سومین کنفرانس بینالمللی برهان وجود خدا با حضور فلاسفه مشهور جهان و شخصیتهای علمی و دینی ترکیه و با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و وابسته فرهنگی کشورمان در سالن کنفرانس دانشگاه آجیبادم استانبول برگزار شد.
سومین کنفرانس بین المللی برهان وجود خدا با حضور فلاسفه مشهور جهان وشخصیتهای علمی و دینی ترکیه و با سخنرانی استاد عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و وابسته فرهنگی کشورمان در سالن کنفرانس دانشگاه آجیبادم استانبول برگزار شد.
در این کنفرانس که متشکل از نشست و جلسات متعدد بود، سخنرانیهایی با موضوع «براهین وجود خدا» به زبانهای انگلیسی، فارسی و ترکی با ترجمه همزمان برگزار شد.
این کنفرانس برای اولین بار در ترکیه برگزار میشود و شرکت در آن برای عموم مردم رایگان میباشد. در این کنفرانس استاد خسرو پناه از جمهوری اسلامی ایران، شعیب احمد مالک، راسل هاول واساتید برجسته فلسفه جهان، با ارائه مقالههای در زمینه برهان وجود خدا به ایراد سخن پرداختند. در پایان سخنرانان به سوالات شرکت کنندگان پاسخ دادند.
استاد خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این کنفرانس با مقالهای با عنوان "فلسفه شناخت و برهان امکان و وجوب" سخنرانی کرد و در پایان به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داد.
عبدالحسین خسروپناه استاد تمام پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و دریافت کننده جایزه بینالمللی علوم انسانی اسلامی و پر استنادترین پژوهشگر ایرانی در بخش علوم انسانی isc میباشد.
در ادامه آقای فرکان اوز چلیک پژوهشگر ترک در خصوص ارتباط هوش مصنوعی با علم، فلسفه و دین به سخنرانی پرداخت. سپس خانم مریم العطار از دانشگاه اردن درباره علم اخلاق وارتباط آن با علم، فلسفه و دین سخنرانی کرد.
مریم العطار در دانشگاه اردن و آکادمی کینگ در اردن دروس اخلاق، معارف اسلامی، ادیان جهان و فلسفه تدریس کرده است. او در دانشگاه آمریکایی شارجه دورههایی را در زمینه میراث عربی، مقدمهای بر فلسفه و فلسفه اسلامی تدریس کرده است.
در ادامه راسل هاول در خصوص تجزیه و تحلیل پیچیده سخن گفت. در پایان آقای احمد شهاب مالک در مقاله خود در باره اسلام و علم، الحاد جدید و الهیات فلسفی به ایراد سخن پرداخت.
در ادامه کنفرانس آقای زیمرمن در زمینه فلسفه دین روی علم پیشین الهی و اختیار انسان و خدا و زمان سخن گفت.
زیمرمن شخصیتی تأثیرگذار در علم متافیزیک معاصر است و روی موضوعاتی در فلسفه زمان، شخصیت و ساختار مادی، متافیزیک ذهن کار کرده است. آقایان امره دورمان، آلپربیل گلی و جانر تسلا مان سخنرانان بعدی بود.
گفتنی است، این کنفرانس به ابتکار آقای جانر تسلامان راه اندازی شده است. وی یکی از دانشمندان نو اندیشه ترکیه در زمینه فلسفه و دین میباشد که چندین کتاب وی به زبان فارسی نیز ترجمه وچاپ شده است و همچنین وی در پلتفرومهای یوتوب بهصورت هفتگی به سوالات دینی و فلسفهای نسل جوان پاسخ میگویید. پروفسور جانر تاسلامان، نویسنده و فیلسوف سرشناس جهان اسلام است که دیدگاههای قابل توجهی در خصوص رابطه نظریههای علمی با جهان بینی انسان ارائه کرده است. پژوهشهای وی هم چنین، در بین فلاسفه علم جهان غرب نیز تا حدودی شناخته شده است.
جانر تاسلامان به ارتباط تنگاتنگ حوزههای علم، دین و فلسفه باور دارد و حقایق این حوزهها را جدا از یکدیگر نمیداند. به این ترتیب، استدلال میکند در صورت تناقض بین این حوزه ها، پای دین، علم و یا فلسفه پردازی نادرست در میان است. در ایران، انتشارات سایلاو، به چاپ و نشر آثار ایشان میپردازد. تا کنون دو کتاب بیگ بنگ، فلسفه و خدا با ترجمه رامین کریمی ثالث و کوانتوم، فلسفه و خدا با ترجمه شیما حاجی حسینی از سوی انتشارات سایلاو منتشر شده است.
جانر تاسلامان، با ادامهی فعالیتهای خود در دانشگاههای توکیو و آکسفورد موفق به اخذ درجه پست دکترا گردید. وی همچنین به عنوان محقق در دانشگاههای هاروارد و کمبریج به ادامهی پژوهش خود بر روی «ارتباط علم مدرن، فلسفه و خدا» اهتمام ورزیده است.
وی در حال حاضر، به عنوان پروفسور فلسفه در دانشگاه ییلدیزتکنیک، فعالیت میکند. او مطالعات پست ای خود را ابتدا در دانشگاه توکیو و سپس در دانشگاه آکسفورد ادامه داده است.