حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی صبح امروز (چهارشنبه 19 دی ماه) در همایش سراسری مدیران بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس که در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، حضور یافت.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام و والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در این همایش ضمن گرامیداشت ایام ماه رجب اظهار کرد: مجموعه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس یک مجموعه زنده، پویا، پرتحرک و رو به جلو است. استفاده از فناوریهای نوین نرم و صنایع فرهنگی جدید، باعث بلوغ میشود اما متاسفانه مشاهده میشود که به اندازه لازم از این فناوریها و هوش مصنوعی در وزارتخانهها و دستگاهها استفاده نمیشود.
استاد خسروپناه با اشاره به بحثهای روز دنیا در زمینه تراشه، هوش مصنوعی و فناوریهای کوانتومی، گفت: آمریکا، چین، انگلستان، کانادا و ژاپن کشورهایی هستند که سرمایههای عظیمی را برای این کار گذاشتهاند تا بتوانند در آینده حکمرانی هوش مصنوعی را به دست بگیرند. حتی آمریکاییها دنبال این هستند که سرزمین آنها مرکز تولید تراشه باشد. تراشه ابزار اصلی فناوریهای کوانتومی و هوش مصنوعی است و میکروالکترونیک را دنبال میکنند و به شدت دنبال جذب نخبگان هستند تا بتوانند این فناوریهای نوین را در کشور خودشان محقق سازند.
وی افزود: خوشبختانه بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس توانسته از شرکت های دانشبنیان و نخبگان استفاده کند و در حوزه فرهنگسازی قدمهای بلندی را بردارد. فیلمهای ۳۶۰ درجه، پویانماییها، بازیهای مجازی و سایر فعالیتهایی که در نمایشگاه به چشم می خورد، کار بسیار حکیمانه و دقیقی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان چند نکته مهم، بر ضرورت توجه به موارد زیر تأکید کرد: در نمایش حوزههای دفاعی و مقاومت، به معرفی شهدا از اقشار مختلف پرداخته شود.
استاد خسروپناه با اشاره به نقش بانوان گفت: بانوان مظلومترین قشر در بحث معرفی دفاع مقدس هستند. خیلی کم در موردشان کار شده است. چه خانمهایی که در خود صحنه جنگ بودند، چه آنهایی که در حوزههای لجستیک و پشتیبانی بودند و چه مادرانی که در شهرها نان میپختند، غذا آماده میکردند، تا مادرانی که فرزندان خود را به جبهه میفرستادند. نقش مادران در جنگ اساسی بود. به ویژه دختران جوانی که در جنگ مشارکت داشتند، چون الان دخترها و پسرهای جوان نیازمند الگو هستند.
وی اضافه کرد: ما در میان همین بچههایی که به نسل زد معروف شدهاند، در حوزه دفاع از ارزشهای انقلاب شاهد رویشهای بینظیری از این نسل هستیم و اگر اینها نسل زد هستند، چرا در راهپیمایی ۲۲ بهمن اینقدر حضور فعال دارند! و این نسل در جریان مقاومت نیز نقش داشتند و من همیشه میگویم، شهدای مدافع حرم، اجرشان از شهدای دفاع مقدس بیشتر است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما باید یک سهمبندی برای اقشار مختلف در فعالیتهای فرهنگی خود داشته باشیم تا معلوم شود؛ مثلا چقدر در معرفی جهادگران بانو رشد داشتیم و این نسبت از سال گذشته تا امسال سنجیده شود. این مسئله حتما باید در معرفی نقش ارتش، سپاه، بسیج، طلاب، دانشگاهیان، جامعه مهندسی، پزشکی و ... سنجیده شود تا بتوانیم همه اقشار را در دستهبندیهای مختلف در دفاع مقدس لحاظ کنیم.
وی با بیان اینکه برخی فناوریهای نوین مثل اتاق فرار از ژاپن آمدهاند و با فرهنگ خاصی شکل گرفتهاند، بر لزوم بومیسازی این فناوریها تاکید کرد و گفت: این فناوریهای نوین و فناوریهای نرم و خلاق فرهنگی یک عقبه فلسفی دارند. اگر بدون توجه به آن عقبه فکری و فلسفی، ظاهر را بومیسازی کنیم، موفق نخواهیم بود باید مطالعات فکری و معرفتی داشته باشیم و بنیانهای آن را بشناسیم.
اهمیت توجه به ابعاد عاطفی جنگ
استاد خسروپناه در ادامه با بیان اینکه نوجوانان ما علاقهمند به بازیهای هیجانی هستند و این بسیار خوب و موثر است، گفت: دشمن هم از این هیجان سوء استفاده میکند. اما بخشی از این نوجوانان، مخصوصاً دخترها، به خاطر روحیه عاطفی که دارند، خیلی علاقهمندند بعد عاطفی جنگ را ببینند. باید سبک و ژانر درام جنگ را مورد توجه قرار دهیم، وقتی خاطرات و روایتها را بیان میکنیم، برای نوجوانان خیلی جذاب است. شاید برای بعضی از آنها از مسائل جنگ و عملیات جذابتر باشد. لذا این بازیها و فناوریهای نوین که استفاده میشود، باید از ژانرهای مختلف جنگ استفاده شود تا در زندگیشان جای گیرد.
در پایان وی ابراز امیدواری کرد که خداوند توفیق بدهد که این مکتب دفاعی و مکتب مقاومت را بتوانیم به دنیا عرضه کنیم. دنیایی که تشنه این مکتب است، دنیایی که دچار تنهایی و بحرانهای هویت است. وزارتخانه تنهایی در بعضی از کشورها راه انداختهاند. تشنه بعد عرفانی و معنوی دفاع مقدس است.