نشست بررسی راهکارهای ارتقای حکمرانی با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و اساتید بسیجی برگزار شد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در نشست بسیج اساتید، با اشاره به اهمیت گفتمانسازی فرهنگی، این موضوع را راهکاری اساسی برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی دانست.
استاد خسروپناه با تاکید بر اینکه کنگره حکمرانی شهید رئیسی با بودجه غیر دولتی و با حمایت مالی خیرین برگزار میشود افزود: کنگره با وجود نام شورا، از بودجه شورا استفاده نمیکند و هزینهها از طریق خیرین تامین میشود. در این کنگره، وزرا، استانداران و مدیران دعوت شدهاند تا در جریان تحقیقات و پژوهشهای اساتید قرار گیرند.
وی هدف از برگزاری این کنگره را گفتمانسازی فرهنگی و ایجاد بستری برای استفاده از ظرفیتهای علمی اساتید در حل مسائل کشور عنوان کرد و گفت: هدف از برگزاری این کنگره، گفتمانسازی فرهنگی و بهرهگیری از دانش و تجربه اساتید برای رفع مشکلات و چالشهای کشور است. استاد خسروپناه همچنین از اساتید و محققینی که مقالات خود را برای این کنگره ارسال کرده بودند، تشکر کرد.
دو دستور کار اصلی بسیج اساتید در سال جاری
دکتر یزدانی، نماینده بسیج اساتید، در این نشست با اشاره به تشکیل کارگروههای تخصصی ذیل کمیسیون مدیریت حکمرانی، گفت: هدف بسیج اساتید، کمک به حکمرانی علمی، معقول و مردمی است. کارگروههایی برای این منظور تشکیل شده که ۱۴ کارگروه از ۲۲ کارگروه، تاکنون خروجی داشتهاند. وی افزود: باید این ظرفیت را در کانونهای دانشگاهی سراسر کشور فعال کنیم و مطالبهگری از بستههای سیاستی را جدی بگیریم.
یزدانی دو دستور کار اصلی سازمان بسیج اساتید در سال جاری را حکمرانی در حوزه علم و فناوری و تقویت رویکرد حکمرانی مردمی اعلام کرد و گفت: دو دستور کار اصلی سازمان بسیج اساتید در سال جاری، حکمرانی در حوزه علم و فناوری و تقویت رویکرد حکمرانی مردمی است.
گزارش فعالیت کمیتهها و کارگروههای تخصصی: از تحول در علوم انسانی تا حکمرانی آب
در ادامه نشست، نمایندگان کمیتهها و کارگروههای تخصصی، گزارشی از فعالیتهای خود ارائه کردند. دکتر فاتحی، مسئول شبکهسازی تحول علوم انسانی، از برگزاری نشست ۳۰۰ نفره با موضوع حکمرانی تحول در علوم انسانی خبر داد. دکتر اسدی، در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی، به ارائه نقشه راه حکمرانی آب پرداخت. دکتر فرشته روح افزا، به مدلسازی حجاب و عفاف با استفاده از هوش مصنوعی پرداخت. دکتر مومنی، فعالیتهای کمیته حقوقی قضایی، از جمله نامهنگاری به دیوان کیفری بینالمللی در خصوص غزه و محدودیتهای سفر نتانیاهو را گزارش داد. دکتر قاسم جعفری، معاون فرهنگی بسیج اساتید، بر ضرورت برگزاری برنامههایی برای سالروز شهادت شهید مطهری تاکید کرد.ف
نقش آموزشهای مهارتی در توسعه کشور
دکتر خسرویان، رئیس سابق دانشگاه ملی مهارت، با اشاره به اهمیت آموزشهای مهارتی در توسعه کشور، گفت: یکی از نقاط درخشان دولت سیزدهم، توجه به آموزشهای مهارتی است. وی افزود: با تغییر نام و اساسنامه دانشگاه فنی و حرفهای به دانشگاه ملی مهارت و توجه به آموزشهای مهارتی و افزایش بودجه این حوزه، تحولات بنیادینی در این زمینه رخ داده است.
بررسی چالشهای تولید مسکن و حمل و نقل
دکتر علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه امیرکبیر، نیز به بررسی چالشهای تولید مسکن و حمل و نقل پرداخت و گفت: در دانشگاه امیرکبیر، دو موضوع اصلی در دستور کار قرار دارد: تحقق شعار سال در حوزه مسکن و بررسی چالشها و راهکارهای خروج از بنبست تولید مسکن. همچنین، بحث حمل و نقل و ضرورت تدوین طرح جامع حمل و نقل کشور نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
این نشست با بحث و تبادل نظر میان شرکتکنندگان و ارائه راهکارهای عملی برای ارتقای حکمرانی در حوزههای مختلف به پایان رسید.