کد خبر: 24232| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۱۰ بهمن سال ۱۴۰۲ | ساعت ۱۰:۲۷:۰ | تعداد بازدید: ۱۸۳

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌گوید: برخی عرض مرا بد برداشت کردند. من نگفتم حتماً و الزاماً چنین تکلیفی به مسئولان شود. کسی فکر نکند اگر مسئولی در اعتکاف شرکت کرد،‌ فقط مشغول عبادت می‌شود بلکه اعتکاف فرصت خوبی برای ارتباط گیری با مردم است.
حجت الاسلام خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در توضیح سخنان اخیر خود درباره ضرورت حضور مسئولان در مراسم اعتکاف گفت: راز این حکمت الهی شامل حال مسئولان می شود؛ یعنی صرفاً عبادت و خودسازی و خلوت با خدا و انجام مناسک الهی برای عموم مردم است؟ مسئولان باید در اعتکاف بروند و خودشان را جمع کنند. اینکه گاهی اوقات با مردم ارتباط نداشته باشند یا درد دل مردم را نشنوند (خوب نیست.) انسان در طول اموری که انجام می دهد، سبب پراکندگی دل و قلب می شود. این پراکندگی دل در جمع معتکفین است که می تواند وحدت پیدا کند.
وی الزام آور کردن اعتکاف برای مسئولان را سوءبرداشت از سخنان خود دانست و گفت: برخی عرض مرا بد برداشت کردند. من نگفتم حتماً و الزاماً چنین تکلیفی به مسئولان شود. گفتم آرزو می کنم چنین اتفاقی بیفتد. گفتند مگر می شود چنین مسائلی را الزامی کرد؟ مسئله خودسازی در مسئولان نظام خیلی جدی است و نباید به این راحتی از آن عبور کنیم. وقتی رهبر معظم انقلاب در گام دوم انقلاب می فرماید خودسازی مقدمه جامعه پردازی و جامعه پردازی مقدمه تمدن سازی است، این خودسازی برای مسئولان نظام اولویت و اولیّت دارد.
خسروپناه افزود: یک ویژگی اعتکاف حضور چند صد نفری یا چند هزار نفری مردم است. مثلاً در مسجد امام حسن عسکری علیه السلام در قم، دو هزار معتکف بود. اگر مسئولی در آنجا حضور داشته باشد،‌ معتکف شود و خودسازی داشته باشد و به تعبیر بنده، خودش را از پراکندگی دلی و ذهنی جمع کند پسندیده است. گاهی اوقات که این پراکندگی، به امانت داری و مسئولیت پذیری او آسیب می زند، اعتکاف می تواند به او چنان خودسازی دهد که در مسیر مسئولیتش مؤثر باشد. امیر مؤمنان علیه السلام در نامه خویش به مالک اشتر در جاهای متعددی از مسئله خودسازی و تقوا سخن می گوید.
وی با اشاره به اینکه مسئله خودسازی صرفاً به اعتکاف نیست بلکه در تهجد و نافله شب و انس با قرآن و روزه گرفتن و نماز اول وقت هم است، گفت: تمام این ها راه های خودسازی است. مسئله عبادی هم نیست بلکه خودسازی اخلاقی هم در بین است؛ مثلاً فرض کنید یک مسئولی گرفتار رقیب شکنی و لجبازی است. گاهی اوقات یک مسئولی در یک قوه با مسئولی در قوه دیگر لجبازی می کند. در این بین مردم آسیب می بینند.
خسروپناه افزود:‌یک ویژگی جالبی که اعتکاف دارد، حضور عموم مردم است. بر خلاف نماز جمعه که فقط حزب اللهی ها می روند. یا در راهپیمایی ضد صهیونیستی همه قشری هستند تا زاد و توشه سالشان را جمع کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از خاصیت های مهم اعتکاف مسئولان را فراهم شدن فرصت برای ارتباط گیری با عموم مردم دانست و گفت" جوانان وقتی متوجه شدند بنده در اعتکاف هستم، در آن محل حضور یافتند و سؤالات خودشان را پرسیدند. گاهی از آینده خودشان در رشته های تحصیلی شان و یا مسئله دانش بنیان خود مشورتهایی می کردند. کسی فکر نکند اگر مسئولی در اعتکاف شرکت کرد،‌ فقط مشغول عبادت و نماز و قرآن می شود بلکه اعتکاف فرصت خوبی برای ارتباط گیری با مردم است. اعتکاف یک ظرف خودسازی و جامعه پردازی است.

منبع:تسنیم

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7