کد خبر: 26340| تاریخ انتشار: یـک شنبه ، ۱۱ آذر سال ۱۴۰۳ | ساعت ۱۸:۱۱:۰ | تعداد بازدید: ۲۱۷

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در آیین اختتامیه دومین پویش ملی سوغات اربعین که به همت جهاد دانشگاهی برگزار شد، با اشاره به اهمیت مراسم اربعین اظهار کرد: اربعین، بهترین الگوی حکمرانی مردمی در جهان است. این مراسم که نشان‌دهنده همدلی و همکاری بی‌نظیر مردم ایران و عراق است، الگویی از حکمرانی اسلامی است که در آن مردم خود به خدمت به زائران پرداخته و در کنار یکدیگر، بدون هیچگونه دخالت از سوی دولت‌ها، به شکلی منسجم و شگرف فعالیت می‌کنند.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز یکشنبه، ۱۱ آذرماه، در آیین اختتامیه دومین پویش ملی سوغات اربعین که در سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف برگزار شد، با تسلیت ایام فاطمیه و قدردانی از برگزارکنندگان این پویش گفت: اربعین حسینی الگویی بی‌نظیر برای حکمرانی مردمی در جهان است. مردم ایران و عراق، بیش از یک ماه از زائران پذیرایی می‌کنند و این خدمت‌رسانی کاملاً خودجوش و بدون دخالت دولت‌ها انجام می‌شود، دولت‌ها تنها نقش تسهیل‌گر دارند.
وی افزود: اربعین یک رویداد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است که در دنیای امروز می‌تواند الهام‌بخش مقابله با انحطاط، استکبار و بحران‌های مختلف باشد. این حرکت عظیم انسانی، حرمت به انسان‌ها را یادآور می‌شود و در آن فقیر و غنی به شکلی برابر مورد احترام و پذیرایی قرار می‌گیرند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ابعاد علمی و نظری اربعین تصریح کرد: نظریه‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی را می‌توان از اربعین استخراج کرد. این رویداد ظرفیت‌های بی‌بدیلی برای نظریه‌پردازی و تدوین سبک‌های زندگی انسانی دارد. امیدواریم دانشگاهیان و پژوهشگران، توجه بیشتری به این ابعاد نشان دهند و حرکت اربعین را به‌عنوان الگویی جهانی برای انسان معاصر تبیین کنند.
استاد خسروپناه با اشاره به تجربه‌های علمی خود در دانشگاه‌های غربی بیان کرد: در یکی از سفرهای علمی به انگلستان، با دو جلد کتاب مواجه شدم که در آن تمامی مقالات و پژوهش‌های مرتبط با قرآن به زبان انگلیسی گردآوری شده بود. متأسفانه، امروز بسیاری از مقالات اسلام‌شناسی و شیعه‌شناسی در کشورهای غیراسلامی نوشته می‌شود. اگر اربعین در کشورهای غربی برگزار می‌شد، قطعاً ده‌ها کتاب و نظریه از آن استخراج می‌کردند.
وی همچنین با قدردانی از تلاش‌های جهاددانشگاهی گفت: جهاددانشگاهی مولود انقلاب اسلامی است و امروز به درختی تنومند تبدیل شده که در حوزه‌های مختلف علمی، صنعتی و فرهنگی گام‌های بلندی برداشته است. سوغات اربعین، نمادی از تلفیق صنعت و فرهنگ است که توسط این مجموعه طراحی شده و می‌تواند الگویی برای حکمرانی صنعتی و فرهنگی باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اهمیت پیوست فرهنگی در صنعت بیان کرد: هرجا هویت ایرانی-اسلامی و نگاه جهادی وجود داشته باشد، شاهد پیشرفت هستیم. اگر صنعت ما در برخی حوزه‌ها روزآمد نیست، دلیل آن عدم پیوست فرهنگی در این حوزه‌ها است. جهاددانشگاهی با این نگاه جهادی توانسته دستاوردهای ارزشمندی ارائه دهد.
در ادامه این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید احمدی، رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین، ضمن قدردانی از برگزارکنندگان دومین پویش ملی سوغات اربعین گفت: حرکت عظیم اربعین حسینی ظرفیت بزرگی برای تمدن‌سازی و امت‌سازی اسلامی دارد. امیدواریم دانشگاهیان و اندیشمندان با انجام پژوهش‌های علمی، ابعاد مختلف این رویداد را بررسی کنند. 
محسن مردانی، رئیس سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف نیز در این آیین گفت: پویش سوغات اربعین که از دو هفته پیش از اربعین آغاز شد و یک ماه پس از آن ادامه داشت، با مشارکت گسترده‌ای از استان‌ها و حتی روستاهای کشور برگزار شد. این پویش، علاوه بر دریافت آثار فرهنگی مانند عکس، دل‌نوشته و نقاشی، امسال برای اولین بار در حوزه‌های نوآوری و ایده‌های فناورانه نیز فعالیت داشت و ۳۵ اثر به‌عنوان برگزیدگان نهایی انتخاب شدند.
در پایان این مراسم از کتاب آثار اربعین رونمایی شد و از برگزیدگان پویش در بخش‌های مختلف تقدیر به عمل آمد.
 

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7