کد خبر: 25893| تاریخ انتشار: سـه شنبه ، ۱۷ مهر سال ۱۴۰۳ | ساعت ۹:۲۳:۰ | تعداد بازدید: ۳۳۹

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور در خبرگزاری فارس، پیشنهاداتی را برای پیشرفت در حوزه رسانه مطرح کرد.


به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی به نقل از خبرگزاری فارس، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در خبرگزاری فارس حضور یافت و در نشستی صمیمانه با مسؤولان خبرگزاری فارس به گفت‌وگو نشست.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه در این نشست صمیمانه ضمن عرض تسلیت در پی شهادت آیت‌الله سیدحسن نصرالله دبیرکل شجاع حزب‌الله لبنان و مجاهد کبیر جبهه مقاومت اسلامی و عزیزانی آسمانی شدند، گفت: البته باید این ظهور بی‌نظیر اقتدار تمدنی را تبریک گفت که فرمانده کل قوا، رهبر فرزانه و حکیم انقلاب اسلامی نشان دادند.
وی با بیان اینکه ما گرفتار حجاب معاصرت هستیم، اظهار داشت: ما این اثربخشی اقتدار تمدنی را نمی بینیم بلکه آیندگان درباره این اقتدار تمدنی سخن خواهند گفت.

* پیشنهادات دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه پیشرفت رسانه
حجت الاسلام خسروپناه با ارائه پیشنهاداتی در حوزه پیشرفت رسانه، خطاب به مسؤولان خبرگزاری فارس، گفت: پیشنهاد می کنم اگر صلاح می دانید ناظر به سند هوش مصنوعی، اقدامات خبرگزاری در این حوطه را بازنگری و تقویت کنید و در فرصتی خبرگزاری فارس را ناظر به سند هوش مصنوعی به عنوان نمونه معرفی کنید تا اجرای بخشی از این سند در رسانه ارائه شود، اعضای شورا هم از این امر استقبال می کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، خبرگزاری فارس را یک دانشگاه نسل سوم برشمرد و تأکید کرد که در حال حاضر می توان ادعا کرد خبرگزاری فارس یک دانشگاه نسل سوم است، یعنی دانشگاهی که تعلیم دارد، تربیت دارد و مهارت هم دارد.

* مهارت محوری؛ خلأ دانشگاه‌های کشور
حجت الاسلام خسروپناه افزود: دانشگاه‌های ما مدتی آموزش محور بود، پس از آن آموزش و پژوهش محور شدند اما خلأ و نقصی در بسیاری از دانشگاه‌های ما دیده می شود این است که دانشگاه های ما مهارت ساز نیست، یعنی فرد دکترای حقوق می گیرد اما یک لایحه نمیتواند بنویسد زیرا آموزش ندیده است و فقط به صورت تئوری درس خوانده است.وی با بیان اینکه سالهاست وزارت علوم در حال تلاش است که به دانشگاه نسل سوم نزدیک شود، گفت: با اینکه ماموریت خبرگزاری فارس، آموزش و پژوهش نیست اما هم به آموزش و هم به پژوهش پرداخته است، این همه آثار در خبرگزاری فارس کارهای پژوهشی بزرگی است که همه پژوهش ها هم ناظر بر نیازهای جامعه است و برای چنین ارتقایی باید به مسؤولان خبرگزاری فارس تبریک گفت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی امتیاز دیگر خبرگزاری فارس را در دستیابی به حکمرانی رسانه عنوان کرد و گفت: ویژگی مهم حکمرانی و تمایز آن با مملکت داری مشارکت مردمی است، هرچقدر مشارکت مردمی بیشتر شود به حکمرانی نزدیک تر است، حالا چه باید بکنیم که این ارتقا استمرار یابد؟ به نظرم می رسد که الگوی حکمرانی رسانه را تجربه نگاری کرده و از آن نظریه تولید کنید.
حجت الاسلام خسروپناه با بیان اینکه اگر 15 سال پیش به ما می‌گفتند که می‌خواهیم چنین خبرگزاری در این سطح داشته باشیم کسی باورش نمی‌شد که این حجم نیروسازی صورت بگیرد، اظهار داشت: حجاب معاصرت که اشاره کردم در خبرگزاری فارس هم هست یعنی شما که این بستر را ارتقا دادید گاهی نمیدانید چه کردید و چه بود و چه شد اما واقعا جهشی را در حوزه خبرگزاری و رسانه داشتید.
وی افزود: ما که شما را با فاصله ای از بیرون می بینیم بیشتر متوجه می شویم که خبرگزاری فارس از کجا شروع کرد و حالا به چه ظرفیت عظیمی رسیده است، این تجربه ها باید ضبط و نگارش شود و پس از تجربه نگاری فعالیت هایی که در میدان محقق شده می توانیم به کشف نظریه برسیم.

