دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی بر شناسایی استادان نظریه پرداز تأکید کرد.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجتالاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جمع مسئولان دانشگاه جامع انقلاب اسلامی اظهار کرد: از زمانی که سردار نقدی مشورتی برای راهاندازی این دانشگاه داشتند، که ابتدا قرار بود «دانشگاه بسیج» نامگذاری شود، تصور نمیکردم این ایده اینچنین رشد کند. اکنون شاهد هستیم که ساختار دانشکدهها بسیار حکیمانه و عاقلانه تشکیل شده است.
وی ادامه داد: معمولاً دانشگاهها علممحور هستند، اما این دانشگاه ساختاری موضوعمحور برای دانشکدهها طراحی شده است. در این میان، تنها یک دانشکده علممحور تحت عنوان «علوم» دارید، و دانشکدههای دیگر مانند علوم انسانی اسلامی، علوم بنیادین، فناوریهای نوین، هنر و فرهنگ، سبک زندگی و بهداشت، بهطور هدفمند و متناسب با مأموریت دانشگاه شکل گرفتهاند.
نام "دانشگاه جامع انقلاب اسلامی" بهخوبی با ساختار و رویکرد این دانشگاه تطابق دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ارتباط شورا با دانشگاه جامع انقلاب اسلامی، گفت: به دلیل چهلمین سالگرد شورای عالی انقلاب فرهنگی، می توان برخی از نشستهای چهلسالگی شورا با حضور دانشجویان در این دانشگاه برگزار شود تا مشارکت علمی مؤثری شکل گیرد.
استاد خسروپناه بیان کرد: یکی از نیازهای اولیه جامعه ما، نظریهپردازی است. اساتید بسیاری داریم که تألیفات و ترجمههای متعددی دارند، اما در حوزه نظریهپردازی همچنان کمبود احساس میشود. اگر بتوانیم این دانشگاه را به مرجعی برای تولید نظریه در حوزه علوم انسانی اسلامی تبدیل کنیم، بسیار ارزشمند خواهد بود. با شناسایی استادانی که توان نظریهپردازی دارند و همچنین دانشجویان مستعد، میتوانیم به این هدف دست یابیم.
وی ادامه داد: چالش دیگر، تبدیل نظریهها به فناوری و سپس فناوری به تولید و تولید را به تولید صنعتی است. این کار بسیار پیچیده و پر از موانع است. به عنوان مثال، در حوزه تولید دارو، علیرغم اینکه محصولات دانشبنیان با قیمتهای مناسبتر تولید میشوند، موانع مختلفی وجود دارد که موجب عدم حمایت از آنها میشود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به شورای تحول علوم انسانی گفت: این شورا بهعنوان یک مرجع تحول در سرفصلها و حوزههای علوم انسانی فعالیت دارد. پیشنهاد میکنم گزارشی از دستاوردهای این شورا تهیه کرده و بررسی شود که دانشکده علوم انسانی اسلامی شما چگونه میتواند به پیشرفت این شورا کمک کند. با سابقه ۱۴-۱۵ ساله شورای تحول، میتوان از تجربههای مفید این شورا برای تقویت فعالیتهای دانشگاه نیز بهرهمند شد. انشاءالله این دانشگاه به مرجعی علمی و اثرگذار تبدیل شود.