کد خبر: 21366| تاریخ انتشار: شــنـبـه ، ۷ آبان سال ۱۴۰۱ | ساعت ۹:۱۳:۰ | تعداد بازدید: ۶۸۳

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم رونمایی از برش استانی سند مهندسی فرهنگی در کهگیلویه و بویراحمد، گفت: برش‌های استانی سند مهندسی فرهنگی باید مطابق با نیازها تدوین شود.
دکتر سعید رضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم رونمایی از برش استانی سند مهندسی فرهنگی در کهگیلویه و بویراحمد، ضمن تشکر از آیه الله حسینی، نماینده محترم ولی فقیه در استان، جناب آقای احمدزاده، استاندار محترم و آقای درخشان مدیرکل محترم ارشاد و سایر مسئولین و کارشناسان که در تدوین برش استانی سند مهندسی فرهنگی استان مشارکت داشته‌اند، با برشمردن صفات این استان اظهار کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد در دوران دفاع مقدس و تقدیم شهدا مقام اول را دارد و همواره در میدان‌های جهادی کشور حضور داشته و از روحیه تلاش و کوشش و مجاهدت برای رسیدن به هدف‌های الیه برخوردار است.
 دکتر عاملی با اشاره به برش‌های سند مهندسی کشور بیان کرد: برنامه ما این بود استان ها سند استانی خود را تدوین کنند تا برخواسته از نیاز استان باشد و امری از بالا به پایین نباشد. در استان کهگیلویه و بویراحمد 25 مسئله تشخیص داده شد و در نهایت 5 مسئله دارای اولویت در نظر گرفته شد و این خیلی مهم است.
دکتر عاملی در ابتدا در پاسخ به درخواست استاندار کهگیلویه و بویراحمد در خصوص تاسیس دانشگاه صنعتی یاسوج افزود: برای تاسیس دانشگاه صنعتی یاسوج باید سه دانشکده تعریف کنید، دانشگاه را نمی‌توان بدون استاد، ظرفیت و اعتبارات اداره کرد. در کشور واحدهای آموزشی زیادی داشتیم اما در طرح ساماندهی دانشگاه‌ها، واحدهای آموزشی کوچک با یکدیگر ادغام شدند با این حال برای تاسیس دانشگاه صنعتی ما همراه و کمک کننده هستیم و از همه ظرفیت‌ها در این زمینه استفاده خواهیم کرد.
دکتر عاملی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری به شورای عالی انقلاب انقلاب فرهنگی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب همواره روی سه سند شورای عالی انقلاب فرهنگی شامل سند مهندسی فرهنگی، سند تحول آموزش و پرورش و سند نقشه جامع علمی کشور تاکید دارند. ایشان همواره می‌فرمایند که این اسناد باید اجرایی شوند و ایشان شورای عالی انقلاب فرهنگی را به عنوان راهبر این اسناد مخاطب قرار می دهند. 
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: مقام معظم رهبری همواره از تاخیر در اجرای سند مهندسی کشور گله دارند، گله ایشان به حق است اما ما مسبب آن نبودیم چراکه دو رئیس جمهور این سند را ابلاغ کردند و با گذشت 6 سال از تصویب سند، ستاد موضوعی تشکیل نشد. رئیس ستاد رئیس جمهور و در صورت نبود وی معاون اول رئیس جمهور است، خوشبختانه اکنون اراده جدی برای اجرای سند وجود دارد.
وی با تاکید بر لازم الاجرابودن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: حضرت آقا می فرمایند مصوبات شورا مر قانون است و در جایی می فرمایند لازم الاجراست. دکتر عاملی با اشاره به برش‌های سند مهندسی کشور بیان کرد: برنامه ما این بود استان ها سند استانی خود را تدوین کنند تا برخواسته از نیاز استان باشد و امری از بالا به پایین نباشد. در استان کهگیلویه و بویراحمد 25 مسئله تشخیص داده شد و در نهایت 5 مسئله دارای اولویت در نظر گرفته شد و این خیلی مهم است.
وی با تاکید بر اجرای اسناد بالادستی کشور گفت: متاسفانه اسناد را جدی نمی گیریم در حالی که موفقیت اسناد به جدی گرفتن آن است چراکه هم منابع می آورد و برنامه های مهم را در کشور اجرایی می کند. هم اکنون معاون اول رئیس جمهوری هزار میلیارد تومان اعتبار برای سند مهندسی در نظر گرفته ولی برای اختصاص این عدد به زمان نیاز داریم برای سال اینده هم اعتبار خاص در نظر گرفته ایم. خوشبختانه رئیس جمهور محترم در این امر عزم جدی دارند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: حسن این بودجه این است که، بودجه هزینه ای نیست بلکه بودجه برنامه‌ای است. دلیل مشکلات مالی کشور این است که 80 تا 90 درصد بودجه کشور به بخش هزینه‌ای می‌رود. مثلا 13 درصد بودجه کشور به اموزش و پرورش اختصاص یافته اما بخش مهمی از آن به پرداخت حقوق اختصاص می یابد.
