کد خبر: 25016| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۲۲ اردیبهشت سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۲:۲۰:۰ | تعداد بازدید: ۴۶۹

رئیس مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه مصوبه لغو سند ۲۰۳۰ در خرداد ۱۳۹۶ در این شورا به تصویب رسید گفت: این مصوبه برای اجرا باید توسط رئیس جمهور که رئیس وقت شورای عالی انقلاب فرهنگی بود امضا و ابلاغ می‌شد که تا انتهای دولت دوازدهم این اتفاق نیفتاد تا اینکه در ابتدای دولت سیزدهم در شهریور ۱۴۰۰ آیت‌الله رئیسی مصوبه لغو سند ۲۰۳۰ را ابلاغ کرد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، عباس میرزاحسینی رئیس مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره لغو مصوبه ۲۰۳۰ توسط آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی اظهار داشت: در موضوع مرتبط با سند ۲۰۳۰ توافقنامه مسقط در سال ۱۳۹۳ با حضور وزیر وقت آموزش و پرورش، بیانیه آموزش اینچئون در سال ۱۳۹۴ در کره جنوبی و همچنین دستور کار ۲۰۳۰ برای توسعه به عنوان قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در مهرماه ۱۳۹۴ به تصویب رسید که سند آموزش ۲۰۳۰ مورد تأیید و پذیرش دولت وقت قرار گرفت.
وی افزود: علاوه بر آن مسیر دیگری در دولت وقت برای این سند طی شد که آن تشکیل کارگروه‌های ملی مرتبط با سند آموزش ۲۰۳۰ و تدوین و رونمایی سند چارچوب اقدام ملی آموزش ۲۰۳۰ در ایران توسط کمیسیون ملی یونسکو بود.
رئیس مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: به محض اطلاع شورای عالی انقلاب فرهنگی از این موضوع در سال ۱۳۹۵ در جلسات متعدد تذکرات لازم به مسئولان وقت داده شد که اقدامات صورت گرفته توسط دولت وقت نیاز به تصویب در مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا اجازه مقام معظم رهبری دارد و به دلیل مغایرت روح حاکم بر این سند با مبانی فکری و ارزشی؛ تصویب و اجرای این سند خلاف مصالح کشور دانسته شد و تاکید شد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش سند اصلی بالادستی تعلیم و تربیت در کشور است.
وی افزود: همچنین در جلسه ۷۹۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی در بهمن ۱۳۹۵ برخی اعضای شورا دغدغه‌های خود پیرامون مغایرت‌ها و عدم انطباق سند آموزش ۲۰۳۰ را در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کردند و تأکید شد اسناد بین‌المللی باید با نگاه جمهوری اسلامی ایران و اسناد ملی مغایرت نداشته باشد و دستگاه‌های اجرایی نباید اقداماتی خلاف اسناد ملی مصوب را اجرا کنند.
میرزاحسینی گفت: پس از تذکر رهبر معظم انقلاب در اردیبهشت ۱۳۹۶، لغو سند یا بیانیه آموزش ۲۰۳۰ در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد در جلسه ۷۹۶ این شورا در خرداد ۱۳۹۶ به تصویب رسید.
رئیس مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اجرا باید توسط رئیس وقت شورای عالی انقلاب فرهنگی امضا و ابلاغ می‌شد که تا انتهای دولت دوازدهم این اتفاق نیفتاد و در ابتدای دولت سیزدهم در شهریور ۱۴۰۰ آیت‌الله رئیسی مصوبه لغو سند ۲۰۳۰ و دیگر مصوبات ابلاغ نشده شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد.
وی همچنین در خصوص ابلاغیه معاون اول دولت دوازدهم برای لغو تصویب‌نامه هیئت وزیران در تیرماه سال ۱۳۹۶ تصریح کرد: این تصویب‌نامه صرفا لغو تصویب‌نامه هیئت وزیران در سال ۱۳۹۵ مبنی بر تشکیل کارگروه‌های ملی آموزش ۲۰۳۰ است که این کارگروه‌ها سال ۱۳۹۵ با حداکثر سرعت مأموریت خود در موضوع سند ۲۰۳۰ را انجام داده بودند و سند ۲۰۳۰ را رونمایی و در مسیر اجرا قرار داده بودند که بدیهی است که این اقدام صرفا تعطیلی کارگروه‌ها پس از انجام مأموریت بوده و لغو سند ۲۰۳۰ و تعهدات ایجاد شده ناشی از آن نیازمند ابلاغ مصوبه جلسه ۷۹۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست آقای روحانی بود که این مصوبه پس از ۴ سال تأخیر در سال ۱۴۰۰ توسط آیت‌الله رئیسی ابلاغ شد.
رئیس مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: علی‌رغم برخی اظهارات مسئولان دولت گذشته مبنی بر عدم اجرای سند آموزش ۲۰۳۰ و تلاش برخی دلسوزان در دولت در آن زمان، متاسفانه بعضی از مسئولان دولت‌های یازدهم و دوازدهم در راستای اجرای آن اظهارات و اقداماتی داشتند که ابلاغ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مهر پایانی بر سند ۲۰۳۰ در کشور بود.

