سومین نشست شورای عالی سیاستگذاری علوم انسانی اسلامی حوزههای علمیه کشور با حضور حضرت آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه،دکتر سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حجتالاسلام و المسلمین دکتر عاملی رئیس شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی در دفتر معاونت ارتباطات بینالملل مقام معظم رهبری(مدظله العالی) برگزار شد.
نشست علمی با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به مناسبت هفته پژوهش با موضوع اهمیت نگاه پژوهشی به مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه علمیه با حضور حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مدرسه علمیه آیتالله بهجت قم برگزار شد.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بیان کرد: فلسفه اسلامی میراث گران بهایی است که محصول خرد خیل عظیمی از اندیشمندان مسلمان در طول تاریخ است.
براساس تصمیم شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی مدارکی که توسط حوزههای علمیه استانی و مراکز و مؤسسات حوزوی صادر شود، دارای اعتبار قانونی بوده و دارندگان آن از مزایای قانونی برخودار میشوند.
پیشنویس سند ملی مسجد از سوی سازمان تبلیغات اسلامی برای بررسی و تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شده است. بندهایی از این سند درباره کار امامان جماعت، نوید بخش رفع مشکلات اساسی مساجد در این حوزه است.
آیت الله اعرافی در اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش تصریح کرد: حوزه علمیه سهم خواهی در نظام آموزش و پرورش ندارد، اما آمادگی همکاری و همراهی در مباحث فرهنگی مدرسه و نظام تعلیم و تربیت وجود دارد و ارتباط با آموزش و پرورش باید عالمانه و حکیمانه و با دست پر باشد.
جلسه ۱۳۵ مجمع شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی با موضوع «تعاملات حوزههای علمیه با آموزش پرورش با تاکید بر اجرایی سازی سند تحول» برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین احمد واعظی در بخش دوم گفت وگو با شفقنا، وضعیت کیفی و علمی کرسی های درس خارج، تضارب آراء و آزاد اندیشی در حوزه علمیه امروز و همچنین مفهوم و ویژگی های حوزه انقلابی را مورد بررسی قرار می دهد و درباره بُعد علمی تأکید می کند: «در حوزه علمیه امروز در حد و وسعتی که انتظار داریم دلباختگی به آموختن، تحمل دشواری ها و در عین حال همت بالا داشتن برای آموختن، مشاهده نمی شود.»
مدیر حوزه علمیه سراسر کشور تأکید کرد: در حوزه علمیه یکی از اقداماتی که دنبال میشود ورود در تعامل با نهادهای علمی است.
رئیس و موسس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی از تهدیدهای فضای مجازی به عنوان سیل بنیانکن عقاید و اخلاق و شریعت یاد کرد و از علمای حوزههای علمیه خواست در این زمینه اهتمام ویژه داشته باشند.
دکتر غلامعلی حداد عادل؛ رئیس شورای تحول در علوم انسانی اظهار کرد: میتوانیم بگوییم که تفسیر المیزان تا پیروزی انقلاب و شاید تا امروز مهمترین دستاورد قرآنی شیعه در حوزه علمیه قم است و علامه با تأکید بر قرآن و صرف وقت برای تألیف المیزان، سعی کرده تفاسیر قرآنی را در حوزه علمیه از حاشیه به متن بیاورد.
حجتالاسلام قرائتی ضمن بیان توصیههایی خطاب به طلاب و روحانیون تصریح کرد: با پیدایش حوادث گوناگون نظیر کرونا باید شرایط را عوض کنیم، نه اینکه کار را تعطیل کنیم. اگر امکان برقراری جلسات حضوری و تبلیغ چهره به چهره وجود ندارد، میتوان از فضای مجازی و راههای دیگر برای تبلیغ استفاده کرد.
تهران، خیابان طالقانی، شماره 436
کدپستی: 1591814313(+9821) 66976601 - 7
info@sccr.ir www.sccr.ir