حجتالاسلام والمسلمین خسروپناه، با اشاره به اهمیت ارائه تفکر و اندیشه بومی به جامعه گفت: اگر بخواهیم در عرصه فرهنگ عمومی موثر باشیم باید ریشه آن را در نظریهپردازی علوم انسانی اسلامی و علوم انسانیِ حکمی بدانیم.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه با بیان اینکه فرهنگ عمومی از یک جهت مصرف کننده است، اظهار کرد: به این معنا که زاییده تئوریها و نظریاتی است که از روانشناسی، علوم اجتماعی، علومسیاسی و حکمرانی نشأت میگیرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: یعنی مثلا نظریهای که «میشل فوکو»، «یورگن هابرماس»، «آنتونی گیدنز»، «تالکوت پارسونز» در حوزه جامعهشناسی مطرح میکنند، قطعا میتواند بر نمادها و گفتمانسازی فرهنگ عمومی اثرگذار باشد و ما نمیتوانیم بگوییم که علوم انسانی وارداتی هیچ تاثیری بر فرهنگ عمومی ندارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: امروز اگر بخواهیم در عرصه فرهنگ عمومی موثر باشیم باید ریشه آن را در نظریهپردازی علوم انسانی اسلامی و علوم انسانیِ حکمی بدانیم، در این راستا اساساً اساتید و پژوهشگران این عرصه باید در حوزه توصیف و تحلیل دادهها و نظریات این گستره فعالیت کرده و مولفههایی نظیر نقد، تغییر، تولید و توصیف نظریهها را مورد توجه قرار دهند چراکه قوام دانش به نظریه و قوام دانشمند به نظریهپردازی است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تولید علوم انسانی اسلامی و بومیسازی نظریات، تفکر و اندیشه مسالهای است که باید بیش از پیش نسبت به آن توجه کرده و دغدغهمند آن در سطوح مختلف باشیم چراکه تاثیر بسزایی در عرصههای مختلف دارد.
منبع:شبستان