همچنین عباس میرزاحسینی  در گفتگوی دیگری در پاسخ به خبرنگار ایرنا پیرامون اینکه چرا لغو سند ۲۰۳۰ که تصویب آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی نبوده است، در شورای عالی انقلاب فرهنگی اتفاق افتاده است گفت: این سخنان به نوعی برای کمرنگ کردن نقش برخی افراد در زمینه اقدامات مرتبط با سند ۲۰۳۰ در دولت قبل است.
میرزاحسینی افزود: تصویب اسناد ملی در حوزه آموزش و ایجاد تعهدات بین‌المللی در این حوزه صرفا با قانون مجلس شورای اسلامی، مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا طی فرآیند کسب اجازه از رهبر معظم انقلاب مقدور است که در تصویب سند ۲۰۳۰ هیچ کدام از این مراجع ذی‌صلاح در جریان امر قرار نگرفته بودند.
وی گفت: بر این اساس ورود توأم با سکوت دولت وقت در این زمینه بدون مجوز و اطلاع مراجع ذی‌صلاح؛ سؤال خبرگان، متخصصان و دلسوزان کشور در این زمینه بوده که با طرح این شبهات غیر کارشناسی، نمی‌توان به جای پاسخگویی به انحراف افکار عمومی از اصل ماجرا پرداخت.
میرزاحسینی تصریح کرد: مقام معظم رهبری در سخنرانی‌های متعدد در موضوع ۲۰۳۰ مخاطب خود را شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار داده‌اند و دبیر وقت و اعضای همین شورا قبل و بعد از تذکر مقام معظم رهبری نکات خود را مسئولان اجرایی انتقال داده بودند که پس از تذکر معظم‌له سرانجام در جلسه ۷۹۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست رئیس‌جمهور وقت لغو سند مذکور به تصویب رسید و در صورتیکه این شبهه دارای ارزش کارشناسی بود رئیس وقت شورا و یا وزرای وقت مرتبط در حوزه آموزش آن را متذکّر می‌شدند که شورای عالی انقلاب فرهنگی نباید لغو سند ۲۰۳۰ را به تصویب برساند.
رئیس مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: آنچه که محل سؤال و تأمل است عدم ابلاغ مصوبه لغو ۲۰۳۰ توسط رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی وقت پس از تصویب در صحن شورا است که این مطالبه مهم چهار سال به وقفه افتاد و این مصوبه مهم و تعداد دیگری از مصوبات دیگر شورا به دلایل نا معلوم ابلاغ نشد.
وی افزود: اینگونه شبه‌افکنی نوعی تحریک رسانه‌ای -با شیوه غیر حرفه‌ای و با هدف انحراف افکار عمومی است. خوشبختانه اسناد و گزارش‌های موجود گویای عملکرد همگان در این زمینه است و با این شبهه‌افکنی‌ها نمی‌توان افکار عمومی را از حقیقت دور کرد.
رئیس مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی در یادآورشد: سند «ملی حقوق کودک و نوجوان»، "سیاست‌ها و اقدامات اساسی حمایت از ترویج نام‌ها و نشانه‌های اسلامی- ایرانی"، «قانون تشکیل هیات امنای دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی»، «تاسیس گروه برنامه‌ریزی مراکز و موسسه‌های آموزشی و پژوهشی خاص» و «اصلاح و تکمیل آیین نامه کمیسیون فرهنگی تربیت بدنی و ورزش کشور» و اصلاح اساسنامه «بنیاد ایرانشناسی»، برخی از دیگر مصوباتی بودند که توسط رئیس وقت شورای عالی انقلاب فرهنگی تا پایان دوران ریاست وی ابلاغ نشدند.
وی ادامه داد: این درحالی است که آیت‌الله رئیسی در ابتدای دولت سیزدهم این مصوبات را به‌عنوان رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ کرد.

منبع:ایسنا

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7