*الگوی مدیریتی حاج قاسم یک نظریه است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با ذکر یک مثال درباره تجربه نگاری و دستیابی به نظریه، عنوان کرد: زمانی که حضرت آقا از مکتب شهید حاج قاسم فرمودند برخی میگفتند که حاج قاسم هم مانند هر فرمانده نظامی به جنگ با اشرار پرداخته است پس چطور مقام معظم رهبری از مکتب ایشان صحبت می‌کنند، ولی آنچه که مکتب حاج قاسم را مدون میکرد تجربه های عملیاتی حاج قاسم بود، دوستان بر روی این موضوع کار کردند و حالا الگوی مدیریتی حاج قاسم یک نظریه است بخصوص کتابی که در این باره در دانشگاه امام صادق(ع) منتشر شده یک نظریه است.
حجت الاسلام خسروپناه ادامه داد: حاج قاسم در کرمان به جوانان گفت از پدر و مادرهای شهدا مصاحبه بگیرید که همین مصاحبه ها به نظریه تبدیل می شود.

* الگوی حکمرانی رسانه فارس، نظریه پردازی شود
وی خطاب به مسؤولان خبرگزاری فارس، خاطرنشان کرد: الگوی حکمرانی رسانه فارس را تجربه نگاری کنید و از تجربه به نظریه برسید.
وی بحث توانمندسازی معرفتی خبرنگاران را به عنوان پیشنهاد دوم به مسؤولان خبرگزاری فارس، مطرح کرد و گفت: زمانی حضرت آقا به همراه شهید باهنر و شهید مطهری با دانشجویان گفت‌وگو می کردند و بحث های علمی داشتند، هم خود این عالمان با دغدغه و غیرت در جلسات حضور داشتند و هم دانشجویان علقه شنیدن و معرفت داشتند، و دیدیم که همین ها انقلاب کردند و فرماندهان جنگ شدند، انسان های موثر در جامعه شدند، اما ما گاهی آنقدر درگیر عملیات روزمره هستیم که فرصتی برای رشد معنوی و معرفتی خودمان نداریم.
حجت الاسلام خسروپناه گفت: این گعده‌های معرفتی و معنوی بسیار می تواند در رشد موثر باشد، همه مدیران ما هم نیازمند به این مساله هستند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نکته سوم را در زمینه بحث مبانی معرفت شناختی رسانه عنوان کرد و اظهار داشت: آیا مبانی معرفت شناختی ما کشف و بیان حقیقت است یا هدف دیگری داریم، رسانه‌ها عمدتا گزینشی عمل کرده و تفسیر به رأی می کنند زیرا به دنبال کشف حقیقت نیستند و می‌خواهند اهداف استعماری خودشان را محقق کنند اما ما به دنبال بیان حقیقت هستیم ما مکتب تمایز حق و باطل هستیم، ما باید حقیقت را با روشی جذاب و با استفاده از تکنیک های رسانه به مخاطب نشان دهیم.