دکتر عاملی با اشاره به موضوع فرهنگ ادامه داد: مقام معظم رهبری می فرمایند که فرهنگ مثل هواست اگر هوا بد باشد تنفس جامعه دچار مشکل می شود اگر خوب باشد بدن احساس خوبی دارد. هوای جامعه در بعضی از محیط‌ها آسیب‌زا است. بعنوان مثال به دلیل کرونا 28 ماه آموزش و پرورش را تعطیل کردیم و دانش آموزان را به فضای اینترنت فرستادیم تا از شاد استفاده کنند. دانش آموزان در این میان هم از شاد استفاده کردند و هم از سایر محتواهای فضای مجازی. امروز می بینیم که درست عمل نکردیم. بسیاری از کشورها در دوران کرونا مدرسه را تعطیل نکردند. تعطیلی مدرسه اقدام اشتباهی است، دانش آموز باید تحت تعلیم و تربیت نظام آموزش و پرورش کشور باشد. آموزش و پرورش علی رغم مشکلات موجود، نظام موفقی بوده است. دلیل آن بچه‌های المپیادی، نخبگان کشور و منابع انسانی عظیم در دانشگاه‌ها هستند که همه فارغ التحصیل نظام آموزش و پرورش کشور است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر باید توجه داشت در بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی بزرگ جهان ایرانی‌ها مشغول به فعالیت هستند، ما کشور نخبه پروری هستیم، ایران در رشد علمی در رتبه 4 جهان قرار دارد، همچنین رتبه 15 را در نظام های رتبه بندی نظیر وب آف ساینس داریم. در نانو رتبه پنجم جهان را به خود اختصاص داده‌ایم، استانداردهای تولیدات نانو توسط 7 کشور اول تایید می‌شود، امضای جمهوری اسلامی پای محصولات نانویی جهان است و در این زمینه حق وتو دارد.
 از طرفی امروز کسانی که ناراحت بنظر می‌رسند باید صف خود را از اغتشاگران جدا کنند.  امروز در میان نسل انقلاب، روحیه تحمل و بردباری و البته مواجهه با ریشه های فساد و پلیدی قدرتمند است. کسانی که دوران جنگ را پشت سر گذاشته اند هرگز از این انقلاب دست نمی کشند. قدرت جمهوری اسلامی تنها به خاطر قدرت نظامی نیست، قدرت جمهوری اسلامی برخواسته از قدرت اسلام، قدرت مردم، دانشمندان و فرهنگ غنی اسلامی این سرزمین است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تاکید کرد: مقام معظم رهبری در سند گام دوم انقلاب اسلامی نکات مثبت 40 سال اول را برجسته و راهبردهای 40 سال آینده را روشن کردند، اغتشاشات اخیر هم نشان می‌دهد که دشمنان ظرفیت‌های جمهوری اسلامی را شناسایی کرده‌اند و ظرفیت رهبر حکیم انقلاب را در حکمت و دانش را فهمیده‌اند و ایشان را نشانه گرفته‌اند ولی ناموفق هستند و خواهند بود. ظرفیت ملت ایران بزرگ است.
وی اضافه کرد: از طرفی امروز کسانی که ناراحت بنظر می‌رسند باید صف خود را از اغتشاگران جدا کنند.  امروز در میان نسل انقلاب، روحیه تحمل و بردباری و البته مواجهه با ریشه های فساد و پلیدی قدرتمند است. کسانی که دوران جنگ را پشت سر گذاشته اند هرگز از این انقلاب دست نمی کشند. قدرت جمهوری اسلامی تنها به خاطر قدرت نظامی نیست، قدرت جمهوری اسلامی برخواسته از قدرت اسلام، قدرت مردم، دانشمندان و فرهنگ غنی اسلامی این سرزمین است.
دکتر عاملی با اشاره به فضای مجازی افزود: با شرایط متفاوتی مواجه هستیم و همه چیز در جغرافیای محلی رقم نمی‌خورد فضای مجازی یک فضای فراجغرافیاست. فضایی است که ما فضای مشترکی با سایر فرهنگ‌ها داریم. البته این فضا روز به روز بیشتر به سوی امور خدمتی و اجرایی می رود ولی آسیب‌های خاص خود را دارد.
وی با بیان اینکه فناوری فرهنگ دارد، فناوری‌های نرم، بر مبنای مبانی غربی ساخته شده است و برون رفت آن در بسیاری از موارد مخرب و نگران کننده است. اگر مانند غرب زندگی کنیم برون رفتش جداشدن از دین، تحریب دین و جداشدن از خانواده است، اضافه کرد: دنیای غرب علیرغم ظاهر زیبا دچار بحران است، جامعه‌ای است که طلاق در آن بیداد می‌کند، ۲۵ درصد جوانان آمریکا گرفتار همجنس بازی هستند، خانواده‌های تک سرپرست رو به افزایش هستند، بیش از 95 درصد خانواده های تک سرپرست توسط مادر اداره می شوند. این بیانگر این واقعیت است که خانواده ها نابسامانی های زیادی دارند.
