کد خبر: 26642| تاریخ انتشار: یـک شنبه ، ۳۰ دی سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۴:۳۱:۰ | تعداد بازدید: ۱۵۳

جلسه شورای فرهنگ عمومی استان کردستان با موضوع رونمایی از برش نقشه مهندسی فرهنگی این استان کردستان با حضور حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه با تسلیت شهادت آیت‌الله رازینی و آیت‌الله مقیسه، اظهار کرد: این دو بزرگوار قاضی زحمت‌کش و از فقها و علمای حوزه‌ بودند که مظلومانه به شهادت رسیدند.
وی با تأکید بر ویژگی‌های نظام جمهوری اسلامی، به ویژه در کردستان، بیان کرد که مسئولان سیاسی، تقنینی، امنیتی، انتظامی، قضایی و سایر مسئولان، در اصل فرهنگی هستند، به این معنا که اگر چه هر کدام مسئولیتی جداگانه دارند، اما رویکرد و عملکردشان ریشه در فرهنگ دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه سخنان خود، به انتصاب دکتر آشنا به عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی اشاره کرد و وی را شخصیتی فرهیخته و فرهنگی با تجربیات مدیریتی فراوان در وزارت ارشاد، معرفی کرد.
استاد خسروپناه تأکید کرد که دکتر آشنا ضمن داشتن تخصص علمی، در حوزه‌های مختلف فرهنگ تجربه کسب کرده و با ارتباط و تعامل خوبی با شورای عالی انقلاب فرهنگی، بخش مهمی از نظارت و راهبری شورای فرهنگ عمومی استان‌ها را بر عهده گرفته است.
ضرورت شناخت جامع استان کردستان
وی با بیان اینکه برای شناخت سند و برش نقشه‌ مهندسی فرهنگی استان کردستان، لازم است این استان را به صورت جامع و کامل بشناسیم، گفت: کردستان تاریخ طولانی دارد. وجود آثار فرهنگی و هنری از زمان مادها و هخامنشیان تا به امروز جزئی از تاریخ طولانی این استان است.  
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به شهادت ۴۵۰۰ نفر از مردم این استان در دوران دفاع مقدس بیان کرد که مردم مظلوم و بی‌گناه کردستان همواره در دفاع از انقلاب اسلامی و ارزش‌ها پیشگام بوده‌اند و این ظرفیت بزرگی است که باید در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی به آن توجه شود.
ظرفیت‌های اقلیمی و دینی مذهبی کردستان
استاد خسروپناه به ظرفیت‌های اقلیمی، زمین شناسی و طبیعت‌شناسی کردستان، با نمادهایی چون کوه چهل چشمه، اشاره کرد و ظرفیت‌های دینی و مذهبی کردستان را مهم دانست.
وی با اشاره به مذهب شافعی بیان کرد که علمای بزرگی همچون ماموستا محمد شیخ الاسلام، ماموستا برهان عالی و غیره در این منطقه پرورش یافته‌اند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن اشاره به ظرفیت‌های فرهنگی و هنری کردستان، به وجود هنرمندان، ادبا، شعرا و توجه به اهل بیت(ع) در شعر شاعران کُرد، تئاتر، موسیقی و غیره پرداخت و گفت سبک موسیقی مستقل کُرد، همراه با بهره‌مندی از سازها و دستگاه‌های شهرهای دیگر ایران، تنوع و غنای خاصی به هنر این منطقه بخشیده است.
وی همچنین به فعالیت در حوزه ورزش و صنایع دستی در کردستان اشاره کرد و تنوع صنایع دستی در این استان را بی‌نظیر و کم‌نظیر خواند.
صنایع دستی متنوع کردستان
استاد خسروپناه با برشمردن برخی از صنایع دستی کردستان، از جمله گلیم سنه، نازک کاری چوب، موج بافی، لباس کردی، نمد بافی، قالی بافی، جولایی، عربدبافی، کلاش، کاشیکاری، گلیم بافی، جاجیم بافی، شالبافی، و ساخت سازهای موسیقی، گفت: از دیدن گلیم‌ها با رنگ‌های طبیعی و با قدمت زیاد در کردستان انسان احساس شگفتی می کند.
پیوند حکمت و موسیقی کردی
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نسبت حکمت و موسیقی کردی ادامه داد: پیوند عمیقی بین موسیقی کردی و حکمت و معارف الهی وجود دارد.  
حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه در ادامه، از حوزه ورزش به عنوان یکی دیگر از ظرفیت‌های مهم استان یاد کرد و فعالیت ورزشکاران کرد در زمینه‌های مختلف و قهرمان پروری آنان را ستود.
وی در پایان سخنان خود، به صنایع دستی به عنوان یک حوزه مهم دیگر اشاره کرد و گفت تنوع صنایع دستی در کردستان ایران بی‌نظیر است.
گفتنی است؛ سند برش استانی نقشه فرهنگی کردستان در قالب هفت فصل مشتمل بر ۲۵ اقدام ملی، ۱۱۵ اقدام استانی و ۲۰۹ برنامه و فعالیت اجرایی برای پنج سال تدوین شده است.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان نیز در این جلسه به ظرفیت‌های استان پرداخت و اظهار کرد: کردستان در حوزه‌های مختلف از جمله ورزش، به ویژه ورزش بانوان و حوزه گردشگری دارای ظرفیت‌های ارزشمندی است.
حجت الاسلام عبدالرضا پورذهبی یادآور شد: صدها نفر از طلاب در حوزه برادران و خواهران، ماموستایان، مبلغین، روحانیون و نخبگان فرهنگی کردستان نیز ظرفیت ویژه‌ای در استان محسوب می‌شوند.
وی کتابخانه های استان را نیز از ظرفیت‌های فرهنگی کردستان برشمرد و گفت: ظرفیت‌های مختلفی در استان وجود دارد که بهره گیری از آنها می‌تواند کردستان را به رشد برساند.

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7