رئیس دانشگاه زابل، گفت: دانشگاهها در حال حاضر شناخت کافی از مشکلات و نیازهای دولت در بخشهای اقتصادی از جمله صنعت ندارند که این شناخت با توجه به شرایط تحریم باید صورت گیرد.
دکتر موسی بهلولی اظهار کرد: همایش رؤسای دانشگاهها و گردهمایی چند وزیر، ابتکار خوبی است و هم اندیشی با رؤسای دانشگاهها گره از مشکلات و نیازهای دولت میگشاید.
وی افزود: کشور در بحث تولید یک سری نقاط ضعف دارد و مشکل دیگر، عدم شناخت دانشگاهها از مشکلات و معضلات کشور و دولت است. بسیاری از تحقیقات در دانشگاهها هدفمند نبوده و پراکنده است.
رئیس دانشگاه زابل، اظهار کرد: شاید برخی دانشگاهها تنها برای ژورنالهای خارجی هدفگذاری کرده باشند، هر چند این هدف نباید در حاشیه قرار بگیرد و گسترش مرزهای دانش باید در گامهای نخست دانشگاهها باشد اما خدمات رسانی دانشگاهها به کشور و دولت در اولویت قرار گیرد.
دکتر بهلولی، یادآورشد: نشست رؤسای دانشگاهها در دانشگاه الزهرا (س) تلنگری برای مراکز آموزش عالی کشور است که در تمام حوزههای مورد نیاز کشور و دولت از جمله فناوری ورود موثرتری داشته باشند. در این نشست، تحقیقات باید به سمت برآورده ساختن نیازهای داخل هدایت شود.
وی خاطرنشان کرد: در بسیاری از حوزهها تولید علم صورت میگیرد اما خدمات داخلی وجود ندارد. کارخانههای کشور با مشکلات زیادی مواجه هستند و دانشگاهیان به راحتی میتوانند روی این نیازها تمرکز کنند.
رئیس دانشگاه زابل با بیان اینکه در هر شهر کشور یک دانشگاه وجود دارد، تاکید کرد: دانشگاهها میتوانند با شناسایی مشکلات و مسائل منطقهای و استانی، پایش علمی و پژوهشی داشته باشند و در شرایط تحریم با ایفای نقش محوری، دولت را یاری دهند.
منبع: ایرنا