کد خبر: 26684| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۶ بهمن سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۵:۵۵:۰ | تعداد بازدید: ۹۴۲

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در جمع معاونان آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، از تشکیل ستاد سلامت ذیل این شورا خبر داد و بر رویکرد حکمرانی در حوزه سلامت تاکید کرد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه در این مراسم سخنان خود را با تبریک اعیاد ماه‌های رجب و شعبان آغاز و سپس به تبیین جایگاه و اهمیت حوزه سلامت پرداخت.
وی با اشاره به ماهیت میان‌رشته‌ای حوزه سلامت، تاکید کرد که سلامت هر چهار ساحت شورای عالی انقلاب فرهنگی، شامل علم و فناوری، فرهنگی-اجتماعی، خانواده و زنان و تعلیم و تربیت، را در بر می‌گیرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به تشکیل کمیسیون سلامت در این شورا اشاره کرد و به مشارکت فرهنگستان علوم در مصوبات این کمیسیون تاکید کرد.
وی برخی از مصوبات کمیسیون سلامت شورای عالی انقلاب فرهنگی را برشمرد و گفت: «سند سلامت زنان» توسط متخصصان حوزه سلامت در فرهنگستان علوم پزشکی تدوین شده و در دبیرخانه شورا در دست بررسی است، و همچنین «سند درمان‌های نوین» با همکاری فرهنگستان علوم پزشکی، جهاد دانشگاهی و پژوهشکده سرطان در حال تدوین است.
استاد خسروپناه از افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های علوم پزشکی و هوشمندسازی نظام سلامت به عنوان دیگر دستاوردهای این کمیسیون یاد کرد.
استاد خسروپناه در بخش دیگری از سخنان خود به تشکیل یک دانشگاه جعلی و ثبت‌نام صدها نفر در آن اشاره کرد و گفت: در سفری استانی به هرمزگان، خبری مبنی بر فعالیت یک دانشگاه جعلی با مجوزهای جعلی از ترکیه و شورای عالی انقلاب فرهنگی به بنده رسید که قرار بود به زودی افتتاح شود. این خبر موجب تعجب من شد چرا که شورای عالی انقلاب فرهنگی چنین مجوزی صادر نمی‌کند و این کار بر عهده وزارت بهداشت، شورای گسترش و شورای برنامه‌ریزی است.
وی افزود: با پیگیری‌های انجام شده مشخص شد این دانشگاه جعلی بوده و علی‌رغم هماهنگی با نهادهای قضایی، امنیتی و انتظامی برای جلوگیری از افتتاحیه، این دانشگاه در همان ساختمان و در طبقه دوم افتتاح شد و از مردم مبالغ هنگفتی دریافت کردند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: برای جلوگیری از تکرار چنین مواردی، با مشارکت وزیر وقت بهداشت، و همکاری وزارت علوم و فرهنگستان علوم پزشکی، ماده واحده‌ای تدوین و در صحن شورا تصویب شد که براساس آن، تمامی مراکز آموزشی و پژوهشی حوزه سلامت ملزم به اخذ مجوز از وزارت بهداشت هستند. این مصوبه اکنون به قانون تبدیل شده است.
استاد خسروپناه با اشاره به اهمیت هوشمندسازی حوزه سلامت و با تشکر از دکتر مرندی، دکتر ظفرقندی و دکتر ابوالقاسمی، از ارتقای کمیسیون سلامت به ستاد سلامت ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی با پشتیبانی فرهنگستان علوم پزشکی و وزارت بهداشت خبر داد.
وی در ادامه به معرفی میزهایی که ذیل این ستاد تشکیل می‌شود، از جمله «میز فرهنگ سلامت»، «میز پیشگیری در حوزه سلامت»، «میز درمان‌های نوین»، «میز طب ایرانی و مکمل»، «میز عدالت در سلامت»، «میزهای سلامت معنوی، سلامت روان و سلامت اجتماعی» و «میز هوش مصنوعی سلامت» پرداخت و از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی درخواست کرد که خود را اعضای این میزها دانسته و در تصمیم‌سازی‌ها مشارکت فعال داشته باشند.
وی  همچنین ضمن تاکید بر رویکرد حکمرانی در حوزه سلامت و نه حکومت‌داری، به اهمیت توجه به الگوریتم‌ها و کدگذاری‌ها و ارزش‌های حاکم بر آنها در بحث هوش مصنوعی اشاره کرد. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود که تصمیم‌سازی در این حوزه باید توسط متخصصین انجام شود و سپس به مرحله تصمیم‌گیری برسد.
استاد خسروپناه همچنین از تشکیل ستاد سلامت خبر داد و از متخصصین خواست تا در پشتیبانی این ستاد همکاری کنند. وی تأکید کرد که نفع تصمیمات باید به مردم برسد و از دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه سلامت تقدیر کرد. به گفته وی، زمانی از کشورهایی مانند بنگلادش پزشک به ایران می‌آمد، اما اکنون، حوزه سلامت کشور توانسته به نقاط دوردست و مناطق محروم نیز خدمات رسانی کند.
وی با اشاره به فعالیت‌های خیرین سلامت که در این حوزه کارهای بزرگی انجام داده‌اند، افزود که باید از حمایت این عزیزان بهره‌مند شویم.
استاد خسروپناه همچنین از همه متخصصین و مسئولان خواست تا در پشتیبانی از میزها و ستاد سلامت همکاری کنند و این ستاد را از خود بدانند. به گفته وی، هدف از این اقدامات، تصمیم‌گیری دقیق و به نفع مردم است تا سود و منفعت این تصمیمات به مردم برسد.
گزارش از محمد حسن نهاوندی

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7