کد خبر: 25774| تاریخ انتشار: دوشـنـبه ، ۲ مهر سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۰:۱۲:۰ | تعداد بازدید: ۳۷۵

حجت‌الاسلام محمدمهدی ایمانی‌پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در ادامه سفر خود به روسیه، با آندری لوگینوف، رئیس دانشگاه دولتی علوم انسانی این کشور و معاونان و اساتید دانشگاه دیدار و گفت‌وگو کرد.
در این جلسه ایمانی‌پور اظهار کرد: سال‌ها لیبرال دموکراسی تلاش کرد خودش را به عنوان تنها مدل موفق مدیریت جهان ارائه دهد اما اتفاقاتی که افتاد و چالش‌های جهانی که به وجود آمد نشان داد نظامات بین‌المللی فعلی پاسخگوی نیازهای روز نیست و استانداردهای دوگانه به شدت مردم جهان را آزار می‌دهد.
وی در این رابطه به کشتار مردم بی‌دفاع غزه اشاره کرد و گفت: اگر 41 هزار نفر در یک محدوده کوچک در هر جای دیگر از دنیا غیر غزه کشته می‌شدند، واکنش‌های شدیدی توسط مجامع بین‌المللی نشان داده می‌شد و این نشان می‌دهد لیبرال دموکراسی به پایان خود نزدیک شده است و جهان خودش را برای شکل‌گیری یک تمدن جدید آماده می‌کند که حتما آن تمدن از شرق ظهور خواهد کرد.
رییس دستگاه دیپلماسی فرهنگی کشورمان خطاب به مسوولان دانشگاه علوم انسانی روسیه ادامه داد: ما و شما می‌توانیم این تمدن جدید را پایه‌گذاری کنیم و مهم این است که دقت داشته باشیم در کجای تاریخ قرار گرفته‌ایم.
وی در ادامه سخنان خود، عنوان کرد: در این رابطه می‌خواهم به اهمیت دانشگاه علوم انسانی اشاره کنم چراکه این دانشگاه است که باید برای مسایل ویژه جهان پاسخ داشته باشد اما متاسفانه منابع در علوم انسانی، ترجمه کتاب‌های غربی‌ است که البته این واقعیت در ایران هم وجود دارد و دانشجویان علوم انسانی کتاب‌هایشان توسط غربی‌ها نوشته شده است.
لزوم گفت‌وگوهای علمی بین اندیشمندان ایران و مسکو
ایمانی‌پور ادامه داد: به همین دلیل رهبر عالیقدر ایران دستور دادند برای بازنویسی علوم انسانی چاره‌ای اندیشیده شود چراکه علوم انسانی یک کشور ریشه آن کشور محسوب می‌شود.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اشاره کرد که اگر در علوم فنی و پزشکی جامعه‌ای عقب بیفتد همواره می‌تواند جبران کند اما در علوم انسانی اگر عقب باشد یک تمدن ممکن است نابود شود.
وی افزود: ما بسیار علاقه‌مندیم با اندیشمندان این دانشگاه گفت‌وگوهای علمی را در حوزه‌های مختلف برنامه‌ریزی کنیم و امیدوارم ملاقات با شما زمینه همکاری‌های بیشتر را فراهم کند.
در ادامه، لوگینوف، رئیس دانشگاه دولتی علوم انسانی ضمن اشاره به نامه تاریخی امام خمینی (ره) به گورباچف گفت: گورباچف در آن زمان نتوانست درک درستی از این نامه داشته باشد اما بعدها ما آن را مورد بررسی قرار دادیم و من هم با شما کاملا موافقم که مبنای تفکر غربی نباید برای دانشجویان ما تدریس شود بلکه ما خود بایستی منابع درسی را بر اساس فرهنگ، تمدن و تاریخ شرق تدوین کنیم.
وی ادامه داد: پیشنهاد شما بسیار هوشمندانه است و ما برای شروع کار به مساعدت شما هم نیاز داریم. ما اکنون در برهه خوبی قرار گرفته‌ایم چراکه روابط دو کشور در سطح بالایی قرار دارد و ما در دانشگاه علوم انسانی شناخت عمیقی نسبت به تمدن اسلامی ایرانی داریم و می‌توانیم همکاری‌های بیشتری را برنامه‌ریزی کنیم و با توجه و درک متقابل به همگرایی برسیم و به گسترش روابط دو کشور کمک کنیم.
لوگینوف گفت: در مورد زمینه‌های همکاری، این امر می‌تواند بسیار مهم باشد که ما بتوانیم با کمک سازمان شما و سفارت ایران تعداد دانشجویان خود را در رشته زبان و ادبیات فارسی و ایرانشناسی افزایش دهیم.
اهمیت توجه به توسعه مکتب مطالعات اسلامی
وی افزود: ما می‌توانیم در حوزه‌های دیگر علوم انسانی همچون مردم‌شناسی، تاریخ و باستان‌شناسی نیز همکاری کنیم.
رئیس دانشگاه علوم انسانی همچنین، آمادگی خود را برای توسعه مکتب مطالعات اسلامی در دانشگاه به عنوان دانشی تمدن‌ساز اعلام کرد.
وی در مورد سابقه شرق‌شناسی و ایران‌شناسی در روسیه نیز تاریخچه‌ای بیان کرد و گفت: منابع بسیاری در کتابخانه‌ها، آرشیوها و دانشگاه‌های روسیه درباره ایران وجود دارد که ما می‌توانیم با همکاری هم آنها را وارد گفتمان تاریخ کنیم و برای نسل آینده ارائه دهیم.
در ادامه این جلسه، ورا زابودکینا، معاون بین‌الملل دانشگاه به سابقه همکاری‌ها با دانشگاه‌های مرتبط ایرانی از جمله دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه امام صادق (ع) و برخی مراکز مطالعاتی در حوزه تاریخ، فلسفه، ادبیات و زبان فارسی اشاره کرد و پیشنهادهایی درباره برگزاری سمینارهای گفتگومحور، تبادل اساتید و دانشجویان و نجام پژوهش‌های مشترک ارائه کرد.
اولگا پائولنکا، معاون اول، ورا زابودکینا معاون بین‌الملل، نیکیتا فیلین رئیس مرکز مطالعات ایرانشناسی، حسین دیوسالار، دبیر شورای عالی و سید مصطفی حسینی نیشابوری، مدیرکل قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه در این نشست حضور داشتند.
محمدمهدی ایمانی‌پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به دعوت مفتی شیخ راویل عین‌الدین رئیس شورای مفتیان روسیه جهت شرکت در بیستمین مجمع بین‌المللی مسلمانان با عنوان «مسیر صلح: گفتگو مبنای همزیستی هماهنگ» که 31-30 شهریور 1403 با حضور نمایندگان 48 کشور جهان برگزار می‌شود، به روسیه سفر کرده است.

منبع:روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7