌گرا است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها اظهار کرد: برخی دین را می‌پذیرند، اما پذیرش ولایت اولیای الهی برای آنها سخت است؛ در حالی‌که پذیرش ولایت یکی از سخت‌ترین امتحانات مکلفین است. شهید سلیمانی دلداده و عاشق ولایت است و عمری را در گریه‌ها برای مصایب اهل بیت(ع) به سر برده و خود را از خادمان اهل بیت(ع) معرفی کرده است. حیف است وصیت‌نامه ایشان خوانده نشود که در آن خطاب به مراجع تقلید تأکید می‌کند سربازتان از یک برج دیدبانی مشاهده کرد که اگر نظام آسیب ببیند، آنچه در حوزه سال‌های سال برای آن زحمت کشیده‌اید، از بین خواهد رفت و چیزی از اسلام باقی نمی‌ماند، لذا وی قسم می‌خورد که راه عاقبت بخیری در تعریف‌تان نسبت به مسیر مقام معظم رهبری است.
فدایی ولایت، دیندار اخلاق‌مدار
وی گفت: ایشان تأکید می‌کنند من مقام معظم رهبری را بسیار مظلوم می‌دانم. وی خود را فدایی ولایت می‌داند و مسیر حرکت خود را بر همین اساس تبیین می‌کند. نوع دیگر دینداری شهید سلیمانی، دینداری اخلاق‌مدار است که صفات و کمالات اخلاقی را در وجود خود می‌پروراند، از جمله در اخلاقیات وی احترام به والدین را بسیار شنیده‌ایم و زوایای زیادی از آن هم پنهان مانده است. یکی از فرماندهان در سوریه می‌گوید که وقتی قرار بود در میان تروریست‌ها انفجاری انجام شود، با پهباد آنجا را رصد کرد و دید چند کودک در نزدیکی محل انفجار در حال بازی هستند، لذا دستور توقف انفجار را صادر کرد، چراکه ممکن بود آسیبی به آن کودکان وارد شود. این از نشانه‌های چارچوب اخلاقی شهید سلیمانی است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها ادامه داد: دینداری شریعت‌گرا یکی دیگر از خصوصیات دینداری شهید سلیمانی است. ایشان هرگز به تقیدات شرعی بی‌مبالاتی نکردند و کوچکترین قواعد شرعی را رعایت می‌کنند. این موضوع در نامه‌ای که به اهالی منزلی که چند روزی در آنجا مهمان بودند، به خوبی نمایان است که در نامه‌ای به آنان اعلام کردند که حاضرند تمام هزینه‌های اقامت خود را پرداخت کنند و شماره تلفن خود را نیز در داخل نامه می‌نویسند.
حجت‌الاسلام رستمی تصریح کرد: دینداری واقع‌گرا یکی دیگر از ویژگی‌های شهید سلیمانی است. انقلابی بودن واقع‌گرا و عقلانی به میزان زیادی در این مکتب وجود دارد. آمریکایی‌ها به سران منطقه، برنامه هفت‌ساله برای نابودی داعش اعلام کردند، اما ایشان اعلام کردند داعش تا دو ماه دیگر نابود خواهد شد و این نشان‌دهنده واقع‌گرا بودن شهید سلیمانی است. دینداری عزتمند از دیگر ویژگی‌های شهید سلیمانی است. وی نه ذلت را برای مؤمنین می‌پذیرفت و نه در این مسیر، ترسی دامن‌گیر وی شد. حتی الگوهای حماسی دینداری را در رفتار اهل بیت(ع) جست‌وجو می‌کند و به همین دلیل شهادت مظلومانه او که به ظاهر بسیار سخت و ناگوار و با موشک ناجوانمردان در تاریکی شب در غربت است، اما حماسه عظیمی پس از شهادت ایشان رخ داد که دنیا را تکان داد و تجلی روح حماسه در مردم را در پی داشت.
شجاعت همراه با تدبیر
وی در پایان سخنان خود گفت: دینداری بر اساس تعبد محض نیز از دیگر ویژگی‌های شهید سلیمانی است. ایشان در هر حالتی سعی می‌کردند نماز شب را ترک نکنند. دینداری عمل‌گرا ویژگی دیگر ایشان است. شهیدی سلیمانی در هر موضوع دین‌مدارانه‌ای پیش‌قراول است. وی حرکت می‌کند و می‌گوید بیایید و این نشان‌دهنده نفوذ در دل‌ها در عرصه ایثار و دینداری است. عقلانیت در دینداری، ویژگی دیگر است که به تعبیر مقام معظم رهبری، نوعی شجاعت همراه با تدبیر است، ایشان در ضمن اینکه عالی‌ترین اعتقاد را به نصرت الهی دارند، اما هرگز بدون تدبیر و تفکر وارد میدان نمی‌شود. ان‌شاء‌الله همواره از رهروان ایشان و مشمول شفاعت شهدا باشیم.
مکتب انسان‌ساز شهید سلیمانی
در ادامه مهدی واحدی، مسئول بسیج اساتید دانشگاه علامه طباطبایی به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: علاوه بر سالگرد شهادت شهید سلیمانی و ابومهدی مهندس، تقریباً در ایام چهلم شهادت شهید فخری‌زاده نیز هستیم که دست استکبار، این دانشمند بزرگ را از ما گرفت. به نظر می‌رسد با وجود اهمیت زیادی که شهید سلیمانی برای ما داشت، اما در عرصه تبیین این مکتب، دچار کاستی‌هایی هستیم؛ هرچند ممکن است در نهادهای خارج از دانشگاه، اقداماتی در این راستا صورت گرفته باشد، اما از اساتید دانشگاه‌ها انتظاری فراتر از این وجود دارد؛ به ویژه اساتید بسیجی وظیفه بیشتری در این زمینه برعهده دارند و هنوز هم فضا در گروه‌های آموزشی فراهم است که در این راستا، گام برداریم تا مکتب انسان‌ساز شهید سلیمانی را به خوبی به جامعه معرفی کنیم.
وی افزود: امروز در سه ساحت جهادی، معرفتی و مدیریتی، این مکتب معرفی خواهد شد، اما اجمالاً باید گفت تبیین این مکتب نیاز به تلاش بیشتری دارد. البته نیازی به غلو و بیان نکات غیرواقعی نداریم، چراکه آنقدر واقعیت در زندگی این شهید بزرگ وجود دارد که نیازی به دستاویز قرار دادن نکات غیرواقعی نیست. تلاش برای معرفی مکتب وی باید به اینجا منتهی شود که هر کسی در جامعه بتواند از آن استفاده و الگوگیری کند.
واحدی تصریح کرد: شهید سلیمانی نه تنها مربوط به ایران یا جهان اسلام، بلکه مربوط به همه بشریت است و در قلوب همه انسان‌های آزاده جای دارد. مکتب شهید سلیمانی، یک مکتب کاربردی برای عامه مردم و برای زیست ولایتمدارانه است و ان‌شاءالله خداوند متعال این توفیق را به ما بدهد که بابی باز کنیم تا هر کسی در حد وسع خود، به تبیین شخصیت شهید سلیمانی بپردازد که به نظر می‌رسد مادر دهر به راحتی چنین انسان بزرگی را پرورش نخواهد داد.

منبع:ایکنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7