* تأکید بر ضرورت امیدآفرینی در جبهه انقلاب
وی اضافه کرد: یک سری اولویت های محتوایی هم به نظرم میرسد که شاید بد نباشد به آن توجه کنیم، خبرگزاری فارس یک خبرگزاری برای جبهه انقلاب است که به نظر من اولین اولویت این است که ما به جبهه انقلاب امیدآفرینی کنیم.جبهه انقلاب نباید گرفتار یأس و ناامیدی شود، یکی از راه های امیدآفرینی این است که کارهای نشد که انجام شده را مطرح کنیم.
حجت الاسلام خسروپناه اظهار داشت: وقتی به پارک های علم و فناوری می‌روم، می بینم بچه‌های جوان بیست و چند ساله کارهای بسیار مهمی انجام دادند اینها باید رسانه ای شود تا امیدآفرین باشد، بچه هایی که پیشنهاداتی از کشورهای دیگر داشتند اما نرفتند و ماندند تا امیدآفرین باشند.
وی با بیان اینکه ما در هر نسلی گرایش هایی داریم، اظهار داشت: ممکن است اسم گرایش های مختلف را آلفا و بتا بگذاریم اما اینگونه گرایش ها در دهه های قبل هم بوده است، برخی متولدین دهه های چهل و پنجاه هم مولفه های نسل زد را دارند؛ ما باید باید نقصها و راه حل ها را بگوییم، خوبی ها را هم بگوییم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: در جلسه آخر که خدمت حضرت آقا بودیم انصافا همه نخبگان ما انقلابی صحبت کردند، هم ظرفیت های موجود را گفتند و هم نقصها را بیان کردند و راهکار ارائه دادند که هر کدام از اینها یک سوژه رسانه ای است مثلا بحث ضایعات غذایی که از تولید تا مصرف 30 درصد ضایعات غذایی داریم، واقعا مسأله جدی است که در سند امنیت غذایی هم به آن پرداختیم.
وی با بیان اینکه امیدآفرینی در کنار بیان نقص ها و راهکارها بسیار مهم است، اظهار داشت: بیشتر بچه های جبهه انقلاب متشرع و اخلاقی هستند اما افرادی هم وجود دارند که به اسم جبهه انقلاب تفرقه گرایی درست می کنند، بخصوص در زمان انتحابات برای اینکه کاندیدای مورد نظر خودشان رأی بیاورد کارهایی می کنند که خیلی خطرناک است، ما مصادیقی داشتیم که افراد به ما نزدیک شدند و بسیار ظاهر انقلابی هم داشتند اما نفوذی بودند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه جبهه انقلاب باید انقلاب اسلامی را به ثمر برساند،گفت: یکی از سران خوارج، اشعث بود که تا احساس خطر کرد از حضرت علی(ع) فاصله گرفت و خودش را از مرگ نجات داد و قاتل نقشه کش شهادت امیرالمومنین(ع) هم بود؛ من اگر می توانستم فیلم اشعث را میساختم که در سپاه امیرالمومنین(ع) نفوذ کرد، مگر می شود در جبهه انقلاب اینگونه افراد نفوذ نکنند؟
وی ادامه داد: محتوای بعدی بحث جبهه سازی انقلاب بود، باید مرتب برای این جبهه نیروهای جدید تربیت شوند، باید تجربه نگاری کنیم و به سراغ با تجربه ها در هر حوزه ای برویم، ما هم در شورا هر کمکی از دستمان بربیاید انجام می دهیم.

* بر روی مصوبات شورا تعصب نداریم و نقص‌ها را می‌پذیریم
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه درباره مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز اظهار داشت: من خیلی مشتاقم که پیش از تصویب هر مصوبه‌ای در شورا از عقل جمعی نخبگان استفاده کنیم، بعد از تصویب هم نقد و نظرات را بشنویم و در صورت نیاز مصوبات را اصلاح کنیم، مصوبات شورا بعد از 6 ماه قابل اصلاح است ما تعصب کورکورانه و جاهلانه بر روی مصوبات نداریم بلکه هرجا بر روی مصوبه‌ای اصرار داریم به دلیل حکمت و عقلانیت است.وی گفت: در صورت نقد مصوبات، حتما آن را بررسی و اصلاح می کنیم، رویکرد دبیران و اعضای قبلی شورا هم همین بوده است زیرا واقعا جمع خوش فکر نخبگانی در شورا هستند.

* تأکید رئیس جمهور بر توجه به ولایت و عدالت در مصوبات
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: ما با همت اعضای نخبگانی شورا مصوبات را تصویب می‌کنیم که با حمایت شهید رئیسی آثار و برکات خوبی داشته و در حال حاضر هم تأکید آقای پزشکیان بر این است که به عنصر عدالت حتما توجه کنیم و می گوید که عنصر عدالت و ولایت را همیشه لحاظ کنیم تا خلاف مشی و نظر آقا نباشد و عدالت محور باشد که البته تمام ولایت بر عدالت است.

منبع:فارس

لطفا کد زیر را وارد نمایید

اخبار مرتبط

آرم شورای عالی انقلاب فرهنگی

اطلاعات تماس

تهران، خیابان طالقانی، شماره 436

کدپستی: 1591814313
(+9821) 66976601 - 7