 دکتر عاملی با بیان اینکه مقام معظم رهبری هدف جمهوری را اسلامی را تمدن نوین اسلامی قرار دادند، گفت: تمدن نوین اسلامی نگرش متفاوتی به تمدن است. اندیشمندان تمدنی جهان، برای شناخت تمدن‌ها و میراث تمدنی نگاهشان به گذشته است اما رهبر معظم انقلاب در تمدن نوین اسلامی به آینده نگاه می‌کنند، آن شاخص هایی که ایشان برای تمدن ذکر می‌کنند شاخص های دوران ظهور است، استقرار عدالت فردی و اجتماعی، اخلاق و کرامت انسانی، توزیع درست منابع، امنیت، سلامت زندگی، سلامت خانواده در نگرش تمدنی مقام معظم رهبری وجود دارد، باید نگاه ما اینگونه باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: باید برنامه پنج ساله بر اساس سند مهندسی کشور تدوین ‌شود، تا بدانیم که در سال های آینده چه اقداماتی را باید اجرائی کنیم.
 وی افزود: نباید صرفا متکی به بودجه دولت در حوزه فرهنگ باشیم، باید بتوانیم از ظرفیت های مختلف نظیر ظرفیت خیرین استفاده کنیم. میلیاردها دلار در جیب ایرانی های خارج از کشور و خیرین داخل کشور وجود دارد که اگر برنامه ماندگار و اثرگذار وجود داشته باشد حتماً به میدان می آیند.
دکتر عاملی بیان کرد: درست است که پول لازمه موفقیت است ولی در کنار پول باید اتفاقات دیگری نیز بیفتد، فرهنگ با صنعت فرق می‌کند، پیچیدگی‌هایی دارد، در واقع ما در حوزه فرهنگ با روحیه و اراده آدم ها سر کار دارد، نسل امروز تحت تاثیر دسترسی‌های گسترده به داده‌ها و فرهنگ ها با فرهنگ استقلال گرایی رشد کرده است، کاربرشدن و کسی شدن جز فرهنگ نسل جدید است، به محض اینکه بگویید باید این کار را بکنید، نباید را در پیش می‌گیرد، باید مسیری را برویم که او را قانع کنیم، امروز افکار عمومی در جامعه اهمیت فوق العاده پیدا کرده است و شدیدا رسانه‌ای شده است. افکار عمومی یعنی گفتمان غالب و پذیرفته شده جامعه که همراهی، مشارکت و حس عضویت اجتماعی ایجاد می‌کند.
دکتر عاملی تاکید کرد: آن چیزی که سرمایه اجتماعی ما را سرمایه سالم، سعادتمند و برون رفت آن را سرمایه تمدن نوین اسلامی می‌کند، سرمایه ایمان است، چرا که وقتی که ایمان در فکر افراد ایجاد شود برون‌رفت آن زندگی مبتنی بر حقایق الهی و  اخلاق  و کرامت انسانی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: چرا بسیاری از ازدواج‌ها که با شوق و عشق آغاز می شود، منجر به طلاق میشود؟ جواب آن را باید در ضعف ایمان به خدا جستجو کرد. طلاق مورد پسند خداوند نیست. اگر سرمایه ایمان قدرتمند باشد، طلاق اتفاق نمی‌افتد، در واقع روحیه صبر و بردباری در انسان مومن قوی است و علیرغم مواجهه زن و شوهر با مشکلات و اختلاف نظرها،  زندگی صابرانه موجب دوام و استمرار زندگی می شود. اگر طلاق ایجاد شود اتفاقات دیگر نیز می‌افتد.
 درست است که پول لازمه موفقیت است ولی در کنار پول باید اتفاقات دیگری نیز بیفتد، فرهنگ با صنعت فرق می‌کند، پیچیدگی‌هایی دارد، در واقع ما در حوزه فرهنگ با روحیه و اراده آدم ها سر کار دارد، نسل امروز تحت تاثیر دسترسی‌های گسترده به داده‌ها و فرهنگ ها با فرهنگ استقلال گرایی رشد کرده است، کاربرشدن و کسی شدن جز فرهنگ نسل جدید است، به محض اینکه بگویید باید این کار را بکنید، نباید را در پیش می‌گیرد، باید مسیری را برویم که او را قانع کنیم، امروز افکار عمومی در جامعه اهمیت فوق العاده پیدا کرده است و شدیدا رسانه‌ای شده است. افکار عمومی یعنی گفتمان غالب و پذیرفته شده جامعه که همراهی، مشارکت و حس عضویت اجتماعی ایجاد می‌کند.
در پایان دکتر عاملی تاکید کرد که انشاالله با همدلی و تقویت سرمایه ایمان و هدف قرار دادن تمدن نوین اسلامی و با رویکرد برنامه‌ای به فرهنگ اسلامی و توانمند سازی کودکان و جوانان عزیز این سرزمین شاهد نسلی پر توان و جامعه‌ای پر رونق و با نشاظ برای رسیدن به هدف های متعالی خواهیم بود.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7